За на работа

Алатки за дизајнирање на системот

Овие алатки ќе ви помогнат да дизајнирате соодветно решение за секакво сценарио.
Имајте предвид дека компанијата од групацијата Canon, Axis Communications, сега е одговорна за продажбата и за поддршката за мрежните камери од Canon ›

Алатки за дизајнирање на системот

Алатка за потребниот простор на дискот (RDS)

Одредувањето на потребите за складирање и пропусниот опсег на мрежата е важен дел од дизајнирањето на секое мрежно решение за надзор. Со помош на овој едноставен калкулатор добивате избор од повеќе поддржани кодеци, стапки на слики и резолуции за одредување на вкупните потреби за складирање.

Алатка за аголот на гледање (AOV)

Максимизирањето на широкиот агол на гледање може да помогне во намалувањето на трошоците за проектите. Изберете ја соодветната камера, резолуција и големина на објектот и алатката ќе ги пресмета сите детали што ви се потребни.

Симулатор на распоредот на фотоапаратот

Симулаторот за распоред на камери ќе ви помогне да дизајнирате соодветен распоред за секакво сценарио. Само вчитајте ги плановите за подот, поставете го размерот и започнете да ставате камери со повлекување и поставување врз планот за подот.

Алатка за управување со камерата (CCMT) од Canon

CCMT е едноставна и ефикасна алатка дизајнирана за поставување и конфигурирање на вашето решение за набљудување без напор. Одликувајќи се со алатки за почетно поставување, посложени и напредни поставки за камерите, CCMT е единствената алатка која ќе му биде потребна на инженерот за инсталација за да го оспособи решението.

Алатка за поставување на аголот на камерата (PTRZ)

Интуитивниот кориснички интерфејс на алатката за поставување на аголот на камерата нуди далечински пристап до насоката на гледање, зумирање и фокусирање на PTRZ камерите.

PTRZ камери:
VB-M600D/VE, VB-M620D/VE, VB-M640V/VE, VB-M641V/VE,
VB-H610D/VE, VB-H630D/VE
VB-M700F, VB-M741LE, VB-M740E
VB-H710F, VB-H730F

Алатка за компатибилност со дополнителна опрема за камери

Овој интерактивен Excel документ ќе ви помогне да одредите каква дополнителна опрема ќе ви биде потребна за различни опции за монтирање.

Табела за компатибилност со VMS

Како резултат на светската програма за интеграција, мрежните камери на Canon се компатибилни со сè поголем избор на VMS (софтвер за управување со видео записи) и NVR (мрежно снимање на видео записи) решенија од трети страни. Преземете го најновиот Excel документ за повеќе детали.

Поддршка за вашата мрежна камера

Преземете софтвер, фирмвер, упатства и совети за решавање проблеми за вашата камера.

Дали барате постари NVS камери?

Пронајдете спецификации и информации за компатибилна дополнителна опрема за постари модели на NVS во нашиот дел со архива за производи.