Canon imageRUNNER 2204 Спецификации

ГЛАВЕН УРЕД

Тип на машина

Повеќефункционален црно-бел ласерски уред за A3 формат (читач/печатач стандардно)

Основни функции

Копирање, печатење и скенирање во боја (само преку USB кабел) со стандарден C-EXV 42 црн тонер (потрошувачка: 10.200 страници)

Брзина на процесор

400 MHZ

Контролен панел

Екран на допир од 3,5'' со поддршка за задно осветлување

Меморија

128MB (RAM)

Приклучок за интерфејс

1 x USB уред (заден)

Мрежни протоколи

НЕМА

Внес на хартија

1 x касета за 250 листови (80 gsm), повеќенаменски фах за 80 листови (80 gsm)

Внес на хартија (опција)

НЕМА

Максимален капацитет за внес на хартија

330 листови (80 gsm)

Капацитет на излезно лежиште за хартија

50 листови (80 gsm)

Можности за завршна обработка

Стандардно: подредување

Поддржани типови на медиуми

Касета(и):


Обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја и однапред издупчена хартија


Повеќенаменски фах:


Обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија, транспарентна хартија (Canon CL500), етикета, пликови (бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL)

Поддржани големини на медиуми

Касета(и):


Стандардна големина: A3, A4, A5, B4, B5, правни, писма, табела, извршни, извештаи


Повеќенаменски фах:


Стандардна големина: A3, A4, A5, B4, B5, правни, писма, табела, извршни, извештаи, пликови (бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL), прилагодена големина: 148 mm x 95 mm до 431,8 mm x 297 mm

Поддржани тежини на медиуми

Касета: 64 до 90 gsm


Повеќенаменски фах: 64 до 128 gsm

Потребно време за загревање

Од моментот на вклучување: 13 секунди


Од режим на мирување: 4,3 секунди

Димензии (Ш x Д x В)

622 mm x 589 mm x 502 mm (стандардна конфигурација)


622 mm x 589 mm x 587 mm (со рамно подножје-J1)

Простор за инсталирање (Ш x Д)

921 mm x 1.010 mm

Тежина

Прибл. 28,7 kg (стандардна конфигурација, тонерот е вклучен)

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТЕЊЕ

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Брзина на печатење

22 стр./мин. (A4), 11 стр./мин. (A3)

Резолуција на печатење

600 dpi x 600 dpi

Јазици за опис на страница

UFRII Lite

Двострано печатење

Рачно

Печатење од мобилни уреди и Cloud

НЕМА

Оперативен систем

Windows Vista/Server 2003/Server 2008/Server 2012/Windows 7/Server 2008 R2/Windows 7/Windows 8/Windows 8.1/Windows 10/Server 2012/Server 2012 R2


MAC OS X (10.5.8 или понов)


Ве молиме погледнете на http://software.canon-europe.com/ за достапноста на решенијата за печатење за други оперативни системи и опкружувања, вклучувајќи AS/400, UNIX, Linux и Citrix. За некои од овие решенија треба да се плати.

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА КОПИРАЊЕ

Брзина на копирање

22 стр./мин. (A4 еднострано, 600 x 600 dpi), 11 стр./мин. (A3 еднострано, 600 x 600 dpi)

Потребно време до излегување на првата копија

7,4 секунди

Резолуција на копирање

Читање: 600 dpi x 600 dpi


Печатење: 600 dpi x 600 dpi

Повеќе копии

До 99 копии

Зголемување

25-400% со чекор на зголемување од 1%

Однапред поставени намалувања

25%, 50%, 70%, 100%, 141%, 200%, 400%

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНИРАЊЕ

Стандарден вид

Стандардно рамно лежиште

Поддржани големини

A3, A4, A5, B4, B5, правни, писма, табела, извршни, извештаи, пликови (бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5,DL), прилагодена големина (431,8 mm x 297 mm)

Поддржани тежини

Опцијата DADF не е достапна за овој модел

Спецификации на скенирање со повлекување

MF Toolbox може да се преземе од страницата за поддршка за деловни производи од Canon (http://software.canon-europe.com/)

Резолуција на скенирање

ЦРНО-БЕЛО 300 dpi, ВО БОЈА 300 dpi (со MF Toolbox)

Начин на скенирање

Скенирање со повлекување: MF Toolbox

Брзина на скенирање (црно-бело/во боја; A4)

Еднострано: 23 слики/мин. (A4, 300 dpi x 300 dpi)

Двострано скенирање

2-страно до 2-страно (рачно преку стаклен сад)

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА БЕЗБЕДНОСТА

Проверка на идентитет

НЕМА

Мрежа

НЕМА

УСЛОВИ ВО ОПКРУЖУВАЊЕТО

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 20 до 80 % RH

Извор на напојување со енергија

200-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 2,4 Amp

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1.500W или помалку


Режим на подготвеност: прибл. 9,5 W


Режим на мирување: прибл. 2 W или помалку¹


Рејтинг за типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)²: 1,0 kWh

Нивоа на шум

Звучен притисок (позиција на набљудувач)


Активен режим: 52,2 dB или помалку


Режим на подготвеност: 30 dB или помалку

Стандарди

Квалификација за Energy Star


Blue Angel

СОФТВЕР И УПРАВУВАЊЕ СО ПЕЧАТАЧ

Алатки за далечинско управување

НЕМА

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Картриџи со тонер

C-EXV 42 црн тонер (првото шише со тонер е вклучено во пакетот)

Потрошувачка на тонер

10.200 страници¹

ОПЦИИ ЗА ЗАЛИХА НА ХАРТИЈА

Изборна касета

НЕМА

Изборно подножје

Подножјето може да се постави под стандардната касета за да го подигне уредот кога стои самостојно. (висина на подножје: 116 mm)

ИЗЛЕЗНИ ОПЦИИ

Механизам за снабдување со документи

НЕМА

Единица за двострано печатење

НЕМА

Фуснота

¹ Режимот на мирување со потрошувачка од 2 вати не е достапен во сите околности. Одредени опции и конфигурации на мрежата може да го спречат уредот да премине во режим на мирување. Ве молиме погледнете го водичот за корисници за да добиете повеќе информации


² Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Методологијата за тестирање е дефинирана од страна на Energy Star (http://www.eu-energystar.org).

¹ Врз основа на покриеност од 6 % (A4)