nama-hero1

Словенечкиот ланец на супермаркети Nama ја подобрува безбедноста со мрежни камери од Canon

Решението за мрежни камери на Canon за Nama беше мошне ефективно и резултираше со зголемување на можноста за откривање на кражбите. Севкупното подобрување на квалитетот на сликата на системот беше особено добредојдено подобрување што директно е поврзано со зголемувањето на бројот на откриени прекршоци и бројот на извештаи за инцидентите доставени до локалната полиција.

Управувањето со новиот систем е исто така едноставно и практично за користење, што му овозможува на тимот за спречување кражби да има повеќе време да надгледува и да ги открива кражбите, наместо да пребарува низ снимки со лош квалитет. Новите вработени лица може да научат да управуваат со системот за само два часа. Освен тоа, договорот за одржување склучен со овластеното лице за интеграција овозможува одзив веднаш во случај на технички проблеми, што значи дека евентуалните прекини на системот ќе имаат минимално влијание врз работењето.

nama-image1

„Можеме да додадеме дополнителни камери на едноставен начин доколку има потреба за тоа и да ги замениме постарите модели. Ова е долгорочна инвестиција. Возбудени сме што ќе продолжиме да соработуваме со компанијата Canon и најверојатно ќе го примениме ова решение во други продавници во иднина.“

Branka Jerala, маркетинг директор