Canon imageRUNNER ADVANCE C3320i Спецификации

ОСНОВНИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Тип на машина

Повеќефункционален уред во боја за A3 формати (стандарден читач/печатач)

Најважни достапни функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање и изборен факс

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧОТ

Брзина на печатење (црно-бело/во боја)

C3330i:


До 30/30 стр./мин. (еднострано во A4)


До 15/15 стр./мин. (еднострано во A3)


До 20/20 стр./мин. (еднострано во A4R)


4-30/4-30 стр./мин. (еднострано во A5R)


C3325i:


До 25/25 стр./мин. (еднострано во A4)


До 15/15 стр./мин. (еднострано во A3)


До 20/20 стр./мин. (еднострано во A4R)


4-25/4-25 стр./мин. (еднострано во A5R)


C3320i:


До 20/20 стр./мин. (еднострано во A4)


До 15/15 стр./мин. (еднострано во A3)


До 20/20 стр./мин. (еднострано во A4R)


До 20/20 стр./мин. (еднострано во A5R)


4-20/4-20 стр./мин. (еднострано во A5R)

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Резолуција на печатење

1200 dpi x 1200 dpi, 600 dpi x 600 dpi

Двострано печатење

Автоматски (стандардно)

Директно печатење

Директно печатење достапно преку USB мемориски уред, далечински кориснички интерфејс и софтвер за пристап на интернет*


Поддржани типови на фајлови: JPEG, TIFF, PDF, XPS


(* Нема поддршка за XPS печатење од веб-сајтови)

Печатење преку уреди поврзани на интернет

Достапен е широк избор на софтверски и решенија базирани на MEAP за да се обезбеди печатење од мобилни уреди или уреди поврзани на интернет и услуги базирани на Cloud во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.

Внес на хартија (стандарден)

2 x касета за 550 листови (80 gsm), повеќенаменски фах за 100 листови (80 gsm)

Внес на хартија (опција)

2 x касети за 550 листови (80 gsm) (единица за снабдување на касетата-AL1)

Максимален капацитет за внес на хартија

2.300 листови (80gsm)

Капацитет на излезно лежиште за хартија

Стандардно *Не е достапно кога е прикачена внатрешна единица за завршна обработка или надворешна единица за завршна обработка


Излезен фах: 250 листови (80 gsm)


По избор


-Фах за копирање: 100 листови (80gsm) *Фахот за копирање е прикачен на десната страна од главниот уред


-Внатрешен двонасочен фах: 100 листови (80gsm) *Внатрешниот двонасочен фах нуди дополнителен внатрешен горен фах за главниот уред. *Не е достапно кога е прикачена внатрешна единица за завршна обработка или надворешна единица за завршна обработка


-Внатрешна единица за завршна обработка: 600 листови (горен фах: 100 листови, долен фах: 500 листови) (80 gsm)


-Надворешна единица за завршна обработка: 2.000 листови (горен фах: 1.000 листови, долен фах: 1.000 листови) (80 gsm)

Можности за завршна обработка

Стандардно: подредување, групирање


Со изборни единици за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување*, захефтување на барање, средишно спојување


(*Само внатрешната единица за завршна обработка поддржува еко единица за захефтување)

Поддржани типови на медиуми

Касети:


Тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија, хартија за поврзување, пликови*


*Стандардна поддршка преку касетите 1 и 2.


Повеќенаменски фах:


Тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија, хартија за поврзување, транспарентна, етикети, пликови, поштенски картички, паус хартија, обложена хартија

Поддржани големини на медиуми

Касета за хартија 1: A4, прилагодени големини (139,7 mm x 182 mm to 297mm x 215,9 mm)


Касети за хартија 2, 3 и 4: A4, A4R, A3, A5R, B5, Прилагодени големина: 139,7 mm x 182 mm to 304,8 mm x 457,2 mm


Пликови*: бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL


(*Поддршка за пликови само со касетите за хартија 1 и 2.)


Повеќенаменски фах: A4, A4R, A3, SRA3, A5, A5R, Прилагодена големина: 98,4 mm x 139,7 mm до 320 mm x 457,2 mm


Пликови: бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL

Поддржани тежини на медиуми

Касети за хартија 1, 2, 3 и 4: 52 до 220 gsm


Повеќенаменски фах: 52 до 256 gsm


Повеќенаменски фах: 256-300 gsm (потребен е КОМПЛЕТ ЗА ПРИЛАГОДУВАЊЕ МЕДИУМИ–A1)


Двострано: 52 до 220 gsm

Јазик(ци) за опис на страница

UFRII , PCL5c/6 , Adobe PostScript Level 3 (стандардно кај сите модели)

Фонтови

PCL фонтови: 93 Roman, 10 Bitmap, 2 OCR фонтови, Andale 4 (потребен е изборен комплет со меѓународни PCL фонтови-A1)


PS фонтови: 136 Roman фонтови

Компатибилност со оперативни системи

UFRII: Windows XP*/Server 2003/Server 2003 R2/Vista/Server 2008/7/Server 2008R2/8/8.1/Server 2012/Server 2012R2, MAC OS X (10.5.8 или понов)


PCL: Windows XP*/Server 2003/Server 2003 R2/Vista/Server 2008/7/Server 2008 R2/8/8.1/Server 2012/Server 2012R2


PS: Windows XP*/Server 2003/Server 2003 R2/Vista/Server 2008/7/Server 2008 R2/Windows8/8.1/Server 2012/Server 2012R2, MAC OS X (10.5.8 или понов)


PPD: MAC OS 9.1 или понов, MAC OS X (10.3.9 или понов), Windows XP*/Vista/7/8


Ве молиме погледнете на http://software.canon-europe.com/ за достапноста на решенијата за печатење за други оперативни системи и опкружувања, вклучувајќи AS/400, UNIX, Linux и Citrix. За некои од овие решенија треба да се плати.


Уредите од типот SAP се достапни преку пазарот за SAP.


* Поддршката за драјверот на печатачот за Windows XP ќе заврши на 7 април 2015 година.

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА КОПИРАЊЕ

Брзина на читање (црно-бело/во боја)

Ве молиме погледнете ги наведените брзини на печатење

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

Црно-бело: 5,9 сек.


Во боја: 8,2 сек.

Резолуција на копирање

Читање: 600 dpi x 600 dpi


Печатење: 1200 dpi x 1200 dpi за знаци/линии, 600 dpi x 600 dpi за графика/слики

Повеќекратно копирање

До 999 копии

Намалување/зголемување

Зум: 25-400% со чекор на зголемување од 1%


Фиксен сооднос на зумирање: 25%, 50%, 70%, 100%, 141%, 200%, 400%

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНИРАЊЕ

Изборен/стандарден

Стандардно кај сите модели (DADF 100 листови)

Поддржана големина(и) на медиуми

A3, A4, A4R, A5, A5R, B5, прилагодени големини (Ш x Д): макс. 297 mm x 432 mm мин. 139,7 mm x 128 mm)

Поддржана тежина(и) на медиуми

Еднострано скенирање:


Црно-бели оригинали: 38 до 128 gsm *Снабдување еден лист само за опсегот од 38 до 49 gsm


Оригинали во боја:64 до 128 gsm 


Црно-бели оригинали во различна големина:50 до 128 gsm


Оригинали во боја во различна големина:64 до 128 gsm


Двострано скенирање


Црно-бели оригинали: 50 до 128 gsm


Оригинали во боја:64 до 128 gsm 


Црно-бели оригинали во различна големина:50 до 128 gsm


Оригинали во боја во различна големина:64 до 128 gsm

Резолуција на скенирање

100dpi, 150dpi, 200x100 dpi, 200dpi, 300dpi, 200x400 dpi, 400dpi, 600dpi

Двострано скенирање

2-страно на 2-страно (автоматски)

Брзина на скенирање

Еднострано скенирање


Црно-бело скенирање: 30 слики/мин. (A4, 600dpi×600dpi), 55 слики/мин. (A4, 300dpi×300dpi)


Скенирање во боја: 30 слики/мин. (A4, 600dpi×600dpi), 55 слики/мин. (A4, 300dpi×300dpi)


Двострано скенирање


Црно-бело скенирање: 15 слики/мин. (A4, 600dpi×600dpi), 27,5 слики/мин. (A4, 300dpi×300dpi)


Скенирање во боја: 15 слики/мин. (A4, 600dpi×600dpi), 27,5 слики/мин. (A4, 300dpi×300dpi)

Методи на скенирање

Директно скенирање: универзалната функција за испраќање во боја е стандардно присутна. Интеграцијата со голем број изборни софтвери за снимање врз основа на MEAP овозможува моќни работни процеси и конверзија. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.


Скенирање со повлекување: скенирањето со повлекување од тип TWAIN/WIA е достапно кај сите модели.


Скенирање на USB мемориски уред: достапно кај сите модели


Скенирање кон мобилни уреди, уреди поврзани на интернет и услуги базирани на Cloud: достапен е широк избор на решенија за да се обезбеди скенирање кон мобилни уреди, уреди поврзани на интернет и услуги базирани на Cloud во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.

Спецификации на скенирање со повлекување

Colour Network ScanGear2


Софтверот Colour Network ScanGear2 ви овозможува да снимате документи од серијата imageRunner/imageRunner Advance во вашиот компјутер. Овој драјвер е наменет за Twain и WIA, како и за 32/ 64-битен Windows оперативен систем


Поддржани оперативни системи: Windows XP*1/Windows Vista//Windows 8/Windows 8.1/Windows 7/Windows Server 2003/Server 2003R2/Windows Server 2008/Server 2008R2/Windows Server 2012/Windows Server 2012R2


*Драјверите се достапни преку http://software.canon-europe.com.


*1 Поддршката за драјверот на печатачот за Windows XP ќе заврши на 7 април 2015 година.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ИСПРАЌАЊЕ

Изборен/стандарден

Стандардно кај сите модели

Резолуција на испраќање

100dpi, 150dpi, 200x100 dpi, 200dpi, 300dpi, 200x400 dpi, 400dpi, 600dpi

Дестинации

E-пошта/интернет факс (SMTP), факс (изборно), компјутер (SMB, FTP, WebDAV), Поврзување со голем број услуги основани врз Cloud

Адресар/ броеви за брзо бирање

LDAP (макс. 2000 со можност за пребарување), локално (макс. 1800 вклучувајќи и 200 броеви за брзо бирање)

Формати на фајлови

TIFF, JPEG, PDF, XPS, PDF/XPS (компактен), PDF/A-1b, PDF/XPS со можност за пребарување, Office Open XML (PowerPoint, Word)

Изборни универзални комплети на функции за испраќање

УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ НА НАПРЕДНИ ФУНКЦИИ ЗА ИСПРАЌАЊЕ-E1: креирајте PDF скици (траг и рамномерност) и Adobe Reader дополнителни компоненти на PDF.


УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ НА БЕЗБЕДНОСНИ ФУНКЦИИ ЗА ИСПРАЌАЊЕ-D1: испраќајте шифриран PDF и додавајте дигитален потпис на уредот кај PDF/XPS фајловите.


УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ СО ДИГИТАЛЕН ПОТПИС НА КОРИСНИК-C1: додавајте дигитален потпис на корисникот кај PDF/XPS фајловите.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ФАКС

Изборен/стандарден

За изборната опција е потребна SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AR1

Брзина на модем

Super G3 33,6 kbps (до 3 секунди по страница¹)

Резолуција на факс

Стандардно: 200 x 100 dpi


Фино: 200 x 200 dpi


Супер фино: 200 x 400 dpi


Ултра фино: 400 x 400 dpi

Факс меморија

До 6000 страници¹

Броеви за брзо бирање

Макс. 200

Групно бирање/одредишта

Макс. 199 броеви за бирање

Секвенцијално пренесување

Макс. 256 адреси

Резервна копија на меморија

Да

Други опции

Проследување преку факс, двоен пристап, PC факс (само TX)

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Потребно време за загревање

34 сек. од моментот на вклучување или помалку,


10 сек. од моментот на вклучување или помалку (режим на брзо вклучување)

Враќање во функција од режим на мирување

10 секунди или помалку

Тип на интерфејс

Етернет: 1000BaseT/100Base-TX/10Base-T


USB 2.0 Hi-Speed


2 x USB Host (2.0), 1 x USB приклучок наменет за поврзување USB уреди


Со поврзување на изборниот ПРИКЛУЧОК ЗА USB УРЕДИ-E4, добивате дополнителен USB Host (2.0).

Мрежни протоколи

TCP/IP* (LPD/Port 9100/WSD/IPP/IPPS/SMB**/FTP)


*Поддршка за IPv4/IPv6


**Нема поддршка за SMB Print

Брзина на процесор

1,67 Ghz

Меморија

1,0 GB + 1,0 GB

Хард диск драјв

250GB(простор за користење 215 GB)

Контролен панел

WVGA TFT LCD екран на допир во боја од 17,8 cm (7 инчи) кој се закосува

Димензии (Ш x Д x В)

Стандардно:


565 mm x 693 mm x 878mm


По избор:


Со единица за снабдување на касетата-AL1: 565 mm x 693 mm x 1126mm


Единица со подножје-H1: 565 mm x 693 mm x 1126mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

978 mm x 1117 mm (W: отворен десен капак + отворен повеќенаменски фах, D: отворени фиоки на касети)


1110 mm x 1117 mm (W: извлечен фах за внатрешната единица за завршна обработка + отворен десен капак + отворен повеќенаменски фах, D: отворени фиоки на касети)


1655 x 1117 mm (W: извлечен фах за надворешната единица за завршна обработка + отворен десен капак + отворен повеќенаменски фах, D: отворени фиоки на касети)

Тежина

Прибл. 71,2kg без тонерот (прибл. 74,1 со тонерот), 87,3kg со единицата за снабдување на касетата-AL1

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 20 до 80 % RH

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 4,0Amp

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1,5 KW


Режим на подготвеност: прибл. 53,4Wh


Режим на мирување: прибл. 0,8 W или помалку¹


Време на неактивност кое е потребно за активирање на режимот на мирување: минимум 10 сек. / зададено 60 сек.


Дополнителна компонента - исклучена: 0,1W или помалку (нормален режим) / 0,45W или помалку (режим на брзо вклучување)


Време на неактивност кое е потребно за активирање на режимот за исклучување дополнителни компоненти: зададено 4 часа


Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)²:


C3330i: 1,2kwh


C3325i: 0,9kwh


C3320i: 0,8kwh


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Нивоа на шум

Звучен притисок¹


(референтни податоци, LpAm, положба на стоење до уредот)


Активен режим:


49dB (C3330i)


49dB (C3325i)


48dB (C3320i)


Режим на подготвеност:


14dB (сите модели)

Софтвер и управување со печатач 1

MEAP: моќна платформа со JAVA која овозможува интегрирање на уредот со голем избор на софтверски решенија од Canon и трети производители.


MEAP Web: овозможува развивање и активирање на MFP апликациите преку веб услуги


Универзален управувач за најавување: практично најавување, персонализација и функција за следење на користењето и контрола.


ПЕЧАТЕЊЕ и СКЕНИРАЊЕ од мобилни уреди: едноставниот софтвер iR-ADV, без потреба од сервер, овозможува печатење од и скенирање кон мобилни телефони и таблет уреди со Android и iOS.


Апликација на Canon за печатење и скенирање од мобилен телефон: едноставна апликација за печатење и скенирање од мобилен телефон за iPhone и iPad или уреди со Android.


Инсталатор на уреди NetSpot: софтверска алатка која овозможува конфигурирање на мрежните протоколи за уредите од Canon кои се поврзани во мрежа.

Софтвер и управување со печатач 2

iW конзола за управување за централизирано управување со уредот (следење и предупредувања за потрошни материјали и грешки, адресар, конфигурација и ажурирање на firmware, дистрибуција на MEAP апликации, снимање на бројач, управување со драјвери и ресурси);


Компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање);


Систем за испорака на содржини (далечинска дистрибуција на Firmware, iR опции и MEAP апликации);


Алатка за конфигурирање на драјвер на Canon (достапна само при сервисирање); далечински кориснички интерфејс (RUI);


Софтвер за далечински пристап: ја прикажува сликата од уредот на компјутер и овозможува далечинско користење на функциите на уредот преку компјутер

Сигурносни функции

Стандардно:


Филтрирање на IP/Mac адреса, IPSEC, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, Trusted Platform Module (TPM), безбедно печатење, заклучување на хард диск со лозинка, бришење на податоци, поштенско сандаче, ID на оддел, проверување идентитет на корисник, систем за управување со пристап.


По избор:


Универзален управувач со најавување¹, шифрирано безбедно печатење, шифриран PDF, шифрирање на хард диск, потписи на корисник и уред, безбедносни водени печати, заклучување на скенирањето на документи, отстранување на хард диск.


За следните елементи е потребен uniFLOW: функција My Print Anywhere за безбедно печатење, спречување на губењето на податоци.

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Шише со тонер

C-EXV 49 црн/цијан/магента/жолт тонер (потрошувачка: BK 36.000/ CMY 19.000 страници¹)

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА ИЗБОРНИТЕ УРЕДИ

Единица за завршна обработка со захефтување

ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-G1 (компактна внатрешна единица за завршна обработка)


Број на фахови: 2


Капацитет на фах1: 500 листови (A4/A5/A5R), 250 листови (SRA3, A3, A4R) (80 gsm)


Капацитет на фах2: 100 листови (A4/A5/A5R), 50 листови (SRA3, A3, A4R) (80 gsm)


Тежина на хартија: 52 до 256 gsm


Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно


Позиција на еко единица за захефтување: во агол


Капацитет на единица за автоматско захефтување: A4: 50 листови; A3/A4R: 30 листови (80gsm)


Капацитет на единица за рачно захефтување: 40 листови (A3/A4/A4R, 80gsm)


Капацитет на еко единица за захефтување: 4 листови (сите големини, 80gsm)


Тежина: прибл. 7,2 kg

Единица за завршна обработка со захефтување 2

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-U1 (надворешна)


Број на фахови: 2


Капацитет на фах A (горе): A4/A5R 1000 листови, A3/A4R 500 листови


Капацитет на фах B (долу): A4/A5R 1000 листови, A3/A4R 500 листови


Тежина на хартија: 52 до 256 gsm


Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно


Капацитет на единица за захефтување: A4: 50 листови; A3/A4R: 30 листови;


Димензии (Ш x Д x В): 565 mm x 646 mm x 971 mm (Ш: 664 mm со извлечен фах)


Тежина: прибл. 40,5 kg

Единица за завршна обработка на брошури

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-U1 (надворешна)


Број на фахови: 2


Капацитет на фах A (горе): A4/A5R 1000 листови, A3/A4R 500 листови


Капацитет на фах B (долу): A4/A5R 1000 листови, A3/A4R 500 листови


Тежина на хартија: 52 до 256 gsm


Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно, спојување на брошури


Капацитет на единица за захефтување: A4: 50 листови; A3/A4R: 30 листови


Големина на хартија за спојување на брошури: A3, A4R


Капацитет на единицата за захефтување за спојување на брошури: 16 листови (64 страници, 64-81 gsm) x 10 брошури


Димензии (Ш x Д x В): 674 mm x 646 mm x 971 mm (Ш: 773 mm со извлечен фах)


Тежина: прибл. 67,5 kg

Единица за снабдување на касетата

Единица за снабдување на касетата-AL1:


Опис: изборна единица за снабдување на касетата со капацитет на хартија од 2 x 550 листови. Го зголемува капацитетот за хартија на касетата до 2300 листови.


Димензии (Ш x Д x В): погледнете ги димензиите/просторот за инсталирање на главниот уред


Тежина: прибл. 16,1 kg

Хардверска дополнителна опрема 1

РАМНО ПОДНОЖЈЕ ТИП-H1: заменувајќи ја единицата за снабдување на касетата, подножјето го подига уредот без дополнително зголемување на капацитетот за хартија.


ВНАТРЕШЕН ДВОНАСОЧЕН ФАХ-J1: додава втор внатрешен излезен фах за добивање на комбиниран излезен капацитет од 350 листови (горен фах 100 листови/долен фах 250 листови).

Хардверска дополнителна опрема 2

ФАХ ЗА КОПИРАЊЕ-J2: се обезбедува едноставен фах за основни излезни потреби. Излезниот капацитет е 100 листови (A4).


ФАХ ЗА АЛАТКИ-A2: овозможува дополнителен фах за држење на надворешна USB тастатура.


ПРИКЛУЧОК ЗА USB УРЕД-E4: додава дополнителен USB Host (2.0) на уредот.


ЕДИНИЦА ЗА ПЕЧАТИ-B1: на машината ѝ овозможува да отпечати печат на предната страна од скенираните и испратените оригинали.


MiCARD PLUS за ULM: читач на картички од мало растојание наменет за проверка на идентитет на корисници базирана на картички, кој поддржува повеќе технологии на картички (HID, HiTag, Casi Rusco, Indala и MiFare итн.).


ПАКЕТ СО 10 UF MIFARE КАРТИЧКИ: MiFare картичките можат да се користат со Micard PLUS за ULM со универзалниот управувач за најавување или uniFLOW.


ПАКЕТ СО 10 UF HID КАРТИЧКИ: HID картичките можат да се користат со Micard PLUS за ULM со универзалниот управувач за најавување или uniFLOW.

Дополнителна опрема за контролорот за печатење

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ НА БАР-КОДОВИ-D1: овозможува печатење на бар-кодови преку употреба на технологијата Jet Caps.


КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL ФОНТОВИ-A1: додава PCL поддршка за Andale Mono WT J (јапонски), Andale Mono WT K (корејски), Andale Mono WT S (едноставен кинески) и Andale Mono WT T (традиционален кинески).

Издавање на документи

iW DESKTOP: софтвер за издавање и печатење со повлекување кој овозможува лесно комбинирање на документи од различни извори, врши завршна обработка заради создавање на документи со професионален изглед и одлично се поврзува со печатачот. Вклучува креирање на PDF, внесување коментари и можности за компресија за дигитални работни процеси како пробно печатење и овластување.

Системска дополнителна опрема

СОФТВЕР ЗА ПРИСТАП НА ИНТЕРНЕТ-J1: обезбедува пристап до веб-страници и други онлајн содржини на интернет.


SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AR1: придодава функција на факс.


SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА ЗА ВТОРА ЛИНИЈА-AR1: придодава втора линија за факс.


КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ФАКС-A1: на уредот му овозможува примање и праќање факсови од друг уред поврзан со факс картичка.


КОМПЛЕТ ЗА СЕРИСКИ ИНТЕРФЕЈС-K2: сериски интерфејс за Cost Recovery Solutions.


КОМПЛЕТ ЗА ИНТЕРФЕЈС ЗА КОНТРОЛА НА КОПИРАЊЕ-A1: овозможува поврзување (CCVI I/F) помеѓу терминал за контрола на копирање од трети страни и серијата iR-ADV од Canon заради намалување на трошоците.

Дополнителна опрема за безбедност на уред

КОМПЛЕТ ЗА ШИФРИРАЊЕ НА HDD ПОДАТОЦИ-C9: ги шифрира сите податоци за сликите и подесувања на уредот пред да ги складира во хард дискот на уредот.


ОТСТРАНЛИВ HDD КОМПЛЕТ-AK1: овозможува физичко отстранување на хард диск драјвот кога уредот не е под надзор или не се користи, за да се заштитат доверливите податоци и да се обезбеди поголемо ниво на безбедност.

Дополнителна опрема за безбедност на документи

КОМПЛЕТ ЗА ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА СКЕНИРАЊЕТО НА ДОКУМЕНТИ-B1: оваа функција го зголемува нивото на безбедност на документите преку вметнување на скриена лента и код за заклучување во рамките на ископираните или отпечатените документи, за да се спречи неовластено копирање, испраќање и испраќање по факс.


БЕЗБЕДНОСЕН ВОДЕН ПЕЧАТ-B1: го спречува умножувањето на чувствителните отпечатени документи преку вметнување на скриени водени печати кои стануваат видливи при копирање.


СОФТВЕР ЗА ШИФРИРАНО ПЕЧАТЕЊЕ-D1: шифрирање на задачите за печатење кои се на пат кон уредот и потребно внесување на лозинка во печатачот пред да може да се отпечатат чувствителните документи.

Дополнителна опрема за пристапност

Стандардно:


СОФТВЕРСКИ КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ПРИСТАП: овозможува користење на екранот на контролниот панел на уредот од оддалечени компјутери.


По избор


РАЧКА ЗА ПРИСТАП НА ADF УРЕДОТ-A1: се прикачува на механизмот за снабдување со документи, олеснувајќи го пристапот за корисниците кои седат.


КОМПЛЕТ ЗА ГЛАСОВЕН ВОДИЧ-F2: снимениот глас обезбедува потврда за основните подесувања на менито за копирање, правејќи го системот поедноставен за користење за луѓето со оштетен вид.


КОМПЛЕТ ЗА ГЛАСОВНО УПРАВУВАЊЕ-C2: на корисникот му овозможува да постави разни функции на уредот користејќи гласовни инструкции и звуци.

Други опции

КАРТРИЏ ЗА МАСТИЛО ЗА ПЕЧАТЕЊЕ-C1


КАРТРИЏ ЗА ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-D3: картриџ за средишно захефтување за ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-U1.


ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-J1: единица за обично захефтување за ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-U1, ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-U1


ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-P1: единица за обично захефтување за ВНАТРЕШНАТА ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-G1

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ Според стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Според стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Режимот на мирување со потрошувачка од 1 ват не е достапен во сите околности. Одредени опции и конфигурации на мрежата може да го спречат уредот да премине во режим на мирување. Ве молиме погледнете го водичот за корисници за да добиете повеќе информации


² Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Методологијата за тестирање е дефинирана од страна на Energy Star (http://www.eu-energystar.org).

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779

¹ Бесплатен софтвер кој е достапен во центарот за преземање на софтвер (http://software.canon-europe.com/). За услуги за конфигурација и инсталација, ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.

¹ Врз основа на покриеност од 5%

¹ Според стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Според стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Режимот на мирување со потрошувачка од 1 ват не е достапен во сите околности. Одредени опции и конфигурации на мрежата може да го спречат уредот да премине во режим на мирување. Ве молиме погледнете го водичот за корисници за да добиете повеќе информации


² Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Методологијата за тестирање е дефинирана од страна на Energy Star (http://www.eu-energystar.org).

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779

¹ Бесплатен софтвер кој е достапен во центарот за преземање на софтвер (http://software.canon-europe.com/). За услуги за конфигурација и инсталација, ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.

¹ Врз основа на покриеност од 5%