Што е Mopria?


Мобилните уреди со сертификат за Mopria™ автоматски ги откриваат печатачите со сертификат за Mopria преку нивната Wi-Fi мрежа и им овозможуваат на корисниците да печатат e-mail пораки и документи од мобилни уреди со едноставно допирање на копчето за печатење во менито и избирање на наменскиот печатач прикажан на екранот.

Дополнителната компонента за услугата за печатење Mopria може да се преземе од Google Play Store за му овозможи функција за печатење на кој било телефон или таблет уред со Android (Android верзија 4.4 или понов).  По инсталирањето, поврзете го вашиот уред на истата мрежа со печатачот и печатете преку секој печатач со сертификат за Mopria без дополнителни апликации или подесувања.

Како еден од основачите на Mopria Alliance, Canon е посветен на создавање производи со сертификат за Mopria, правејќи го печатењето колку што е можно поедноставно за корисниците.

Што ми е потребно за да можам да користам Mopria?

1.    Паметен телефон или таблет уред со Android оперативен систем, верзија 4.4 или понова
Вашиот паметен телефон или таблет уред со Android можеби ќе може да се надгради со Android KitKat (4.4).  Проверете ги поставките на телефонот за да го ажурирате вашиот уред.

2.    Печатач со сертификат за Mopria

Компатибилни печатачи i-SENSYs: