GK-hero1

Добро познатиот фотограф Gary Knight дополнително го подобрува неговото деловно работење во областа на фотографијата - со додавање лични елементи

На возраст од 24 години и со голема заштеда, Knight отпатува во Југоисточна Азија, каде што помина неколку години во изучување на вештините на фотоновинарството и ја доби својата прва задача од списанието Newsweek. Следните десет години ги помина во патувања низ светот за репортажа на настани за САД и Европа, фотографски настани поврзани со светските здравствени проблеми, политички настани, елементарни катастрофи, конфликти и цивилни немири. Користејќи ги фотоапаратите од Canon во текот на целата кариера, пред шест години Knight купи широк imagePROGRAF од Canon од 60”, кој го користи за печатење на неговите фотографии за изложби и за продажба и станал негов неразделен придружник: “Не би го сменил печатачов за ништо во светот – освен ако Canon не направи подобар, се разбира!”

GK-image1
GK-image2

„Го имам печатачов шест години и воопшто не размислувам да купам друг. Извршува сè што ќе му наредам и тоа го прави многу добро и конзистентно. Презадоволен сум со него – всушност, тој ми е најомилениот дел од опремата.“

Gary Knight