Canon i-SENSYS LBP7660Cdn Спецификации

МАШИНА ЗА ПЕЧАТЕЊЕ

Брзина на печатење

До 20 стр./мин. во боја и црно-бело (A4)

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 9600 x 600 dpi со технологијата за автоматско усовршување на слика

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Потребно време за загревање

Прибл.


29 секунди од моментот на вклучување или помалку

Потребно време до излегување на првата страница

Прибл.


16 секунди или помалку

Работен циклус

Макс.


60.000 страници месечно¹

Маргини за печатење

5 mm-горе, долу, лево и десно (10 mm - пликови)

РАБОТА СО МЕДИУМИ

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 250 листови


Повеќенаменски фах за 50 листови

Внес на хартија (опција)

Касета за 250 листови

Излезно лежиште за хартија

125 листови со страната за печатење надолу

Типови на медиум

Обична хартија, тешка хартија, обложена хартија, транспарентна (само црно-бело), етикети, пликови

Големини на медиум

Касета (стандардна и изборна):


A4, B5, A5, правни, писма, извршни, канцелариска хартија, извештаи, пликови COM-10, пликови C5, пликови DL, пликови B5, прилагодени големини: ширина 100,0 до 215,9 mm; должина 148,0 до 355,6mm.


Повеќенаменски фах:


A4, B5, A5, писма, правни, извршни, канцелариска хартија, извештаи, пликови, пликови C5, пликови Monarch, пликови B5, картички со индекс, прилагодени големини: ширина 76,2 до 215,9 mm; должина 127,0 до 355,6mm.

Тежини на медиум

Касета (стандардна и изборна):


60 до 163 g/m² (220 g/m² за обложена хартија)


Повеќенаменски фах:


60 до 176 g/m² (220 g/m² за обложена хартија)

Двострано печатење

Автоматски

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Потреби за напојување со енергија

220-240V(±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: 950 W или помалку


Активен режим: во просек прибл. 405 W


Во режим на подготвеност: во просек прибл. 23 W


Режими на мирување: прибл. 23 W (режим на мирување 1), прибл. 7,5 W (режим на мирување 2), прибл. 1 W (режим на мирување 3)


Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,9 kWh/неделно


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум

Јачина на звук ¹:


Активен режим: 6,7B или помалку


Режим на подготвеност: 4,3B или помалку


Звучен притисок ¹:


Активен режим: 52 dB(A) или помалку


Режим на подготвеност: 24 dB(A) или помалку

Димензии (Ш x Д x В)

414mm x499mm x346mm

Тежина

Прибл. 25,2kg

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Контролен панел

5-линиски LCD екран


8 LED индикатори


12 оперативни копчиња

КОНТРОЛОР

Брзина на процесор

528MHz + 264MHz

Меморија

768 MB

Јазици на печатач

UFRII (ултра брзо прикажување), PCL5c, PCL6, Adobe PostScript (изборно)

Фонтови

45 фонтови со променлива големина, 10 бит-мапирани фонтови,


136 PS фонтови (изборно)

Интерфејс и поврзување

USB 2.0 High-Speed, 10Base-T/100Base-TX/1000Base-T

Компатибилност со оперативни системи

Windows 7(32/64-битен)/Vista(32/64-битен)/XP(32/64-битен)/ Windows 2000/ Server 2008(32/64-битен) / Server 2008 R2(64-битен)/ Server 2003 (32/64-битен)/Mac OS10.4.9 - 10.7.x ¹/Linux ², Citrix²

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

"Сè-во-едно" картриџи

Стандардно:


Картриџ 718 црна (3.400 страници ¹) ²


Картриџ 718 цијан (2.900 страници ¹) ²


Картриџ 718 магента (2.900 страници ¹) ²


Картриџ 718 жолта (2.900 страници ¹) ²


Картриџ 718 црна VP (6.800 страници ¹) ²

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА/ ОПЦИИ

Делови

МЕХАНИЗАМ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ХАРТИЈА PF-701 (касета за 250 листови)


PS комплет за печатење-AQ1 (ROM модул за Adobe PostScript 3) ¹


Комплет за печатење на бар-кодови- F1 (ROM модул за бар-кодови) ¹

Фуснота

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

¹ Дистрибуција само преку интернет. Драјверот ќе биде издаден во ноември 2011 година


² Дистрибуција само преку интернет

¹ Врз основа на ISO/IEC19798


² Печатачот се испорачува со основни картриџи за 1.200/1.400 страници (црно-бело/во боја)

¹ ROM модулот за бар-кодови и ROM модулот за PS не може истовремено да се инсталираат

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

¹ Дистрибуција само преку интернет. Драјверот ќе биде издаден во ноември 2011 година


² Дистрибуција само преку интернет

¹ Врз основа на ISO/IEC19798


² Печатачот се испорачува со основни картриџи за 1.200/1.400 страници (црно-бело/во боја)

¹ ROM модулот за бар-кодови и ROM модулот за PS не може истовремено да се инсталираат

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот