Canon iR3045Ne Спецификации

ОСНОВНИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Тип на машина

Црно-бел ласерски повеќефункционален уред

Најважни достапни функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање и факс

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧОТ

Брзина на печатење (Ц-Б/БОЈА)

A4: 25 стр./мин. (iR3025Ne), 45 стр./мин. (iR3045Ne)
A3: 14 стр./мин. (iR3025Ne), 22 стр./мин. (iR3045Ne)
A4R: 17-14 стр./мин. (iR3025Ne); 20-16 стр./мин. (iR3045Ne)*
A5R: 17-14 стр./мин. (iR3025Ne); 20-16 стр./мин. (iR3045Ne)*
*Прилагодувањето на температурата на машината или квалитетот на сликата може да предизвика стопирање или успорување на работата на машината при континуирана употреба.

Метод на печатење

Ласерско печатење во боја

Резолуција на печатење

600 dpi x 600 dpi, 2400 dpi x 600 dpi (напредно)

Двострано печатење

Автоматски (стандардно)

Печатење од мемориски медиуми

НЕМА

Поддршка за печатење од мобилни уреди и печатење преку Cloud

Апликација за печатење од мобилен телефон на Canon: поддршка за печатење од iPAD/iPhone (iOS) и уреди со Android.
Ве молиме, обратете се кај вашиот претставник од Canon за дополнителни информации.

Внес на хартија (стандарден)

Касети за хартија: 4 x 550 листови (80 gsm)
Повеќенаменски фах: 50 листови

Максимален капацитет за внес на хартија

2250 листови (80 gsm)

Капацитет на излезно лежиште за хартија

Внатрешна единица за завршна обработка со 1 фах: 1000 листови (A4, 80 gsm)

Можности за завршна обработка

Подредување, групирање, захефтување (само во агол)

Поддржани типови на медиуми

Касети:
Обична, рециклирана, во боја, однапред издупчена
Повеќенаменски фах:
Обична, рециклирана, во боја, однапред издупчена, тешка (90-128 gsm), транспарентна, етикети, пликови

Поддржани големини на медиуми

Касета за хартија 1: A4, A4R, A5R
Касети за хартија 2, 3 и 4: A3, A4, A4R, A5R
Повеќенаменски фах: A4, A4R, A3, A5R, слободна големина: 99 mm x 140 mm до 320 mm x 457 mm
Пликови: бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL

Поддржани тежини на медиуми

Касети за хартија: 64 до 90 gsm
Повеќенаменски фах: 64 до 128 gsm
Двострано: 64 до 105 gsm

Јазик(ци) за опис на страница

UFRII/PCL5/6 (стандардно)
Postscript Level 3 емулација (изборно)

Фонтови

PCL фонтови: 80 Roman, 1 Bitmap,
PS фонтови: 136 Roman фонтови

Компатибилност со оперативни системи

UFRII: Windows XP/Server 2003/Vista/Server 2008/Windows 7/Server 2008 R2/Windows 8, MAC OS x (10.5.x или понов)
PCL: Windows XP/ Server 2003/ Vista/ Server 2008/ Windows 7/ Server 2008 R2/Windows 8
PS: Windows XP/Server 2003/Vista/Server 2008/Windows 7/Server 2008 R2/Windows 8, MAC OS x (10.5.x или понов)
PPD: MAC OS 9.1 или понов, MAC OS X (10.3.9 или понов), Windows XP/Server 2000/Windows 7/Windows 8
Ве молиме погледнете на http://software.canon-europe.com/ за достапноста на решенијата за печатење за други оперативни системи и опкружувања, вклучувајќи AS/400, UNIX, Linux и Citrix. За некои од овие решенија треба да се плати.
Уредите од типот SAP се достапни преку пазарот за SAP.

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА КОПИРАЊЕ

Брзина на копирање

A4: 25 стр./мин. (iR3025Ne), 45 стр./мин. (iR3045Ne)
A3: 14 стр./мин. (iR3025Ne), 22 стр./мин. (iR3045Ne)
A4R: 17-14 стр./мин. (iR3025Ne); 20-16 стр./мин. (iR3045Ne)*
A5R: 17-14 стр./мин. (iR3025Ne); 20-16 стр./мин. (iR3045Ne)*
*Прилагодувањето на температурата на машината или квалитетот на сликата може да предизвика стопирање или успорување на работата на машината при континуирана употреба.

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

Прибл. 4,9 секунди или помалку (iR3025Ne), 3,9 секунди или помалку (iR3045Ne)

Резолуција на копирање

Читање: 600 dpi x 600 dpi
Копирање: 1200 dpi x 600 dpi (напредно)

Повеќекратно копирање

До 999 копии

Намалување/зголемување

Зум: 25-400 % со чекор на зголемување од 1 %
Фиксен сооднос на зумирање: 25 %, 50 %, 71 %, 100 %, 141 %, 200 %, 400 %

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОНТРОЛОРОТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ FIERY

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНИРАЊЕ

Изборен/стандарден

Стандардната ЕДИНИЦА ЗА ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ обезбедува:
Скенер со рамно лежиште и двостран автоматски механизам за снабдување со документи за 50 листови (DADF).

Поддржани големини на медиуми

A3, A4, A4R, A5, A5R;
Слободни големини (Ш x Д): мин. 128 mm x 148 mm, макс. 297,4 mm x 431,8 mm

Поддржани тежини на медиуми

Еднострано скенирање: 42 до 128 gsm
Двострано скенирање: 50 до 128 gsm

Резолуција на скенирање

100 dpi, 150 dpi, 200 dpi x 100 dpi, 200 dpi, 300 dpi, 200 dpi x 400 dpi, 400 dpi, 600 dpi

Двострано скенирање

2-страно на 2-страно (автоматски)

Брзина на скенирање

Еднострано:
45 слики/мин. (ЦРНО-БЕЛО, 600 dpi);
45 слики/мин. (ЦРНО-БЕЛО, 300 dpi)
Двострано:
15 слики/мин. (ЦРНО-БЕЛО, 600 dpi);
15 слики/мин. (ЦРНО-БЕЛО, 300 dpi)

Методи на скенирање

Директно скенирање: стандардна функција за испраќање,
Скенирање со повлекување: скенирање со повлекување од тип TWAIN/WIA,
Скенирање на USB мемориски уред: не е поддржано

Спецификации на скенирање со повлекување

TWAIN преку мрежен TWAIN драјвер (Colour Network ScanGear):
Поддржани оперативни системи: Windows 2000/Windows XP/Windows Server 2003/Windows Vista/Windows Server 2008/Windows 7/Windows 8 (32-битен, 64-битен во компатибилен режим)*
WIA преку мрежен WIA драјвер:
Поддржани оперативни системи: Windows Vista/Windows Server 2008/Windows 7/Windows 8 (32-битен, 64-битен)*
*Драјверите се достапни преку http://software.canon-europe.com/

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ИСПРАЌАЊЕ

Изборен/стандарден

Стандардно

Резолуција на испраќање

100 dpi, 150 dpi, 200 dpi x 100 dpi, 200 dpi, 300 dpi, 200 dpi x 400 dpi, 400 dpi, 600 dpi

Дестинации

E-Mail/интернет факс (SMTP), PC (SMB, FTP)

Адресар/ броеви за брзо бирање

LDAP (1000)/Local (макс. 1800)

Формати на фајлови

TIFF, PDF

Изборни универзални комплети на функции за испраќање

УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ НА PDF ДОКУМЕНТИ СО МОЖНОСТ ЗА ПРЕБАРУВАЊЕ-A1: овозможува создавање на PDF со можност за пребарување (OCR).
УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ НА БЕЗБЕДНОСНИ ФУНКЦИИ ЗА ИСПРАЌАЊЕ НА PDF-A1: додава поддршка за шифрирани PDF фајлови и PDF со потпис од уред.
КОМПЛЕТ ЗА PDF СО ДИГИТАЛЕН ПОТПИС НА КОРИСНИК-A1: овозможува прикачување на електронски потпис на корисник во PDF фајлови.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ФАКС

Изборен/стандарден

Стандардно

Брзина на модем

Super G3 33,6 kbps (до 3 сек/страница ¹)

Резолуција на факс

Стандардно: 200 x 100 dpi
Фино: 200 x 200 dpi
Супер фино: 200 x 400 dpi
Ултра фино: 400 x 400 dpi

Факс меморија

До 3700 страници ¹

Броеви за брзо бирање

Макс. 200

Групно бирање/одредишта

Макс. 199 броеви за бирање

Секвенцијално пренесување

Макс. 256 адреси од адресарот плус 256 нови одредишта

Резервна копија на меморија

HDD

Други опции

Проследување преку факс, двоен пристап, PC факс (само TX)

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Потребно време за загревање

Прибл. 30 сек. од вклучување

Враќање во функција од режим на мирување

15 сек.

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-Speed; етернет: 100Base-TX/10Base-T

Мрежни протоколи

TCP/IP (LPD/Port9100/IPP/IPPS/SMB/FTP), IPv6, IPX/SPX (NDS, Bindery), AppleTalk
*Поддршка за IPv4/IPv6

Брзина на процесор

300MHz (користи CPU од главната единица)

Меморија

512 MB

Хард диск драјв

20 GB

Контролен панел

VGA LCD екран на допир во боја од 19 cm (7,5 инчи)

Димензии (Ш x Д x В)

565 mm x 700 mm x 1135 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

862 mm x 1158 mm (при издолжување на повеќенаменскиот фах + отворени фиоки на касети)

Тежина

Прибл. 106 kg

Работни услови

Температура: 15 до 27,5ºC (59 до 81,5 ºF)
Влажност: 25 до 75 % RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

AC 220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1,35 KW
Режим на подготвеност: прибл. 39 W
Режим на мирување: прибл. 1 W или помалку ¹
Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC) ²: 8,397 kwh

Нивоа на шум

Звучен притисок ¹
Активен режим: 61,3 dB (iR3025Ne), 65,2 dB (iR3045Ne)
Режим на подготвеност: нечуен

Софтвер и управување со печатач

iW конзола за управување за централизирано управување со уредот (следење и предупредувања за потрошни материјали и грешки);
Компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање);
Алатка за конфигурирање на драјвер на Canon; далечински кориснички интерфејс (RUI); Network ScanGear; MEAP (Повеќефункционална платформа за вградени апликации)

Сигурносни функции

Стандардно:
Филтрирање на IP/Mac адреса, SSL, безбедно печатење, бришење на податоци, SSOH, ID на оддел, поштенско сандаче
По избор:
Шифрирање на хард диск, безбедносен воден печат, потписи од уред и корисник, шифриран PDF

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Картриџ(и) со тонер

C-EXV 11 ТОНЕР BK (потрошувачка 21000) ¹ (за iR3025Ne);
C-EXV 12 ТОНЕР BK (потрошувачка 24000) ¹ (за iR3045Ne)

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА ИЗБОРНИТЕ УРЕДИ

Единица за завршна обработка со захефтување/брошури 1

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-S1 (компактна внатрешна единица за завршна обработка) (стандардно)
Број на фахови: 1
Стандарден капацитет на фахот: 1000 листови (A4/A5/A5R), 500 листови (A3, A4R) (80 gsm)
Тежина на хартија: 64 до 128 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол
Капацитет на единица за захефтување: A4: 50 листови; A3/A4R: 30 листови

Единица за завршна обработка со захефтување/брошури 2

НЕМА

ДОПОЛНИТЕЛНИ ОПЦИИ

Дополнителна опрема за контролорот за печатење

PS КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ-S1: овозможува Postscript печатење.
КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ НА БАР-КОДОВИ-D1: овозможува печатење на бар-кодови преку употреба на технологијата Jet Caps.

Издавање на документи

iW DESKTOP: моќен софтвер за издавање на отпечатени материјали кој овозможува лесно комбинирање на документи од различни извори, врши завршна обработка заради создавање на документи со професионален изглед и одлично се поврзува со печатачот. Вклучува креирање на PDF, внесување коментари и можности за компресија за дигитални работни процеси како пробно печатење и овластување.

Дополнителна опрема за безбедност на уред

КОМПЛЕТ ЗА ШИФРИРАЊЕ НА HDD ПОДАТОЦИ-B4: ги шифрира сите податоци за сликите и подесувања на уредот пред да ги складира во хард дискот на уредот.

Дополнителна опрема за пристапност

СОФТВЕРСКИ КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ПРИСТАП-B1: овозможува користење на екранот на контролниот панел на уредот од оддалечени компјутери.

Други опции

Единица за захефтување CRG-J1 GP

ДРУГИ ОПЦИИ

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1.

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1.

¹ Наведената потрошувачка во режим на мирување не е достапен во сите околности. Одредени опции и конфигурации на мрежата може да го спречат уредот да премине во режим на мирување. Ве молиме погледнете го водичот за корисници за да добиете повеќе информации.
² Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Методологијата за тестирање е дефинирана од страна на Energy Star (http://www.eu-energystar.org).

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779.

¹ Врз основа на покриеност од 6%.