FC-hero1

FC Dordrecht го промовира својот CCTV систем за надгледување со Canon

Холандскиот фудбалски тим FC Dordrecht неодамна премина во The Eredivisie, најдобрата професионална лига во Холандија. Клубот имаше потреба од надградба на својот безбедносен систем за да ја зголеми безбедноста на сè поголемиот број на навивачи што присуствуваат на натпреварите на домашен терен. Исто така, на FC Dordrecht му беше важно да соработува со локалните власти заради подобра заштита на сопственоста на клубот и неговите навивачи.

Тековната надградба на безбедносниот систем е привремено решение за една година, бидејќи клубот планира да изгради нов и модерен стадион со поголем капацитет за навивачи и со најсовремен безбедносен систем. Проектот беше наменет за да се утврди како технологијата ќе функционира во реални услови, со цел да се направи истиот безбедносен систем во новиот стадион, кога ќе се изгради во 2016 година.

FC-image1

„Сакавме постојано да снимаме слики со извонредно висок квалитет, особено во деловите на стадионот со минимално осветлување. Утврдивме дека единствениот начин за да го постигнеме тоа е да преминеме од аналогна на дигитална технологија.“

Jacques de Zeeuw, обезбедување