Parr-Hero1

Фотографот Martin Parr ги користи придобивките од печатењето со Canon

Parr-logo

Светски познатиот британски фотограф Martin Parr отсекогаш го ценел односот помеѓу фотографијата и печатењето. Во 1980-тите, тој често можел да се најде во темна просторија, работејќи со фотографски филм и продуцирајќи свои црно-бели испечатени материјали. До ден-денес, Parr е цврсто уверен дека вредноста на фотографијата најдобро се забележува во нејзината физичка форма.

Печатените материјали станале лукративен извор на приходи за Parr, продавајќи се до £10.000 по парче.

Резултати

Печатењето се претвори во основен извор на приходи, со нови можности за рекламирање преку привремени продавници. Отпечатените материјали од висока класа се продаваат по цени и до £10.000 по парче

Печатењето се претвори во основен извор на приходи, со нови можности за рекламирање преку привремени продавници. Отпечатените материјали од висока класа се продаваат по цени и до £10.000 по парче

Едноставен, сигурен и доследен работен процес со слики, од почетокот до крајот на процесот за печатење, преку една технолошка компанија

Едноставен, сигурен и доследен работен процес со слики, од почетокот до крајот на процесот за печатење, преку една технолошка компанија

100% зголемување на продуктивноста

100% зголемување на продуктивноста

Создавање повеќе од 32.000sqm (8 acres) отпечатени материјали, почнувајќи од 2012 година

Создавање повеќе од 32.000sqm (8 acres) отпечатени материјали, почнувајќи од 2012 година

Поставени темели за потполно дигитализирање на процесот до 2017 година

Поставени темели за потполно дигитализирање на процесот до 2017 година

Parr-objective-LR

Крајна цел

Придвижување на деловниот развој преку сеопфатен дигитален работен процес за поефикасно работење и раст на приходите.

Предизвици

• Недоволна услуга за внатрешно печатење со претходната технологија

• Ограничена продуктивност

• Високи трошоци за давање работа на надворешни субјекти

• Отежнат систем за внатрешно уредување

• Ограничена контрола на слика од влез до излез

• Загриженост околу постојаноста на испечатениот материјал

Пристап

• Побарување на примероци од различни водечки снабдувачи на технологии за печатење и советување од познавачи

• Примероците од Canon беа со најдобар квалитет, а решенијата и услугата од Canon беа препорачани од познавачите на индустријата

• Инсталирање на печатач во боја Canon imagePROGRAF 12

• Технологија за фотоапарати од Canon за дигитален работен процес

• Користење на два печатачи во боја imagePROGRAF iPF8400 со 12 бои – да работат покрај новиот E0S 5DS за организирање на настан во Ница со поддршка од Canon