Canon imageRUNNER 1435 Спецификации

ОСНОВНИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Тип на машина

Повеќефункционален црно-бел ласерски уред за A4 формати (стандарден читач/печатач)

Најважни достапни функции

Печатењето, копирањето и скенирањето се стандардни опции

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧОТ

Брзина на печатење

35 стр./мин. (A4 еднострано), 15 стр./мин. (A5 еднострано)¹, 18 стр./мин. (A4 двострано)

Метод на печатење

Ласерско печатење во боја

Резолуција на печатење

600 dpi x 600 dpi

Двострано печатење

Автоматски (стандардно)

Директно печатење

Директно печатење достапно преку USB мемориски уред


Поддржани типови на фајлови: JPEG, TIFF, PDF

Печатење преку уреди поврзани на интернет

Достапен е голем избор на решенија за да се обезбеди печатење од мобилни уреди или уреди поврзани на интернет. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.

Внес на хартија (стандарден)

1 x касета од 500 листови (80 gsm), повеќенаменски фах за 100 листови (80 gsm)

Внес на хартија (опција)

1 x касета за 500 листови (80 gsm) (модул за снабдување на касетата-AC1)

Максимален капацитет за внес на хартија

1100 листови (80 gsm)

Капацитет на излезно лежиште за хартија

100 листови (80 gsm)

Можности за завршна обработка

Стандардно: подредување, групирање

Поддржани типови на медиуми

Касета/и:


тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија


Повеќенаменски фах:


тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, транспарентна хартија, етикети, пликови (бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL)

Поддржани големини на медиуми

Касета(и) за хартија: A4


Повеќенаменски фах:


Стандардна големина: A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, пликови (бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5,DL)


Прилагодена големина (76 mm до 216 mm x 127 mm до 356 mm)

Поддржани тежини на медиуми

Касета(и): 64 до 90 gsm


Повеќенаменски фах: 60 до 128 gsm


Двострано: 64 до 105 gsm

Јазик(ци) за опис на страница

UFRII, PCL5/6

Фонтови

PCL фонтови: 93 Roman, 10 Bitmap, 2 OCR фонтови

Компатибилност со оперативни системи

UFRII: Windows/ Server 2003/Vista/Server 2008/7/Server 2008R2/8/8.1/Server 2012/Server 2012R2, MAC OS X (10.5.8 или понов)


PCL: Windows/Server 2003/Vista/Server 2008/7/Server 2008 R2/8/8.1/Server 2012/Server 2012R2


Ве молиме погледнете на http://software.canon-europe.com/ за достапноста на решенијата за печатење за други оперативни системи и опкружувања, вклучувајќи AS/400, UNIX, Linux и Citrix. За некои од овие решенија треба да се плати.


Уредите од типот SAP се достапни преку пазарот за SAP.

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА КОПИРАЊЕ

Брзина на копирање

Ве молиме погледнете ги наведените брзини на печатење

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

6,9 сек. (валјак)

Резолуција на копирање

600 dpi x 600 dpi

Повеќекратно копирање

До 999 копии

Намалување/зголемување

Зум: 25-400% со чекор на зголемување од 1%


Фиксен сооднос на зумирање: 25%, 50%, 70%, 100%, 141%, 200%, 400%

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНИРАЊЕ

Изборен/стандарден

Стандарден (читач и капак на валјакот)

Поддржана големина(и) на медиуми

A4, B5, B6, правни, писма

Поддржана тежина(и) на медиуми

Нема поддршка за DADF

Резолуција на скенирање

Црно-бело скенирање: 300 dpi x 300 dpi, 300 dpi x 600 dpi


Скенирање во боја: 300 dpi x 300 dpi, 300 dpi x 600 dpi

Двострано скенирање

2-страно на 2-страно (автоматски)

Брзина на скенирање

Еднострано црно-бело скенирање: 28 слики/мин. (A4, 300 dpi x 300 dpi), Двострано црно-бело скенирање: 10 слики/мин. (A4, 300 dpi x 300 dpi)


Еднострано скенирање во боја: 10 слики/мин. (A4, 300 dpi x 300 dpi), Двострано скенирање во боја: 6 слики/мин. (A4, 300 dpi x 300 dpi)

Методи на скенирање

Директно скенирање: не е достапно


Скенирање со повлекување: достапно е скенирање со повлекување од тип TWAIN/WIA.


Скенирање кон USB мемориски уред.


Скенирање на мобилни уреди, уреди поврзани на интернет: достапен е широк избор на решенија за да се обезбеди скенирање на мобилни уреди и уреди поврзани на интернет во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.

Спецификации на скенирање со повлекување

Скенирање со повлекување од тип TWAIN/WIA


Windows Vista/Windows 7/Windows 8/Window8.1


Mac Scan (само преку TWAIN)


Mac OS X 10.5.8 или понов


*Драјверите се достапни преку http://software.canon-europe.com.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ИСПРАЌАЊЕ

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ФАКС

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Потребно време за загревање

Прибл. 20 секунди од моментот на ВКЛУЧУВАЊЕ

Враќање во функција од режим на мирување

7,8 секунди или помалку

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-Speed,1000BaseT/100Base-TX/10Base-T, 1 x USB Host (преден), 1 x USB Host (заден), 1 x USB уред


Препорачано безжично решение од трети производители е Silex SX-BR-4600WAN. За повеќе детали ве молиме погледнете ја веб-страницата www.silex-europe.com

Мрежни протоколи

TCP/IP* (LPD/Port 9100/WSD/IPP/IPPS/SMB/FTP), IPX/SPX (NDS, Bindery)


*Поддршка за IPv4/IPv6

Меморија

512MB (RAM)

Хард диск драјв

НЕМА

Контролен панел

Црно-бел LCD екран со 5 линии и задно осветлување

Димензии (Ш x Д x В)

Стандардно:


545 mm x 457 mm x 422,5 mm


Со изборен модул за снабдување на касетата-AC1: 545 mm x 457 mm x 522,5 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

772,1 mm x 784,5 mm (главна единица + отворен повеќенаменски фах + отворени фиоки на касети)

Тежина

Прибл. 22,34 kg вклучувајќи тонер

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 20 до 80 % RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 3,7 Amp

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1,5 KW


Режим на подготвеност: прибл. 15 W


Режим на мирување: прибл. 2,0 W или помалку¹


Време на неактивност кое е потребно за активирање на режимот на мирување: минимум 180 сек. / зададено 300 сек.


Режим на исклучена дополнителна компонента: 0,1 W или помалку


Време на неактивност кое е потребно за активирање на режимот за исклучување дополнителни компоненти: зададено 4 часа


Рејтинг за типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)²: 1,5 kWh

Нивоа на шум

Нивоа на шум на звучен притисок:


Активен режим: 55,2 dB


Режим на подготвеност: бесшумно (помалку од 30 dB)

Управување со печатачот

eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.


Вградена компатибилност со uniFLOW: за интеграција со платформата за управување со печатењето uniFLOW на Canon.


iW конзолата за управување: софтвер базиран на сервер, за централизирано управување со група на уреди (вклучувајќи следење на потрошни материјали, следење на статусот и предупредувања, дистрибуција на адресари, подесувања на конфигурација, фирмвер, снимање на бројач и известување, управување со драјвери и ресурси)


Систем за далечински фирмвер (GDLS): овозможува далечинска дистрибуција на фирмвер


Далечински кориснички интерфејс (RUI): веб-базиран интерфејс до секој уред, кој помага да се обезбеди далечинско управување и контрола врз уредите.


Алатка за конфигурирање на драјвер на Canon (се добива како услуга): алатка за менување на фабричките зададени подесувања на драјверите за печатење на Canon.

Сигурносни функции

Стандардно:


Филтрирање на IP/Mac адреса, IPSEC, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, безбедно печатење, ID на оддел

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Шише со тонер

C-EXV 50 црн тонер (потрошувачка: 17.600 црно-бели страници) ¹

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ

Единица за снабдување на касетата

Име: касетен модул-AC1


Опис: изборна единица за снабдување на касетата со капацитет на хартија од 1 x 500 листови. Го зголемува капацитетот за хартија на касетата до 1.100 листови.


Димензии (Ш x Д x В): 520 mm x 451 mm x 155 mm


Тежина: прибл. 5 kg

Хардверска дополнителна опрема

Рамно подножје тип-G1 за користење на уредот кога е поставен на под

Други опции

C-EXV 50 барабан: барабан за црно-бело печатење со потрошувачка од 35.500 страници

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ Не е поддржано двострано печатење во A5 формат

¹ Режимот на мирување со потрошувачка од 2 вати не е достапен во сите околности. Одредени опции и конфигурации на мрежата може да го спречат уредот да премине во режим на мирување. Ве молиме погледнете го водичот за корисници за да добиете повеќе информации


² Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Методологијата за тестирање е дефинирана од страна на Energy Star (http://www.eu-energystar.org).

¹ Врз основа на покриеност од 6% (A4)

¹ Не е поддржано двострано печатење во A5 формат

¹ Режимот на мирување со потрошувачка од 2 вати не е достапен во сите околности. Одредени опции и конфигурации на мрежата може да го спречат уредот да премине во режим на мирување. Ве молиме погледнете го водичот за корисници за да добиете повеќе информации


² Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Методологијата за тестирање е дефинирана од страна на Energy Star (http://www.eu-energystar.org).

¹ Врз основа на покриеност од 6% (A4)