DWF-hero1-1600x600

Rohner Spiller го крши мразот со Canon

DWF-logo.jpg

Во изминатиов половина век, Rohner Spiller напорно работел да се воспостави како водечки комерцијален печатач. Благодарение на брзиот и висок квалитет и сеопфатните печатарски услуги, компанијата има изградено голема и лојална база на потрошувачи во Швајцарија на широк опсег на пазари, од архитекти и графички дизајнери до SME и големи бизниси.

Резултати

Воспоставување на нов бренд за повеќе уреди и дигитален маркетинг

Воспоставување на нов бренд за повеќе уреди и дигитален маркетинг

Остварување на нови зделки

Остварување на нови зделки

Зголемување на количината на страниците за 20%

Зголемување на количината на страниците за 20%

Зголемена продукциска ефикасност

Зголемена продукциска ефикасност

Rohner_spiller

Крајна цел

Да се лансира нов бренд за различни медиуми, Querfeld1, да се откријат новите деловни можности во дигиталниот маркетинг и зголемување на обемот за печатење.

Предизвици

• Борба за освојување нови зделки

• Цена на неуспешно печатење

• Недостаток на USP

Пристап

По бројни консултации со водечките снабдувачи на решенија за различни медиуми, клиентот беше привлечен кон Canon искуството на пазарот и посветеноста во помошта за клиентите да ги имплементираат и да ги дефинираат новите понуди за потрошувачите.

Rohner_spiller