Canon ги прикажува можностите за „снимање слики до печатење“ за да ја промовира соло кариерата на еден музичар

Бидејќи Maya Vik прво се прослави во Норвешка како басист на поп групата Montée која освои Греми, таа стана една од најголемите музички и модни ѕвезди во Норвешка. Кога професионалниот фотограф Pål Laukli и креативниот директор Gary Swindell беа ангажирани да ѝ помогнат во промовирањето на нејзината соло кариера и нејзиниот прв албум, тие знаеја дека треба да направат настан на годината. Тие смислија идеја за аудио-визуелна спектакуларна претстава – видео снимки, фотоалбум со слики од Maya и прикажување на тие слики во голем формат. “Canon беше единствениот испорачувач кој можеше да обезбеди сè што ни беше потребно од една компанија”.

Maya-image1
maya-image2

„Голем дел од нашиот успех се должи на неверојатното ниво на професионалност и поддршка кои ги нуди Canon. Квалитетот на сите уреди кои ги достави Canon беше многу голем, а имањето партнер кој може да ги реши сите наши потреби за медиуми за овој проект со различни медиуми е неверојатно.“

Pål Laukli, професионален фотограф