За на работа

Силните страни на технологиите на Canon

Нашата палета на мрежни камери ги наследува добро познатите технолошки иновации со кои се одликуваат нашите професионални кино камери каде што обработката на висококвалитетни слики и докажаната технологија на објективи се дизајнирани да ве информираат.

Canon Technology Strengths_Billboard

Препознатлива технологија за објективи

Благодарение на оптичката технологија на Canon, нашите мрежни камери ги искористуваат придобивките од брзите и осветлени објективи и создаваат чисти и остри слики со минимално изобличување.

Стаклените елементи со висока вредност на UD (извонредно ниската дисперзија) и висок индекс на прекршување ја спречуваат појавата на хроматска аберација која се појавува кај објективите со голем зум, со што се минимизираат изобличувањата и се добиваат слики со природен изглед и висока резолуција од едниот до другиот крај на сликите низ целиот опсег на зумирање.

Доколку ви требаат дополнителни опции како што е инфрацрвеното осветлување, облогата на објективите за IR корекција ја зголемува чувствителноста, ги контролира привидните облици и одблесоците и ги подобрува перформансите на камерата при слаба осветленост.

Renowned lens technology_1_370
Стандарден широкоаголен објектив

Renowned lens technology_2_370
Објектив со високи перформанси и минимално изобличување

Технологија на сензори

CMOS сензорите се важна компонента во секоја мрежна камера. Применувајќи технологии во сопственост на Canon, сензорите од Canon се дизајнирани да понудат комбинација од висока чувствителност и висок квалитет на слика со мал шум.

Одликувајќи се со извонредно висока чувствителност и извонредно висока резолуција, овие сензори се користат во различни области, како медицински истражувања и за набљудување (во нашите мрежни камери).

Обработка на слика

Image processing


Двата процесори за слика и поврзување во мрежа – DIGIC DV III и DIGIC NET II – овозможуваат беспрекорно снимање, обработка, кодирање и емитување на слики.

Процесорот DIGIC DV III, кој се користи и кај професионалните видеокамери Cinema EOS од Canon, нуди исклучителен квалитет за снимање видео, мал шум, рамномерни градации и живописна и прецизна репродукција на бои – особено во услови со слабо осветлување.

Анализа на слики

Вградената опција за интелигентна аналитика на видео содржини овозможува анализа на потенцијални нарушувања на безбедноста во реално време. Во сцените може да се одредат до 15 области за откривање со помош на 8 различни алгоритами, во кои спаѓаат алгоритми за откривање натрапници и врисоци.

На овој начин се усовршуваат стандардните методи за откривање и алармирање и се намалуваат лажните аларми, со што се зголемува ефикасноста, а потребниот простор за складирање се намалува поради тоа што снимањето се активира само кога постојат вистински закани.

Функцијата за поврзани настани овозможува логичко комбинирање на алармите за создавање на условно активирање на алармите.


Image Analysis

Минијатурна мехатроника

Miniaturised Mechatronics


Нашата моќ во минијатурната мехатроника (компјутерски контролирани електро-механички потсистеми) ни овозможува да создаваме производи што им нудат огромни придобивки на нашите потрошувачи.

Еден од тие системи е и уникатната функција за далечинска конфигурација на нашите мрежни камери - PTRZ.

Штом ја инсталирате камерата и ја поврзете во мрежа, нејзината позиција и агол на гледање можат да се прилагодуваат електронски со помош на алатката за поставување на аголот на камерата. Насоката на камерата може да се промени интуитивно со притиснување на копчињата за поместување/закосување, лизгачите за ротација и лизгачот за зумирање што се појавуваат во прозорецот за прилагодување. На овој начин е потребно само едно лице за да ја заврши конфигурацијата, при што се заштедува време и пари.