Canon imageRUNNER ADVANCE 400i Спецификации

ОСНОВНИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Тип на машина

Повеќефункционален црно-бел ласер за A4 формат (стандарден читач/печатач)

Најважни достапни функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање и изборен факс

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧОТ

Print speed (BW)

iR-ADV 500i: до 50 стр./мин. (A4 еднострано), 25 стр./мин. (A5 еднострано), 49 стр./мин. (A4 двострано), 22 стр./мин. (A5 двострано)


iR-ADV 400i: до 40 стр./мин. (A4 еднострано), 25 стр./мин. (A5 еднострано), 39 стр./мин. (A4 двострано), 22 стр./мин. (A5 двострано)

БРЗИНА НА ПЕЧАТЕЊЕ (Ц-Б/БОЈА)

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Резолуција на печатење

1200 dpi x 1200 dpi, 600 dpi x 600 dpi

Двострано печатење

Автоматски (стандардно)

Печатење од мемориски медиуми

Директно печатење достапно преку USB мемориски уред, далечински кориснички интерфејс и софтвер за пристап на интернет*


Поддржани типови на фајлови: JPEG, TIFF, PDF, XPS**


(* Нема поддршка за XPS печатење од веб-сајтови)


(** За XPS е потребен КОМПЛЕТ ЗА ДИРЕКТНО ПЕЧАТЕЊЕ(за PDF/XPS) -H1)

Поддршка за печатење од мобилни уреди и печатење преку Cloud

Достапен е широк избор на софтверски и решенија базирани на MEAP за да се обезбеди печатење од мобилни уреди или уреди поврзани на интернет и услуги базирани на Cloud во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.

Внес на хартија (стандарден)

1 x касета за 550 листови(80 gsm), повеќенаменски фах за 100 листови(80 gsm)

Paper input (Option)

До 3 x касети за 550 листови (80 gsm) (касетен модул-AA1)

Максимален капацитет за внес на хартија

2300 листови (80 gsm)

Капацитет на излезно лежиште за хартија

Без единица за завршна обработка: 250 листови (80gsm)


Со единица за завршна обработка со захефтување: 500 листови без захефтување (80gsm), 20 комплети со захефтување

Можности за завршна обработка

Стандардно: групирање


Изборна единица за завршна обработка со захефтување: подредување, групирање, захефтување


Тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија, за поврзување, транспарентна хартија, етикети, меморандуми, хартија за поврзување, пликови.

Поддржани типови на медиуми

Касета/и:


обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија, пликови*


*Поддршка за пликови само со 2-та фиока. Потребна е изборна касета за пликови-E1


Повеќенаменски фах:


обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија, хартија за банкноти, транспарентна хартија, етикета, пликови (бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL)

Поддржани големини на медиуми

Фиоки за хартија 1, 3 и 4:


Стандардна големина: A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи


Фиока за хартија 2:


Стандардна големина: A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, пликови* (бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL)


*Потребна е изборна касета за пликови-E1


Повеќенаменски фах:


Стандардна големина: A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, прилагодена големина (99 mm до 216 mm × 140 mm до 356 mm), пликови (бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5,DL)

Поддржани тежини на медиуми

Касета(и): 64 до 105 g/m²


Повеќенаменски фах: 64 до 128 g/m²


Двострано: 64 до 105 g/m²

Јазик(ци) за опис на страница

UFRII, PCL5e/6, Adobe PostScript Level 3 (стандардно кај сите модели)

Фонтови

PCL фонтови: 93 Roman, 10 Bitmap, 2 OCR фонтови, Andale 4


PS фонтови: 136 Roman фонтови

Компатибилност со оперативни системи

UFRII: Windows XP/Server 2003/Vista/Server 2008/Windows 7/Server 2008R2/Windows 8/Server 2012, MAC OS X (10.5.8 или понов)


PCL: Windows XP/Server 2003/Vista/Server 2008/Windows 7/Server 2008 R2/Windows 8/Server 2012


PS: Windows XP/Server 2003/Vista/Server 2008/Windows 7/Server 2008 R2/Windows 8/Server 2012, MAC OS X (10.5.8 или понов)


PPD: MAC OS 9.1 или понов, MAC OS X (10.3.9 или понов), Windows 2000/Windows XP/Windosw Vista/Windows 7/Windows 8


Ве молиме погледнете на http://software.canon-europe.com/ за достапноста на решенијата за печатење за други оперативни системи и опкружувања, вклучувајќи AS/400, UNIX, Linux и Citrix. За некои од овие решенија треба да се плати.


Уредите од типот SAP се достапни преку пазарот за SAP.

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА КОПИРАЊЕ

Брзина на копирање

iR-ADV 500i: до 50 стр./мин. (A4)


iR-ADV 400i: до 40 стр./мин. (A4)

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

Прибл. 5,0 секунди или помалку

Резолуција на копирање

Читање: 600 dpi x 600 dpi


Печатење: 1200 dpi x 1200 dpi за знаци/линии, 600 dpi x 600 dpi за графика/слики

Повеќекратно копирање

До 999 копии

Намалување/зголемување

Зум: 25-400 % со чекор на зголемување од 1 %


Фиксен сооднос на зумирање: 25 %, 50 %, 70 %, 100 %, 141 %, 200 %, 400 %

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНИРАЊЕ

Изборен/стандарден

Стандардно кај сите модели

Supported media size/s

A4, A5, B5, прилагодени големини (Ш x Д): мин. 140 mm x 140 mm, макс. 356 mm x 216 mm

ПОДДРЖАНИ ГОЛЕМИНИ НА МЕДИУМИ

Supported media weight/s

Еднострано скенирање: 42 до 128 gsm/64 до 128 gsm (црно-бело/боја), двострано скенирање: 50 до 128 gsm/64 до 128 gsm (црно-бело/боја)

ПОДДРЖАНИ ТЕЖИНИ НА МЕДИУМИ

Резолуција на скенирање

Црно-бело скенирање: 100 dpi, 150 dpi, 200 dpi x 100 dpi, 200 dpi, 300 dpi, 200 dpi x 400 dpi, 400 dpi, 600 dpi


Скенирање во боја: 100 dpi, 150 dpi, 200 dpi x 100 dpi, 200 dpi, 300 dpi

Двострано скенирање

2-страно на 2-страно (автоматски)

Брзина на скенирање

Еднострано црно-бело: 50 слики/мин./A4(600dpi/300dpi)


Двострано црно-бело: 32 слики/мин./A4(600dpi/300dpi)


Еднострано во боја: 50 слики/мин./A4(300dpi)


Двострано во боја: 32 слики/мин./A4(300dpi)

Методи на скенирање

Директно скенирање: универзалната функција за испраќање во боја е стандардно присутна. Интеграцијата со голем број изборни софтвери за снимање врз основа на MEAP овозможува моќни работни процеси и конверзија. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.


Скенирање со повлекување: скенирањето со повлекување од тип TWAIN/WIA е достапно кај сите модели.


Скенирање на USB мемориски уред


Скенирање на мобилни уреди, уреди поврзани на интернет и услуги базирани на Cloud: достапен е широк избор на решенија за да се обезбеди скенирање на мобилни уреди, уреди поврзани на интернет и услуги базирани на Cloud во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.

Спецификации на скенирање со повлекување

TWAIN преку мрежен TWAIN драјвер (Colour Network ScanGear) Поддржани оперативни системи: Windows 2000/Windows XP/Windows Server 2003/Windows Vista/Windows Server 2008/Windows 7/Windows 8 (32-битен, 64-битен во компатибилен режим)*


WIA преку мрежен WIA драјвер Поддржани оперативни системи: Windows Vista/Windows Server 2008/Windows 7/Windows 8 (32-битен, 64-битен)*


*Драјверите се достапни преку http://software.canon-europe.com/.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ИСПРАЌАЊЕ

Изборен/стандарден

Стандардно кај сите модели

Резолуција на испраќање

100 dpi, 150 dpi, 200 dpi x 100 dpi, 200 dpi, 300 dpi, 200 dpi x 400 dpi, 400 dpi, 600 dpi

Дестинации

E-пошта/интернет факс (SMTP), факс(изборно), компјутер (SMB, FTP, WebDAV)

Адресар/ броеви за брзо бирање

LDAP(макс. 2000 со можност за пребарување), локално (макс. 1800 вклучувајќи и 200 броеви за брзо бирање)

Формати на фајлови

TIFF, JPEG, PDF, XPS, PDF/XPS (компактен), PDF/A-1b, PDF/XPS со можност за пребарување, Office Open XML (PowerPoint)

Изборни универзални комплети на функции за испраќање

УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ НА НАПРЕДНИ ФУНКЦИИ ЗА ИСПРАЌАЊЕ-E1: креирајте PDF скици (траг и рамномерност) и Adobe Reader дополнителни компоненти на PDF.


УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ НА БЕЗБЕДНОСНИ ФУНКЦИИ ЗА ИСПРАЌАЊЕ-D1: испраќајте шифриран PDF и додавајте дигитален потпис на уредот кај PDF/XPS фајловите.


УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ СО ДИГИТАЛЕН ПОТПИС НА КОРИСНИК-C1: додавајте дигитален потпис на корисникот кај PDF/XPS фајловите.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ФАКС

Изборен/стандарден

Изборно кај сите модели (потребна е SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AM1)

Брзина на модем

Super G3 33,6kbps (до 3 секунди по страница ¹)

Резолуција на факс

Стандардно: 200 x 100 dpi


Фино: 200 x 200 dpi


Супер фино: 200 x 400 dpi


Ултра фино: 400 x 400 dpi

Факс меморија

До 6000 страници ¹

Броеви за брзо бирање

Макс. 200

Групно бирање/одредишта

Макс. 199 броеви за бирање

Секвенцијално пренесување

Макс. 256 адреси

Резервна копија на меморија

Да (прибл. 3 часа)

Други опции

Проследување преку факс, двоен пристап, PC факс (само TX)

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Потребно време за загревање

Прибл. 34 секунди од вклучување (нормален режим), 10 секунди од вклучување (режим на брзо вклучување)

Враќање во функција од режим на мирување

10 секунди или помалку

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-Speed,1000BaseT/100Base-TX/10Base-T, 1 x USB Host (преден), 2 x USB Host(заден)


Препорачано безжично решение од трети производители е Silex SX-BR-4600WAN. За повеќе детали ве молиме погледнете ја веб-страницата www.silex-europe.com

Мрежни протоколи

TCP/IP* (LPD/Port 9100/WSD/IPP/IPPS/SMB/FTP), IPX/SPX (NDS, Bindery), AppleTalk *IPv4/IPv6 поддршка

Брзина на процесор

1,66 Ghz

Меморија

1,5 GB

Хард диск драјв

Хард диск драјв од 160 GB (простор за користење 80 GB)

Контролен панел

WVGA TFT LCD екран на допир во боја од 17,8 cm (7 инчи) кој се закосува

Димензии (Ш x Д x В)

560 mm x 567 mm x 633 mm (стандардно)


560 mm x 567 mm x 752 mm (со 1 изборна касета)


560 mm x 567 mm x 868 mm (со 2 изборни касети)


560 mm x 567 mm x 984 mm (со 3 изборни касети)

Простор за инсталирање (Ш x Д)

787 mm x 567 mm (главна единица + отворен повеќенаменски фах + затворени фиоки на касети)


1182 mm x 567 mm (главна единица + единица за завршна обработка со захефтување + отворен повеќенаменски фах + затворени фиоки на касети)

Тежина

47,9kg без тонер

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 20 до 80 % RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 4,3-5,6 Amp

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1,6 KW


Режим на подготвеност: прибл. 53,72 W


Режим на мирување: прибл. 1 W или помалку ¹


Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC) ²: 2,4 kWh (iR-ADV 500i) / 1,873 kWh (iR-ADV 400i)


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Нивоа на шум

Звучен притисок ¹


Активен режим: 75 dB или помалку (iR-ADV 500i), 73 dB или помалку (iR-ADV 400i)


Режим на подготвеност: 53 dB или помалку

Софтвер и управување со печатач

MEAP (Повеќефункционална платформа за вградени апликации): моќна платформа со вградена JAVA за уреди од Canon, која овозможува интегрирање на уредот со голем избор на софтверски решенија од Canon и трети производители.


Универзален управувач за најавување: софтверот iR-ADV за помали деловни претпријатија нуди практично најавување, персонализација и функција за следење на користењето и контрола.


ПЕЧАТЕЊЕ и СКЕНИРАЊЕ од мобилни уреди: едноставниот софтвер iR-ADV, без потреба од сервер, овозможува печатење од и скенирање кон мобилни телефони и таблет уреди со Android и iOS.


MEAP Web: веб услуга која е алтернатива на MEAP и овозможува равивање и активирање на MFP апликациите преку веб услуги


iW конзола за управување: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди


eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.


Систем за испорака на содржини: овозможува далечинска дистрибуција на firmware, iR опции и MEAP апликации


Далечински кориснички интерфејс (RUI): веб-базиран интерфејс до секој уред, кој помага да се обезбеди далечинско управување и контрола врз уредите.


Colour Network ScanGear: Драјвер за скенер усогласен со TWAIN, кој овозможува компјутерите на мрежата да ја искористат функционалноста на уредот за скенирање со повлекување.


Алатка за конфигурирање на драјвер на Canon: алатка за менување на фабричките зададени подесувања на драјверите за печатење на Canon (достапна само при сервисирање)


iW DESKTOP: софтвер за издавање и печатење со повлекување за едноставно комбинирање на документи и примена на завршни обработки со цел да создадете документи со професионален изглед


СОФТВЕР ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ПРИСТАП: овозможува користење на екранот на контролниот панел на уредот од оддалечени компјутери.


За повеќе детали во врска со други софтвери, вклучувајќи го и софтверот MEAP, ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба

Сигурносни функции

Стандардно:


Филтрирање на IP/Mac адреса, IPSEC, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, Trusted Platform Module (TPM), безбедно печатење, заклучување на хард диск со лозинка, бришење на податоци, универзален управувач за најавување, ID на оддел, SSO-H, систем за управување со пристап.


По избор:


Шифрирано безбедно печатење, шифриран PDF, шифрирање на хард диск, потписи на корисник и уред, безбедносни водени печати, MailboxLite.


За следните елементи потребен е uniFLOW: функција My Print Anywhere за безбедно печатење, спречување на губењето на податоци.

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Toner bottle

C-EXV 43 црн тонер (потрошувачка: 15200 страници ¹)

ДРУГИ ОПЦИИ

Staple finisher

Име: ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-R1


Број на фахови: 1


Капацитет за проследување: Со захефтување: 20 комплети. Без захефтување: 500 листови


Максимален капацитет на единицата за захефтување: до 50 листови


Тежина на хартија: 64 до 128 g/m²


Позиција на единица за захефтување: една (горен лев агол)


Димензии (Ш x Д x В): 798 mm × 395 mm × 263 mm


Тежина: прибл. 10,5 kg

Staple Finisher 2

НЕМА

Booklet Finisher

НЕМА

Cassette module/s

Име: КАСЕТЕН МОДУЛ-AA1


Опис: изборен касетен модул со капацитет за хартија од 550 листови. На главниот уред можат да се додадат најмногу 3 касети


Димензии (Ш x Д x В): 540 mm x 500 mm x 119 mm


Тежина: прибл. 7,7 kg

PROFESSIONAL PUNCHER INTEGRATION UNIT

Hardware accessories 1

ТИП СО РАМНО ПОДНОЖЈЕ-B1: подножјето може да се постави под стандардниот/изборниот касетен модул за да го подигне уредот кога стои самостојно. Ова е повисоко подножје кое е соодветно за употреба со стандардната касета или еден дополнителен касетен модул. (висина на подножје: 300 mm)


ТИП СО РАМНО ПОДНОЖЈЕ-C1: подножјето може да се постави под стандардниот/изборниот касетен модул за да го подигне уредот кога стои самостојно. Ова е пониско подножје кое е соодветно за употреба со два или три дополнителни касетни модули. (висина на подножје: 94 mm)


КАСЕТА ЗА ПЛИКОВИ-E1: се прикачува за касета "2" и овозможува лесно снабдување со пликови.

Hardware accessories 2

ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ ОД МАЛО РАСТОЈАНИЕ MiCARD PLUS: читач на картички од мало растојание наменет за проверка на идентитет на корисници базирана на картички, кој поддржува повеќе технологии на картички (HID, HiTag, Casi Rusco, Indala и MiFare итн.).

Print controller accessories

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ НА БАР-КОДОВИ-D1: овозможува печатење на бар-кодови преку употреба на технологијата Jet Caps.

Document publishing

iW DESKTOP: софтвер за издавање и печатење со повлекување кој овозможува лесно комбинирање на документи од различни извори, врши завршна обработка заради создавање на документи со професионален изглед и одлично се поврзува со печатачот. Вклучува креирање на PDF, внесување коментари и можности за компресија за дигитални работни процеси како пробно печатење и овластување.

System accessories

СОФТВЕР ЗА ПРИСТАП НА ИНТЕРНЕТ-J1: обезбедува пристап до веб-страници и MEAP веб-апликации.


SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AM1: придодава функција на факс.


SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА ЗА ВТОРА ЛИНИЈА-AM1: придодава втора линија за факс.


КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ФАКС-A1: на уредот му овозможува примање и праќање факсови од друг компатибилен уред поврзан со факс картичка.


КУТИЈА СО ЧИТАЧ ЗА IC КАРТИЧКИ-A1: кутија во која е сместен читач за IC картички, како што е читачот за MiCard на уредот.


КОМПЛЕТ ЗА ИНТЕРФЕЈС ЗА КОНТРОЛА НА КОПИРАЊЕ-A1: овозможува поврзување (CCVI I/F) помеѓу терминал за контрола на копирање од трети страни и серијата iR-ADV од Canon заради намалување на трошоците.

Device security accessories

КОМПЛЕТ ЗА ШИФРИРАЊЕ НА HDD ПОДАТОЦИ-C6: ги шифрира сите податоци за сликите и подесувања на уредот пред да ги складира во хард дискот на уредот.

Document security accessories

БЕЗБЕДНОСЕН ВОДЕН ПЕЧАТ-B1: го спречува умножувањето на чувствителните отпечатени документи преку вметнување на скриени водени печати кои стануваат видливи при копирање.


СОФТВЕР ЗА ШИФРИРАНО ПЕЧАТЕЊЕ-D1: шифрирање на задачите за печатење кои се на пат кон уредот и потребно внесување на лозинка во печатачот пред да може да се отпечатат чувствителните документи.

Accessibility accessories

РАЧКА ЗА ПРИСТАП НА ADF УРЕДОТ-A1: се прикачува на механизмот за снабдување со документи, олеснувајќи го пристапот за корисниците кои седат.


СОФТВЕРСКИ КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ПРИСТАП-B1: овозможува користење на екранот на контролниот панел на уредот од оддалечени компјутери.

Other options

ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-P1: обични хефталки за единица за завршна обработка со захефтување-R1

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Режимот на мирување со потрошувачка од 1 ват не е достапен во сите околности. Одредени опции и конфигурации на мрежата може да го спречат уредот да премине во режим на мирување. Ве молиме погледнете го водичот за корисници за да добиете повеќе информации


² Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Методологијата за тестирање е дефинирана од страна на Energy Star (http://www.eu-energystar.org).

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779

¹ Врз основа на покриеност од 6 % (A4)

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Режимот на мирување со потрошувачка од 1 ват не е достапен во сите околности. Одредени опции и конфигурации на мрежата може да го спречат уредот да премине во режим на мирување. Ве молиме погледнете го водичот за корисници за да добиете повеќе информации


² Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Методологијата за тестирање е дефинирана од страна на Energy Star (http://www.eu-energystar.org).

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779

¹ Врз основа на покриеност од 6 % (A4)