Canon imageRUNNER 2202 Спецификации

Тип на машина

Повеќефункционален црно-бел ласерски уред за A3 формат (читач/печатач стандардно)

Најважни достапни функции

Печатење, копирање, скенирање во боја (само преку USB)

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧОТ

Брзина на печатење (ЦРНО-БЕЛО)

22 стр./мин. (A4), 11 стр./мин. (A3)

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Резолуција на печатење

600 dpi x 600 dpi

Двострано печатење

НЕМА

Печатење од мемориски медиуми

НЕМА

Печатење преку уреди поврзани на интернет

НЕМА

Внес на хартија (стандарден)

1 x касета за 250 листови (80 gsm), повеќенаменски фах за 80 листови (80 gsm)

Внес на хартија (опција)

НЕМА

Максимален капацитет за внес на хартија

330 листови (80 gsm)

Капацитет на излезно лежиште за хартија

50 листови (80 gsm)

Можности за завршна обработка

Стандардно: подредување

Поддржани типови на медиуми

Касета:


Обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја и однапред издупчена хартија


Повеќенаменски фах:


Обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија, транспарентна хартија (Canon CL500), етикета, пликови (бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL)

Поддржани големини на медиуми

Касета:


Стандардна големина: A3, A4, A5, B4, B5, правни, писма, табела, извршни, извештаи


Повеќенаменски фах:


Стандардна големина: A3, A4, A5, B4, B5, правни, писма, табела, извршни, извештаи, пликови (бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL), прилагодена големина: 148 mm x 95 mm до 431 mm x 297 mm

Поддржани тежини на медиуми

Касети: 64 до 90 gsm


Повеќенаменски фах: 64 до 128 gsm

Јазик(ци) за опис на страница

UFRII Lite

Фонтови

НЕМА

Компатибилност со оперативни системи

Windows XP/Server 2003/Vista/Server 2008/Windows 7/Server 2008 R2/Windows 8/Windows 8.1/Server 2012/Server 2012 R2, MAC OS X (10.5.8 или понов)


Ве молиме погледнете на http://software.canon-europe.com/ за достапноста на решенијата за печатење за други оперативни системи и опкружувања, вклучувајќи AS/400, UNIX, Linux и Citrix. За некои од овие решенија треба да се плати.

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА КОПИРАЊЕ

Брзина на копирање (ЦРНО-БЕЛО)

22 стр./мин. (A4 еднострано, 600 x 600 dpi), 11 стр./мин. (A3 еднострано, 600 x 600 dpi)

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

7,9 секунди

Резолуција на копирање

Читање: 600 dpi x 600 dpi


Печатење: 600 dpi x 600 dpi

Повеќекратно копирање

До 99 копии

Намалување/зголемување

Зум: 25-400% со чекор на зголемување од 1%


Фиксен сооднос на зумирање: 25%, 50%, 70%, 100%, 141%, 200%, 400%

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНИРАЊЕ

Изборен/стандарден

Стандарден (со MF Toolbox)


MF Toolbox може да се преземе од центарот за преземање на софтвер од Canon.


(http://software.canon-europe.com/)

Поддржани големини на медиуми

A3, A4, A5, B4, B5, правни, писма, табела, извршни, извештаи, пликови (бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5,DL), прилагодена големина (431 mm x 297 mm)

Поддржани тежини на медиуми (DADF)

Опцијата DADF не е достапна за овој модел

Резолуција на скенирање

ЦРНО-БЕЛО 300 dpi, ВО БОЈА 300 dpi (со MF Toolbox)

Двострано скенирање

2-страно до 2-страно (рачно преку стаклен сад)

Брзина на скенирање

Еднострано: 22 слики/мин. (A4.300 dpi x 300 dpi)

Методи на скенирање

Скенирање со повлекување: MF Toolbox

Спецификации на скенирање со повлекување

Скенирање со повлекување: MF Toolbox

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Потребно време за загревање

13 секунди

Враќање во функција од режим на мирување

7,9 секунди

Тип на интерфејс

1 x USB уред (заден)

Мрежни протоколи

НЕМА

Брзина на процесор

400 MHZ

Меморија

128 MB (RAM)

Хард диск драјв

НЕМА

Контролен панел

ЦРНО-БЕЛ TFT екран со 5 линии

Димензии (Ш x Д x В)

622 mm x 589 mm x 502 mm (стандардна конфигурација)


622 mm x 589 mm x 587 mm (со рамно подножје-E1)

Простор за инсталирање (Ш x Д)

921 mm x 1010 mm

Тежина

Прибл. 29,7 kg (стандардна конфигурација, тонерот е вклучен)

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 20 до 80 % RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

200-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 2,4 Amp

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1500W или помалку


Режим на подготвеност: прибл. 11,5 W


Режим на мирување: прибл. 2 W или помалку (погледнете фуснота 1)


Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC) (погледнете фуснота 2): 1,1 kWh


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Нивоа на шум

Звучен притисок (позиција на набљудувач)


Активен режим: 51,6 dB или помалку


Режим на подготвеност: 30 dB или помалку

Софтвер и управување со печатач

MF Toolbox:


MF Toolbox е практична апликација која ви овозможува да скенирате документи од вашиот повеќефункционален печатач во вашиот компјутер. Овој интуитивен софтвер ви овозможува да извршувате сложени задачи за скенирање со само неколку кликнувања. Можете да користите MF Toolbox за да ги зачувате скенираните слики во фолдер на компјутерот, да ги проследувате до одредена апликација, или, пак, да ги прикачите во e-mail порака.

Сигурносни функции

НЕМА

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Шише со тонер

Потрошувачка за C-EXV 42 црн тонер: 10.200 страници (погледнете фуснота 3)


(првото шише со тонер е вклучено во пакетот)

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА ИЗБОРНИТЕ УРЕДИ

Единица за завршна обработка со захефтување

НЕМА

Единица за снабдување на касетата

НЕМА

Хардверска дополнителна опрема

Рамно подножје од тип-E1:


Подножјето може да се постави под стандардната касета за да го подигне уредот кога стои самостојно. (висина на подножје: 116 mm)

Фуснота

¹ Режимот на мирување со потрошувачка од 2 вати не е достапен во сите околности. Одредени опции и конфигурации на мрежата може да го спречат уредот да премине во режим на мирување. Ве молиме погледнете го водичот за корисници за да добиете повеќе информации


² Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Методологијата за тестирање е дефинирана од страна на Energy Star (http://www.eu-energystar.org).

¹ Врз основа на покриеност од 6 % (A4)