British-hero1-LR

Британската библиотека ја штити својата скапоцена колекција со систем од мрежни камери од светска класа

Соочен со систем во кој 80% од камерите се аналогни, Bhanu Goud, менаџер на безбедносни системи во Британската библиотека, бараше детален преглед на постоечкиот систем за надзор на библиотеката. На библиотеката ѝ беа потребни мрежни камери кои можат лесно да се интегрираат во постоечкиот систем за видео снимање и да овозможат висококвалитетна слика во живо која може да се надгледува и снима од контролната соба во библиотеката.

British-image1

„Импресионирани сме од висококвалитетните мрежни камери на Canon и сакаме да го зголемиме бројот на веќе поставените модели до 400 камери до крајот на 2015 година.“

Bhanu Goud, менаџер на безбедносни системи