За на работа

Камери во купола

Во опкружувањата каде што дискретноста е приоритет, нашите камери во купола претставуваат совршено решение. Компактни и со привлечен изглед, тие нудат извонреден квалитет на слика со широк агол на гледање - без разлика дали ќе ги монтирате на ѕид или таван. Тие се совршени за користење во затворени и отворени простории.

Компактни и дискретни

Нашите камери во купола се дизајнирани да бидат дискретни, така што нашите извонредно компактни модели VB-S се толку мали што можете да ги држите на дланка. Асортиманот на дополнителни алатки за монтирање со вградување овозможува сите модели да се монтираат дискретно и да не ја нарушат естетиката на опкружувањето во кое се монтираат.

Ease of installation

Далечински PTRZ систем

Откако ќе ја инсталирате алатката за подесување на аголот на камерата - до која се пристапува преку компјутер - таа овозможува далечински пристап до функциите (P-T-R-Z) на камерата. Ова значи дека факторите како фокусирање и насочување на камерата не мора да се земат предвид при монтирањето, бидејќи сите тие може да се вршат преку компјутер. На овој начин заштедувате време и ќе ви бидат потребни помалку луѓе при монтирањето.

Small and discreet shape
Complete PTRZ installation

Лесна инсталација

Монтирањето е брзо и едноставно со индустриските стандардни отвори за завртки, а во кутијата е приложен и шаблон со ознаки за отворите. Асортиманот на дополнителна опрема овозможува монтирање на поплочени тавани, на ѕид, па дури и на столб. Се напојуваат преку струјна мрежа или преку етернет кабел за уште поголема флексибилност. Нашите извонредно компактни модели VB-S може лесно да ги монтира еден човек.

Камери во кутија

Box Cameras

Создадени за да одговараат во различни ситуации, нашите камери во кутија нудат широки агли на гледање и лесно се инсталираат, без разлика дали се поставуваат на ѕид или таван.

PTZ камери

PTZ Cameras

Набљудувајте пространи површини и следете ги објектите на едноставен начин со нашите камери кои имаат функции за поместување, закосување и зумирање (PTZ). Идеални за управување со сообраќај и набљудување во градови.