Canon imageRUNNER ADVANCE C5030i Спецификации

ОСНОВНИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Тип

За на маса (одделно читач/печатач)

Максимална големина на оригинал

A3

Големини на копии

Касета: 305x457mm, A3, A4, A4R, A5R


Слободна големина 139,7 x 182 mm до 304,8 x 457,2 mm


Пликови (со изборен механизам за снабдување со пликови)


Единица за проследување: A5R- SRA3 (320x450mm), пликови


Слободна големина 99x139,7mm до 320x457,2mm

Резолуција

Исчитување: 600dpi×600dpi


Копирање: 600dpi×600dpi


Печатење: 1200dpix1200dpi (само текст/редови)


256 градации

Брзина на копирање/печатење

A4: NiR MID 51: 51 страна во минута (црно-бело/во боја)


NiR MID 45: 45 страни во минута (црно-бело/во боја)


NiR MID 35: 35 страни во минута (црно-бело/во боја)


NiR MID 30: 30 страни во минута (црно-бело/во боја)


A3: NiR MID 51: 26 страни во минута (црно-бело/во боја)


NiR MID 45: 26 страни во минута (црно-бело/во боја)


NiR MID 35: 18 страни во минута (црно-бело/во боја)


NiR MID 30: 18 страни во минута (црно-бело/во боја)

Зголемување

Зум: 25-400%


Фиксно: 25%,50%,71%,100%,141%,200%,400%

Време за прва копија

Црно-бело: 4,0 сек. (модел со 51/45 страни во минута), 5,5 сек. (модел со 35/30 страни во минута)


Целосно во боја : 6,5 сек. (модел со 51/45 страни во минута), 8,9 сек. (модел со 35/30 страни во минута)

Време за загревање

38 секунди

Повеќе копии/отпечатени примероци

1 до 999 листа

Двострано

Стандардно автоматски без единица за редење

Тежина на хартија

Касета: 52 до 209g/m2


Единица за проследување: 52 до 256g/m2


Двострано: 52 до 209g/m2

СНАБДУВАЊЕ СО ХАРТИЈА

Капацитет на хартија

Стандардно: 550 листови x2 касети (80g/m2)


Единица за проследување: 100 листови (80g/m2)


Изборно: 550 листови x2 касети (80g/m2)


Магацин за хартија: 2.700 листови (80g/m2)


Вкупен капацитет: 5.000 листови

CPU

Прилагоден процесор на Canon, 1,2GHz

Меморија

2,5GB

Управувач на тврд диск

80GB

Интерфејс

Етернет (1000BaseT/100Base-TX/10Base-T)、Безжичен LAN(IEEE802.11b/g, изборно), USB2.0

Напојување

220-240V AC, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

1,8kW макс. (51/45 страни во минута), 1,3kW макс. (35/30 страни во минута)

Димензии (Ш х Д х В)

620 x 760 x 982mm (со 1PDS) / x1230mm (со 1PDS и CFU)


620 x 735 x 938mm (со DADF) / 1186mm (со DADF и CFU)


620 x 735 x 826mm (со капак на валјакот) / 1074mm (со капак на валјакот и CFU)

Тежина

Прибл.170kg (со 1PDS)


Прибл.153kg (со DADF)

ИМЕ

PDL

UFRII, PCL5c/6 (стандардно за моделите со i), Adobe PostScript3 (стандардно за 45i/51i)

Резолуција

1200dpi x 1200dpi(само текст/редови), 600dpi x 600dpi

Меморија

2,5GB (користи RAM меморија од главната единица)

Тврд диск

80GB (користи HDD од главната единица)

CPU

Прилагоден процесор на Canon, 1,2GHz (користи CPU од главната единица)

Фонтови PS

Roman 136

Фонтови PCL

Roman93, Bitmap10,OCR2

Поддржан ОС

PCL: Windows 2000/XP/Server2003/Vista/Server2008/Win7


Adobe Postscript3: Windows 2000/XP/Server2003/Vista/Server2008/Win7, Mac OSX(10.4.9 или понов)


UFR II: Windows 2000/XP/Server2003/Vista/Server2008/Win7, Mac OSX(10.4.9 или понов)


Mac-PPD: Mac OS 9,1 или понов, Mac OSX(10.2.8 или понов)

Интерфејс

Етернет (1000Base-T/100Base-TX/10Base-T)、Безжичен LAN(IEEE802.11b/g, изборно), USB2.0

Мрежен протокол

TCP/IP*(LPD/Port9100/WSD/IPP/IPPS/SMB/FTP), IPX/SPX(NDS,Bindery), AppleTalk


*Поддршка за IPv4/IPv6

Скенирање со влечење

Мрежен TWAIN драјвер (75 до 600dpi 24-битна боја /8-битни тонови на сиво/2-битна црно-бела)

ИСПРАЌАЊЕ СПЕЦИФИКАЦИЈА

Стандардно/По избор

Стандардно

ИМЕ

Брзина на скенирање

A4, 300dpi: 70 слики во минута (во боја/црно-бело), 100 слики во минута за двострано скенирање со 1PDS

Резолуција на скенирање

100dpi,150dpi,200x100dpi,200dpi,200x400dpi,300dpi,400dpi,600dpi

Дестинации

E-Mail/интернет факс(SMTP), PC(SMB,FTP), iWDM, WebDAV

Адресар

LDAP, локално(макс.1800)

Формат на датотека

TIFF, JPEG, PDF, XPS, PDF/XPS со висока компресија, PDF/A-1b, оптимизирање PDF за на интернет

УНИВЕРЗАЛНО ИПРАЌАЊЕ НА PDF ДОКУМЕНТИ

Име

Универзален комплет за испраќање со напредни функции-D1

Формат на датотека

PDF скици (траг и рамномерност), PDF/XPS со можност за пребарување, Reader дополнителни компоненти на PDF, Office Open XML

УНИВЕРЗАЛНО ИПРАЌАЊЕ НА PDF ДОКУМЕНТИ

Име

Универзален комплет за испраќање со безбедносни функции-D1

Формат на датотека

Шифриран PDF, дигитален потпис PDF/XPS

ИМЕ

Големина на хартија

A3,A4,A4R,A5,A5R

Тежина на хартија

Едностран оригинал: 42 до 128 g/m2


Двостран оригинал: 50 до 128 g/m2

Максимален број на оригинали

100 листови (80 g/m2) за ADF со двострано двојно поминување


150 листови (80 g/m2) за 1PDS

Брзина на скенирање документ (максимална)

Копирање со ADF со двострано двојно поминување: A4 46 слики во минута 600dpi (во боја/црно-бело)


Скенирање со ADF со двострано двојно поминување: A4 46 слики во минута 600dpi (во боја/црно-бело)


1PDS копирање: A4 51/70 слики во минута 600dpi (во боја/црно-бело)


1PDS скенирање: A4 70 слики во минута 300dpi (во боја/црно-бело), 100 слики во минута 300dpi за двојно скенирање

Димензии (Ш х Д х В)

ADF со двострано двојно поминување: 620 x 536 x 137 mm


1PDS: 618 x603 x 180 mm

Тежина

ADF со двострано двојно поминување: прибл. 8,7kg


1PDS: прибл. 26,8kg

ИМЕ

Тип

2 прилагодливи фиоки со полнење од предна страна

Големина на хартија

305x457mm, A3, A4, A4R, A5R


Слободна големина 139,7 x 182 mm до 304,8 x 457,2 mm

Тежини на хартија

52 до 209g/m2

Капацитет на хартија

550 листови(80 g/m2) x 2 касети

Димензии (Ш х Д х В)

620 x 700 x 251 mm

Тежина

Прибл. 27,5 kg

ИМЕ

Големина на хартија

A4

Тежина на ахртија

52 до 105 g/m2

Капацитет на хартија

2.700 листови (80g/m2)

Димензии (Ш х Д х В)

372 x 603 x 473 mm

Тежина

Прибл.37 kg

ЗАВРШНА ОБРАБОТКА

Име

Внатрешна единица за завршна обработка (865 x540x 234mm)

Број на фиоки

Еден фах за редење (изборен втор фах)

Капацитет на фиоки

A4, A5, A5R: A4-A5R :500 листови


A3, A4R: A3,A4R: 500 листови

Место на спојување

Во агол, двојно

Капацитет на спојување

A4: 50 листови


A3: 30 листови

Тежина

Прибл.11,5kg (прибл.13kg со изборен фах)

ЗАВРШНА ОБРАБОТКА

Име

Единица за захефтување/Единица за завршна обработка на брошури

Број на фиоки

2 фахови

Капацитет на фиока

A4, A5, A5R: 1300 во горниот фах, 1700 во долниот фах


A3, A4R: 650 во горниот фах, 650 во долниот фах

Место на спојување

Во агол, двојно, спојување на брошури(само со единица за завршна обработка на брошури)


Спецификации за спојување на брошури (само со единица за завршна обработка на брошури):


Големина на хартија: 305 x 457mm, A3, A4R


Капацитет на единицата за хефтање: 1 до 16 листови (64 страници, 52-81g/m2)


1 до 10 листови(40 страници, 82-105g/m2)

Капацитет на спојување

A4: 50 листови(80g/m2)


A3, A4R: 30 листови(80g/m2)

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА СПОЈУВАЊЕ СО ВКОРИЧУВАЊЕ (САМО Y2)

Димензиии

Единица за захефтување: 677 x 646 x 1097mm


Единица за завршна обработка на брошури: 789 x 646 x 1097mm

Тежина

Единица за захефтување: прибл.46kg


Единица за завршна обработка на брошури: прибл.75kg

ДОДАТОЦИ

Додатоци (по избор)

imagePASS-B1 (изборно за моделите без i)


colorPASS-GX300 (изборно за моделите без i со 51 страна во минута)