Canon imageRUNNER 1740i Спецификации

ОСНОВНИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Тип на машина

Повеќефункционален црно-бел ласер.

Најважни достапни функции

imageRUNNER 1730i: печатење, копирање, скенирање, испраќање и изборен факс


imageRUNNER 1740i: печатење, копирање, скенирање, испраќање и изборен факс


imageRUNNER 1750i: печатење, копирање, скенирање, испраќање и изборен факс

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧОТ

Брзина на печатење

imageRUNNER 1730i: до 30 стр./мин. (A4)


imageRUNNER 1740i: до 40 стр./мин. (A4)


imageRUNNER 1750i: до 50 стр./мин. (A4)

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi, до 1200 x 1200 dpi (напредно)

Двострано печатење

Автоматски

Печатење од мемориски медиуми

Поддржани мемориски медиуми


USB мемориски уред


Поддржани типови на фајлови: JPEG, TIFF

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 550 листови хартија


Повеќенаменски фах за 100 листови

Внес на хартија (опција)

3 x касети за 550 листови хартија

Максимален капацитет за внес на хартија

2300 листови

Капацитет на излезно лежиште за хартија

250 листови (80gsm)

Можности за завршна обработка

Стандардно: групирање


Изборна единица за завршна обработка со захефтување: подредување, групирање, захефтување

Поддржани типови на медиуми

Касета(и): обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, издупчена хартија, пликови*


*Поддршка за пликови само со 2-та фиока. Потребна е изборна касета за пликови-D1


Повеќенаменски фах: обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, издупчена хартија, хартија за банкноти, транспарентна хартија, етикети, пликови (бр.10


(COM10), ISO-B5, Monarch, ISO-C5, DL)

Поддржани големини на медиуми

Фиоки за хартија 1, 3 и 4:


Стандардна големина: A4, A5, B5, правни, писма, извршни, STMT


Фиока за хартија 2:


Стандардна големина: A4, A5, B5, правни, писма, извршни, STMT, пликови* (бр.10 (COM10), ISO-B5, Monarch, ISO-C5, DL)


*Потребна е изборна касета за пликови-D1


Повеќенаменски фах:


Стандардна големина: A4, A5, B5, правни, писма, извршни, STMT, слободна големина (99 mm до 216 mm × 140 mm до 356 mm), пликови (бр.10 (COM10), ISO-B5, Monarch, ISO-C5,


DL)

Поддржани тежини на медиуми

Касета(и): 64 до 105 g/m²


Повеќенаменски фах: 64 до 128 g/m²

Јазик(ци) за опис на страница

UFRII-LT(стандардно)


PCL5e/6 (стандардно)


PostScript ниво 3 емулација (стандардно)

Фонтови

PCL фонтови: 93 Roman


PS фонтови: 136 Roman

Компатибилност со оперативни системи

UFRII-LT: Windows 2000/ XP/ Server 2003/ Vista/ Server 2008/ Windows 7/ Server 2008 R2, MAC OS X (10.4.9 или понов)


PCL: Windows 2000/ XP/ Server 2003/ Vista/ Server 2008/ Windows 7/ Server 2008 R2


PS: Windows 2000/ XP/ Server 2003/ Vista/ Server 2008/ Windows 7/ Server 2008 R2, MAC OS X (10.4.9 или понов)


PPD: MAC OS 9.1 или понов, MAC OS X (10.2.8 или понов) Windows 2000/ Server 2003/ Server 2008/ XP/ Vista/ 7


Ве молиме погледнете на http://software.canon-europe.com за достапноста на решенијата за печатење за други оперативни системи и опкружувања, вклучувајќи AS/400, UNIX, Linux и Citrix. За некои од овие решенија треба да се плати.


Уредите од типот SAP се достапни преку пазарот за SAP

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА КОПИРАЊЕ

Брзина на копирање

imageRUNNER 1730i: до 30 коп./мин. (A4)


imageRUNNER 1740i: до 40 коп./мин. (A4)


imageRUNNER 1750i: до 50 коп./мин. (A4)

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

Прибл. 5 секунди или помалку

Резолуција на копирање

До 600 x 600 dpi

Повеќекратно копирање

До 999 копии

Намалување / зголемување

25-400% со чекор на зголемување од 1%

Други опции

Подредување (потребна е единица за завршна обработка), 4 на 1, копирање на документи за идентификација

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНИРАЊЕ

Изборен/стандарден

Стандардно кај сите модели

Тип

Рамно лежиште и двостран автоматски механизам за снабдување со документи во боја (DADF)

Поддржана големина(и) на медиуми

A4, A5, правни, писма, прилагодени големини (Ш x Д): макс. 216 mm x 356 mm мин. 140 mm x 140 mm)

Поддржана тежина(и) на медиуми

Еднострано скенирање: 42 до 128 g/m²


Двострано скенирање: 50 до 128 g/m²

Резолуција на скенирање

до 600*600 dpi во црно-бело


до 300*300 dpi во боја

Двострано скенирање

2-страно на 2-страно (автоматски)

Брзина на скенирање

Еднострано црно-бело:


imageRUNNER 1730: 30слики/мин. / A4(600dpi/300dpi)


imageRUNNER 1740/1750: 50слики/мин. / A4(600dpi/300dpi)


Двострано црно-бело:


imageRUNNER 1730: 20слики/мин. / A4(600dpi/300dpi)


imageRUNNER 1740/1750: 32слики/мин. / A4(600dpi/300dpi)


Еднострано во боја:


imageRUNNER 1730: 30слики/мин. / A4(300dpi)


imageRUNNER 1740/50: 50слики/мин. / A4(300dpi)


Двострано во боја:


imageRUNNER 1730: 20слики/мин. / A4(300dpi)


imageRUNNER 1740/50: 32слики/мин. / A4(300dpi)

Методи на скенирање

Директно скенирање: функцијата за испраќање е достапна кај сите модели.


Скенирање со повлекување: скенирањето со повлекување од тип TWAIN/WIA е достапно кај сите модели


Скенирање на USB мемориски уред: да, достапно кај сите модели

Спецификации на скенирање со повлекување

TWAIN преку мрежен TWAIN драјвер


Поддржани оперативни системи: Windows 2000/ Windows XP/ Windows Server 2003/ Windows Vista/ Windows Server 2008/ Windows 7 (32-битен, 64-битен во компатибилен режим)

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ИСПРАЌАЊЕ

Изборен/стандарден

Стандардно кај сите модели

Резолуција на испраќање

до 600 * 600 dpi во црно-бело


до 300 * 300 dpi во боја

Дестинации

E-mail/ интернет факс (SMTP), PC(SMB, FTP)

Адресар/ броеви за брзо бирање

LDAP (1000) / локално (макс. 500)

Формати на фајлови

TIFF (црно-бело), JPEG, PDF, PDF (компактен), изборни PDF фајлови со можност за пребарување

Универзални комплети на функции за испраќање

Не

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ФАКС

Изборен/стандарден

Изборно кај сите модели

Брзина на модем

Super G3 33,6kbps (до 3 секунди/страница¹)

Резолуција на факс

Стандардно: 200 x 100 dpi


Фино: 200 x 200 dpi


Супер фино: 200 x 400 dpi


Ултра фино: 400 x 400 dpi

Меморија на факс

До 1000 страници¹

Броеви за брзо бирање

Макс. 500

Групно бирање/одредишта

Макс. 499 броеви за бирање

Секвенцијално пренесување

Макс. 500 адреси + 32 нови одредишта

Резервна копија на меморија

1 час

Други функции

Препраќање на факс, двоен пристап, PC факс (само TX)

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Потребно време за загревање

Прибл. 30 секунди од моментот на вклучување или помалку

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-Speed


10BASE-T/100BASE-TX


1 x USB Host (2.0)- на задната страна од уредот


Изборен уред со 3 приклучоци USB Host (2.0) - на едната страна на уредот

Мрежни протоколи

TCP/IP (LPD/ Port 9100, HTTP), SMB, SNMP v1, WSD, IPv4/ IPv6 поддршка

Брзина на процесор

400 Mhz

Меморија

512 MB (споделена)

Хард диск драјв

Не (стандардно безбедно печатење базирано на RAM)

Контролен панел

Црно-бел LCD екран на допир од 5,7 инчи со можност за завртување

Димензии (Ш x Д x В)

560 mm x 500 mm x 633 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

787 mm x 960 mm


1182 mm x 960 mm (целосна конфигурација која вклучува единица за завршна обработка со захефтување)

Тежина

Прибл. 44,3kg (без тонер)

OPERATING ENVIRONMENT

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10%), 50/60 Hz (±2 Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1600 W


Режим на подготвеност: прибл. 43 W или помалку


Режим за заштеда на енергија: прибл. 8,5W или помалку


Режим на мирување: прибл. 1 W или помалку


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум

Звучен притисок¹


Активен режим:


iR1730i 69,5 dB или помалку


iR1740i 73,0 dB или помалку


iR1750i 75,0 dB или помалку


Режим на подготвеност:


iR1730i 43,0 dB или помалку


iR1740i 53,0 dB или помалку


iR1750i 53,0 dB или помалку

Софтвер и управување со печатач

iWMC - централизирано управување на уредот


Компатибилност со eMaintenance - овозможува исчитување на мерењето, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање


Network ScanGear


Инсталатор за NetSpot уред


Далечински кориснички интерфејс (RUI)


Управување со ID на оддел


Клиент за најавување на uniFLOW уреди - вградена компатибилност со uniFLOW

Сигурносни функции

Филтрирање на IP/ Mac адреса, ID на оддел, безбедно печатење (базиран на RAM). Функција My Print Anywhere за безбедно печатење со избирање на задачи преку uniFLOW (опција)

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Картриџ(и) со тонер

C-EXV37 ТОНЕР (15.100 страници¹)

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА ИЗБОРНИТЕ УРЕДИ

Единица за завршна обработка со захефтување

Име: единица за завршна обработка со захефтување-H1


Број на фахови: 1


Капацитет за проследување: Со захефтување: 20 комплети. Без захефтување: 500 листови


Максимален капацитет на единицата за захефтување: до 50 листови


Тежина на хартија: 64 до 128 g/m²


Позиција(и) на единицата за захефтување: една (горен лев агол)


Димензии (Ш x Д x В): 798 mm × 395 mm × 263 mm


Тежина: прибл. 10,5 kg

BOOKLET TRIMMER

Единици за снабдување на касетата

Име: касетен модул-Y1


Димензии (Ш x Д x В): 540 mm x 500 mm x 158 mm


Тежина: прибл. 7,7 kg

ДОПОЛНИТЕЛНИ ОПЦИИ

Дополнителни опции

Касетен модул-Y1: дополнителна касета за 500 листови


Касета за пликови-D1: овозможува снабдување со пликови во 2-та фиока за хартија


Единица за завршна обработка со захефтување-H1: компактна единица за завршна обработка со захефтување


Комплет за печатење на бар-кодови-B1: нуди можност за печатење на бар-кодови со користење на Jet Caps технологија


Super G3 Fax картичка-AJ1: придодава функција на факс


Комплет за испраќање на PDF документи во боја со можност за пребарување-E1: опција за PDF документи со можност за пребарување со функција за испраќање


Читач на картички со копирање од Canon-F1: систем за пристап со физички картички кој го ограничува пристапот на овластените корисници


Додаток со читач на картички со копирање-C1: дополнителен комплет за читачот на картички-F1 или за читачот на uniFLOW MiCARD картички во вид на држач

(продолжување)

USB апликација за комплетот за интерфејс со 3 порти-B1: комплет за USB интерфејс со 3 порти за USB меморија


Рачка за пристап на ADF уредот-A1: се прикачува на механизмот за снабдување со документи, олеснувајќи го пристапот за корисниците кои седат


FL касета-AP1: резервен фах за хартија со 550 листови за сите касети


Рамно подножје (повисок тип): подножјето може да се постави под стандардниот/изборниот касетен модул за да го подигне уредот кога стои самостојно


Рамно подножје (понизок тип): подножјето може да се постави под стандардниот/изборниот касетен модул за да го подигне уредот кога стои самостојно

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779

¹ Врз основа на покриеност од 6%