Canon imageRUNNER ADVANCE C2220i Спецификации

ОСНОВНИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Тип на машина

Повеќефункционален ласер во боја (одделно читач/печатач)

Најважни достапни функции

iR-ADV C2220L: печатење, копирање*, скенирање* и изборна поддршка за PCL, испраќање и факс
iR-ADV C2220i/2225i/2230i: печатење, копирање*, скенирање*, испраќање* и изборен факс
* Потребна е ЕДИНИЦА ЗА ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-G1 или ЕДИНИЦА ЗА ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-G2. За верзијата за печатење потребен е КАПАК НА ПЕЧАТАЧ-D2.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

Брзина на печатење (Ц-Б/БОЈА)

iR-ADV C2220L: 20 стр./мин. (A4), 15 стр./мин. (A3), 20 стр./мин. (A4R), 20 стр./мин. (A5R)
iR-ADV C2220i: 20 стр./мин. (A4), 15 стр./мин. (A3), 20 стр./мин. (A4R), 20 стр./мин. (A5R)
iR-ADV C2225i: 25 стр./мин. (A4), 15 стр./мин. (A3), 20 стр./мин. (A4R), 25 стр./мин. (A5R)
iR-ADV C2230i: 30 стр./мин. (A4), 15 стр./мин. (A3), 20 стр./мин. (A4R), 30 стр./мин. (A5R)

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Резолуција на печатење

1200 dpi x 1200 dpi, 600 dpi x 600 dpi

Двострано печатење

Автоматски (стандардно)

Печатење од мемориски медиуми

Поддржани мемориски медиуми: USB мемориски уред, мемориски картички (SD, Compact Flash и Memory Stick преку изборна ЕДИНИЦА ЗА ЧИТАЊЕ/ЗАПИШУВАЊЕ НА МУЛТИМЕДИЈАЛНИ КАРТИЧКИ-A2)
Поддржани типови на фајлови за директно печатење: JPEG, TIFF, PDF*, XPS* (* iR-ADV C2220i/2225i/2230i потребен е PS КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ-AT1 за PDF или КОМПЛЕТ ЗА ДИРЕКТНО ПЕЧАТЕЊЕ (за PDF/XPS)-H1 за PDF/XPS. Не е достапно директно печатење на XPS од отстранливи медиуми. Кај iR-ADV C2220L не е достапно директно печатење на PDF/XPS.)

Поддршка за печатење од мобилни уреди и печатење преку Cloud

Достапен е широк избор на софтверски и решенија базирани на MEAP за да се обезбеди печатење од мобилни уреди или уреди поврзани на интернет и услуги базирани на Cloud во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.

Внес на хартија (стандарден)

Касета за хартија 1: 520 листови (80 gsm); Касета за хартија 2: 550 листови (80 gsm); повеќенаменски фах за 100 листови

Внес на хартија (опција)

2 x касети за 550 листови (80 gsm) (ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AF1)

Максимален капацитет за внес на хартија

2270 листови (80 gsm)

Капацитет на излезно лежиште за хартија

Без единица за завршна обработка: 250 листови (80gsm)
Со внатрешна единица за завршна обработка: 750 листови (со 1 фах); кога е инсталиран втор фах: 100 листови (горен фах) + 350 листови (долен фах) (80 gsm)
Со надворешна единица за завршна обработка: 3000 листови (горен фах: 1300 листови, долен фах: 1700 листови) (80 gsm)

Можности за завршна обработка

Стандардно: подредување, групирање
Со изборни единици за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, средишно спојување

Поддржани типови на медиуми

Касети:
Тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, однапред издупчена, за поврзување, пликови*
(*Поддршка за пликови само со касетата 2. Потребен е изборен МЕХАНИЗАМ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ПЛИКОВИ-D1.)
Повеќенаменски фах:
Тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, однапред издупчена, за поврзување, транспарентна, етикети, пликови

Поддржани големини на медиуми

Касета за хартија 1: A4, A3, B5
Касети за хартија 2, 3 и 4: A4, A4R, A3, A5R, B5, слободна големина: 139,7 mm x 182 mm to 304,8 mm x 457,2 mm
Пликови*: бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL
(*Поддршка за пликови само со касетата за хартија 2. Потребен е изборен МЕХАНИЗАМ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ПЛИКОВИ-D1.)
Повеќенаменски фах: A4, A4R, A3, SRA3, A5, A5R, B5, слободна големина: 99 mm x 140 mm to 320 mm x 457 mm
Пликови: бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL

Поддржани тежини на медиуми

Касета за хартија 1: 64 до 120 gsm
Касети за хартија 2, 3 и 4: 64 до 163 gsm
Повеќенаменски фах: 64 до 220 gsm
Двострано: 64 до 120 gsm

Јазик(ци) за опис на страница

UFRII (стандардно кај сите модели)
PCL5e/6 (стандардно за iR-ADV C2220i/2225i/2230i, изборно за iR-ADV C2220L со PCL КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ-AT1)
Adobe Postscript Level 3 (изборно за iR-ADV C2220i/2225i/2230i со PS КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ-AT1, не е достапно за iR-ADV C2220L)

Фонтови

PCL фонтови: 93 Roman, 10 Bitmap, 2 OCR фонтови;
PS фонтови: 136 Roman фонтови

Компатибилност со оперативни системи

UFRII: Windows XP/ Server 2003/ Vista/ Server 2008/ Windows 7/ Server 2008 R2/Windows 8, MAC OS X (10.4.9 или понов)
PCL: Windows XP/ Server 2003/ Vista/ Server 2008/ Windows 7/ Server 2008 R2/Windows 8
PS: Windows XP/ Server 2003/ Vista/ Server 2008/ Windows 7/ Server 2008 R2/Windows 8, MAC OS X (10.4.9 или понов)
PPD: MAC OS 9.1 или понов, MAC OS X (10.2.8 или понов), Windows Server 2003/ Server 2008/ XP/ Vista/ Windows 7/Windows 8
Ве молиме погледнете на http://software.canon-europe.com/ за достапноста на решенијата за печатење за други оперативни системи и опкружувања, вклучувајќи AS/400, UNIX, Linux и Citrix. За некои од овие решенија треба да се плати.
Уредите од типот SAP се достапни преку пазарот за SAP.

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА КОПИРАЊЕ

Брзина на копирање

Ве молиме погледнете ги наведените брзини на печатење

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

Прибл. 5,9/8,9 сек. или помалку (Ц-Б/БОЈА)

Резолуција на копирање

Читање: 600 dpi x 600 dpi
Печатење: 1200 dpi x 1200 dpi за знаци/линии, 600 dpi x 600 dpi за графика/слики

Повеќекратно копирање

До 999 копии

Намалување/зголемување

Зум: 25-400 % со чекор на зголемување од 1 %
Фиксен сооднос на зумирање: 25 %, 50 %, 70 %, 100 %, 141 %, 200 %, 400 %

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОНТРОЛОРОТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ FIERY

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНИРАЊЕ

Изборен/стандарден

ЕДИНИЦАТА ЗА ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-G1 овозможува: скенер во боја со рамно лежиште и двостран автоматски механизам за снабдување со документи за 50 листови (DADF).
ЕДИНИЦАТА ЗА ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-G2 овозможува: скенер во боја со рамно лежиште и капак на валјакот.

Поддржана големина(и) на медиуми

ЕДИНИЦА ЗА ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-G1: A3, A4, A4R, A5, A5R, B5, B5R, B6; слободни големини (Ш x Д): мин. 128 mm x 148 mm, макс. 297 mm x 432 mm

Поддржана тежина(и) на медиуми

ЕДИНИЦА ЗА ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-G1: Еднострано скенирање: 42 до 128 gsm/64 до 128 gsm (Ц-Б/БОЈА); двострано скенирање: 50 до 128 gsm/64 до 128 gsm (Ц-Б/БОЈА);

Резолуција на скенирање

100 dpi, 150 dpi, 200 dpi x 100 dpi, 200 dpi, 300 dpi, 200 dpi x 400 dpi, 400 dpi, 600 dpi

Двострано скенирање

2-страно на 2-страно (автоматски)

Брзина на скенирање (A4, 300 dpi)

ЕДИНИЦА ЗА ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-G1:
Еднострано: 51/51 слики/мин. (Ц-Б/БОЈА); двострано: 19,6/19,6 слики/мин. (Ц-Б/БОЈА)

Методи на скенирање

Директно скенирање: функцијата за испраќање е стандардна за iR-ADV C2220i/2225i/2230i, изборна за iR-ADV C2220L*. (*потребен е изборен УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ ВО БОЈА-R1)
Скенирање со повлекување: скенирањето со повлекување од тип TWAIN/WIA е достапно кај сите модели.
Скенирање на USB мемориски уред
Скенирање на мобилни уреди, уреди поврзани на интернет и услуги базирани на Cloud: достапен е широк избор на решенија за да се обезбеди скенирање на мобилни уреди, уреди поврзани на интернет и услуги базирани на Cloud во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.

Спецификации на скенирање со повлекување

TWAIN преку мрежен TWAIN драјвер (Colour Network ScanGear): Поддржани оперативни системи: Windows 2000/Windows XP/Windows Server 2003/Windows Vista/Windows Server 2008/Windows 7/Windows 8 (32-битен, 64-битен во компатибилен режим)*
WIA преку мрежен WIA драјвер: Поддржани оперативни системи: Windows Vista/Windows Server 2008/Windows 7/Windows 8 (32-битен, 64-битен)*
*Драјверите се достапни преку http://software.canon-europe.com/.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ИСПРАЌАЊЕ

Изборен/стандарден

Стандарден за iR-ADV C2220i/2225i/2230i (со ЕДИНИЦА ЗА ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-G2 или ЕДИНИЦА ЗА ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-G1), изборен за iR-ADV C2220L (потребна е ЕДИНИЦА ЗА ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-G2 или ЕДИНИЦА ЗА ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-G1 и УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ ВО БОЈА-R1)

Резолуција на испраќање

100 dpi, 150 dpi, 200 dpi x 100 dpi, 200 dpi, 300 dpi, 200 dpi x 400 dpi, 400 dpi, 600 dpi

Дестинации

E-mail/интернет факс (SMTP), PC (SMB, FTP), WebDAV.

Адресар/ броеви за брзо бирање

LDAP (1000)/Local (макс. 500)

Формати на фајлови

TIFF, JPEG, PDF, XPS, PDF/XPS со висока компресија, PDF/A-1b, PDF/XPS со можност за пребарување, Office Open XML (PowerPoint)

Изборни универзални комплети на функции за испраќање

УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ НА НАПРЕДНИ ФУНКЦИИ ЗА ИСПРАЌАЊЕ-E1: креирајте PDF скици (траг и рамномерност) и Adobe Reader дополнителни компоненти на PDF.
УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ НА БЕЗБЕДНОСНИ ФУНКЦИИ ЗА ИСПРАЌАЊЕ-D1: испраќајте шифриран PDF и додавајте дигитален потпис на уредот кај PDF/XPS фајловите.
УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ СО ДИГИТАЛЕН ПОТПИС НА КОРИСНИК-C1: додавајте дигитален потпис на корисникот кај PDF/XPS фајловите.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ФАКС

Изборен/стандарден

Изборно кај сите модели (потребна е SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AH2)

Брзина на модем

Super G3 33,6kbps (до 3 сек./страница)¹

Резолуција на факс

Стандардно: 200 x 100 dpi
Фино: 200 x 200 dpi
Супер фино: 200 x 400 dpi
Ултра фино: 400 x 400 dpi

Факс меморија

До 6000 страници¹

Броеви за брзо бирање

Макс. 200

Групно бирање/одредишта

Макс. 199 броеви за бирање

Секвенцијално пренесување

Макс. 256 адреси од адресарот плус 256 нови одредишта

Резервна копија на меморија

3 часа

Други опции

Проследување преку факс, двоен пристап, PC факс (само TX)

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Потребно време за загревање

Прибл. 34 сек. од вклучување (нормален режим), 10 сек. од вклучување (режим на брзо вклучување)

Враќање во функција од режим на мирување

10 сек

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-Speed; Етернет: 1000BaseT/100Base-TX/10Base-T; 1 x USB Host (2.0), изборно 2 x USB Host (2.0) (достапно со ПРИКЛУЧОК ЗА USB УРЕД-E2)

Мрежни протоколи

TCP/IP* (LPD/ Port 9100/ WSD/ IPP/ IPPS/ SMB/ FTP), IPX/ SPX (NDS, Bindery), AppleTalk
*Поддршка за IPv4/IPv6

Брзина на процесор

1,67 Ghz

Меморија

4 GB флеш меморија + 2 GB меморија

Хард диск драјв

Стандарден хард диск драјв од 160 GB (простор за користење 80 GB) (само кај iR-ADV C2220i/2225i/2230i)

Контролен панел

TFT WVGA LCD екран на допир во боја од 17,8 cm (7 инчи)

Димензии (Ш x Д x В)

565 mm x 650 mm x 1117 mm (iR-ADV C2220L со ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AF1 и ЕДИНИЦА ЗА ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-G1)
565 mm x 680 mm x 1117 mm (iR-ADV C2220i/2225i/2230i со ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AF1 и ЕДИНИЦА ЗА ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-G1)

Простор за инсталирање (Ш x Д)

846 mm x 1109 mm (iR-ADV C2220L + повеќенаменски фах + отворени фиоки на касети)
846 mm x 1139 mm (iR-ADV C2220i/2225i/2230i + повеќенаменски фах + отворени фиоки на касети)

Тежина

Прибл. 120 kg (со ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AF1 и ЕДИНИЦА ЗА ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-G1), 113,9 kg (со ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AF1 и ЕДИНИЦА ЗА ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-G2)

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
Влажност: 20 до 80 % RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 4,3-5,6 Amp

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1,5 KW
Режим на подготвеност: прибл. 75 W
Режим за заштеда на енергија: прибл. 60 W
Режим на мирување: прибл. 0,8 W или помалку¹
Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)²:
1,43 kwh (iR-ADV C2230i), 1,15 kwh (iR-ADV C2225i), 0,94 kwh (iR-ADV C2220i/L)
Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум (Ц-Б/БОЈА)

Звучен притисок¹
Активен: 47/48 dB (iR-ADV C2220i/L), 48/49 dB (iR-ADV C2225i), 48/49 dB (iR-ADV C2230i)
Режим на подготвеност: 25 dB

Софтвер и управување со печатач

iW конзола за управување за централизирано управување со уредот (следење и предупредувања за потрошни материјали и грешки, адресар, конфигурација и ажурирање на firmware, дистрибуција на MEAP апликации, снимање на бројач, управување со драјвери и ресурси);
Компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање);
Систем за испорака на содржини (далечинска дистрибуција на Firmware, iR опции и MEAP апликации);
Алатка за конфигурирање на драјвер на Canon; далечински кориснички интерфејс (RUI); Network ScanGear; инсталатор за NetSpot уред;
MEAP (Multifunctional Embedded Application Platform - Повеќефункционална платформа за вградени апликации); MEAP Web

Сигурносни функции

Стандардно:
Филтрирање на IP/Mac адреса, IPSEC, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, Trusted Platform Module (TPM), безбедно печатење, заклучување на хард диск со лозинка, бришење на податоци, универзален управувач за најавување, ID на оддел, SSO-H, систем за управување со пристап.
По избор:
Шифрирано безбедно печатење, шифриран PDF, шифрирање на хард диск, потписи на корисник и уред, безбедносни водени печати, заклучување на скенирањето на документи, отстранување на хард диск, MailboxLite.
За следните елементи потребен е uniFLOW: функција My Print Anywhere за безбедно печатење, спречување на губењето на податоци.

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Картриџ(и) со тонер

C-EXV 34 ТОНЕР BK/CY/MG/YL (потрошувачка 23000/19000/19000/19000 страници)¹

Единица за завршна обработка со захефтување 1

ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-F1 (компактна внатрешна единица за завршна обработка)
Број на фахови: 1 (дополнителен фах е достапен како опција)
Стандарден капацитет на фахот: 750 листови (A4/A5/A5R), 500 листови (SRA3, A3, A4R) (80 gsm)
Капацитет со изборен фах: горен фах: 100 листови (сите големини), долен фах: 350 листови
Тежина на хартија: 60 до 220 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единица за захефтување: A4: 50 листови; A3/A4R: 30 листови
Димензии (Ш x Д x В): 590 mm x 550 mm x 260 mm
Тежина: прибл. 12,5 kg, со дополнителен фах: 14 kg

Единица за завршна обработка со захефтување 2

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-M1 (надворешно) (потребна е BUFFER PASS ЕДИНИЦА-K1)
Број на фахови: 2
Капацитет на фах A (горе): A4/A5R 1300 листови, A3/A4R 650 листови
Капацитет на фах B (долу): A4/A5R 1700 листови, A3/A4R 650 листови
Тежина на хартија: 60 до 220 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единица за захефтување: A4: 50 листови; A3/A4R: 30 листови;
Димензии (Ш x Д x В): 559 mm x 647 mm x 1097 mm (кога фахот за проширување не е извлечен)
Тежина: прибл. 46 kg

Единица за завршна обработка на брошури

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-M1 (надворешно) (потребна е BUFFER PASS ЕДИНИЦА-K1)
Број на фахови: 2
Капацитет на фах A (горе): A4/A5R 1300 листови, A3/A4R 650 листови
Капацитет на фах B (долу): A4/A5R 1700 листови, A3/A4R 650 листови
Тежина на хартија: 60 до 220 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно, спојување на брошури
Капацитет на единица за захефтување: A4: 50 листови; A3/A4R: 30 листови
Големина на хартија за спојување на брошури: A3, A4R
Капацитет на единицата за захефтување за спојување на брошури: 16 листови (64 страници, 64-81 gsm) x 10 брошури
Димензии (Ш x Д x В): 671 mm x 656 mm x 1097 mm (кога фахот за проширување не е извлечен)
Тежина: прибл. 75 kg

Единица за снабдување на касетата

ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AF1:
Додава две дополнителни касети за хартија за 550 листови, кои се полнат однапред и може да се прилагодуваат од страна на корисникот, на стандардната залиха на хартија.

ДОПОЛНИТЕЛНИ ОПЦИИ

Хардверска дополнителна опрема 1

РАМНО ПОДНОЖЈЕ ЗА iR-ADV C2000: заменувајќи ја единицата за снабдување на касетата, подножјето го подига уредот без дополнително зголемување на капацитетот за хартија.
ВНАТРЕШЕН ДВОНАСОЧЕН ФАХ-F1: додава втор внатрешен излезен фах за добивање на комбиниран излезен капацитет од 350 листови (горен фах 100 листови/долен фах 250 листови).
3-НАСОЧНА ЕДИНИЦА-C1: изборна за iR-ADV C2220L, ја зголемува продуктивноста на двостраното печатење за 100 %.

Хардверска дополнителна опрема 2

ФАХ ЗА КОПИРАЊЕ-J1: се обезбедува едноставен фах за основни излезни потреби. Излезниот капацитет е 100 листови (A4).
ФАХ ЗА АЛАТКИ-A2: овозможува дополнителен фах за држење на надворешна USB тастатура.
ЕДИНИЦА ЗА ПЕЧАТИ-B1: на машината ѝ овозможува да отпечати печат на предната страна од скенираните и испратените оригинали.
ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ ОД МАЛО РАСТОЈАНИЕ MiCARD PLUS: читач на картички од мало растојание наменет за проверка на идентитет на корисници базирана на картички, кој поддржува повеќе технологии на картички (HID, HiTag, Casi Rusco, Indala и MiFare итн.).

Дополнителна опрема за контролорот за печатење

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ НА БАР-КОДОВИ-D1: овозможува печатење на бар-кодови преку употреба на технологијата Jet Caps.

Издавање на документи

IW DESKTOP: моќен софтвер за издавање на отпечатени материјали кој овозможува лесно комбинирање на документи од различни извори, врши завршна обработка заради создавање на документи со професионален изглед и одлично се поврзува со печатачот. Вклучува креирање на PDF, внесување коментари и можности за компресија за дигитални работни процеси како пробно печатење и овластување.

Системска дополнителна опрема

СОФТВЕР ЗА ПРИСТАП НА ИНТЕРНЕТ-H1: обезбедува пристап до веб-страници и други онлајн содржини на интернет.
SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА ЗА ВТОРА ЛИНИЈА-AH2: придодава втора линија за факс.
КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ФАКС-A1: на уредот му овозможува примање и праќање факсови од друг уред поврзан со факс картичка.
ПРИКЛУЧОК ЗА USB УРЕД-E2: додава два дополнителни USB приклучоци кои може да се користат со uniFLOW или читачи на картички од 3-ти производители или, пак, со единицата за читање/запишување на мултимедијални картички-A2.
КОМПЛЕТ ЗА СЕРИСКИ ИНТЕРФЕЈС-K1: сериски интерфејс за Cost Recovery Solutions.
КОМПЛЕТ ЗА ИНТЕРФЕЈС ЗА КОНТРОЛА НА КОПИРАЊЕ-A1: овозможува поврзување (CCVI I/F) помеѓу терминал за контрола на копирање од трети страни и серијата iR-ADV од Canon заради намалување на трошоците.

Дополнителна опрема за безбедност на уред

КОМПЛЕТ ЗА ШИФРИРАЊЕ НА HDD ПОДАТОЦИ-C3: ги шифрира сите податоци за сликите и подесувања на уредот пред да ги складира во хард дискот на уредот.
ОТСТРАНЛИВ HDD КОМПЛЕТ-AE1: овозможува физичко отстранување на хард диск драјвот кога уредот не е под надзор или не се користи, за да се заштитат доверливите податоци и да се обезбеди поголемо ниво на безбедност.

Document security

КОМПЛЕТ ЗА ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА СКЕНИРАЊЕТО НА ДОКУМЕНТИ-B1: оваа функција го зголемува нивото на безбедност на документите преку вметнување на скриена лента и код за заклучување во рамките на ископираните или отпечатените документи, за да се спречи неовластено копирање, испраќање и испраќање по факс.
БЕЗБЕДНОСЕН ВОДЕН ПЕЧАТ-B1: го спречува умножувањето на чувствителните отпечатени документи преку вметнување на скриени водени печати кои стануваат видливи при копирање.
СОФТВЕР ЗА ШИФРИРАНО ПЕЧАТЕЊЕ-D1: шифрирање на задачите за печатење кои се на пат кон уредот и потребно внесување на лозинка во печатачот пред да може да се отпечатат чувствителните документи.

Дополнителна опрема за пристапност

РАЧКА ЗА ПРИСТАП НА ADF УРЕДОТ-A1: се прикачува на механизмот за снабдување со документи, олеснувајќи го пристапот за корисниците кои седат.
СОФТВЕРСКИ КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ПРИСТАП-B1: овозможува користење на екранот на контролниот панел на уредот од оддалечени компјутери.
КОМПЛЕТ ЗА ГЛАСОВЕН ВОДИЧ-F2: снимениот глас обезбедува потврда за основните подесувања на менито за копирање, правејќи го системот поедноставен за користење за луѓето со оштетен вид.
КОМПЛЕТ ЗА ГЛАСОВНО УПРАВУВАЊЕ-C2: на корисникот му овозможува да постави разни функции на уредот користејќи гласовни инструкции и звуци.

Други опции

КАРТРИЏ ЗА МАСТИЛО ЗА ПЕЧАТЕЊЕ-C1
КАРТРИЏ ЗА ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-D3: картриџ за средишно захефтување за ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-M1.
ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-J1: единица за обично захефтување за внатрешната единица за завршна обработка-F1, ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-M1, ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-M1

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Режимот на мирување со потрошувачка од 1 ват не е достапен во сите околности. Одредени опции и конфигурации на мрежата може да го спречат уредот да премине во режим на мирување. Ве молиме погледнете го водичот за корисници за да добиете повеќе информации
² Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Методологијата за тестирање е дефинирана од страна на Energy Star (http://www.eu-energystar.org).

¹ Врз основа на покриеност од 6%

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779

¹ Режимот на мирување со потрошувачка од 1 ват не е достапен во сите околности. Одредени опции и конфигурации на мрежата може да го спречат уредот да премине во режим на мирување. Ве молиме погледнете го водичот за корисници за да добиете повеќе информации
² Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Методологијата за тестирање е дефинирана од страна на Energy Star (http://www.eu-energystar.org).

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779

¹ Врз основа на покриеност од 6%