Canon imageRUNNER ADVANCE C5500 Series Спецификации

ГЛАВЕН УРЕД

Тип на машина

Повеќефункционален ласер во боја

Основни функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање, складирање и изборен факс

Брзина на процесор

Два прилагодени процесори од Canon (споделени) со 1,75 Ghz

Контролен панел

TFT LCD WSVGA екран на допир во боја од 25,6 cm (10,1 инчи)

Меморија

Стандардно: 4,0GB RAM

Хард диск

Стандардно: 250GB Максимум: 1TB

Хард диск за пресликување

Изборно (250GB, 1TB)

Приклучок за интерфејс

МРЕЖА Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, безжичен LAN (IEEE 802.11 b/g/n); Изборно: NFC, Bluetooth со мала потрошувачка на енергија


ДРУГО Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x2, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1; Изборно: сериски интерфејс, интерфејс за контрола на копирањето

Внес на хартија

2 x касети за 550 листови (80gsm)


Повеќенаменски фах за 100 листови (80gsm)

Внес на хартија (опција)

2 x касети за 550 листови (80gsm) (ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AM1)


Касети за 2.450 листови (80gsm) (ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА СО ГОЛЕМ КАПАЦИТЕТ-A1)


Дополнителни 2.700 листови (80gsm) (МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-F1)

Максимален капацитет за внес на хартија

6.350 листови (80 gsm)

Капацитет на излезно лежиште за хартија

Без единица за завршна обработка: 250 листови (80 gsm), Со фах за копирање: 100 листови (A4, 80 gsm). Со внатрешни единици за завршна обработка: макс. 545 листови (A4, 80 gsm).Со надворешни единици за завршна обработка: макс. 3.250 листови (A4, 80 gsm).

Можности за завршна обработка

Подредување, групирање


Со внатрешна единица за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, правење дупки¹, захефтување без хефталки, захефтување на барање


Со надворешна единица за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, брошури², правење дупки³, захефтување без хефталки, захефтување на барање

Поддржани типови на медиуми

Касети:


Тенка хартија, обична хартија, дебела хартија, хартија во боја, рециклирана хартија, однапред издупчена хартија, транспарентна хартија, хартија за банкноти, плик*, меморандуми


*Потребен е ДОДАТОК ЗА СНАБДУВАЊЕ СО КАРТИЧКИ F1 (само касета 2)


Повеќенаменски фах:


Тенка хартија, обична хартија, дебела хартија, хартија во боја, рециклирана хартија, однапред издупчена хартија, транспарентна хартија, паус хартија¹, етикети, хартија за картички. Хартија за банкноти, обложена хартија, плик, меморандуми


Магацин за касетата (ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА СО ГОЛЕМ КАПАЦИТЕТ-A1): тенка хартија, обична хартија, дебела хартија, хартија во боја, рециклирана хартија, однапред издупчена хартија, хартија за банкноти, меморандуми


МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-F1: тенка хартија, обична хартија, дебела хартија, хартија во боја, рециклирана хартија, однапред издупчена хартија, хартија за банкноти, меморандуми

Поддржани големини на медиуми

Горна касета 1:


Стандардна големина: A4, B5, A5, A5R


Прилагодена големина: мин. 98,0 mm x 148 mm до 297 mm x 215,9 mm


Долна касета 2:


Стандардна големина: A3, B4, A4, A4R, B5, B5R, A5R


Прилагодена големина: мин. 98,0 mm x 182 mm до 304,8 mm x 457,2 mm


Повеќенаменски фах:


Стандардна големина: A3, B4, A4, A4R, B5, B5R, A5, A5R, SRA3, пликови (бр. 10(COM 10),


Monarch, ISO-C5, DL), прилагодена големина на пликови (мин. 98,0 mm x 98,4 mm до 320,0 mm x 457,2 mm)


Слободна големина: мин. 98,0 mm x 139,7 mm до 320,0 mm x 457,2 mm


ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AM1


A3, B4, A4, A4R, B5, B5R, A5R, прилагодена големина (мин. 98,0 mm x 182,0 mm до 304,8 mm x 457,2 mm)


ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА СО ГОЛЕМ КАПАЦИТЕТ-A1


A4


МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-F1


A4, B5

Поддржани тежини на медиуми

Касети:


52 до 256 gsm


Повеќенаменски фах:


52 до 300 gsm


Двострано:


52 до 220 gsm


Магацин за хартија:


52 до 256 gsm

Потребно време за загревање

Од моментот на вклучување: 30 секунди или помалку¹


Од режим на мирување: 10 секунди или помалку

Димензии (В x Ш x Д)

Модел со DADF: 950 mm x 620 mm x 742 mm


Модел со стаклен капак: 827 mm x 620 mm x 729 mm

Простор за инсталирање(В x Ш x Д)

943 mm x 1.176 mm (основна верзија: отворен десен капак + отворени фиоки на касети)

Тежина

Прибл. 142 kg вклучувајќи тонер


Модел со стаклен капак: прибл. 131 kg вклучувајќи тонер

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТЕЊЕ

Брзина на печатење (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

iR-ADV C5535/C5535i


35 стр./мин. (A4), 18 стр./мин. (A3), 23 стр./мин. (A4R), 35/4 стр./мин. (A5R)


iR-ADV C5540i


40 стр./мин. (A4), 22 стр./мин. (A3), 24 стр./мин. (A4R), 40/4 стр./мин. (A5R)


iR-ADV C5550i


50 стр./мин. (A4), 27 стр./мин. (A3), 30 стр./мин. (A4R), 50/4 стр./мин. (A5R)


iR-ADV C5560i


60 стр./мин. (A4), 32 стр./мин. (A3), 36 стр./мин. (A4R), 60/5 стр./мин. (A5R)

Резолуција на печатење

600 dpi x 600 dpi, 1.200 dpi x 1.200 dpi

Јазици за опис на страница

iR-ADV C5535i/C5540i/C5550i/C5560i: UFR II, PCL 6, Genuine Adobe PostScript Level 3 (стандарден)


iR-ADV C5535: UFR II (стандарден), изборен PCL 6, Genuine Adobe PostScript Level 3

Двострано печатење

Автоматски (стандардно)

Директно печатење

Директно печатење достапно преку USB мемориски уред, како и софтверите Advanced space, Remote UI и Web Access¹


Поддржани типови на датотеки: TIFF, JPEG, PDF, EPS и XPS.

Печатење од мобилни уреди и Cloud

Достапен е широк избор на софтверски и решенија базирани на MEAP за да се обезбеди печатење од мобилни уреди или уреди поврзани на интернет и услуги базирани на Cloud во зависност од вашите потреби.


Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.

Фонтови

PCL фонтови: 93 Roman, 10 Bitmap фонтови, 2 OCR фонтови, Andalé Mono WT


J/K/S/T* (јапонски, корејски, едноставен и традиционален кинески), фонтови за баркодови**


PS фонтови: 136 Roman


*Потребен е изборен КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL ФОНТОВИ-A1


**Потребен е изборен КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ НА БАРКОДОВИ-D1

Оперативен систем

UFRII: Windows: Server 2003/Server 2003 R2/Vista/Server 2008/7/Server 2008 R2/ 8/Server 2012/8.1/Server 2012 R2/10, MAC OS X (10.6.8 или понов)


PCL: Windows: Server 2003/Server 2003 R2/Vista/Server 2008/7/Server 2008 R2/8/Server 2012/8.1/Server 2012 R2/10


PS: Windows: Server 2003/Server 2003 R2/Vista/Server 2008/7/Server 2008 R2/8/Server 2012/8.1/Server 2012 R2/10, MAC OS X (10.6.8 или понов)


PPD: MAC OS 9.1 или понов, MAC OS X (10.3.9 или понов), Windows: Vista/7/8/8.1/10


Уредите од типот SAP се достапни преку пазарот за SAP.


Ве молиме одете на http://www.canon-europe.com/support/business-product-support за повеќе информации

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА КОПИРАЊЕ

Брзина на копирање

iR-ADV C5535/C5535i: 35 стр./мин. (A4), 18 стр./мин. (A3), 23 стр./мин. (A4R), 35 стр./мин. (A5R)


iR-ADV C5540i: 40 стр./мин. (A4) 22 стр./мин. (A3), 24 стр./мин. (A4R), 40 стр./мин. (A5R)


iR-ADV C5550i: 50 стр./мин. (A4), 27 стр./мин. (A3), 30 стр./мин. (A4R), 50 стр./мин. (A5R)


iR-ADV C5560i: 60 стр./мин. (A4), 32 стр./мин. (A3), 36 стр./мин. (A4R), 60 стр./мин. (A5R)

Потребно време до излегување на првата копија (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

iR-ADV C5535/C5535i: прибл. 4,9/7,4 секунди или помалку


iR-ADV C5540i: прибл. 4,1/6,1 секунди или помалку


iR-ADV C5550i: прибл. 3,5/5,2 секунди или помалку


iR-ADV C5560i: прибл. 2,9/4,5 секунди или помалку

Резолуција на копирање

Читање: 600 dpi x 600 dpi


Печатење: до 1.200 dpi x 1.200 dpi

Повеќе копии

До 999 копии

Зголемување

25% - 400% (во чекори на зголемување од 1%)

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА СКЕНИРАЊЕ

Стандарден вид

Двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување со стаклен капак


¹

Поддржани големини

A3, B4, A4, A4R, B5, B5R, A5, A5R, B6R

Спецификации на скенирање со повлекување

Colour Network ScanGear2. За TWAIN и WIA


Поддржани оперативни системи: Windows Vista/7/8/8.1/10


Windows Server 2003/Server 2003 R2/Server 2008/Server 2008 R2/Server 2012/Server 2012 R2

Резолуција на скенирање

100 x 100 dpi, 150 x 150 dpi, 200 x 100 dpi, 200 x 200 dpi, 200 x 400 dpi, 300 x 300 dpi, 400 x 400 dpi, 600 x 600 dpi

Прифатливи оригинали/тежини

Големина на медиуми за стаклениот капак: лист, книга, 3-димензионални предмети (до 2kg)


Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи¹: A3, B4, A4, A4R, B5, B5R, A5, A5R, B6


Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи¹:


1-страно скенирање: 38 до 157 gsm/64 до 157 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)


2-страно скенирање: 50 до 157 gsm/64 до 157 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Начин на скенирање

Функцијата за испраќање е достапна кај сите модели


Скенирање на USB мемориски уред: достапно кај сите модели


Скенирање кон мобилни уреди или уреди поврзани на интернет:


Достапен е широк избор на решенија за да се обезбеди скенирање на мобилни уреди или уреди поврзани на интернет во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации


Скенирање кон услуги базирани на Cloud: достапен е широк избор на решенија за да се обезбеди скенирање кон услуги базирани на Cloud во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.


Скенирањето со повлекување од тип TWAIN/WIA е достапно кај сите модели

Брзина на скенирање (црно-бело/во боја; A4)

Еднострано скенирање (црно-бело)¹: 80 слики/мин. (300pi) / 80 слики/мин. (600 dpi)


Еднострано скенирање (во боја)¹: 80 слики/мин. (300pi) / 60 слики/мин. (600 dpi)


Двострано скенирање (црно-бело)¹: 160 слики/мин. (300pi) / 150 слики/мин. (600 dpi)


Двострано скенирање (во боја)¹: 160 слики/мин. (300pi) / 80 слики/мин. (600 dpi)

Капацитет за хартија

150 листови (80 gsm)¹

Двострано скенирање

2-страно на 2-страно (автоматски)¹

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ИСПРАЌАЊЕ

Одредиште

E-пошта/интернет ФАКС (SMTP), SMB, FTP, WebDAV, поштенско сандаче, Super G3 ФАКС(изборен), IP факс(изборен)

Режим на бои

Автоматски избор на бои (целосен опсег на бои, сиви тонови),


Автоматски избор на бои (целосен опсег на бои/ црно-бело)


Целосен опсег на бои, сиви тонови и црно-бело

Адресар/ броеви за брзо бирање

LDAP (2.000)/локално (1.600)/брзо бирање (200)

Резолуција на испраќање

100 x 100 dpi, 150 x 150 dpi, 200 x 100 dpi, 200 x 200 dpi, 200 x 400 dpi, 300 x 300 dpi, 400 x 400 dpi, 600 x 600 dpi

Протокол за комуникација

Датотека: FTP, SMB, WebDAV


Е-пошта/И-факс: SMTP, POP3, И-факс (едноставно, целосно)

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (компактно, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF A/1-b), XPS (компактно, со можност за пребарување), Office Open XML (PowerPoint, Word)


Изборно: PDF(Trace&Smooth, шифрирано), PDF/XPS(дигитален потпис)

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ФАКС

Изборно/ стандардно

Изборно кај сите модели

Макс. линии за поврзување

2

Брзина на модем

Super G3: 33,6 kbps


G3: 14,4 kbps

Резолуција

400 x 400 dpi, 200 x 400 dpi, 200 x 200 dpi, 200 x 100 dpi

Големина за испраќање/снимање

A5 и A5R* до A3


*Испратено како A4

Факс меморија

До 30.000 страници

Броеви за брзо бирање

Макс. 200

Групно бирање/одредишта

Макс. 199 броеви за бирање

Секвенцијално пренесување

Макс. 256 адреси

Резервна копија на меморија

Да

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА СКЛАДИРАЊЕ

Поштенско сандаче (поддржан број)

100 влезни сандачиња за корисници, 1 влезно сандаче за меморија RX,


50 доверливи влезни сандачиња за факс


Максимално складирање на 30.000 страници

Напреден простор

Протокол за комуникација: SMB или WebDAV


Поддржан компјутерски клиент: Windows (Windows Vista/7/8/8.1/10)


Истовремени врски (макс.): SMB: 64, WebDAV: 3 (активни сесии)

Напреден простор, достапен простор на дискот

Прибл. 16GB (HDD)


Прибл. 480GB (со изборен HDD од 1TB)

Мемориски медиуми

Стандардно: USB мемориски уред

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА БЕЗБЕДНОСТА

Проверка на идентитет

Стандардно: универзален управувач за најавување (најавување на ниво на уред и функција), проверка на идентитет на корисници, ID на оддел, проверка на идентитет, систем за управување со пристап

Податоци

Стандардно: платформа со безбедносен модул (TPM), заклучување на хард диск со лозинка, бришење на хард диск, заштита на поштенско сандаче со лозинка, шифрирање на хард диск(проверено со AES-256bit/CBC, FIPS140-2), Common Criteria сертификат (DIN ISO 15408)¹


Изборно: пресликување на хард диск, отстранување на хард диск, спречување на губењето на податоци (потребен е uniFLOW)

Мрежа

Стандардно: филтрирање на IP/Mac адреса, IPSEC, TLS шифрирана комуникација, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, IPv6, SMTP проверка на идентитет, POP проверка на идентитет пред SMTP, S/MIME

Документ

Стандардно: безбедно печатење, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5


Изборно: шифриран PDF, шифрирано безбедно печатење, потписи на корисник и уред, безбедносни водени печати, заклучување на скенирањето документи

УСЛОВИ ВО ОПКРУЖУВАЊЕТО

Работни услови

Температура: 10 до 30 °C (50 до 86 °F)


Влажност: 20 до 80 % RH

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 6 Amp

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1,8 kW


Печатење: прибл. 849 W или помалку¹


Режим на подготвеност: прибл. 67,9 W


Режим на мирување: прибл. 0,8 W²


Исклучена дополнителна компонента: прибл. 0,23W¹


Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)³:


1,6 kWh (iR-ADV C5535/C5535i)


2,0 kWh (iR-ADV C5540i)


2,5 kWh (iR-ADV C5550i)


3,1 kWh (iR-ADV C5560i)


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Нивоа на шум (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Ниво на моќност на звук (LwAd)³


Активен режим (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА) и режим на подготвеност:


iR-ADV C5535/i: 65,1 dB или помалку/65 dB или помалку¹ и 40 dB или помалку⁴


iR-ADV C5540i: 65,6 dB или помалку/66,1 dB или помалку¹ и 40 dB или помалку⁴


iR-ADV C5550i: 66,7 dB или помалку/ 67 dB или помалку¹ и 40 dB или помалку⁴


iR-ADV C5560i: 67,5 dB или помалку/ 68,1 dB или помалку¹ и 40 dB или помалку⁴


Звучен притисок (LpAm)²


Активен режим (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА) и режим на подготвеност во положба на стоење до уредот:


iR-ADV C5535/i: 47,6 dB или помалку/ 47,8 dB или помалку¹ и 24 dB или помалку⁴


iR-ADV C5540i: 47,7 dB или помалку/ 48,2 dB или помалку¹ и 25 dB или помалку⁴


iR-ADV C5550i: 48,8 dB или помалку/ 49,1 dB или помалку¹ и 24 dB или помалку⁴


iR-ADV C5560i: 49,6 dB или помалку/ 50,2 dB или помалку¹, и 24 dB или помалку⁴

Стандарди

Квалификација за ENERGY STAR®


Еко ознака


Blue Angel

СОФТВЕР И УПРАВУВАЊЕ СО ПЕЧАТАЧ

Алатки за далечинско управување

iW Management Console:


софтвер базиран на сервер, за централизирано управување со група уреди (следење на потрошни материјали, статус и предупредувања, дистрибуција на адресари, поставки за конфигурација, фирмвер и MEAP апликации, снимање на бројач и известување, управување со драјвери и ресурси)


eMaintenance:


Компатибилни услуги преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали, далечинско дијагностицирање и известување за обезбедувачите на услуги, за да се добие ефикасно, брзо и проактивно одржување)


Систем за испорака на содржини:


Далечинска дистрибуција на фирмвер, iR опции и MEAP апликации; Далечински кориснички интерфејс (RUI): веб-базиран интерфејс до секој уред кој помага во далечинското управување и контролата врз уредите

Софтвер за скенирање

Network ScanGear:


Драјвер за скенер усогласен со TWAIN, кој овозможува компјутерите на мрежата да ја искористат функционалноста на уредот за скенирање со повлекување.

Алатки за оптимизација

Алатка за конфигурирање драјвери на Canon


Алатка за менување на фабричките зададени поставки на драјверите за печатење на Canon (достапна само при сервисирање)


Инсталатор на уреди NetSpot:


Едноставна софтверска алатка која ви овозможува да ги поставите мрежните протоколи за уредите од Canon кои се поврзани на вашата мрежа.

Платформа

MEAP (повеќефункционална платформа за вградени апликации):


Моќна платформа со вградена JAVA за уреди од Canon, која обезбедува одлично поврзување помеѓу широк избор на софтверски решенија и уредот.


MEAP Web:


Веб-услуга која е алтернатива на MEAP и овозможува развивање и активирање на MFP апликациите преку веб-услуги

Издавање на документи

IW DESKTOP:


Моќен софтвер за издавање отпечатени материјали кој овозможува лесно комбинирање на документи од различни извори и формати на датотеки, примена на завршна обработка со прегледи и шаблони, заради создавање документи со професионален изглед. Вклучува создавање на PDF, внесување коментари и можности за компресија за едноставните дигитални работни процеси како пробно печатење и овластување

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОНТРОЛЕРОТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ FIERY 1

Изборен/стандарден

Изборно кај сите модели

Име

imagePASS-P1 (вграден)

Резолуција на печатење

1200 dpi x 1200 dpi, 600 dpi x 600 dpi

Јазици за опис на страница

Adobe PS3, PCL6

Меморија и хард диск

2 GB / 500 GB

Брзина на процесор и систем

Intel Cerelon G1820 2,7GHz / Fiery FS200

Фонтови

PS: 138 фонтови


PCL: 113 фонтови

Поддржани оперативни системи

Windows VISTA 32-битен и 64-битен / Windows 7 32-битен и 64-битен / Windows 8 32-битен и 64-битен / Windows 8.1 32-битен и 64-битен / Windows10 32-битен и 64-битен / Windows Server 2008 32-битен и 64-битен / Windows Server 2008 R2 само 64-битен / Windows Server 2012 само 64-битен / Windows Server 2012 R2 само 64-битен / MAC OS (10.7 , 10.8 , 10.9 , 10.10 , 10.11)

Димензии (В x Ш x Д)

295 mm x 285 mm x 93 mm

Интерфејс

2 x етернет (1000Base-T/100Base-TX/10Base-T), USB3.0 x 2 (2 x задни), USB2.0 x 4 (4 x задни)

Функции на контролерот за печатење Fiery

Fiery Command WorkStation5 / Paper Catalog / Fiery Spot-On / Fiery Remote Scan

Опции на контролерот за печатење Fiery

Fiery Impose / Fiery Compose / Fiery Impose and Compose / Productivity Package Web Activate (вклучува Fiery JDF) / Hot folders лиценца

Мрежни протоколи

TCP/IP (LPR/ Port 9100/ SNMP / IPP / HTTP/HTTPs / SMB / FTP) / DNS

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОНТРОЛЕРОТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ FIERY 2

Изборен/стандарден

Изборен кај imageRUNNER ADVANCE C5560i/C5550i

Име

COLORPASS-GX500 (надворешно)

Резолуција на печатење

1200 dpi x 1200 dpi, 600 dpi x 600 dpi

Јазици за опис на страница

Adobe PS 3, PCL5 (без драјвер)

Меморија и хард диск

4 GB / 1 TB

Брзина на процесор и систем

Intel Core i5-4570S од 2,9 GHz до 3,6 GHz со турбо режим / Fiery FS200 Pro

Фонтови

PS: 138 фонтови


PCL: 113 фонтови

Поддржани оперативни системи

Windows VISTA 32-битен и 64-битен / Windows 7 32-битен и 64-битен / Windows 8 32-битен и 64-битен / Windows 8.1 32-битен и 64-битен / Windows10 32-битен и 64-битен / Windows Server 2008 32-битен и 64-битен / Windows Server 2008 R2 само 64-битен / Windows Server 2012 само 64-битен / Windows Server 2012 R2 само 64-битен / MAC OS (10.7 , 10.8 , 10.9 , 10.10 , 10.11)

Димензии (В x Ш x Д)

485 mm x 215 mm x 483 mm

Интерфејс

2 x етернет (1000Base-T/100Base-TX/10Base-T), USB3.0 x 6 (2 x предни, 4 x задни), USB2.0 x 2 (2 x предни)

Стандарди на контролерот за печатење Fiery

Fiery Hot Folders / Virtual Printers / Unity Display (Moniter required) / Fiery JDF / Fiery Command WorkStation5 / Paper Catalog / Fiery Spot-On / Fiery Remote Scan

Опции на контролерот за печатење Fiery

Fiery Impose / Fiery Compose / Fiery Impose and Compose / Graphic Arts Package Premium Web Activate / комплет со отстранлив HDD-B1 / интерфејс за интеграција и држач (екран од 19", тастатура и глувче)

Мрежни протоколи

TCP/IP (LPR/ Port 9100/ SNMP / IPP / HTTP/HTTPs / FTP / SMB) / DNS

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Картриџи со тонер

C-EXV 51 ТОНЕР BK/C/M/Y


C-EXV 51L ТОНЕР C/M/Y

Тонер (проценета покриеност @ 5%)

C-EXV 51 ЦРН ТОНЕР: 69.000 страници


C-EXV 51 ТОНЕР Ц/М/Ж: 60.000 страници


C-EXV 51L ТОНЕР Ц/М/Ж: 26.000 страници

ОПЦИИ ЗА ЗАЛИХА НА ХАРТИЈА

Изборно подножје

Име: Подножје од рамен тип - Q1


Заменувајќи ја единицата за снабдување на касетата, подножјето го подига уредот без дополнително зголемување на капацитетот за хартија.

Изборна касета

Име: единица за снабдување на касетата-AM1


Големина на хартија: A3, B4, A4, A4R, B5, B5R, A5R


Тежина на хартија: 52 до 256 gsm


Капацитет за хартија: 2 x 550 листови (80 gsm)


*Димензии (Ш x Д x В): 620 mm x 700 mm x 251 mm


Тежина: прибл. 22,5 kg


*Кога е прикачен на главниот уред

Изборна касета

Име: Единица за снабдување на касетата со голем капацитет-A1


Големина на хартија: A4


Тежина на хартија: 52 до 256 gsm


Капацитет за хартија: 2.450 листови (80 gsm)


Димензии (Ш x Д x В)*: 620 mm x 700 mm x 251 mm


Тежина: прибл. 30,0 kg


*Кога е прикачен на главниот уред

МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА

Име: СТРАНИЧЕН МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА- F1


Големина на хартија: A4,B5


Тежина на хартија: 52 до 256 gsm


Капацитет за хартија: 2.700 листови (80 gsm)


Димензии (Ш x Д x В)*: 400 mm x 630 mm x 440 mm


Тежина: прибл. 31 kg


*Кога е прикачен на главниот уред

ИЗЛЕЗНИ ОПЦИИ

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ

Name: STAPLE FINISHER-Y1 (Requires BUFFER PASS UNIT- L1)


Upper tray Weight/Capacity: 52 to 256 gsm/A4, B5, A5, A5R 250 sheets, A3, B4, A4R, B5R, SRA3 125 sheets


Lower tray Weight/Capacity: 52 to 300 gsm/A4, B5, A5, A5R 3,000 sheets, A3, B4, A4R, B5R, SRA3 1,500 sheets


Staple Position/Capacity: Corner, Double/ A4, B5: 50 sheets (52 to 90 gsm) A3, B4, A4R: 30 sheets ( 52 to 90 gsm)


Eco Staple: A3/A4: 4 sheets (65 to 81.4 gsm)


Staple On Demand: 50 sheets (90 gsm)


Dimensions (W x D x H): 637 × 623 × 1,142 mm (when tray extended)


Weight: Approx. 31 kg

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ

Name: BOOKLET FINISHER-Y1 (Requires BUFFER PASS UNIT- L1)


Upper tray Weight/Capacity: 52 to 256 gsm/A4, B5, A5, A5R 250 sheets, A3, B4, A4R, B5R, SRA3 125 sheets


Lower tray Weight/Capacity: 52 to 300 gsm/ A4, B5, A5, A5R 3,000 sheets, A3, B4, A4R, B5R, SRA3 1,500 sheets


Staple Position/Capacity: Corner, Double/ A4, B5: 50 sheets (52 to 90 gsm), A3, B4R, A4R: 30 sheets (52 to 90 gsm)


Eco Staple: A3/A4: 4 sheets (65 to 81.4 gsm)


Staple On Demand: 50 sheets (90 gsm)


Booklet Stitch paper size: A3, B4, A4R, Custom Size (195.0 x 270 to 304.8 x 457.2 mm)


Booklet Stitch Staple Capacity: 20 sheets x 10 sets (81 gsm) (with 1 cover sheet up to 256 gsm)


Dimensions (W x D x H): 637 × 623 × 1,142 mm (when tray extended)


Weight: Approx. 57 kg

ЕДИНИЦА/И ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ

2/4 HOLE PUNCHER UNIT-A1:


Two or Four Holes


* Requires STAPLE FINISHER-Y1 or BOOKLET FINISHER-Y1


Acceptable Punch Paper Weight/Size: 52 to 300 gsm/Two holes A3, B4, A4, A4R, B5, B5R; Four holes A3, A4


4 HOLE PUNCHER UNIT-A1:


Four Holes


* Requires STAPLE FINISHER-Y1 or BOOKLET FINISHER-Y1


Acceptable Punch Paper Weight/Size: 52 to 300 gsm/Four holes A3, B4, A4, A4R, B5, B5R


INNER 2/4 HOLE PUNCHER-B1: Two or Four Holes


*Requires INNER FINISHER-H1


Acceptable Punch Paper Weight/Size: 52 to 300 gsm/Two holes A3, B4, A4, A4R, B5, B5R Four holes A3, A4


INNER 4 HOLE PUNCHER-B1: Four Holes


*Requires INNER FINISHER-H1


Acceptable Punch Paper Weight/Size: 52 to 300 gsm/Four holes A3, B4, A4, A4R, B5, B5R

ВНАТРЕШЕН 2-НАСОЧЕН ФАХ

INNER 2-WAY TRAY-J1 Allows the separation of copies, prints and faxes. Adds a second internal output tray to give a combined output capacity of 350 sheets (upper tray 100 sheets/lower tray 250 sheets).

ФАХ ЗА КОПИРАЊЕ

COPY TRAY-J2: Provides a simple tray for basic output needs.


Capacity: 100 sheets (80 gsm)

ХАРДВЕРСКА ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

ЧИТАЧИ НА КАРТИЧКИ

IC CARD READER BOX-C1 - (iR ADV C5535 only) An option for housing the MiCARDPLUS FOR ULM card reader


MiCARDPLUS FOR ULM - A proximity card reader for card based user authentication, supporting multiple card technologies (HID, HiTag, Casi Rusco, Indala and MiFare etc.). Integrates with Universal Login Manager and uniFLOW


COPY CARD READER-F1 - Magnetic physical card access system. (Integrates with Department ID, not for use with uniFLOW)


COPY CARD READER ATTACHMENT-B5 - Attachment kit for Copy Card Reader-F1 only.

OTHERS

TAB FEEDING ATTACHMENT KIT-F1 - Attaches to cassette "2" for tab feeding. Allows users to print on A4-sized tab paper which is loaded in the 2nd paper cassette. Tab paper can also be fed through the stack bypass.


STAMP INK CRG-C1 - Ink cartridge for printing stamps on scanned and sent originals


UTILITY TRAY-B1 - Additional tray to hold an external USB keyboard.

SECURITY OPTIONS

DOCUMENT SECURITY

DOCUMENT SCAN LOCK KIT-B1 - Increases document security by embedding hidden track and lock code within copied or printed documents to restrict unauthorised copying, sending, and faxing.


SECURE WATERMARK-B1 - Deters duplication of sensitive documents by embedding hidden watermarks that become visible when copied


ENCRYPTED PRINTING SOFTWARE-D1 - Encrypts the print job in transit to the device and requires a password at the printer before documents can be printed.

DATA SECURITY

HDD MIRRORING KIT-J1 - Enables replication of data in case of disk hardware failure so that data can be recovered.


2.5INCH/250GB HDD-N1 - Additional HDD required for the hard disk mirroring function.


2.5INCH/1TB HDD-P1 - A replacement HDD to increase the storage space on the device. Note: The mirroring function requires a second 1TB HDD.


REMOVABLE HDD KIT-AL1 - Allows the physical removal of the Hard Disk Drive when the device is not in use to protect confidential data

SYSTEM AND CONTROLLER OPTIONS

PRINT ACCESSORIES

PCL PRINTER KIT-BE1 (iR ADV C5535 only) Canon designed embedded controller which enables networked printing with support for PCL 5e/6.


PCL INTERNATIONAL FONT SET-A1 (Requires PCL PRINTER KIT-BE1 with iR-ADV C5535) - Adds PCL support for Andalé Mono WT J/K/S/T (Japanese/Korean/Simplified Chinese/Traditional Chinese).


PS PRINTER KIT-BE1 (iR ADV C5535 only) - Provides networked printing support for Adobe PostScript 3 printing.

SEND OPTIONS

UNIVERSAL SEND SECURITY FEATURE SET-D1 - Enables the user to send Encrypted PDFs as well as add digital device signatures to a PDF/XPS which help identify the device from which the document was sent through invisible and/or visible digital signatures.


UNIVERSAL SEND DIGITAL USER SIGNATURE KIT-C1 - Ensures the authenticity of a PDF/XPS by identifying the user that sent the document through a visible and/or invisible digital signature.


UNIVERSAL SEND TRACE & SMOOTH PDF KIT-A1 - Enables the device to create and send Trace and Smooth PDF

BARCODE PRINTING

BARCODE PRINTING KIT-D1 - Provides the ability to print 1D and 2D barcodes on output using jet caps technology.

FIERY CONTROLLER 1

IMAGEPASS-P1 - Canon and EFI co-developed FIERY based print controller designed for demanding office workgroups and environments that require high processing performance or variable data printing. Supports PCL and Adobe PS3 printing.

FIERY CONTROLLER 1 OPTIONS

PRODUCTIVITY PACKAGE WEB ACTIVATE - Adds features for advanced job management and productivity in addition to some graphic arts premium edition features. Components include: Hotfolders, Postflight, ImageViewer.


HOT FOLDERS LICENSE - Enhances productivity by automating the submission of jobs with similar set up requirements. This option also helps to reduce misprints caused by mistakes in the job setup. Hot Folders allow users to drop files into a folder with predetermined print settings.

FIERY CONTROLLER 2

COLORPASS - GX500 EFI FIERY-based colour controller offering advanced productivity and sophisticated colour management for graphically intensive environments.

FIERY CONTROLLER 2 OPTIONS

GRAPHIC ARTS PACKAGE PREMIUM WEB ACTIVATE- Helps users adhere to industry standards and simulate the characteristics of other output processes while providing optimal workflow convenience. Window 7 OS support.


STAND AND GUI KIT FOR SERVER - Includes monitor, keyboard, mouse and stand for ColorPASS-GX500.


REMOVABLE HARD DISK DRIVE KIT-B1 - Provides the user with the ability to remove the hard disk drive of the server (when not in use) for storage in a secure location.

FIERY CONTROLLER OPTIONS (both)

FIERY IMPOSE - A cross-platform document imposition solution which is available through Command WorkStation on the FIERY-based controller.


FIERY COMPOSE - A cross-platform document assembly and composition solution for the FIERY-based controller which is available through Command WorkStation.


FIERY IMPOSE AND COMPOSE - Document imposition and composition solution for the FIERY-based controller, which includes both SeeQuence Impose and SeeQuence Compose in one package.

SYSTEM ACCESSORIES

WEB ACCESS SOFTWARE-J2 - Provide access to websites and other web-based online content.


COPY CONTROL INTERFACE KIT-A1: Allows connection (CCVI I/F) between 3rd party copy control terminal and Canon’s iR-ADV range for cost recovery use.


SERIAL INTERFACE KIT-K3 - Serial interface for Cost Recovery Solutions.


BLUETOOTH CONNECTION KIT - A1 - Bluetooth chip is an option for enabling the communication between main unit and other devices using Bluetooth


NFC CONTROL PANEL-C1 - NFC Control Panel is optional kit enabling the communication between main unit and other devices using NFC

FAX ACCESSORIES

SUPER G3 FAX BOARD-AS1 - Adds fax functionality.


SUPER G3 2ND LINE FAX BOARD-AS1 - Adds second fax line


REMOTE FAX KIT-A1 - Enables the device to send and receive fax from another device connected with a fax board.


IP FAX EXPANSION KIT-B1 - (Requires Super G3 FAX Board-AS1) Enables users to send and receive Fax documents via IP Fax network

OTHER OPTIONS

ACCESSIBILITY ACCESSORIES

ADF ACCESS HANDLE-A1 - Attaches to the document feeder, making access easier for seated users.


VOICE GUIDANCE KIT-G1 - Recorded voice provides confirmation of basic menu settings, making the system easier to use for the visually impaired.


VOICE OPERATION KIT-D1 - Enables the user to set various functions on the device using verbal instructions and audible feedback.

STAPLE CARTRIDGE

STAPLE-P1 - For stapling (3 x 5,000 pcs)


STAPLE CARTRIDGE-Y1 - For saddle stitching (2 x 2,000 pcs)

Фуснота

¹ With INNER 2/4 HOLE PUNCHER-B1 or INNER 4 HOLE PUNCHER-B1


² BOOKLET FINISHER-Y1 only


³ With 2/4 HOLE PUNCHER UNIT-A1 or 4 HOLE PUNCHER UNIT-A1

¹ Some types of tracing paper cannot be used.

¹ Time between device power-on and when the start key is enabled

¹ Only PDF print from websites is supported

¹ N/A iR ADV C5535 is a Platen only model

¹ N/A iR ADV C5535 is a Platen only model

¹ N/A iR ADV C5535 is a Platen only model

¹ N/A iR ADV C5535 is a Platen only model

¹ N/A iR ADV C5535 is a Platen only model

¹ Data taken from Blue Angel Certification User information


² 0.8W sleep mode is not available in all circumstances due to certain settings.


³ Typical Electricity Consumption (TEC) rating represents the typical electricity consumed by a product during 1 week, measured in kilowatt-hours (kWh). The test methodology is defined by Energy Star (http://www.eu-energystar.org).

¹ Data taken from Blue Angel Certification User information


² Typical Electricity Consumption (TEC) rating represents the typical electricity consumed by a product during 1 week, measured in kilowatt-hours (kWh). The test methodology is defined by Energy Star (http://www.eu-energystar.org).


³ Declared noise emission in accordance with ISO 7779, ⁴ Data taken from ECO declaration

¹ Common Criteria Certification (DIN ISO 15408) - Testing is scheduled to be finalised by the end of 2016

¹ With INNER 2/4 HOLE PUNCHER-B1 or INNER 4 HOLE PUNCHER-B1


² BOOKLET FINISHER-Y1 only


³ With 2/4 HOLE PUNCHER UNIT-A1 or 4 HOLE PUNCHER UNIT-A1

¹ Some types of tracing paper cannot be used.

¹ Time between device power-on and when the start key is enabled

¹ Only PDF print from websites is supported

¹ N/A iR ADV C5535 is a Platen only model

¹ N/A iR ADV C5535 is a Platen only model

¹ N/A iR ADV C5535 is a Platen only model

¹ N/A iR ADV C5535 is a Platen only model

¹ N/A iR ADV C5535 is a Platen only model

¹ Data taken from Blue Angel Certification User information


² 0.8W sleep mode is not available in all circumstances due to certain settings.


³ Typical Electricity Consumption (TEC) rating represents the typical electricity consumed by a product during 1 week, measured in kilowatt-hours (kWh). The test methodology is defined by Energy Star (http://www.eu-energystar.org).

¹ Data taken from Blue Angel Certification User information


² Typical Electricity Consumption (TEC) rating represents the typical electricity consumed by a product during 1 week, measured in kilowatt-hours (kWh). The test methodology is defined by Energy Star (http://www.eu-energystar.org).


³ Declared noise emission in accordance with ISO 7779, ⁴ Data taken from ECO declaration

¹ Common Criteria Certification (DIN ISO 15408) - Testing is scheduled to be finalised by the end of 2016