Canon iR1024F Спецификации

ОСНОВНИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Тип

Десктоп

Максимална големина на оригинал

A4

Големини на копии

Касета: A4
Бајпас за топ хартија: A5 - A4, коверти

Резолуција

Копира: 600dpi x 600dpi, 1200dpi еквивалентно x 600dpi
Печати: 1200dpi еквивалентно x 600dpi (PCL, UFRII LT)
256 градации

Брзина на копирање/печатење

A4: 20cpm (iR1020J/1020), 24cpm (iR1024A/24F/24i/24iF)
From Stack Bypass: 23ppm (iR1024A/24F/24i/24iF)

Зголемување

Зум: 50-200%
Фиксно: 50%, 70%, 100%, 141%, 200%

Време за прва копија

8.0 sec or less (iR1020J/1020)
12.0 sec or less (iR1024A/24F/24i/24iF)

Време за загревање

Less than 13.5 secs (iR1020J)
Less than 16 secs (iR1020/1024A/iR1024F)
Less than 19 secs (iR1024i/1024iF)

Повеќе копии/отпечатени примероци

1 до 99 листа

Двострано

Автоматски без топ

Тежина на хартија

Касета: 64 до 90gsm
Бајпас за топ хартија: 56 до 128gsm
Дуплекс: 64 до 80gsm

Касета

A4

Капацитет на хартија

(80gsm)
Стандард: 500 листа x 1 касета; бајпас за топ хартија: 100 листа
Изборно: 500 листа x 1 касета; максимален вкупен капацитет на хартија: 1100 листа

CPU

Canon кориснички процесор, 192MHz

Меморија

64MB (iR1020J), 128MB (iR1020/24A/24F)
256MB (iR1024i/24iF)

Интерфејс

Ethernet (100Base-TX/10Base-T), USB2.0

Напојување

220V AC до 240V AC +/- 10% (50/60Hz)

Потрошувачка на енергија

1023W max.

Димензии

(WxDxH) 520 x 457 x 378mm (iR1020J/20);
520 x 457 x 453mm (iR1024A/24F/24i/24iF)

Тежина

Прибл. 22.0Kg (iR1020J/20)
Прибл. 24.1kg (iR1024A/24F/24i/24iF)

ФУНКЦИЈА НА ИСПРАЌАЊЕ

По избор/Стандардно

Standard for iR1024i/24iF only

Брзо скенирање со DADF

BW: 20ipm A4 300dpi
Боја: 6ipm A4 300dpi

Резолуција на скенирање

BW: 200 x 100dpi, 200dpi, 300dpi (JPEG), 300dpi (PDF со висока компресија)

Дестинации

Е-пошта/интернет ФАКС (SMTP), PC (SMB, FTP), iWDM порта

Адресар

Локално (макс.200)

Формат на датотека

Единечно: (BW) TIFF, PDF; (боја) JPEG, PDF со висока компресија
Мулти: (BW) TIFF, PDF; (боја) PDF со висока компресија

ФУНКЦИЈА НА ПЕЧАТАЧ (СТАНДАРДНА)

PDL

UFRII LT (Standard for iR1020/24A/24F/24i/24iF), PCL 5e/6 (Standard for iR1024i/24iF)

Резолуција

1200dpi еквивалентно x 600dpi (PCL, UFRII LT), 1200dpi x 1200dpi (UFRII LT со опција PCL)

Меморија

128MB (iR1020/24A/24F), 256MB (iR1024i/24iF)

CPU

Canon кориснички процесор, 192MHz (користи CPU на главната единица)

Фонтови PCL

Roman113 (вклучувајќи и бар-код фонтови)

Поддржан ОС

PCL: Windows 98/Me/2000/XP/2003 сервер
UFRII LT: Windows 98/Me/2000/XP/2003 сервер,
Mac OS 10.2.8-10.4.3

Интерфејс (стандарден)

Ethernet (100Base-TX/10Base-T), USB2.0

Мрежен протокол

TCP/IP (LPD/RAW/Port 9100)

МРЕЖНА ОПРЕМА ЗА СКЕНИРАЊЕ

МРЕЖНА ОПРЕМА ЗА СКЕНИРАЊЕ

УНИВЕРЗАЛНА ОПРЕМА ЗА ИСПРАЌАЊЕ

ОПРЕМА ЗА ГОЛЕМА КОМПРЕСИЈА НА PDF

УНИВЕРЗАЛНО ИСПРАЌАЊЕ НА PDF

УНИВЕРЗАЛНО ИСПРАЌАЊЕ НА PDF

ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ КАСЕТАТА

DADF

По избор/Стандардно

Standard for iR1024A/24F/24i/24iF

Големина на хартија

A4R, A5R, A5

Тежина на хартија

50gsm до 105gsm

Максимален број на оригинали

A5R до A4: 50 листа (80gsm)

Брзина на скенирање документ

Copy: iR1024A/24F/24i/24iF: A4 20ipm
Скенирање: ЦБ 20ipm A4 300dpi, во боја: 61ipm A4 300dpi

РЕЖИМ НА СНАБДУВАЊЕ КАСЕТА

КАСЕТА ЗА ХАРТИЈА

УРЕД ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА

ЗАВРШНА ОБРАБОТКА

УРЕД ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА СПОЈУВАЊЕ

ВНАТРЕШНА ДВОНАСОЧНА ФИОКА

ДРУГИ ДОДАТОЦИ

Други додатоци (по избор)

iR1018/22 обично подножје
Cassette Feeding Module-N2
Cassette-AD1
Читач на картички -E1
Card Reader Attachment-D2
NW IF Adapter IN-E11 (Standard for iR1024i/24iF)
PCL Kit (Standard for iR1024i/24iF)