Canon imageRUNNER 1435P Спецификации

Тип на машина

Црно-бел ласерски печатач за A4 формати со една функција

Најважни достапни функции

Печатење

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧОТ

Брзина на печатење

35 стр./мин. (A4 еднострано), 15 стр./мин. (A5 еднострано)¹, 18 стр./мин. (A4 двострано)

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Резолуција на печатење

600 dpi x 600 dpi

Двострано печатење

Автоматски (стандардно)

Директно печатење

Директно печатење достапно преку USB мемориски уред


Поддржани типови на фајлови: JPEG, TIFF, PDF

Печатење преку уреди поврзани на интернет

Достапен е голем избор на решенија за да се обезбеди печатење од мобилни уреди или уреди поврзани на интернет. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.

Внес на хартија (стандарден)

1 x касета од 500 листови (80 gsm), повеќенаменски фах за 100 листови (80 gsm)

Внес на хартија (опција)

1 x касета за 500 листови (80 gsm) (модул за снабдување на касетата-AC1)

Максимален капацитет за внес на хартија

1100 листови (80 gsm)

Капацитет на излезно лежиште за хартија

100 листови (80 gsm)

Можности за завршна обработка

Стандардно: подредување, групирање

Поддржани типови на медиуми

Касета/и:


тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија


Повеќенаменски фах:


тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, транспарентна хартија, етикети, пликови (бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL)

Поддржани големини на медиуми

Касета(и) за хартија:


A4


Повеќенаменски фах:


Стандардна големина: A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, пликови (бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5,DL)


Прилагодена големина (76 mm до 216 mm x 127 mm до 356 mm)

Поддржани тежини на медиуми

Касета/и: 64 до 90 gsm


Повеќенаменски фах: 60 до 128 gsm


Двострано: 64 до 105 gsm

Јазик(ци) за опис на страница

UFRII , PCL5c/6, Adobe PostScript Level 3

Фонтови

PCL фонтови: 93 Roman, 10 Bitmap, 2 OCR фонтови


PS фонтови: 136 Roman фонтови

Компатибилност со оперативни системи

UFRII: Server 2003/Vista/Server 2008/Windows 7/Server 2008R2/Windows 8/8.1/Server 2012/Server 2012R2, MAC OS X (10.5.8 или понов)


PCL: Server 2003/Vista/Server 2008/Windows 7/Server 2008 R2/Windows 8/8.1/Server 2012/Server 2012R2


PS: Server 2003/Vista/Server 2008/Windows 7/Server 2008 R2/Windows8/8.1/Server 2012/Server 2012R2, MAC OS X (10.5.8 или понов)


PPD: MAC OS 9.1 или понов, MAC OS X (10.3.9 или понов), Windows XP/Windows Vista/Windows 7/Windows 8/8.1


Ве молиме погледнете на http://software.canon-europe.com/ за достапноста на решенијата за печатење за други оперативни системи и опкружувања, вклучувајќи AS/400, UNIX, Linux и Citrix. За некои од овие решенија треба да се плати


Уредите од типот SAP се достапни преку пазарот за SAP

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Потребно време за загревање

Прибл. 20 секунди од моментот на ВКЛУЧУВАЊЕ

Враќање во функција од режим на мирување

7,8 секунди или помалку

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-Speed,1000BaseT/100Base-TX/10Base-T, 1 x USB Host (преден), 1 x USB Host (заден), 1 x USB уред


Препорачано безжично решение од трети производители е Silex SX-BR-4600WAN. За повеќе детали ве молиме погледнете ја веб-страницата www.silex-europe.com

Мрежни протоколи

TCP/IP* (LPD/Port 9100/WSD/IPP/IPPS/SMB/FTP), IPX/SPX (NDS, Bindery)


*Поддршка за IPv4/IPv6

Брзина на процесор

528 Mhz

Меморија

512 MB (RAM)

Хард диск драјв

НЕМА

Контролен панел

Црно-бел LCD екран со 5 линии и задно осветлување

Димензии (Ш x Д x В)

Стандардно: 545 mm x 457 mm x 382,5 mm


Со изборен модул за снабдување на касетата-AC1: 545 mm x 457 mm x 512,5 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

772,1 mm x 784,5 mm (главна единица + отворен повеќенаменски фах + отворени фиоки на касети)

Тежина

Прибл. 20,5 kg без тонер

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 20 до 80 % RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 3,7 Amp

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1,5 KW


Режим на подготвеност: прибл. 15 W


Режим на мирување: прибл. 2,0 W или помалку¹


Време на неактивност кое е потребно за активирање на режимот на мирување: минимум 180 сек. / зададено 300 сек.


Режим на исклучена дополнителна компонента: 0,1 W или помалку


Време на неактивност кое е потребно за активирање на режимот за исклучување дополнителни компоненти: зададено 4 часа


Рејтинг за типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)²: 1,5 kWh


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Нивоа на шум

Звучен притисок¹


(референтни податоци, LpAm, положба на стоење до уредот)


Активен режим: 55,2 dB


Режим на подготвеност: бесшумно (помалку од 30 dB)

Управување со печатачот 1

eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање со бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање


Вградена компатибилност со uniFLOW: за интеграција со платформата за управување со печатењето uniFLOW на Canon


iW конзолата за управување: софтвер базиран на сервер, за централизирано управување со група на уреди (вклучувајќи следење на потрошни материјали, следење на статусот и предупредувања, подесувања на конфигурација, фирмвер, снимање на бројач и известување, управување со драјвери и ресурси)

Управување со печатачот 2

Систем за далечински фирмвер (GDLS): овозможува далечинска дистрибуција на фирмвер


Далечински кориснички интерфејс (RUI): веб-базиран интерфејс до секој уред, кој помага да се обезбеди далечинско управување и контрола врз уредите


Алатка за конфигурирање на драјвер на Canon (се добива како услуга): алатка за менување на фабричките зададени подесувања на драјверите за печатење на Canon

Сигурносни функции

Стандардно:


Филтрирање на IP/Mac адреса, IPSEC, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, безбедно печатење, ID на оддел

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Шише со тонер

C-EXV 50 црн тонер (потрошувачка: 17.600 црно-бели страници)¹

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА ИЗБОРНИТЕ УРЕДИ

Единица за снабдување на касетата

Име: касетен модул-AC1


Опис: изборна единица за снабдување на касетата со капацитет на хартија од 1 x 500 листови. Го зголемува капацитетот за хартија на касетата до 1.100 листови.


Димензии (Ш x Д x В): 520 mm x 451 mm x 155 mm


Тежина: прибл. 5 kg

Хардверска дополнителна опрема

Рамно подножје тип-G1 за користење на уредот кога е поставен на под

Други опции

C-EXV 50 барабан: барабан за црно-бело печатење со потрошувачка од 35.500 страници

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ A5 double-sided not supported

¹ Режимот на мирување со потрошувачка од 2 вати не е достапен во сите околности. Одредени опции и конфигурации на мрежата може да го спречат уредот да премине во режим на мирување. Ве молиме погледнете го водичот за корисници за да добиете повеќе информации


² Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Методологијата за тестирање е дефинирана од страна на Energy Star (http://www.eu-energystar.org).

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779

¹ Врз основа на покриеност од 6% (A4)

¹ A5 double-sided not supported

¹ Режимот на мирување со потрошувачка од 2 вати не е достапен во сите околности. Одредени опции и конфигурации на мрежата може да го спречат уредот да премине во режим на мирување. Ве молиме погледнете го водичот за корисници за да добиете повеќе информации


² Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Методологијата за тестирање е дефинирана од страна на Energy Star (http://www.eu-energystar.org).

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779

¹ Врз основа на покриеност од 6% (A4)