Canon imageRUNNER 2535i Спецификации

ОСНОВНИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Тип

За на маса или самостоен, (комбинирано читач-печатач)

Максимална големина на оригинал

A3

Големини на копии

Касета 1,3 и 4: A3, A4, A4R, A5R


Прилагодена големина: 139,7 до 297mm x 182 до 432mm


Касета 2: A3, A4, A4R, A5R, пликови (со изборен додаток за механизмот за снабдување со пликови-D1)


Единица за проследување: A3, A4, A4R, A5R, пликови


Прилагодена големина: 99 до 297mm x 148 до 432mm

Резолуција

Исчитување: 600dpi × 600dpi


Копирање: 600dpi × 600dpi


Печатење: 600dpi × 600dpi, 1200dpi x 1200dpi (само UFRll-LT)


Број на тонови: 256 градации

Брзина на копирање/печатење

A4:


imageRUNNER 2545i/2545 : 45 страни во минута (ЦБ)


imageRUNNER 2535i/2535 : 35 страни во минута (ЦБ)


imageRUNNER 2530i/2530 : 30 страни во минута (ЦБ)


imageRUNNER 2525i/2525 : 25 страни во минута (ЦБ)


imageRUNNER 2520i/2520 : 20 страни во минута (ЦБ)


A3:


imageRUNNER 2545i/2545 : 22 страни во минута (ЦБ)


imageRUNNER 2535i/2535 : 22 страни во минута (ЦБ)


imageRUNNER 2530i/2530 : 15 страни во минута (ЦБ)


imageRUNNER 2525i/2525 : 15 страни во минута (ЦБ)


imageRUNNER 2520i/2520 : 15 страни во минута (ЦБ)

Зголемување

Зум: 25-400%


Фиксно: 25%, 50%, 70%, 100%, 141%, 200%, 400%

Време за прва копија

Црно-бело: 3,9 сек. (модел со 45/35 страни во минута), 5,4 сек. (модел со 30/25 страни во минута), 6,4 сек. (модел со 20 страни во минута)

Време за загревање

30 секунди

Повеќе копии/отпечатени примероци

1 до 999 листа

Двострано

Стандардно

Тежина на хартија

Касета: 64 до 90g/m2


Единица за проследување: 64 до 128g/m2


Двострано: 64 до 80g/m2

КАСЕТА

Капацитет на хартија

Касета 1: 550 листови (80g/m2), (250 листови за imageRUNNER 2520i/ 2520)


Касета 2: 550 листови за imageRUNNER 2525/i, 2530/i, 2535/i, 2545/i. 50 пликови (со изборен додаток за механизмот за снабдување со пликови-D1)


Единица за проследување: 100 листови (A4,A4R,A5;80g/m2), 50 листови(A3;80g/m2)


По избор:


550 листови x 2 касети (80g/m2)


550 листови x 1 касета само за imageRUNNER 2520/2520i


Магацин за хартија: нема


Вкупен капацитет: 2.300 листови,(2.000 листови за imageRUNNER 2520i/ 2520)

CPU

Прилагоден процесор на Canon, 400MHz

Меморија

512MB (модели на imageRUNNER 2500 i), 256MB (модели на imageRUNNER 2500 без i)

Управувач на тврд диск

Нема

Интерфејс

Етернет (100Base-TX/10Base-T), USB Host I/F 2,0 x 1 приклучок, USB уред 1,0 x 1 приклучок

Напојување

220-240V AC, 50/60Hz, 4,2A (модел со 45/35 стр./мин.), 220-240V AC, 50/60Hz, 3,3A (модел со 30/25/20 стр./мин.)

Потрошувачка на енергија

1,827kW (модел со 45/35 страни во минута), 1,345kW (30/25 страни во минута), 1,542kW (модел со 20 страни во минута)


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Димензии

imageRUNNER 2545i/ 2545/ 2535i/ 2535 :


565 mm x 680 mm x 806 mm (со капакот на валјакот)


565 mm x 689 mm x 907mm (со DADF)


imageRUNNER 2530i/ 2530/ 2525i/ 2525 :


565 mm x 680 mm x 806 mm (со капакот на валјакот)


565 mm x 689 mm x 896mm (со DADF)


imageRUNNER 2520i/ 2520 :


565 mm x 680 mm x 681 mm (со капакот на валјакот)


565 mm x 689 mm x 771mm (со DADF)

Тежина

imageRUNNER 2545i/2535i :


Прибл. 78,4 kg, imageRUNNER 2545/2535: прибл. 70,5 kg


imageRUNNER 2530i/2525i :


Прибл. 77,5 kg, imageRUNNER 2530/2525: прибл. 68,0 kg


imageRUNNER 2520i :


Прибл. 56,0 kg, imageRUNNER 2520: прибл. 50,5 kg

ИМЕ НА МОДЕЛ

PDL

UFRII-LT, PCL5e/6 (стандардно за моделите со i, изборно за моделите без i), PostScript level 3 емулација (изборно)

Резолуција

600 x 600dpi, 1200dpi x 1200dpi (само UFRll-LT)

Меморија

512MB (модели на серијата imageRUNNER 2500 i), 256MB (модели на серијата imageRUNNER 2500 без i)

Тврд диск

Нема

CPU

Прилагоден процесор на Canon, 400MHz

Фонтови PS

Roman 136

Фонтови PCL

Roman 93

Поддржан ОС

PCL: Windows 2000/ XP/ Server 2003/ Vista/ Server 2008/ Windows 7


Postscript level 3 емулација: Windows 2000/ XP/ Server 2003/ Vista/ Server 2008/ Windows 7, Mac OS X (10.4 или понов)


UFRII-LT: Windows 2000/ XP/ Server 2003/ Vista/ Server 2008/ Windows 7, Mac OS X (10.4 или понов), Linux


Mac-PPD: Mac OS X 10.4 или понов

Интерфејс

Етернет (100Base-TX/10Base-T)

Мрежен протокол

TCP/IP(LPD/ Port9100, HTTP), SMB, SNMP v1, WSD, IPv4/ IPv6 поддршка

Скенирање со влечење

Мрежен TWAIN драјвер (75/ 100/ 150/ 200/ 300dpi 8-битна боја / 75-600dpi 1-бит црно-бело)

УНИВЕРЗАЛНА ОПРЕМА ЗА ИСПРАЌАЊЕ

По избор/Стандардно

CLR SEND комплет-Y1 (стандардно за моделите со i, изборно за моделите без i)

ИМЕ НА МОДЕЛ

Брзина на скенирање

A4, 300dpi, црно-бело/во боја: 45/34 слики во минута (модел со 45/35 страни во минута), 25/13 слики во минута (модел со 30/ 25/ 20 страни во минута)

Резолуција на скенирање

Црно-бело: 100 x 100 dpi, 150 x 150 dpi, 200 x 100dpi, 200 x 200 dpi, 200 x 400 dpi, 300 x 300 dpi, 400 x 400 dpi, 600 x 600 dpi


Во боја:100 x 100 dpi,150 x 150 dpi, 200 x 200 dpi, 300 x 300dpi

Дестинации

E-mail/ интернет факс(SMTP), PC/Сервер (SMB,FTP), USB мемориски уред

Адресар

Локално (макс. 500)

Формат на датотека

TIFF, JPEG, PDF, PDF со висока компресија


PDF со можност за пребарување (изборно со PDF-C1 со можност за пребарување)

DADF

По избор/Стандардно

DADF-AA1 изборно за imageRUNNER 2545/2535, стандардно за imageRUNNER 2545i/2535i.


DADF-AB1 изборно за imageRUNNER 2530/2525/2520, стандардно за imageRUNNER 2530i/2525i/2520i

ИМЕ НА МОДЕЛ

Големина на хартија

imageRUNNER 2545/2535: A3, A4, A4R, A5, A5R


imageRUNNER 2530/2525/2520: A3, A4, A4R, A5, A5R


Прилагодена големина: 139,7 до 297mm x 182 до 432mm

Тежина на хартија

imageRUNNER 2545/2535:


Еднострано оригинал: 42 до 128 g/m2


Двострано оригинал: 50 до 128 g/m2


imageRUNNER 2530/2525/2520:


Еднострано оригинал: 37 до 128 g/m2


Двострано оригинал: 50 до 128 g/m2

Максимален број на оригинали

imageRUNNER 2545/2535:


100 листови (A4, A4R, A5, A5R: 80 g/m2), 50 листови (A3: 80 g/m2)


imageRUNNER 2530/2525/2520:


50 листови (A4, A4R, A5, A5R: 80 g/m2), 25 листови (A3: 80 g/m2)

Брзина на скенирање документ

imageRUNNER 2545/2535:


Копирање: 45 слики во минута (A4, 600 x 600 dpi: црно-бело)


Скенирање: 45/34 слики во минута (A4, 600 x 600 dpi: црно-бело / 300 x 300 dpi: во боја)


imageRUNNER 2530/2525/2520:


Копирање: 25 слики во минута (A4, 600 x 600 dpi: црно-бело)


Скенирање: 25/13 слики во минута (A4, 600 x 600 dpi: црно-бело / 300 x 300 dpi: во боја)

Димензии

imageRUNNER 2545/2535: 565 mm x 540 mm x 137 mm


imageRUNNER 2530/2525/2520: 565 mm x 544 mm x 126 mm

Тежина

imageRUNNER 2545/2535: прибл. 7,9 kg


imageRUNNER 2530/2525/2520: прибл. 7,0 kg

РЕЖИМ НА СНАБДУВАЊЕ КАСЕТА

Име на модел

КАСЕТНА ЕДИНИЦА-W1 за imageRUNNER 2520/i


КАСЕТА Единица за снабдување-AE1 за сите модели

Тип

КАСЕТНА ЕДИНИЦА-W1: прилагодливи фиоки со полнење од предна страна


КАСЕТА Единица за снабдување-AE1: 2 прилагодливи фиоки со полнење од предна страна

Тежина на хартија

КАСЕТНА ЕДИНИЦА-W1: 64 до 90g/m2


КАСЕТА Единица за снабдување-AE1: 64 до 90 g/m2

Капацитет на хартија

КАСЕТНА ЕДИНИЦА-W1: 550 листови (80 g/m2) x 1 касета


КАСЕТА Единица за снабдување-AE1: 550 листови(80 g/m2) x 2 касети

Димензии (Ш х Д х В)

КАСЕТНА ЕДИНИЦА-W1: 565 mm x 680 mm x 97 mm


КАСЕТА Единица за снабдување-AE1: 565 mm x 680 mm x 248 mm

Тежина

КАСЕТНА ЕДИНИЦА-W1: прибл. 12,8kg


КАСЕТА Единица за снабдување-AE1: прибл. 24,0kg

ЗАВРШНА ОБРАБОТКА

По избор/Стандардно

Изборна внатрешна единица за завршна обработка-B1 за сите модели

ИМЕ НА МОДЕЛ

Број на фиоки

Еден фах за редење (изборен втор фах; дополнителен фах за внатрешна единица за завршна обработка-B1)

Капацитет на фиока

A4 - A5R :1000 листови (или 125 mm во височина)


A3, A4R: 500 листови (или 62,5 mm во височина)

Место за спојување

Во агол, двојно

Капацитет за спојување

A4: 50 листови x 30 сетови


A4R/ A3: 30 листови x 15 сетови

ИМЕ НА МОДЕЛ

Капацитет на фиока

Фах A - A4 250 листови, A3: 100 листови


Фах B - A4 100 листови, A3: 50 листови

Тежина

Прибл. 0,6kg

ДРУГИ ДОДАТОЦИ

Други додатоци (по избор)

Капак на валјак тип P: Да се избере капак на валјак при конфигурирање на imageRUNNER 2525/2530 без DADF


Капак на валјак тип Q: Да се избере капак на валјак при конфигурирање на imageRUNNER 2535/2545 без DADF


Картриџ за мастило за печатење-C1: картриџ за мастило за печатење


Единица за печати-B1: единица за печати


Рачка за пристап на ADF уредот-A1: Се прикачува на механизмот за снабдување со документи, правејќи го пристапот полесен за корисниците кои седат


PCL комплет за печатење-AF1: Поддржува PCL5e и PCL6 печатење кај моделите без i


PS комплет за печатење-AF1: Поддржува печатење со PostScript Level 3 емулација


Комплет за печатење на бар-кодови-B1: Нуди можност за печатење на бар-кодови со користење на Jet Caps технологија


Супер G3 факс картичка-AG1: Придодава функција на факс


FL касета-AJ1: Овој резервен фах со 550 листа за касета "1" кај imageRUNNER 2525/2525i/2530/3530i/2535/2535i/2545/2545i


FL касета-AK1: Овој резервен фах со 550 листа за касета "2" кај imageRUNNER 2525/2525i/2530/3530i/2535/2535i/2545/2545i


или за единицата за снабдување на касетата-AE1 или касетниот модул-W1 ви овозможува заменување на големините на хартијата без менување на подесувањата на печатачот


FL касета-AL1: Овој резервен фах со 250 листа за касета "1" кај imageRUNNER 2520/2520i ви овозможува заменување на големините на хартијата без менување на подесувањата на печатачот


Единица за создавање простор на касетата-A1: Ја прилагодува височината на касетата со 250 листови кога се користи во комбинација со изборната единица за снабдување на касетата-AE1 или касетниот модул-W1, само кај imageRUNNER 2520/2520i

Едноставен сервисен план

За целосно ослободување од грижите, заштитете ја вашата инвестиција во Canon.

Награди на производи и акредитации

Сликите од производите имаат само илустративна намена. Одредени функции се изборни. Ве молиме погледнете ги спецификациите на производот или обратете се кај вашиот претставник за продажба од Canon за дополнителни информации.