Canon imageRUNNER ADVANCE 6555i Спецификации

ГЛАВЕН УРЕД

Тип на машина

Повеќефункционален црно-бел ласерски печатач

Основни функции

Печатење, копирање **, скенирање **, испраќање **, зачувување и изборен факс **

Брзина на процесор

Два прилагодени процесори од Canon (споделени)

Контролен панел

TFT LCD WSVGA екран на допир во боја од 25,6 cm (10,1 инчи)

Меморија

Стандардно: 3,0GB RAM

Хард диск драјв

Стандардно: 250GB Максимум: 1TB

Хард диск за пресликување

Изборно 250GB, 1TB), Метод: Raid**

Приклучок за интерфејс

МРЕЖА Стандардно: 10Base-T/100Base-TX/1000Base-T, безжичен LAN (IEEE 802.11 b/g/n); Изборно: NFC


ДРУГО Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x2, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1; Изборно: сериски интерфејс, интерфејс за контрола на копирањето

Внес на хартија (стандарден)

2 x касети за 1.500 листови + 2 x касети за 550 листови (80gsm)


Повеќенаменски фах за 100 листови (80gsm)

Внес на хартија (опција)

Дополнителни 3.500 листови (POD DECK LITE-C1 или МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-E1)

Максимален капацитет за внес на хартија

7700 листови (80 gsm)

Капацитет на излезно лежиште за хартија

Со фах за копирање: 250 листови (A4, 80 gsm). Со фах за поместување: 500 листови (A4, 80 gsm). Со надворешни единици за завршна обработка: макс. 3.500 листови (A4, 80 gsm).

Можности за завршна обработка

Подредување, групирање, офсет печатење


Со надворешна единица за завршна обработка: захефтување,

Поддржани типови на медиуми

Горна лева/десна касета (1/2):


Тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија, меморандуми, хартија за поврзување


Долни касети (3/4):


Тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија, меморандуми, хартија за поврзување, хартија за картички*.


*Хартијата за картички може да се повлекува од касетите 3 и 4 кога е инсталиран изборниот ДОПОЛНИТЕЛЕН КОМПЛЕТ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО КАРТИЧКИ-B1.


Повеќенаменски фах:


Тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија, хартија за поврзување, транспарентна хартија, етикети, меморандуми, хартија за картички, паус хартија ¹

Поддржани типови на медиуми - продолжува

POD DECK LITE-C1: тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија, меморандуми, хартија за поврзување, транспарентна хартија, етикети, хартија за картички


МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-E1: тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија, меморандуми, хартија за поврзување

Поддржани големини на медиуми

Горна лева/десна касета (1/2):


Стандардна големина: A4, B5


Долни касети (3/4):


Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5R, B5, B5R


Прилагодена големина: 139,7 mm x 182 mm до 297 mm x 431,8 mm


Повеќенаменски фах:


Стандардна големина: A4, A4R, A3, A5R, B5, B5R


Прилагодена големина: 100 mm x 148 mm до 297 mm x 431,8 mm


Слободна големина: 100 mm x 182,2 mm до 297 mm x 431,8 mm


POD DECK LITE-C1:


A3, A4, A4R, A5R и прилагодена големина (139,7 mm x 182 mm до 297 mm x 431,8 mm)


МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-E1:


A4

Поддржани тежини на медиуми

Касети:


52 до 220 gsm


Повеќенаменски фах:


52 до 256 gsm


Двострано:


52 до 220 gsm

Потребно време за загревање

Од моментот на вклучување: 30 секунди или помалку


Од режим на мирување: 30 секунди или помалку


Режим на брзо вклучување: 4 секунди ¹

Димензии (В x Ш x Д)

670 mm x 779 mm x 1220 mm

Простор за инсталирање(В x Ш x Д)

1.362 mm x 1.353 mm (основно: само повеќенаменскиот фах + отворени фиоки на касети + фах за копирање)


2.407 mm x 1.353 mm (целосна конфигурација: вклучена единица за завршна обработка на брошури + A3 магацин за хартија + единица за вметнување и превиткување + единица за правење дупки + отворени фиоки на касети)


2.381 mm x 1.353 mm (целосна конфигурација: вклучена единица за завршна обработка на брошури + A3 магацин


за хартија + единица за вметнување и превиткување + единица за правење дупки + отворени фиоки на касети)

Тежина

Прибл. 234kg ¹

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТЕЊЕ

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Брзина на печатење

iR-ADV 6555i/6555i PRT


55 стр./мин. (A4)


32 стр./мин. (A3)


40 стр./мин. (A4R)


35 стр./мин. (A5R)


iR-ADV 6565i


65 стр./мин. (A4)


32 стр./мин. (A3)


47 стр./мин. (A4R)


35 стр./мин. (A5R)


iR-ADV 6575i


75 стр./мин. (A4)


37 стр./мин. (A3)


54 стр./мин. (A4R)


35 стр./мин. (A5R)

Резолуција на печатење

1.200 dpi x 1.200 dpi, 600 dpi x 600 dpi

Јазици за опис на страница

UFR II, PCL 5e/6 (стандардно)


Genuine Adobe PostScript Level 3 (изборно)

Двострано печатење

Автоматски (стандардно)

Директно печатење

Директно печатење достапно преку USB мемориски уред, како и софтверите Advanced space, Remote UI и Web Access ¹


Поддржани типови на датотеки: TIFF, JPEG, PDF и XPS.

Печатење од мобилни уреди и Cloud

Достапен е широк избор на софтверски и решенија базирани на MEAP за да се обезбеди печатење од мобилни уреди или уреди поврзани на интернет и услуги базирани на Cloud во зависност од вашите потреби.


Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.

Фонтови

PCL фонтови: 93 Roman, 10 Bitmap фонтови, 2 OCR фонтови, Andalé Mono WT


J/K/S/T* (јапонски, корејски, едноставен и традиционален кинески)*


*Потребен е изборен КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL ФОНТОВИ-A1.


PS фонтови: 136 Roman

Функции за печатење

Истек на време за суспендирање задачи, завршна обработка на подгрупа (само PS), поставки за профили, безбедно печатење, воден печат, граници на страници, заглавие/подножје, распоред на страници, двострано печатење, подредување, печатење брошури, групирање, мешани големини/ориентации на хартии, офсет печатење, печатење на транспарентни хартии, предни/задни корици, намалување на тонерот, печатење постери

Оперативен систем

UFRII:Server2003/Server2003/R2VistaServer2008/Windows7/Server2008R2/Windows8/Server2012/Windows8.1/Server2012R2/Windows10,MACOSX(10.5.8 или понов)


PCL:Server2003/Server2003R2Vista/Server2008/Windows 7/Server2008R2/Windows8/Server2012/Windows8.1/Server2012R2/Windows10


PS:Server2003/Server2003R2Vista/Server2008/Windows7/Server2008R2/Windows8/Server2012/Windows8.1/Server2012R2/Windows 10,MACOSX(10.5.8 или понов)


PPD:MACOS9.1 или понов, MACOSX (10.3.9 или понов), Windows Vista/7/8/8.1/10


Уредите од типот SAP се достапни преку пазарот за SAP.


Ве молиме погледнете на http://software.canon-europe.com за достапноста на решенијата за печатење за други оперативни системи, вклучувајќи AS/400, UNIX, Linux и Citrix.


За некои од овие решенија треба да се плати.

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА КОПИРАЊЕ**

Брзина на копирање

iR-ADV 6555i: 55 стр./мин. (A4), 32 стр./мин. (A3), 40 стр./мин. (A4R), 35 стр./мин. (A5R)


iR-ADV 6565i: 65 стр./мин. (A4), 32 стр./мин. (A3), 47 стр./мин. (A4R), 35 стр./мин. (A5R)


iR-ADV 6575i: 75 стр./мин. (A4), 37 стр./мин. (A3), 54 стр./мин. (A4R), 35 стр./мин. (A5R)

Потребно време до излегување на првата копија

iR-ADV 6555i: прибл. 3,3 секунди или помалку


iR-ADV 6565i: прибл. 3,3 секунди или помалку


iR-ADV 6575i: прибл. 3,1 секунди или помалку

Резолуција на копирање

Читање: 600 dpi x 600 dpi


Печатење: 1.200 dpi x 1.200 dpi

Повеќе копии

До 9.999 копии

Експозиција при копирање

Автоматски или рачно (9 нивоа)

Зголемување

25% - 400% (во чекори на зголемување од 1%)

Однапред поставени намалувања

25%, 50%, 64%, 73%, 78%

Однапред поставени зголемувања

121%, 129%, 200%, 400%

Основни функции за копирање

Однапред поставени соодноси за намалувања/зголемувања по површина, поставки за хартија, претходни поставки, омилени поставки, завршна обработка, двострано, прилагодување на густината, прилагодување на експозицијата, избор на оригинални видови, режим за прекин, поставки за потврдување/откажување

Специјални функции за копирање

Книга во две страници, двостран оригинал, завршна обработка, брошура, создавање задача, N на 1, додавање корица, вметнување листови, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, транспарентни листови во вид на корици, нумерирање на страници, нумерирање на отпечатена серија, острина, бришење на рамка, безбедносен воден печат, печатење датум, поместување, растојание меѓу страници, печатење и проверка, негатив/позитив, повторување слики, спојување блокови од задачи, известување за завршена задача, пресликување слика, печатење на картички, зачувување во поштенско сандаче, поставување слика врз друга слика, каскадно копирање, копирање документи за идентификација, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување, слободна големина за оригинали

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА СКЕНИРАЊЕ**

Стандарден вид

Скенер во боја со рамно лежиште и двостран автоматски механизам за снабдување со документи за 300 листови (двострано скенирање во боја во 1 поминување).

Поддржана големина(и) на медиуми

A3, A4, A4R, A5, A5R

Поддржана тежина(и) на медиуми

Еднострано скенирање: 38 до 220 gsm/64 до 220 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)


Двострано скенирање: 50 до 220 gsm/64 до 220 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Спецификации на скенирање со повлекување

Colour Network ScanGear2. За TWAIN и WIA


Поддржани оперативни системи: Windows Vista/7/8/8.1/10


Windows Server 2003/ Server 2003 R2/ Server 2008/ Server 2008 R2/ Server 2012/ Server 2012 R2

Резолуција на скенирање

100 x 100 dpi, 150 x 150 dpi, 200 x 100 dpi, 200 x 200 dpi, 300 x 300 dpi, 200 x 400 dpi, 400 x 400 dpi, 600 x 600 dpi

Прифатливи оригинали

Валјак: лист, книга, 3-димензионални предмети (до 2kg)


Големина на механизмот за снабдување: A3, A4, A4R, A5, A5R


Тежина на механизмот за снабдување:


1-страно скенирање: 38 до 220 gsm/64 до 220 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)


2-страно скенирање: 50 до 220 gsm/64 до 220 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Начин на скенирање

Функцијата за испраќање е достапна кај сите модели


Скенирање на USB мемориски уред: достапно кај сите модели


Скенирање кон мобилни уреди или уреди поврзани на интернет:


Достапен е широк избор на решенија за да се обезбеди скенирање на мобилни уреди или уреди поврзани на интернет во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации


Скенирање кон услуги базирани на Cloud: достапен е широк избор на решенија за да се обезбеди скенирање кон услуги базирани на Cloud во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.


Скенирањето со повлекување од тип TWAIN/WIA е достапно кај сите модели

Брзина на скенирање (црно-бело/во боја; A4)

Еднострано (A4, 300 dpi): 120/120 слики/мин. (црно-бело/во боја);


Еднострано (A4, 600 dpi): 120/60 слики/мин. (црно-бело/во боја);


Двострано (A4, 300dpi): 240/220 слики/мин. (црно-бело/во боја)


Двострано (A4, 600 dpi) 150/60 слики/мин. (црно-бело/во боја)

Капацитет за хартија

300 слики/мин. (80 gsm)

Двострано скенирање

2-страно на 2-страно (автоматски)

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА ИСПРАЌАЊЕ**

Изборно/ стандардно

Стандардно кај сите модели

Одредиште

Е-пошта/интернет факс (SMTP), SMB, FTP, WebDAV

Режим на бои

Автоматски избор на бои (целосен опсег на бои, сиви тонови),


Автоматски избор на бои (целосен опсег на бои/ црно-бело)


Целосен опсег на бои, сиви тонови и црно-бело

Адресар/ броеви за брзо бирање

LDAP (2000)/локално (1600)/брзо бирање (200)

Резолуција на испраќање

100 x 100 dpi, 150 x 150 dpi, 200 x 100 dpi, 200 x 200 dpi, 200 x 400 dpi, 300 x 300 dpi, 400 x 400 dpi, 600 x 600 dpi

Протокол за комуникација

Датотека: FTP, SMB, WebDAV


Е-пошта/И-факс: SMTP, POP3, И-факс (едноставно, целосно)

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (компактно, со можност за пребарување, применување заштита на PDF датотеки преку Adobe Live Cycle Rights Management™, оптимизирање за на интернет, PDF A/1-b), XPS (компактно, со можност за пребарување), Office Open XML (PowerPoint, Word)

Универзални функции за испраќање

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, име на испраќачот (TTI), избор на ред, директно испраќање, одложено испраќање, преглед, завршен печат, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX извештај, ориентација на оригиналните содржини, прескокнување празни оригинали, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување.

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА ФАКС**

Изборно/ стандардно

Изборно кај сите модели

Максимален број на линии за поврзување

2

Брзина на модем

Super G3: 33,6 kbps ¹


G3: 14,4 kbps

Метод на компресија

MH, MR, MMR, JBIG

Резолуција

400 x 400 dpi, 200 x 400 dpi, 200 x 200 dpi, 200 x 100 dpi

Големина за испраќање/снимање

A5 и A5R* до A3


*Испратено како A4

Факс меморија

До 6000 страници ¹

Броеви за брзо бирање

Макс. 200

Групно бирање/одредишта

Макс. 199 броеви за бирање

Секвенцијално пренесување

Макс. 256 адреси

Резервна копија на меморија

Да

Функции за факс

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, густина за скенирање, острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, наведување на името на испраќачот (при испраќање факс), име на испраќачот (TTI), избирање телефонска линија (при испраќање факс), директно испраќање, одложено испраќање, преглед, завршен печат, известување за завршена задача, TX извештај, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА СКЛАДИРАЊЕ

Поштенско сандаче (поддржан број)

100 влезни сандачиња за корисници, 1 влезно сандаче за меморија RX, 50 доверливи влезни сандачиња за факс, максимално складирање на 30.000 страници

Напреден простор

Протокол за комуникација: SMB или WebDAV


Поддржан компјутерски клиент: Windows (Windows Vista/7/8/8.1/10)


Истовремени врски (макс.):


SMB: 64


WebDAV: 3 (активни сесии)

Напреден простор, достапен простор на дискот

Прибл. 16GB (стандарден HDD)


Прибл. 480GB (HDD од 1TB)

Функции на напредниот простор:

Оневозможување на напредниот простор, филтрирање на меморискиот простор, проверка на идентитет за најавување во напредниот простор, функција за пребарување, функција за подредување, печатење PDF датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager

Мемориски медиуми

Стандардно: USB мемориски уред

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА БЕЗБЕДНОСТА

Проверка на идентитет

Стандардно: универзален управувач за најавување (најавување на ниво на уред и функција), проверка на идентитет на корисници, ID на оддел, проверка на идентитет, систем за управување со пристап

Податоци

Стандардно: платформа со безбедносен модул (TPM), заклучување на хард диск со лозинка, бришење на хард диск, заштита на поштенско сандаче со лозинка, шифрирање на хард диск(проверено со FIPS140-2)


Изборно: пресликување на хард диск, отстранување на хард диск, спречување на губењето на податоци (потребен е uniFLOW)

Мрежа

Стандардно: филтрирање на IP/Mac адреса, IPSEC, TLS шифрирана комуникација, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, IPv6, SMTP проверка на идентитет, POP проверка на идентитет пред SMTP

Документ

Стандардно: безбедно печатење, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5, шифриран PDF


Изборно: Шифрирано безбедно печатење, потписи на корисник и уред, безбедносни водени печати, заклучување на скенирањето на документи

УСЛОВИ ВО ОПКРУЖУВАЊЕТО

Работни услови

Температура: 10 до 30 ºC (50 до 86 ºF)


Влажност: 20 до 80 % RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 10 Amp

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 2,4 KW


Режим на подготвеност: прибл. 238 W


Режим за заштеда на енергија: прибл. 237 W


Режим на мирување: прибл. 0,9 W или помалку ¹


Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC) ²:


4,9 kWh (iR-ADV 6555i/6555i PRT)


6,1 kWh (iR-ADV 6565i)


6,7 kWh (iR-ADV 6575i)


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Нивоа на шум

Звучен притисок ¹


Активен режим: 75 dB или помалку


Режим на подготвеност: 58 dB или помалку

Стандарди

Квалификација за ENERGY STAR®


Усогласеност со EU RoHS


Еко ознака

СОФТВЕР И УПРАВУВАЊЕ СО ПЕЧАТАЧ

Алатки за далечинско управување

iW конзола за управување: софтвер базиран на сервер, за централно управување со групи уреди (вклучувајќи следење на потрошни материјали, следење на статусот и предупредувања, дистрибуција на адресари, поставки за конфигурација, фирмвер и MEAP апликации, снимање на бројач и известување, управување со драјвери и ресурси)


eMaintenance: компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали, далечинско дијагностицирање и известување за обезбедувачите на услуги, за да се добие ефикасно, брзо и проактивно одржување)


Систем за испорака на содржини: овозможува далечинска дистрибуција на фирмвер, iR опции и MEAP апликации; Далечински кориснички интерфејс (RUI): веб-базиран интерфејс до секој уред кој овозможува далечинско управување и контрола врз уредите

Софтвер за скенирање

Network ScanGear:


Драјвер за скенер усогласен со TWAIN, кој овозможува компјутерите на мрежата да ја искористат функционалноста на уредот за скенирање со повлекување.

Алатки за оптимизација

Алатка за конфигурирање драјвери на Canon


Алатка за менување на фабричките зададени поставки на драјверите за печатење на Canon (достапна само при сервисирање)


Инсталатор на уреди NetSpot:


Едноставна софтверска алатка која ви овозможува да ги поставите мрежните протоколи за уредите од Canon кои се поврзани на вашата мрежа.

Платформа

MEAP (повеќефункционална платформа за вградени апликации):


Моќна платформа со вградена JAVA за уреди од Canon, која обезбедува одлично поврзување помеѓу широк избор на софтверски решенија и уредот.


MEAP Web:


Веб-услуга која е алтернатива на MEAP и овозможува развивање и активирање на MFP апликациите преку веб-услуги

Издавање на документи

IW DESKTOP:


Моќен софтвер за издавање отпечатени материјали кој овозможува лесно комбинирање на документи од различни извори и формати на датотеки, примена на завршна обработка со прегледи и шаблони, заради создавање документи со професионален изглед. Вклучува создавање на PDF, внесување коментари и можности за компресија за едноставните дигитални работни процеси како пробно печатење и овластување

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОНТРОЛОРОТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ FIERY

Изборен/стандарден

Изборно кај сите модели

Име

imagePASS-Y1 (надворешно)

Резолуција на печатење

600/ 1.200 dpi

Јазик(ци) за опис на страница

PCL, Adobe PostScript 3, APPE

Меморија

4 GB

Хард диск драјв

500 GB

Брзина на процесор

Intel Pentium G850 2,9GHz

Систем

Fiery FS150Pro

Фонтови

PS: 138 Adobe PS фонтови


PCL: 113 PCL фонтови

Поддржани оперативни системи

Windows XP 32-битен и 64-битен / Windows VISTA 32-битен и 64-битен / Windows 8 32-битен и 64-битен / Windows 8.1 32-битен и 64-битен / Windows Server 2008 32-битен и 64-битен / Windows Server 2008 само R2 64-битен / Windows Server 2012 само 64-битен / Windows Server 2012 R2 само 64-битен / MAC OS (10.6 или понов)

Димензии (В x Ш x Д)

345 mm x 140 mm x 320 mm

Интерфејс

2 x етернет (1000Base-T/100Base-TX/10Base-T), USB x 5 (преден x 1, заден x 4)

Стандардни функции

Автоматска папка, безбедно бришење, комплет VDP-A1, комплет за каталог на хартија, виртуелен печатач

Мрежни протоколи

TCP/IP (LPD/ Port 9100/ IPP/ SMB/ FTP), ATP/ DDP (AppleTalk)/директно печатење од мобилни уреди/печатење преку PrintMe Cloud

Друго

FIERY IMPOSE , FIERY COMPOSE , FIERY IMPOSE COMPOSE , отстранлив хард диск, интерфејс за интеграција и држач (екран од 19", тастатура, глувче и држач за мебел)

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Картриџ(и) со тонер

ЦРН ТОНЕР C-EXV 36

Тонер (проценета потрошувачка @6% покриеност)

56.000 страници

ОПЦИИ ЗА ЗАЛИХА НА ХАРТИЈА

МАГАЦИН/И ЗА ХАРТИЈА

Име: POD DECK LITE-C1


Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5R и прилагодена големина (139,7 mm x 182 mm до 297 mm x 431,8 mm)


Тежина на хартија: 52 до 256 gsm


Капацитет за хартија: 3.500 листови (80 gsm)


Димензии (Ш x Д x В): 656 mm x 686 mm x 570 mm


Тежина: прибл. 68 kg


Име: МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-E1


Големина на хартија: A4


Тежина на хартија: 52 до 256 gsm


Капацитет за хартија: 3.500 листови (80 gsm)


Димензии (Ш x Д x В): 363 mm x 630 mm x 572 mm


Тежина: прибл. 34 kg

ИЗЛЕЗНИ ОПЦИИ

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-V1 (надворешна)


Број на фахови: 3


Капацитет на фах A (горе): A4/A5R 250 листови, A3/A4R 125 листови


Капацитет на фах B (средина): A4/A5R 250 листови, A3/A4R 125 листови


Капацитет на фах C (долу): A4/A5R 3.000 листови, A3 1.500 листови


Тежина на хартија: 52 до 256 gsm


Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно


Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:


A4: 65 листови (80 gsm)


A3/A4R: 30 листови (80 g/m2)


Еко единица за захефтување:


A3/A4: 5 листови (52 до 64 gsm)


4 листови (65 до 81,4 gsm)


3 листови (81,5 до 105 gsm)


Захефтување на барање:


65 листови (80 gsm)


Димензии (Ш x Д x В): 525 mm × 623 mm × 1.099 mm (кога фахот за проширување не е извлечен)


Тежина: прибл. 35 kg

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-V1 (надворешна)


Број на фахови: 3


Капацитет на фах A (горе): A4/A5R 250 листови, A3/A4R 125 листови


Капацитет на фах B (средина): A4/A5R 250 листови, A3/A4R 125 листови


Капацитет на фах C (долу): A4/A5R 3.000 листови, A3 1.500 листови


Тежина на хартија: 52 до 256 gsm


Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно


Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување: A4: 65 листови (80 gsm); A3/A4R: 30 листови (80 gsm)

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ - продолжува

Еко единица за захефтување:


A3/A4: 5 листови (52 до 64 gsm)


4 листови (65 до 81,4 gsm)


3 листови (81,5 до 105 gsm)


Захефтување на барање:


65 листови (80 gsm)


Големина на хартија за спојување на брошури:


A3, A4R, прилагодена големина (139,7 mm x 182 mm до 297 mm x 431,8 mm)


Капацитет на единицата за захефтување за спојување на брошури:


20 листови x 10 групи (81 gsm) (вклучувајќи 1 лист за корица до 256 gsm)


Капацитет за превиткување без захефтување до 3 листови (A3/A4R)


Димензии (Ш x Д x В): 525 mm × 623 mm × 1.099 mm (кога фахот за проширување не е извлечен)


Тежина: прибл. 58 kg

ЕДИНИЦА/И ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/4 ДУПКИ-A1:


Две или четири дупки


* Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-V1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-V1


Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 256 gsm


Прифатлива големина на хартија при правење дупки: две дупки A3, A4, A4R; четири дупки: A3, A4

ФАХ ЗА КОПИРАЊЕ

ФАХ ЗА КОПИРАЊЕ-R1: нуди едноставен фах за основни потреби за печатење.


Капацитет: 250 листови (80 gsm)

ЕДИНИЦА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ

ЕДИНИЦА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ-P1 (изборна, за неа е потребна или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-V1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-V1)


Број на фахови за вметнување: 1 фах


Големина/ тежина на хартија за вметнување: A3, A4, A4R / 60 до 256 gsm


Капацитет за вметнување: 100 листови 80 gsm


Димензии (Ш x Д x В): 662mm x 679mm x 1.242mm


Тежина: прибл. 40kg

ЕДИНИЦА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ/ПРЕВИТКУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ

ЕДИНИЦА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ/ПРЕВИТКУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ-J1 (потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-V1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-V1)


Број на фахови за вметнување: 1 фах


Големина/ тежина на хартија за вметнување: A3, A4, A4R / 60 до 256 gsm


Капацитет за вметнување: 100 листови (80 gsm)


Големина / тежина на хартија за C-превиткување: A4R / 60 до 105 gsm


Капацитет за печатење со C-превиткување: 40 листови (80 gsm)


Големина / тежина на хартија за Z-превиткување: A3, A4R/ 60 до 105 gsm


Капацитет за печатење со Z-превиткување: 40 листови (80 gsm)


Димензии (Ш x Д x В): 662mm x 679mm x 1.242mm


Тежина: прибл. 76kg

ХАРДВЕРСКА ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

ДРУГО

ДОПОЛНИТЕЛЕН КОМПЛЕТ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО КАРТИЧКИ-B1 - на корисниците им овозможува печатење на хартија за картички со A4 големина, која се става во касетите за хартија 3 и 4


КАРТРИЏ ЗА МАСТИЛО ЗА ПЕЧАТИ-C1 - картриџ за мастило за печатење печати на скенираните и испратените оригинали


ФАХ ЗА АЛАТКИ-B1 - дополнителен фах за држење на надворешна USB тастатура.

ОПЦИИ ЗА БЕЗБЕДНОСТ

БЕЗБЕДНОСТ НА ДОКУМЕНТИТЕ

КОМПЛЕТ ЗА ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА СКЕНИРАЊЕТО НА ДОКУМЕНТИ-B1 - ја зголемува безбедноста на документите преку вметнување скриена лента и код за заклучување во ископираните или отпечатените документи, за да се спречи неовластено копирање, испраќање и испраќање по факс.


БЕЗБЕДНОСЕН ВОДЕН ПЕЧАТ-B1 - го спречува умножувањето на чувствителните отпечатени документи преку вметнување на скриени водени печати кои стануваат видливи при копирање


СОФТВЕР ЗА ШИФРИРАНО БЕЗБЕДНО ПЕЧАТЕЊЕ-D1 - ги шифрира задачите за печатење кои се на пат кон уредот и бара внесување на лозинка во печатачот пред да може да се отпечатат документите.

БЕЗБЕДНОСТ НА ПОДАТОЦИТЕ

КОМПЛЕТ ЗА ПРЕСЛИКУВАЊЕ НА HDD-J1 - овозможува дуплирање на податоците во случај на хардверски дефект на хард дискот за да можат да се обноват податоците.


2,5-ИНЧЕН HDD ОД 250GB-N1 - за функцијата за пресликување на хард диск е потребен дополнителен HDD.


2,5-ИНЧЕН HDD ОД 1TB-P1 - резервен HDD за зголемување на просторот за складирање на уредот. Забелешка: за функцијата за пресликување е потребен втор HDD од 1TB.


ОТСТРАНЛИВ HDD КОМПЛЕТ-AL1 - овозможува физичко отстранување на хард дискот кога уредот не се користи, за да се заштитат доверливите податоци

ОПЦИИ ЗА КОНТРОЛЕРИТЕ И СИСТЕМОТ

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА ЗА ПЕЧАТЕЊЕ

КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL ФОНТОВИ-A1 - додава PCL поддршка за Andalé Mono WT J/K/S/T (јапонски/корејски/едноставен кинески/традиционален кинески).


PS КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ-BC1 - нуди поддршка за мрежно печатење за Adobe PostScript 3.

ОПЦИИ ЗА ИСПРАЌАЊЕ

УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ НА БЕЗБЕДНОСНИ ФУНКЦИИ ЗА ИСПРАЌАЊЕ-D1 - му овозможува на корисникот да испраќа шифрирани PDF документи, како и да додава дигитални потписи од уредите во PDF/XPS кои ќе помогнат во идентификацијата на уредот од кој бил испратен документот преку невидливи и/или видливи дигитални потписи.


УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ СО ДИГИТАЛЕН ПОТПИС НА КОРИСНИК-C1 - ја докажува автентичноста на PDF/XPS документот преку идентификација на корисникот што го испратил документот преку видлив и/или невидлив дигитален потпис.


УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ PDF ДОКУМЕНТИ ОД ТИПОТ „TRACE & SMOOTH“-A1 - му овозможува на уредот да создава и испраќа PDF документи од типот „Trace and Smooth“

ПЕЧАТЕЊЕ БАР-КОДОВИ

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ БАР-КОДОВИ-D1 - овозможува печатење 1D и 2D бар-кодови со помош на технологијата Jet Caps.

КОНТРОЛОР БАЗИРАН НА EFI-FIERY

IMAGEPASS-Y1 - Canon и EFI заеднички развија контролор за печатење базиран на FIERY кој е дизајниран за канцелариските работни групи и опкружувања со големи барања на кои им се потребни високи перформанси за обработка или печатење различни податоци. Поддржува PCL и Adobe PS3 печатење.


КОМПЛЕТ СО ОТСТРАНЛИВ ХАРД ДИСК-B4 - му овозможува на корисникот да го отстрани хард дискот од серверот (кога не се користи) заради складирање на безбедна локација.

ОПЦИИ ЗА КОНТРОЛОРОТ БАЗИРАН НА EFI-FIERY

FIERY IMPOSE - решение со вкрстени платформи за распоредување страници на документи кое е достапно преку алатката Command WorkStation на контролорот базиран на FIERY.


FIERY COMPOSE - решение со вкрстени платформи за составување и правење композиција на документи за контролорот базиран на FIERY, кое е достапно преку алатката Command WorkStation.


FIERY IMPOSE AND COMPOSE - решение за распоредување страници и правење композиција на документи за контролорот базиран на FIERY, кое во еден пакет ги вклучува модулите SeeQuence Impose и SeeQuence Compose.

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА ЗА СИСТЕМОТ

СОФТВЕР ЗА ПРИСТАП НА ИНТЕРНЕТ-J2 - обезбедува пристап до веб-страници и други онлајн содржини на интернет.


КОМПЛЕТ ЗА СЕРИСКИ ИНТЕРФЕЈС-K2 - сериски интерфејс за Cost Recovery Solutions.


КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ ЗА NFC-B1 - контролниот панел за NFC е изборен комплет кој овозможува комуникација помеѓу главниот уред и другите уреди преку NFC

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА ЗА ФАКС

SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AS1 - придодава функција на факс.


SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА ЗА ВТОРА ЛИНИЈА-AS1 - придодава втора линија за факс


КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ФАКС-A1 - му овозможува на уредот да прима и испраќа факсови од друг уред поврзан со факс картичка.


КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ ФАКС ПРЕКУ IP-B1 - им овозможува на корисниците да испраќаат и примаат документи по факс преку IP мрежа за факс

ДРУГИ ОПЦИИ

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА ЗА ПРИСТАПНОСТ

РАЧКА ЗА ПРИСТАП НА ADF-A1 - се прикачува на механизмот за снабдување со документи, олеснувајќи го пристапот за корисниците кои седат.


КОМПЛЕТ ЗА ГЛАСОВЕН ВОДИЧ-G1 - снимениот глас обезбедува потврда за основните поставки на менито, правејќи го системот поедноставен за користење за луѓето со оштетен вид.


КОМПЛЕТ ЗА ГЛАСОВНО УПРАВУВАЊЕ-D1 - му овозможува на корисникот да постави разни функции на уредот користејќи гласовни инструкции и звуци.

КАРТРИЏ ЗА ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ

КАРТРИЏ ЗА ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1 - за захефтување


КАРТРИЏ ЗА ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-Y1 - за средишно спојување

Одрекување од одговорност

** НЕ Е ДОСТАПНО КАЈ 6555i PRT

Фуснота

¹ Некои видови на паус хартија не може да се користат.

¹ Времето кое е потребно за важните операции да станат достапни за користење на екранот на допир изнесува 3 секунди или помалку.

¹ Вклучувајќи го шишето со тонер.

¹ Печатење PDF документи само од веб-страници.

¹ Според стандардот ITU-T табела бр.

¹ Според стандардот ITU-T табела бр.

¹ Режимот на мирување со потрошувачка од 0,9 ват не е достапен во сите околности. Одредени опции и конфигурации на мрежата може да го спречат уредот да премине во режим на мирување. Ве молиме погледнете го водичот за корисници за да добиете повеќе информации


² Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Методологијата за тестирање е дефинирана од страна на Energy Star (http://www.eu-energystar.org).

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779