За на работа

Минимизирање на трошоците за проектите

Минимизирање на трошоците за проектите_билборд

Широк агол на гледање

Широките агли на гледање овозможуваат набљудување на големи површини со помалку камери. Со оптималното подредување на висококвалитетните асферични елементи на објективот, не само што се создава повеќе светлина во сензорот на камерите за да се добијат посветли и подефинирани слики, туку и се намалуваат вообичаените ефекти на рибино око.

„Една од целите на дизајнот од Canon е нашите камери да имаат колку што е можно поширок агол за да се минимизира бројот на камери  потребни за кој било проект или инсталација. Тоа не само што ги намалува трошоците за инсталирање, туку ги намалува и потребите за пропусен опсег и складирање.“

Далечинско PTRZ поставување на фиксните камери во купола од Canon

Штом ја инсталирате камерата и ја поврзете во мрежа, нејзината позиција и агол на гледање можат да се прилагодуваат електронски со помош на алатката за поставување на аголот на камерата. Интуитивните контроли за поместување, закосување, ротирање, зумирање и фокусирање овозможуваат само едно лице да може далечински да го заврши конфигурирањето на камерите, со што се заштедува и време и пари.

„PTRZ е уникатна функција на фиксните камери во купола од Canon. Користејќи ја оваа алатка, монтажерот ќе заштеди време и пари при инсталацијата на секој проект“

Вградена аналитика

Интелигентната анализа на сцената може да им помогне на операторите да ги препознаат алармантните случувања. Можете да изберете и анализирате до 15 области со функциите за откривање движења, напуштени објекти, отстранети објекти, неовластено ракување со камерата, линија на поминување и натрапници. Функцијата за поврзани настани овозможува логичко комбинирање на алармите што се активираат преку видео за да се овозможи условно активирање на алармите. Дополнителната функција за откривање јачина на звук и врисоци создава уште поголема флексибилност и штом алармот ќе се активира, камерите започнуваат да снимаат, да вчитуваат слики на далечински сервер, па дури и испраќаат известувања преку е-пошта.

„Сите камери на Canon содржат вградени функции за аналитика. Ова ниво на флексибилност овозможува поголема флексибилност при инсталацијата кај многу проекти од секаков размер или сложеност“.

Откривање насилно влегување

Откривање напуштени објекти

Откривање на движење

Откривање отстранети објекти

Откривање на неовластено ракување

Откривање на линија на поминување

Напредна сигурност

Обезбедувањето на видео податоците низ целата мрежа е од огромна важност во апликациите со високо ниво на безбедност. Напредните протоколи за безбедност IEEE 802.1X и IPSec нудат можност за шифрирање на преносот и ги заштитуваат индивидуалните пакети за да се зачува доверливоста на снимените видео материјали.

Автоматско следење

За разлика од стандардните решенија, технологијата за автоматско следење од Canon нуди ефикасна комбинација од функциите за интелигентно откривање на движења и за PTZ контрола на камерата за да го задржи објектот во средината на екранот. Автоматското зумирање, пак, не ја менува големината на објектот без разлика каде тој се движи. Поставувањето на временско ограничување и враќање во положби што се откриваат ѝ овозможуваат на камерата да ги задржи и следи нејзините цели без да внесете речиси никаква команда.

Голема брзина и прецизност со контрола

Врвните PTZ механизми од Canon се одликуваат со најновите иновации во дизајнот на моторите, па затоа успеавме да ја создадеме нашата најпрецизна PTZ camera со најбрз одзив досега. Прецизните чекорни мотори и континуираната ротација од 360⁰ со брзина од 450⁰/сек. и можност за автоматско превртување им овозможуваат на операторите да ги следат нивните објекти и да ги набљудуваат случувањата на едноставен начин.

Управување со пропусниот опсег (ADSR)

Технологијата за намалување на големината на податоците во специфични области од Canon претставува ефикасна алатка во управувањето со пропусниот опсег. Операторите можат да дефинираат најмногу осум дискретни области каде што би имало највисок квалитет, а ADSR ќе примени поголемо ниво на компресија за останатите области со помала важност. Овој флексибилен пристап помага во управувањето со пропусниот опсег, а истовремено овозможува и снимање врвни детали во областите каде што тоа е најпотребно.

Снимање на SD картичка (Onvif Profile G)

Можноста за пребарување и повикување на снимениот материјал од медиумите за складирање вметнати во камерите уште повеќе ја зголемува флексибилноста во секое решение за набљудување.

Усогласеноста со ONVIF Profile G ја стандардизира комуникацијата и им овозможува на нашите компатибилни VMS решенија да пристапат до оваа функција и да ја контролираат со поголема ефикасност.

Заштита од временските услови (NEMA250 тип 4X)

Камерите за надворешна употреба со усогласеност со NEMA 4X нудат извонредно ниво на заштита од временските услови во крајбрежните области или во опкружувања со корозивни хемикалии.

Овие цврсти и издржливи камери можат да се користат и во поголем опсег на работни температури (од -50⁰C до +55⁰C), поради што нудат сигурна работа на ниски температури до -30⁰C.

Надворешна заштита од временските услови (IP66)

Ако ви треба заштита од временските услови, камерите за надворешна употреба со IP66 сертификат нудат висок степен на заштита од прав и вода. Без разлика дали станува збор за обилни врнежи од дожд или обилно слевање на вода во областа, камерата ќе биде соодветно заштитена.

Заштита од вандализам (IK10)

Камерите кои се усогласени со европскиот стандард EN 62262 и имаат IK10 сертификат нудат висок степен на заштита од надворешни удари. Поликарбонатските капаци на куполите, механизмите за вовлекување на објективот и цврстото надворешно куќиште укажуваат дека овие камери се дизајнирани да издржат напади.