Canon imageRUNNER 3225e Спецификации

ОСНОВНИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Тип на машина

Повеќефункционален монохроматски ласерски уред за A3 формат (читач/печатач стандардно)

Најважни достапни функции

iR3225e/iR3245e: стандардно печатење, копирање, скенирање, испраќање


iR3225Ne/iR3245Ne: стандардно печатење, копирање, скенирање, испраќање и факс

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧОТ

Брзина на печатење (Ц-Б/БОЈА)

iR3225Ne /e ; 25 стр./мин. (A4) ; 14 стр./мин. (A3); 17/14 стр./мин. (A4R); 17/14 стр./мин. (A5R)


iR3245Ne /e ; 45 стр./мин. (A4) ; 22 стр./мин. (A3); 20/16 стр./мин. (A4R); 20/16 стр./мин. (A5R)

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Резолуција на печатење

600 dpi x 600 dpi, 1200 dpi x 1200 dpi

Двострано печатење

Автоматски (стандардно)

Печатење од мемориски медиуми

НЕМА

Печатење преку уреди поврзани на интернет

Достапна е апликацијата Canon Mobile Printing: iPAD/iPhone (iOS), Android

Внес на хартија (стандарден)

iR3225Ne /iR3245Ne: 4 x касети за 550 листови (80 gsm), 50 листови


Повеќенаменски фах (80 gsm)


iR3225e /iR3245e: 2 x касети за 550 листови (80 gsm), 50 листови


Повеќенаменски фах (80 gsm)

Максимален капацитет за внес на хартија

iR3225Ne /iR3245Ne: 2250 листови (80 gsm)


iR3225e /iR3245e: 1150 листови (80 gsm)

Капацитет на излезно лежиште за хартија

iR3225Ne /iR3245Ne: 1000 листови (80 gsm)


iR3225e /iR3245e: 150 листови (80 gsm)

Можности за завршна обработка

iR3225e /iR3245e: подредување, групирање


iR3225Ne /iR3245Ne со стандардна внатрешна единица за завршна обработка: подредување, групирање, захефутвање, офсет печатење


Број на фахови: 1


Стандарден капацитет на фахот: 1000 листови (A4/A5/A5R), 500 листови (A3, A4R) (80 gsm)


Тежина на хартија: 64 до 128 gsm


Позиција на единица за захефтување: во агол


Капацитет на единица за захефтување: A4: 50 листови; A3/A4R: 30 листови

Поддржани типови на медиуми

Касети:


Обична, рециклирана, транспарентна


Повеќенаменски фах:


Обична, рециклирана, во боја, тешка, транспарентна, ознаки, пликови

Поддржани големини на медиуми

Касета за хартија 1: A4, A4R,A5R


Касета за хартија 2: A4, A4R, A3, A5R


Касети за хартија 3 и 4: A4, A4R, A3, A5R(само iR3225Ne /iR3245Ne)


Повеќенаменски фах: A4, A4R, A3, SRA3, A5, A5R, Слободна големина: 99 mm x 140 mm до 320 mm x 457 mm


Пликови: бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL

Поддржани тежини на медиуми

Касета за хартија 1: 64 до 90 gsm


Касета за хартија 2: 64 до 90 gsm


Касети за хартија 3 и 4: 64 до 90 gsm (само iR3225Ne /iR3245Ne)


Повеќенаменски фах: 64 до 128 gsm


Двострано: 64 до 105 gsm

Јазик(ци) за опис на страница

UFRII/PCL5/6 (стандардно)


PostScript Level 3 емулација (изборно)

Фонтови

PCL фонтови: 80 Roman, 1 Bitmap


PS фонтови: 136 Roman фонтови (изборно)

Компатибилност со оперативни системи

UFRII: Windows XP/Server 2003/Vista/Server 2008/Windows 7/Server 2008 R2/Windows 8/Windows 8.1/ Server 2012/ Server 2012R2, MAC OS X (10.5.8 или понов)


PCL: Windows XP/Server 2003/Vista/Server 2008/Windows 7/Server 2008 R2/


Windows 8/ Windows 8.1/ Server 2012/ Server 2012R2


PS: Windows XP/Server 2003/Vista/Server 2008/Windows 7/Server 2008 R2/


Windows 8, Windows 8.1/ Server 2012/ Server 2012R2, MAC OS X (10.5.8 или понов)


PPD: MAC OS 9.1 или понов, MAC OS X (10.3.9 или понов), Windows XP/Vista/ Windows 7/Windows 8


Ве молиме погледнете на http://software.canon-europe.com/ за достапноста на решенијата за печатење за други оперативни системи и опкружувања, вклучувајќи AS/400, UNIX, Linux и Citrix. За некои од овие решенија треба да се плати.


Уредите од типот SAP се достапни преку пазарот за SAP.

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА КОПИРАЊЕ

Брзина на копирање

iR3225Ne /e ; 25 стр./мин. (A4) ; 14 стр./мин. (A3); 17/14 стр./мин. (A4R); 17/14 стр./мин. (A5R)


iR3245Ne /e ; 45 стр./мин. (A4) ; 22 стр./мин. (A3); 20/16 стр./мин. (A4R); 20/16 стр./мин. (A5R)

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

Прибл. 4,9 сек. (iR3225e), прибл. 8,3 сек. (iR3225Ne)


Прибл. 3,9 сек. (iR3245e), прибл. 6,7 сек. (iR3245Ne)

Резолуција на копирање

Читање: 600 dpi x 600 dpi


Печатење: 1200 dpi x 1200 dpi

Повеќекратно копирање

До 999 копии

Намалување/зголемување

Зум: 25-400 %


Фиксен сооднос на зумирање: 25 %, 50 %, 71 %, 100 %, 141 %, 200 %, 400 %

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНИРАЊЕ

Изборен/стандарден

Стандардна единица за исчитување слики во боја со скенер во боја со рамно лежиште и двостран автоматски механизам за снабдување со документи за 100 листови (DADF)

Поддржани големини на медиуми

A3, A4, A4R, A5, A5R,


Слободни големини (Ш x Д): макс. 297 mm x 432 mm, мин. 128 mm x 148 mm

Поддржани тежини на медиуми

Еднострано скенирање: 42 до 128 gsm


Двострано скенирање: 50 до 128 gsm

Резолуција на скенирање

100 dpi, 150 dpi, 200 dpi x 100 dpi, 200 dpi, 300 dpi, 200 dpi x 400 dpi, 400 dpi, 600 dpi

Двострано скенирање

2-страно на 2-страно (автоматски)

Брзина на скенирање

Еднострано:


iR3225Ne/e: 25/26 слики/мин. (ЦРНО-БЕЛОБ/БОЈА, 600 dpi)


iR3245Ne/e: 45/26 слики/мин. (ЦРНО-БЕЛОБ/БОЈА, 600 dpi)


Сите модели: 51/ 51 слики/мин. (ЦРНО-БЕЛОБ/БОЈА, 300 dpi)


Двострано:


Сите модели 17/17 слики/мин. (ЦРНО-БЕЛОБ/БОЈА, 600 dpi)


Сите модели 17/17 слики/мин. (ЦРНО-БЕЛОБ/БОЈА, 300 dpi)

Методи на скенирање

Директно скенирање: стандардна функција за испраќање,


Скенирање со повлекување: скенирање со повлекување од тип TWAIN/WIA,


Скенирање на USB мемориски уред: не е поддржано

Спецификации на скенирање со повлекување

TWAIN преку мрежен TWAIN драјвер (Colour Network ScanGear):


Поддржани оперативни системи: Windows 2000/Windows XP/Windows Server 2003/Windows Vista/Windows Server 2008/Windows 7/Windows 8 (32-битен, 64-битен во компатибилен режим)*


WIA преку мрежен WIA драјвер:


Поддржани оперативни системи: Windows Vista/Windows Server 2008/Windows 7/Windows 8 (32-битен, 64-битен)*


*Драјверите се достапни преку http://software.canon-europe.com/.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ИСПРАЌАЊЕ

Изборен/стандарден

Стандардно

Резолуција на испраќање

100 dpi, 150 dpi, 200 dpi x 100 dpi, 200 dpi, 300 dpi, 200 dpi x 400 dpi, 400 dpi, 600 dpi

Дестинации

E-mail/интернет факс (SMTP), PC (SMB, FTP), WebDAV.

Адресар/ броеви за брзо бирање

LDAP (1000)/Local (макс. 1800)

Формати на фајлови

TIFF, JPEG, PDF, XPS

Изборни универзални комплети на функции за испраќање

Универзален комплет на безбедносни функции за испраќање-B1, универзален комплет на напредни функции за испраќање -B1@E, испраќање со дигитален потпис на корисник-B1@E

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ФАКС

Изборен/стандарден

Стандардно само кај iR3225Ne, iR3245Ne

Брзина на модем

Super G3 33,6 kbps (до 3 сек/страница ¹)

Резолуција на факс

Стандардно: 200 x 100 dpi


Фино: 200 x 200 dpi


Супер фино: 200 x 400 dpi


Ултра фино: 400 x 400 dpi

Факс меморија

До 3.700 страници ¹

Броеви за брзо бирање

Макс. 200

Групно бирање/одредишта

Макс. 199 броеви за бирање

Секвенцијално пренесување

Макс. 256 адреси од адресарот плус 256 нови одредишта

Резервна копија на меморија

HDD

Други опции

Проследување преку факс, двоен пристап, PC факс (само TX)

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Потребно време за загревање

Прибл. 35 сек. од вклучување

Враќање во функција од режим на мирување

10 сек. или помалку

Тип на интерфејс

Етернет: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T

Мрежни протоколи

TCP/IP (LPD/Port9100/IPP/IPPS/SMB/FTP), IPv6, IPX/SPX (NDS,Bindery), AppleTalk


*Поддршка за IPv4/IPv6

Брзина на процесор

800MHz и 400MHz

Меморија

1GB+256MB

Хард диск драјв

60 GB

Контролен панел

TFT VGA LCD екран на допир во боја од 19 cm (7,5 инчи)

Димензии (Ш x Д x В)

iR3225Ne/iR3245Ne: 565 x 700 x 1127mm


iR3225e/iR3245e: 565 x 700 x 1125 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

1035 mm x 1158 mm (отворена десна врата + отворени фиоки на касети)

Тежина

Прибл. тежини:


iR3225Ne/ iR3245Ne: 120kg


iR3225e/iR3245e: 98kg

Работни услови

Температура: 15 до 27,5ºC (59 до 81,5 ºF)


Влажност: 25 до 75 % RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

AC 220-240 V (±10 %), 50Hz (±2 Hz)


AC 220 V (±10 %), 60Hz (±2 Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1,5 KW


Режим на подготвеност: прибл. 67W (iR3225Ne/e), 75W (iR3245Ne/e)


Режим на мирување: прибл. 1,5 W или помалку ¹


Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC) ²: 1,428kWh(iR3225Ne/e), 2,830KWh (iR3245Ne/e)


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум

Звучен притисок ¹


Активен режим: 74,8 dB


Режим на подготвеност: 53 dB

Софтвер и управување со печатач

iW конзола за управување за централизирано управување со уредот (следење и предупредувања за потрошни материјали и грешки)


Компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање);


Алатка за конфигурирање на драјвер на Canon; далечински кориснички интерфејс (RUI); Network ScanGear; MEAP (Повеќефункционална платформа за вградени апликации)

Сигурносни функции

Стандардно:


Филтрирање на IP/Mac адреса, безбедно печатење, бришење на податоци, SSOH, ID на оддел, поштенско сандаче

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Картриџ(и) со тонер

C-EXV 11 ЦРН ТОНЕР (потрошувачка 21000 страници ¹)


C-EXV 12 ЦРН ТОНЕР (потрошувачка 24000 страници ¹)

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА ИЗБОРНИТЕ УРЕДИ

Единица за завршна обработка со захефтување/брошури 1

Не е достапно

Единица за завршна обработка со захефтување/брошури 2

Не е достапно

ДОПОЛНИТЕЛНИ ОПЦИИ

Дополнителна опрема за контролорот за печатење

Комплет со PS печатач-AA1 @E, комплет за печатење на бар-кодови-D1@E

Системска дополнителна опрема

Софтвер за пристап на интернет-H1@E , безбедносен воден печат-B1@E, софтвер за шифрирано печатење-D1, комплет со систем за управување со пристап-B1@E

Дополнителна опрема за безбедност на уред

Не е достапно

Други опции

Единица за захефтување CRG-J1 GP

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Режимот на мирување со потрошувачка од 1 ват не е достапен во сите околности. Одредени опции и конфигурации на мрежата може да го спречат уредот да премине во режим на мирување. Ве молиме погледнете го водичот за корисници за да добиете повеќе информации


² Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Методологијата за тестирање е дефинирана од страна на Energy Star (http://www.eu-energystar.org).

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779

¹ Врз основа на покриеност од 6%

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Режимот на мирување со потрошувачка од 1 ват не е достапен во сите околности. Одредени опции и конфигурации на мрежата може да го спречат уредот да премине во режим на мирување. Ве молиме погледнете го водичот за корисници за да добиете повеќе информации


² Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Методологијата за тестирање е дефинирана од страна на Energy Star (http://www.eu-energystar.org).

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779

¹ Врз основа на покриеност од 6%