Canon imageRUNNER 1133iF Спецификации

ОСНОВНИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Тип на машина

Повеќефункционален црно-бел ласер.

Најважни достапни функции

imageRUNNER 1133: печатење, копирање, скенирање


imageRUNNER 1133A: печатење, копирање, скенирање


imageRUNNER 1133iF: печатење, копирање, скенирање, испраќање и факс

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧОТ

Брзина на печатење

До 33 стр./мин. (A4)

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi, до 1200 x 600 dpi (напредно)

Двострано печатење

Автоматски

Печатење од мемориски медиуми

Поддржани мемориски медиуми


USB мемориски уред


Поддржани типови на фајлови: JPEG, TIFF

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 500 листови


Повеќенаменски фах за 50 листови

Внес на хартија (опција)

Касета за 500 листови

Максимален капацитет за внес на хартија

1050 листови

Капацитет на излезно лежиште за хартија

50 листови (60-89gsm)

Можности за завршна обработка

Групирање

Поддржани типови на медиуми

Касета и изборна касета: обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, хартија за банкноти


Повеќенаменски фах: обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, хартија за банкноти, транспарентна хартија, етикети, пликови

Поддржани големини на медиуми

Касета и изборна касета: A4, A5, B5, правни, писма, извршни


Повеќенаменски фах: A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, пликови (COM10, Monarch, DL, ISO-C5, ISO-B5), прилагодени големини: ширина 76 до 216 mm; должина 127 до 356 mm.

Поддржани тежини на медиуми

Касета и изборна касета: 60 до 128 g/m²


Единица за проследување: 60 до 190 g/m²

Јазик(ци) за опис на страница

UFRII-LT(стандардно)


PCL5e/6 (стандардно со iR1133iF, изборно на iR1133/A)


PostScript ниво 3 емулација (изборно за сите модели)

Фонтови

PCL фонтови: 93 Roman


PS фонтови: 136 Roman

Компатибилност со оперативни системи

UFRII-LT: Windows 2000/ XP/ Server 2003/ Vista/ Server 2008/ Windows 7/ Server 2008 R2, MAC OS X (10.4.9 или понов)


PCL: Windows 2000/ XP/ Server 2003/ Vista/ Server 2008/ Windows 7/ Server 2008 R2


PS: Windows 2000/ XP/ Server 2003/ Vista/ Server 2008/ Windows 7/ Server 2008 R2, MAC OS X (10.4.9 или понов)


PPD: MAC OS 9.1 или понов, MAC OS X (10.2.8 или понов) Windows 2000/ Server 2003/ Server 2008/ XP/ Vista/ 7


Ве молиме погледнете на http://software.canon-europe.com за достапноста на решенијата за печатење за други оперативни системи и опкружувања, вклучувајќи AS/400, UNIX, Linux и Citrix. За некои од овие решенија треба да се плати.


Уредите од типот SAP се достапни преку пазарот за SAP

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА КОПИРАЊЕ

Брзина на копирање

До 33 коп./мин. (A4)

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

Прибл. 8 секунди или помалку

Резолуција на копирање

До 600 x 600 dpi

Повеќекратно копирање

До 99 копии

Намалување / зголемување

25-400% со чекор на зголемување од 1%

Други опции

4 на 1, копирање на документи за идентификација

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНИРАЊЕ

Изборен/стандарден

Стандардно

Тип

imageRUNNER 1133: рамно лежиште и документи во боја


imageRUNNER 1133A: рамно лежиште и двостран автоматски механизам за снабдување со документи во боја (DADF)


imageRUNNER 1133iF: рамно лежиште и двостран автоматски механизам за снабдување со документи во боја (DADF)

Поддржана големина(и) на медиуми

A4, A5, правни, писма, прилагодени големини (Ш x Д): макс. 215,9 mm x 355,6 mm мин. 139,7 mm x 128 mm)

Поддржана тежина(и) на медиуми

Еднострано скенирање: 50 до 105 g/m²


Двострано скенирање: 64 до 105 g/m²

Резолуција на скенирање

Pull Scan


Валјак: до 600 dpi во црно-бело или во боја


DADF: до 300 dpi во црно-бело или во боја

Двострано скенирање

2-страно на 2-страно (автоматски)

Брзина на скенирање

Еднострано Скенирање во црно-бело со 600 dpi: 14 слики/мин. (A4)


Скенирање во црно-бело со 300 dpi: 28 слики/мин.(A4)


Скенирање CLR со 300 dpi: 9 слики/мин.(A4)


Двострано Скенирање во црно-бело со 600 dpi: 7 слики/мин.(A4)


Скенирање во црно-бело со 300 dpi: 10 слики/мин.(A4)


Скенирање CLR со 300 dpi: 6 слики/мин.(A4)

Методи на скенирање

Директно скенирање: функцијата за испраќање е достапна само кај iR1133iF.


Скенирање со повлекување: скенирањето со повлекување од тип TWAIN е достапно кај сите модели


Скенирање на USB мемориски уред: да, кај сите модели

Спецификации на скенирање со повлекување

TWAIN преку MF Toolbox


Поддржани оперативни системи: Windows Vista/ Windows 7/ Windows 8

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ИСПРАЌАЊЕ

Изборен/стандарден

Стандардно кај iR1133iF. Не е поддржано кај моделите iR1133/A

Резолуција на испраќање

Валјак/DADF: до 300 dpi во црно-бело или во боја

Дестинации

E-Mail/ PC (SMB)

Адресар/ броеви за брзо бирање

Макс. 200

Формати на фајлови

TIFF (црно-бело), JPEG, PDF, PDF (компактен)

Универзални комплети на функции за испраќање

Не

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ФАКС

Изборен/стандарден

Стандардно кај iR1133iF. Не е поддржано кај моделите iR1133/A

Брзина на модем

Super G3 33,6kbps (до 3 секунди/страница¹)

Резолуција на факс

Стандардно: 200 x 100 dpi


Фино: 200 x 200 dpi


Фото: 200 x 200 dpi


Супер фино: 200 x 400 dpi


Ултра фино: 400 x 400 dpi

Меморија на факс

До 512 страници¹

Броеви за брзо бирање

Макс. 200 (вклучувајќи 19 за бирање со еден допир)

Групно бирање/одредишта

Макс. 199 броеви за бирање/ макс.199 одредишта

Секвенцијално пренесување

Макс. 201 локации

Резервна копија на меморија

1 час

Други функции

Препраќање на факс, двоен пристап, далечински прием, PC факс (само TX)

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Потребно време за загревање

Прибл. 11 секунди од моментот на вклучување или помалку

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-Speed


10BASE-T/100BASE-TX


Изборно безжично поврзување 802,11b/g


1 x Host USB интерфејс (предна страна на уредот)


Изборен дополнителен Host USB интерфејс за читач на uniFLOW MiCARD (десна страна на уредот)

Мрежни протоколи

TCP/IP (LPD/ Port 9100, HTTP), SMB, SNMP v1, WSD, IPv4/ IPv6 поддршка

Брзина на процесор

300 Mhz

Меморија

256MB (споделена)

Хард диск драјв

Не (стандардно безбедно печатење базирано на RAM)

Контролен панел

Црно-бел LCD екран со 5 линии и задно осветлување

Димензии (Ш x Д x В)

iR1133 (модели со валјак): 450 x 472 x 413mm / 450 x 472 x 550mm (со изборна касета)


iR1133A/iF (модели со ADF): 450 x 472 x 465mm/ 450x472x603mm (со изборна касета)

Простор за инсталирање (Ш x Д)

iR1133A/iF: 450 x 1.141 x 724 mm (со прикачена изборна касета за хартија)


iR1133: 450 x 1.044 x 721 mm (со прикачена изборна касета за хартија)

Тежина

iR1133iF: прибл. 20,7 kg (21,5 kg со основниот картриџ)


iR1133A: прибл. 20,5 kg (21,3 kg со основниот картриџ)


iR1133: прибл. 18,3 kg (19,1 kg со основниот картриџ)

OPERATING ENVIRONMENT

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10%), 50/60 Hz (±2 Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1200 W


Режим на подготвеност: прибл. 9 W


Режим на мирување: прибл. 2,5 W


Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 1,3 kWh кај сите модели


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум

Звучен притисок¹


Активен режим: 70,6 dB или помалку


Режим на подготвеност: 43 dB или помалку

Софтвер и управување со печатач

iWMC - централизирано управување на уредот


Компатибилност со eMaintenance - овозможува исчитување на мерењето, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање


Инсталатор за NetSpot уред


MF Toolbox


Далечински кориснички интерфејс (RUI)


Управување со ID на оддел


Клиент за најавување на uniFLOW уреди - вградена компатибилност со uniFLOW

Сигурносни функции

Филтрирање на IP/ Mac адреса, ID на оддел, безбедно печатење (базиран на RAM). Едноставно издавање на задачи преку uniFLOW (изборно)

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Картриџ(и) со тонер

C-EXV40 тонер (6.000 страници¹) Се испорачува со основен картриџ (2.200 страници¹)

BOOKLET TRIMMER

Единици за снабдување на касетата

Име: модул за снабдување на касетата-Z1 од Canon


Димензии: 450 x 472 x 138 mm


Тежина: прибл. 5,2 kg

ДОПОЛНИТЕЛНИ ОПЦИИ

Дополнителни опции

Комплет за печатач со PS-AP1


Комплет за печатач со PCL-AP1


Изборен уред за безжично поврзување-C1


Комплет за печатење на бар-кодови-E1: нуди можност за печатење на бар-кодови со користење на Jet Caps технологија


Дополнителен комплет MiCARD-A1: за читач на uniFLOW MiCARD картички, додадете еден USB I/F на десната страна на уредот


Читач на картички со копирање од Canon-F1: систем за пристап со физички картички кој го ограничува пристапот на овластените корисници


Дополнителен комплет со читач на картички-G1: дополнителен комплет за читач на картички-F1


Комплет за интерфејс за контрола на копирање-C1: за решенија за тргување со железни парички


Модул за снабдување на касетата-Z1 од Canon: дополнителна касета за 500 листови


Рамно подножје: подножјето може да се постави под стандардната/изборната единица за снабдување на касетата за да го подигне уредот кога стои самостојно

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779

¹ Врз основа на покриеност од 6%

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779

¹ Врз основа на покриеност од 6%