Canon imageRUNNER ADVANCE 4245i Спецификации

ОСНОВНИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Тип на машина

Повеќефункционален црно-бел ласер (одделно читач/печатач)

Најважни достапни функции

Печатење, копирање*, скенирање*, испраќање*, изборен факс и изборен IP факс (факс преку IP)


* Потребна е ЕДИНИЦА ЗА ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-H1


За верзијата само за печатење потребен е КАПАК НА ПЕЧАТАЧ-E1.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧОТ

Брзина на печатење (ЦРНО-БЕЛО)

iR-ADV 4225i: до 25 стр./мин. (A4), до 15 стр./мин. (A3), до 17 стр./мин. (A4R), мин. 14 стр./мин., макс. 17 стр./мин. (A5R)


iR-ADV 4235i: до 35 стр./мин. (A4), до 22 стр./мин. (A3), до 32 стр./мин. (A4R), мин. 14 стр./мин., макс. 20 стр./мин. (A5R)


iR-ADV 4245i: до 45 стр./мин. (A4), до 22 стр./мин. (A3), до 32 стр./мин. (A4R), мин. 14 стр./мин., макс. 20 стр./мин. (A5R)


iR-ADV 4251i: до 51 стр./мин. (A4), до 25 стр./мин. (A3), до 37 стр./мин. (A4R), мин. 14 стр./мин., макс. 20 стр./мин. (A5R)

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Резолуција на печатење

1200 dpi x 1200 dpi, 600 dpi x 600 dpi

Двострано печатење

Автоматски (стандардно)

Печатење од мемориски медиуми

Поддржани мемориски медиуми:


USB мемориски уред, мемориски картички (SD, Compact Flash и Memory Stick преку изборна ЕДИНИЦА ЗА ЧИТАЊЕ/ЗАПИШУВАЊЕ НА МУЛТИМЕДИЈАЛНИ КАРТИЧКИ-A2)


Поддржани типови на фајлови за директно печатење, како и печатење со RemoteUI, Advanced Space и Web Access:


JPEG, TIFF, PDF*, XPS*


*Потребен е PS КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ-AY1 за PDF или КОМПЛЕТ ЗА ДИРЕКТНО ПЕЧАТЕЊЕ (за PDF/XPS)-H1 за PDF/XPS. Не е достапно директно печатење на XPS од отстранливи медиуми.

Печатење преку уреди поврзани на интернет

Достапен е широк избор на софтверски и решенија базирани на MEAP за да се обезбеди печатење од мобилни уреди или уреди поврзани на интернет и услуги базирани на Cloud во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.

Внес на хартија (стандарден)

2 x касети за 550 листови


Повеќенаменски фах за 80 листови

Внес на хартија (опција)

2 x касети за 550 листови (ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AF1)


1 x страничен магацин за хартија за 2700 листови(МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-B2)

Максимален капацитет за внес на хартија

4980 листови

Капацитет на излезно лежиште за хартија

Без единица за завршна обработка: 250 листови (80gsm)


Со внатрешна единица за завршна обработка: 1000 листови (со 1 фах); 100 + 500 листови (со 2 фахови) (80 gsm)


Со надворешна единица за завршна обработка: 3000 листови (горен фах: 1300 листови, долен фах: 1700 листови) (80 gsm)

Можности за завршна обработка

Стандардно: подредување, групирање


Со изборни единици за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, средишно спојување, правење дупки

Поддржани типови на медиуми

Касети:


Обична, рециклирана, во боја, тешка, однапред издупчена, пликови*


*Поддршка за пликови само со втората фиока. Потребен е изборен МЕХАНИЗАМ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ПЛИКОВИ-D1.


Повеќенаменски фах:


Обична, рециклирана, во боја, тешка, однапред издупчена, за поврзување, OHT (транспарентна), етикети, пликови

Поддржани големини на медиуми

Фиока за хартија 1:


Стандардна големина: A4, A4R, A5R, слободна големина (139,7 mm x 182,0 mm до 297,0 mm x 390,0 mm)


Фиоки за хартија 2, 3 и 4:


Стандардна големина: A4, A4R, A3, A5R, слободна големина (139,7 mm x 182,0 mm до 297,0 mm x 431,8 mm), пликови* (бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL)


*Поддршка за пликови само со втората фиока. Потребен е изборен МЕХАНИЗАМ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ПЛИКОВИ-D1.


Повеќенаменски фах:


Стандардна големина: A4, A4R, A3, A5R, слободна големина (99,0 mm x 148,0 mm до 297,0 mm x 431,8 mm), пликови (бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL)

Поддржани тежини на медиуми

Касети: 60 до 128 gsm


Повеќенаменски фах: 52 до 220 gsm


Двострано: 60 до 105 gsm

Јазик(ци) за опис на страница

UFRII (стандардно)


PCL5e/6 (стандардно)


Adobe PostScript Level 3 (потребен е PS КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ-AY1)

Фонтови

PCL фонтови: 93 Roman, 10 Bitmap, 2 OCR фонтови, Andalé Mono WT J/K/S/T* (Јапонски, Корејски, едноставен и традиционален Кинески)


(*Потребен е изборен КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL ФОНТОВИ-A1)


PS фонтови: 136 Roman фонтови

Компатибилност со оперативни системи

UFRII: Windows XP/ Vista/ 7/ 8/ 8.1/ Server 2003/ Server 2008 R2/Server 2012 R2 , MAC OS X (10.5.8 или понов)


PCL: Windows XP/ Vista/ 7/ 8/ 8.1/ Server 2003/ Server 2008 R2/Server 2012 R2


PS: Windows XP/ Vista/ 7/ 8/ 8.1/ Server 2003/ Server 2008 R2/ Server 2012 R2 , MAC OS X (10.5.8 или понов)


PPD: MAC OS 9.1 или понов, MAC OS X (10.3.9 или понов), Windows XP/ Vista/ 7/ 8/ 8.1


Ве молиме погледнете на http://software.canon-europe.com/ за достапноста на решенијата за печатење за други оперативни системи и опкружувања, вклучувајќи AS/400, UNIX, Linux и Citrix. За некои од овие решенија треба да се плати.


Уредите од типот SAP се достапни преку пазарот за SAP.

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА КОПИРАЊЕ

Брзина на копирање

Ве молиме погледнете ги наведените брзини на печатење

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

iR-ADV 4225i: прибл. 5,2 секунди или помалку


iR-ADV 4235i: прибл. 3,8 секунди или помалку


iR-ADV 4245i: прибл. 3,8 секунди или помалку


iR-ADV 4251i: прибл. 3,7 секунди или помалку

Резолуција на копирање

Читање: 600 dpi x 600 dpi


Печатење: 1200 dpi x 1200 dpi

Повеќекратно копирање

До 999 копии

Намалување/зголемување

Зум: 25-400% со чекор на зголемување од 1%


Фиксен сооднос на зумирање: 25%, 50%, 70%, 100%, 141%, 200%, 400%

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОНТРОЛОРОТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ FIERY

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНИРАЊЕ

Изборен/стандарден

Изборна ЕДИНИЦА ЗА ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-H1: скенер во боја со рамно лежиште и двостран автоматски механизам за снабдување со документи за 100 листови (DADF)

Поддржани големини на медиуми

A3, A4, A4R, A5, A5R, слободни големини (Ш x Д): макс. 297 mm x 432 mm мин. 128 mm x 148 mm)

Поддржани тежини на медиуми

Еднострано скенирање: 42 до 128 gsm


Двострано скенирање: 50 до 128 gsm

Резолуција на скенирање

100 dpi, 150 dpi, 200 x 100 dpi, 200 dpi, 300 dpi, 200 x 400 dpi*, 400 dpi*, 600 dpi*


* Потребна е ДОПОЛНИТЕЛНА МЕМОРИЈА ОД ТИП A (512MB) за скенирање во боја

Двострано скенирање

2-страно на 2-страно (автоматски)

Брзина на скенирање

Еднострано (A4): 51 слики/мин. 300 dpi (Ц-Б), 51 слики/мин. 300 dpi (БОЈА), 51 слики/мин. 600 dpi (Ц-Б), 30 слики/мин. 600 dpi (БОЈА)


Двострано (A4): 17 слики/мин. 300 dpi (Ц-Б), 17 слики/мин. 300 dpi (БОЈА), 17 слики/мин. 600 dpi (Ц-Б), 10 слики/мин. 600 dpi (БОЈА)

Методи на скенирање

Директно скенирање: функцијата за испраќање е достапна кај сите модели.


Скенирање со повлекување: скенирањето со повлекување од тип TWAIN/WIA е достапно кај сите модели


Скенирање на USB мемориски уред: достапно кај сите модели


Скенирање на мобилни уреди, уреди поврзани на интернет и услуги базирани на Cloud: достапен е широк избор на решенија за да се обезбеди скенирање на мобилни уреди, уреди поврзани на интернет и услуги базирани на Cloud во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.

Спецификации на скенирање со повлекување

TWAIN преку мрежен TWAIN драјвер (Colour Network ScanGear):


Поддржани оперативни системи: Windows 2000/Windows XP/Windows Server 2003/Windows Vista/Windows Server 2008/Windows 7/Windows 8/Windows 8.1/Windows Server 2012 R2 (32-битен, 64-битен во компатибилен режим)*


WIA преку мрежен WIA драјвер:


Поддржани оперативни системи: Windows Vista/Windows Server 2008/Windows 7/Windows 8/Windows 8.1/Windows Server 2012 R2 (32-битен, 64-битен)*


* Драјверите се достапни преку http://software.canon-europe.com/.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ИСПРАЌАЊЕ

Изборен/стандарден

Стандардно кај сите модели (потребна е ЕДИНИЦА ЗА ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-H1)

Резолуција на испраќање

100 dpi, 150 dpi, 200 x 100 dpi, 200 dpi, 300 dpi, 200 x 400 dpi*, 400 dpi*, 600 dpi*


* Потребна е ДОПОЛНИТЕЛНА МЕМОРИЈА ОД ТИП A (512MB) за скенирање во боја

Дестинации

E-mail/интернет факс (SMTP), PC (SMB, FTP), WebDAV.

Адресар/ броеви за брзо бирање

LDAP (2000 со можност за пребарување)/локални 1600 + 200 за брзо бирање

Формати на фајлови

TIFF, JPEG, PDF, XPS, PDF/XPS со висока компресија, PDF/A-1b, PDF/XPS со можност за пребарување, Office Open XML (PowerPoint)

Изборни универзални комплети на функции за испраќање

УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ НА НАПРЕДНИ ФУНКЦИИ ЗА ИСПРАЌАЊЕ-E1: креирајте PDF скици (траг и рамномерност) и Adobe Reader дополнителни компоненти на PDF


УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ НА БЕЗБЕДНОСНИ ФУНКЦИИ ЗА ИСПРАЌАЊЕ-D1: испраќајте шифриран PDF и додавајте дигитален потпис на уредот кај PDF/XPS фајловите.


УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ СО ДИГИТАЛЕН ПОТПИС НА КОРИСНИК-C1: додавајте дигитален потпис на корисникот кај PDF/XPS фајловите.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ФАКС

Изборен/стандарден

Изборно кај сите модели (со SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AP1)

Брзина на модем

Super G3 33,6kbps (до 3 секунди/страница)¹

Резолуција на факс

Стандардно: 200 x 100 dpi


Фино: 200 x 200 dpi


Супер фино: 200 x 400 dpi


Ултра фино: 400 x 400 dpi

Факс меморија

До 20000 страници¹

Броеви за брзо бирање

Макс. 200

Групно бирање/одредишта

Макс. 199 броеви за бирање

Секвенцијално пренесување

Макс. 256 адреси од адресарот или нови дестинации

Резервна копија на меморија

Да (прибл. 3 часа)

Други опции

Проследување преку факс, двоен пристап, PC факс (само TX), IP-Fax

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Потребно време за загревање

30 сек. од моментот на вклучување или помалку,


10 сек. од моментот на вклучување или помалку (режим на брзо вклучување)

Враќање во функција од режим на мирување

10 сек

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-Speed


Ethernet: 1000BaseT/100Base-TX/10Base-T


1 x USB Host (2.0), дополнителни 2 x USB Host (2.0) (изборно со USB ПРИКЛУЧОК-E3)

Мрежни протоколи

TCP/IP* (LPD/ Port 9100/ WSD/ IPP/ IPPS/ SMB/ FTP), IPX/ SPX (NDS, Bindery), AppleTalk


*Поддршка за IPv4/IPv6

Брзина на процесор

1,8 Ghz

Меморија

1 GB+256 MB (изборни 512MB за скенирање во боја и испраќање документи со над 300 dpi)

Хард диск драјв

Стандарден хард диск драјв од 160 GB (простор за користење 160 GB)/ изборен хард диск драјв од 1 TB (простор за користење 1 TB)

Контролен панел

TFT SVGA екран на допир во боја од 21,3 cm (8,4 инчи)

Димензии (Ш x Д x В)

565 mm x 708 mm x 1150 mm (со ЕДИНИЦА ЗА ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-H1 и ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AF1)

Простор за инсталирање (Ш x Д)

1094 mm x 1267 mm (минимална конфигурација со пристап до касети за хартија и за услуги)

Тежина

Прибл. 77,9 kg (со ЕДИНИЦА ЗА ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-H1)

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 5,6A

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1,5 KW


Режим на подготвеност: прибл. 62,5 W


Режим за заштеда на енергија: прибл. 38,4 W (потрошувачка на енергија во режим на миртување [висока])


Режим на мирување: прибл. 0,9 W или помалку (потрошувачка на енергија во режим на миртување [ниска])¹


Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)²


iR-ADV 4225i: 1,2 kWh


iR-ADV 4235i: 2,0 kWh


iR-ADV 4245i: 2,4 kWh


iR-ADV 4251i: 2,8 kWh


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Податоци за звук

Нивоа на шум (ниво на звучен притисок, LpAm, положба на стоење до уредот)¹:


Активен режим: 53,23 dB (iR-ADV 4251i), 52,83 dB (iR-ADV 4245i), 51,17 dB (iR-ADV 4235i), 49,70 dB (iR-ADV 4225i)


Режим на подготвеност: бесшумно (помалку од 30 dB)


Нивоа на шум (ниво на звучен притисок, LpAm, положба на оператор)¹:


Активен режим: 54,63 dB (iR-ADV 4251i), 55,30 dB (iR-ADV 4245i), 53,50 dB (iR-ADV 4235i), 51,40 dB (iR-ADV 4225i)


Режим на подготвеност: бесшумно (помалку од 30 dB)

Слични софтверски решенија

Универзален управувач за најавување:апл. за најавување на MEAP без сервер за помали дел. претпријатија нуди најавување, персонал. и функц. за следење на користењето и контрола.


ПЕЧАТЕЊЕ и СКЕНИРАЊЕ од моб. уреди: едноставна MEAP апл. без сервер која нуди печат. од моб. и таблет, како и корисничка контрола со универ. управувач за најавување


Апл. на Canon за печатење од моб.: апл. за печатење од моб. тел. за iPhone и iPad или уреди со Android


iW конзола за управување: софтвер за сервер за центра. управ. со повеќе уреди, како потрошни мат. и грешки, адресар, конф. и ажурирање на firmware, дистрибуција на MEAP апл., снимање на бројач, управ. со драјвери и ресурси.


eMaintenance: вград. RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како снимање на бројач, авто. управување со потрошни мат. и далечинско дијагностицирање.


Систем за испорака на содржини: овозможува дал. дистрибуција на firmware, iR опции и MEAP апл.


Далечински кориснички интерфејс (RUI): веб-базиран интерфејс до секој уред, кој овозможува дал/ управување и контрола врз уредите.


Colour Network ScanGear: Драјвер за скенер усогласен со TWAIN, кој овозможува комп. на мрежата да ја искористат функционалноста на уред. за скенирање со повлекување.


Инсталатор на уреди NetSpot: софтверска алатка која нуди конф. на мрежните протоколи за уредите од Canon кои се поврзани во мрежа.


Алатка за конф. на драјвер на Canon: алатка за менување на фабричките зададени подес. на драјверите за печат. на Canon (достапна само при сервисирање).


Софтверски комплет за дал. пристап: овозможува користење на екранот на контролниот панел на уредот од оддалечени компј.


iW DESKTOP: софтвер за издавање и печатење со повлекување за комбинирање на док. и примена на завршни обработки за создавање док. со проф. изглед


MEAP (Повеќефункц. платформа за вградени апл.): моќна платформа со вградена JAVA за уреди од Canon, која нуди интегрирање на уредот со голем избор на софтверски решенија од Canon и трети производители.


MEAP Web: веб услуга која е алтернатива на MEAP и нуди развој и активирање на MFP апл. преку веб услуги.


За детали за други софтвери, како и за MEAP, ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба

Сигурносни функции

Стандардно:


Филтрирање на IP/Mac адреса, IPSEC, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, Trusted Platform Module (TPM), безбедно печатење, заклучување на хард диск со лозинка, бришење на хард диск, универзален управувач за најавување, ID на оддел, SSO-H, поштенско сандаче, систем за управување со пристап.


По избор:


Шифрирано безбедно печатење, шифриран PDF, пресликување и шифрирање на хард диск, потписи на корисник и уред, безбедносни водени печати, заклучување на скенирањето на документи, отстранување на хард диск.


За следните елементи потребен е uniFLOW: функција My Print Anywhere за безбедно печатење, спречување на губењето на податоци.

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Шише со тонер

C-EXV 38 ТОНЕР (34200 страници¹) за iR-ADV 4245i, iR-ADV 4251i


C-EXV 39 ТОНЕР (30200 страници¹) за iR-ADV 4225i, iR-ADV 4235i

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА ИЗБОРНИТЕ УРЕДИ

Единица за завршна обработка со захефтување 1

ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-D1 (компактна внатрешна единица за завршна обработка)


Број на фахови: 1 стандарден плус 1 изборен


Капацитет на фах A: A4/A5R: 100 листови; A3/A4R: 100 листови (фахот A е изборен фах)


Капацитет на фах B: A4/A5R: 1000 листови (без фах A), 500 листови (со фах A); A3/A4R: 500 листови


Тежина на хартија: 52 до 220 gsm


Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно


Капацитет на единица за захефтување: A4: 50 листови, A3/A4R: 30 листови


Димензии (Ш x Д x В): 410 mm x 554 mm x 295 mm


Тежина: прибл. 12,5 kg

Единица за завршна обработка со захефтување 2

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-G1 (надворешно) (потребна е BUFFER PASS ЕДИНИЦА-H1)


Број на фахови: 2


Капацитет на фах A (горе): A4/A5R 1300 листови; A3/A4R 650 листови


Капацитет на фах B (долу): A4/A5R 1700 листови; A3/A4R 650 листови


Тежина на хартија: 52 до 220 gsm


Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно


Капацитет на единица за захефтување: A4: 50 листови; A3/A4R: 30 листови


Димензии (Ш x Д x В): 543 mm x 646 mm x 1097 mm


Тежина: прибл. 46 kg

Единица за завршна обработка на брошури

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-G1 (надворешно) (потребна е BUFFER PASS ЕДИНИЦА-H1)


Број на фахови: 2


Капацитет на фах A (горе): A4/A5R: 1300 листови; A3/A4R: 650 листови


Капацитет на фах B (долу): A4/A5R: 1700 листови; A3/A4R: 650 листови


Тежина на хартија: 52 до 220 gsm


Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно, спојување на брошури


Капацитет на единица за захефтување: A4: 50 листови; A3/A4R: 30 листови


Големина на хартија за спојување на брошури: A3, A4R


Капацитет на единицата за захефтување за спојување на брошури: 16 листови (64 страници, 64-81 gsm) x 10 брошури


Димензии (Ш x Д x В): 648 mm x 646 mm x 1097 mm


Тежина: прибл. 75 kg

Единица за снабдување на касетата/Магацин за хартија 1

ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AF1:


Додава две дополнителни касети за хартија за 550 листови, кои се полнат однапред и може да се прилагодуваат од страна на корисникот, на стандардната залиха на хартија.

Магацин за хартија 2

МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-B2


Големина на хартија: A4


Тежина на хартија: 60 до 128 gsm


Капацитет за хартија: 2700 листови (80 gsm)


Димензии (Ш x Д x В): 372 mm x 603 mm x 473 mm


Тежина: прибл. 37 kg

Единица(и) за правење дупки

За сите надворешни единици за правење дупки е потребна или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-G1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-G1:


НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2 ДУПКИ-B2: 2 дупки


НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/4 ДУПКИ-B2: 2 дупки (француски), 4 дупки (француски)


НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 4 ДУПКИ-B2: 4 дупки (шведски)

Внатрешна единица(и) за правење дупки

За сите внатрешни единици за правење дупки е потребна ВНАТРЕШНАТА ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-D1:


ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2 ДУПКИ-A1: 2 дупки


ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/4 ДУПКИ-A1: 2 дупки (француски), 4 дупки (француски)


ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 4 ДУПКИ-A1: 4 дупки (шведски)

ДОПОЛНИТЕЛНИ ОПЦИИ

Хардверска дополнителна опрема 1

ЕДИНИЦА ЗА ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-H1: двостран автоматски механизам за снабдување со документи и скенер со валјак.


КАПАК НА ПЕЧАТАЧ-E1: капак за печатач за главно тело без единица за исчитување на слики во боја.


FL КАСЕТА-AQ1: резервен фах за касета за 550 листови за касета 1.


FL КАСЕТА-AM1: резервен фах за касета за 550 листови за касета 2, 3 и 4.


РАМНО ПОДНОЖЈЕ ЗА imageRUNNER ADVANCE C2000: алтернатива за ЕДИНИЦАТА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AF1 без дополнителен капацитет за хартија.


ДОДАТОК ЗА ПЛИКОВИ-D1: се прикачува на 2-та касета за хартија и овозможува лесно снабдување со пликови. Може да содржи најмногу 50 пликови.


ВНАТРЕШЕН ДВОНАСОЧЕН ФАХ-H1: додава втор внатрешен излезен фах и го зголемува капацитетот до 350 листови.


BUFFER PASS ЕДИНИЦА-H1: потребна за ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-G1 или ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-G1.


ДОПОЛНИТЕЛЕН ФАХ ЗА ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-A1: додава втор фах за ВНАТРЕШНАТА ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-D1.

Хардверска дополнителна опрема 2

ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ ОД МАЛО РАСТОЈАНИЕ MiCARD PLUS: читач на картички од мало растојание наменет за проверка на идентитет на корисници базирана на картички, кој поддржува повеќе технологии на картички (HID, HiTag, Casi Rusco, Indala и MiFare итн.).


ПАКЕТ СО 10 UF MIFARE КАРТИЧКИ: MiFare картичките можат да се користат со ЧИТАЧОТ НА КАРТИЧКИ ОД МАЛО РАСТОЈАНИЕ MiCARD PLUS со универзалниот управувач за најавување или uniFLOW.


ПАКЕТ СО 10 UF HID КАРТИЧКИ: HID картичките можат да се користат со ЧИТАЧОТ НА КАРТИЧКИ ОД МАЛО РАСТОЈАНИЕ MiCARD PLUS со универзалниот управувач за најавување или uniFLOW.


ФАХ ЗА АЛАТКИ-A2: овозможува дополнително проширување на работната површина, за подготовка на документи и поставување на тастатура.


ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-F1: систем за пристап со магнетни физички картички.


ДОДАТОК СО ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-B3: дополнителен комплет за ЧИТАЧОТ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-F1.

Дополнителна опрема за контролорот за печатење

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ НА БАР-КОДОВИ-D1: овозможува печатење на бар-кодови преку употреба на технологијата Jet Caps.


КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL ФОНТОВИ-A1: додава PCL поддршка за Andalé Mono WT J/K/S/T (Јапонски/ Корејски/ едноставен Кинески/ традиционален Кинески).


PS КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ-AY1: додава поддршка за Genuine Adobe PostScript. Исто така, на корисниците им овозможува да печатат PDF/PS/EPS фајлови директно во уредот.


КОМПЛЕТ ЗА ДИРЕКТНО ПЕЧАТЕЊЕ (ЗА PDF/XPS)-H1: на корисниците им овозможува да печатат PDF/XPS фајлови директно во уредот.

Издавање на документи

IW DESKTOP: моќен софтвер за издавање на отпечатени материјали кој овозможува лесно комбинирање на документи од различни извори, врши завршна обработка заради создавање на документи со професионален изглед и одлично се поврзува со печатачот. Вклучува креирање на PDF, внесување коментари и можности за компресија за дигитални работни процеси како пробно печатење и овластување.

Системска дополнителна опрема

СОФТВЕР ЗА ПРИСТАП НА ИНТЕРНЕТ-J1: обезбедува пристап до веб-страници и други онлајн содржини на интернет. Содржи и MEAP Web(провајдер на услуги на интернет).


SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AP1: придодава функција на факс.


SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА ЗА ВТОРА ЛИНИЈА-AP1: придодава втора линија за факс.


КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ФАКС-A1: на уредот му овозможува примање и праќање факсови од друг уред поврзан со факс картичка.


КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ ФАКС ПРЕКУ IP-A1: на уредот му овозможува примање и праќање факсови преку IP факс мрежа.


ПРИКЛУЧОК ЗА USB УРЕД-E3: додава два дополнителни USB приклучоци кои може да се користат со uniFLOW или читачи на картички од 3-ти производители или, пак, со ЕДИНИЦАТА ЗА ЧИТАЊЕ/ЗАПИШУВАЊЕ НА МУЛТИМЕДИЈАЛНИ КАРТИЧКИ-A2.


ЕДИНИЦА ЗА ЧИТАЊЕ/ЗАПИШУВАЊЕ НА МУЛТИМЕДИЈАЛНИ КАРТИЧКИ-A2: надворешна единица за читање/запишување на картички со повеќе влезови.


ДОПОЛНИТЕЛНА МЕМОРИЈА ОД ТИП A (512MB): потребна е при скенирање на 200 x 400 dpi, 400 x 400 dpi или 600 x 600 dpi во режим на [автоматско избирање на бои], [целосни бои] или [тонови на сиво].


КОМПЛЕТ ЗА СЕРИСКИ ИНТЕРФЕЈС-K1: сериски интерфејс за Cost Recovery Solutions.


КОМПЛЕТ ЗА ИНТЕРФЕЈС ЗА КОНТРОЛА НА КОПИРАЊЕ-A1: овозможува поврзување (CCVI I/F) помеѓу терминал за контрола на копирање од трети страни и серијата iR-ADV од Canon заради намалување на трошоците.

Дополнителна опрема за безбедност на уред

КОМПЛЕТ ЗА ШИФРИРАЊЕ И ПРЕСЛИКУВАЊЕ НА HDD ПОДАТОЦИ-C4: обезбедува шифрирање и пресликување на привремените и трајните податоци. Со шифрирањето се овозможува копираните или скенираните слики да бидат шифрирани ПРЕД да бидат зачувани на хард дискот од уредот. Комплетот вклучува Canon MFP безбедносен комплет 2.01 со Common Criteria level EAL3 сертификат. Со пресликувањето се копираат сите податоци во реално време, обезбедувајќи извонредно сигурна заштитна копија.


2,5INCH/160GB HDD-G1: дополнителен HDD е потребен за функцијата за пресликување на хард диск.


2,5 ИНЧИ/1TB HDD-K1: резервен HDD за зголемување на просторот за складирање на уредот. Забелешка: за функцијата за пресликување е потребен втор HDD од 1TB.


ОТСТРАНЛИВ HDD КОМПЛЕТ-AJ1: овозможува физичко отстранување на хард диск драјвот кога уредот не се користи, за да се заштитат доверливите податоци.

Дополнителна опрема за безбедност на документи

КОМПЛЕТ ЗА ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА СКЕНИРАЊЕТО НА ДОКУМЕНТИ-B1: се зголемува безбедноста на документите преку вметнување на скриена лента и код за заклучување во рамките на ископираните или отпечатените документи, за да се спречи неовластено копирање, испраќање и испраќање по факс.


БЕЗБЕДНОСЕН ВОДЕН ПЕЧАТ-B1: го спречува умножувањето на чувствителните отпечатени документи преку вметнување на скриени водени печати кои стануваат видливи при копирање.


СОФТВЕР ЗА ШИФРИРАНО ПЕЧАТЕЊЕ-D1: шифрирање на задачите за печатење кои се на пат кон уредот и потребно внесување на лозинка во печатачот пред да може да се отпечатат документите.

Дополнителна опрема за пристапност

РАЧКА ЗА ПРИСТАП НА ADF УРЕДОТ-A1: се прикачува на механизмот за снабдување со документи, олеснувајќи го пристапот за корисниците кои седат.


СОФТВЕРСКИ КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ПРИСТАП-B1: овозможува користење на екранот на контролниот панел на уредот од оддалечени компјутери.


КОМПЛЕТ ЗА ГЛАСОВЕН ВОДИЧ-F2: снимениот глас обезбедува потврда за основните подесувања на менито, правејќи го системот поедноставен за користење за луѓето со оштетен вид.


КОМПЛЕТ ЗА ГЛАСОВНО УПРАВУВАЊЕ-C2: на корисникот му овозможува да постави разни функции на уредот користејќи гласовни инструкции и звуци.

Други опции

КАРТРИЏ ЗА МАСТИЛО ЗА ПЕЧАТЕЊЕ-C1: картриџ за мастило за ЕДИНИЦАТА ЗА ПЕЧАТИ-B1.


ЕДИНИЦА ЗА ПЕЧАТИ-B1: на машината ѝ овозможува да отпечати печат на предната страна од скенираните и испратените оригинали.


КАРТРИЏ ЗА ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-D3: картриџ за средишно захефтување за ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-G1.


ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-J1: картриџ за обично захефтување за ВНАТРЕШНАТА ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-D1, ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-G1 и ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-G1.

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Режимот на мирување со потрошувачка од 1 ват не е достапен во сите околности. Одредени опции и конфигурации на мрежата може да го спречат уредот да премине во режим на мирување. Ве молиме погледнете го водичот за корисници за да добиете повеќе информации


² Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Методологијата за тестирање е дефинирана од страна на Energy Star (http://www.eu-energystar.org).

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779

¹ Врз основа на покриеност од 6%

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Режимот на мирување со потрошувачка од 1 ват не е достапен во сите околности. Одредени опции и конфигурации на мрежата може да го спречат уредот да премине во режим на мирување. Ве молиме погледнете го водичот за корисници за да добиете повеќе информации


² Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Методологијата за тестирање е дефинирана од страна на Energy Star (http://www.eu-energystar.org).

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779

¹ Врз основа на покриеност од 6%