Canon imageRUNNER ADVANCE C5240i Спецификации

ОСНОВНИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Тип на машина

Повеќефункционален ласер во боја (одделно читач/печатач)

Најважни достапни функции

Печатење, копирање*, скенирање*, испраќање* и изборен факс


* Потребен е ЧИТАЧ НА СЛИКИ ВО БОЈА-F1 или ЕДИНИЦА ЗА ДВОСТРАНО ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-E1 или ЧИТАЧ НА СЛИКИ ВО БОЈА-F2.


За верзијата само за печатење потребен е КАПАК НА ПЕЧАТАЧ-C2.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

Брзина на печатење (Ц-Б/БОЈА)

iR-ADV C5235i: 35/30 стр./мин. (A4), 20/17,5 стр./мин. (A3), 20/17,5 стр./мин. (A4R), 13/4 стр./мин. (A5R)


iR-ADV C5240i: 40/35 стр./мин. (A4), 20/17,5 стр./мин. (A3), 20/17,5 стр./мин. (A4R), 13/4 стр./мин. (A5R)


iR-ADV C5250: 50/45 стр./мин. (A4), 27,5/25,5 стр./мин. (A3), 27,5/25,5 стр./мин. (A4R), 13/4 стр./мин. (A5R)


iR-ADV C5250i: 50/45 стр./мин. (A4), 27,5/25,5 стр./мин. (A3), 27,5/25,5 стр./мин. (A4R), 13/4 стр./мин. (A5R)


iR-ADV C5255: 55/51 стр./мин. (A4), 27,5/25,5 стр./мин. (A3), 27,5/25,5 стр./мин. (A4R), 13/4 стр./мин. (A5R)


iR-ADV C5255i: 55/51 стр./мин. (A4), 27,5/25,5 стр./мин. (A3), 27,5/25,5 стр./мин. (A4R), 13/4 стр./мин. (A5R)

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Резолуција на печатење

1200 dpi x 1200 dpi, 600 dpi x 600 dpi

Двострано печатење

Автоматски (стандардно)

Печатење од мемориски медиуми

Поддржани мемориски медиуми:


USB мемориски уред, мемориски картички (SD, Compact Flash и Memory Stick преку изборна ЕДИНИЦА ЗА ЧИТАЊЕ/ЗАПИШУВАЊЕ НА МУЛТИМЕДИЈАЛНИ КАРТИЧКИ-A2)


Поддржани типови на фајлови за директно печатење: JPEG, TIFF, PDF*, XPS* (* за iR-ADV C5235i/5240i/5250/5255 потребен е PS КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ-AR1 за PDF или КОМПЛЕТ ЗА ДИРЕКТНО ПЕЧАТЕЊЕ (за PDF/XPS)-H1 за PDF/XPS. Не е достапно директно печатење на XPS од отстранливи медиуми.)

Поддршка за печатење од мобилни уреди и печатење преку Cloud

Достапен е широк избор на софтверски и решенија базирани на MEAP за да се обезбеди печатење од мобилни уреди или уреди поврзани на интернет и услуги базирани на Cloud во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.

Внес на хартија (стандарден)

2 x касети за 550 листови (80 gsm) и повеќенаменски фах за 100 листови

Внес на хартија (опција)

2 x касети за 550 листови (80 gsm) (ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AD2)


1 x страничен магацин за хартија за 2700 листови (A4, 80 gsm) (МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-B2)

Максимален капацитет за внес на хартија

5000 листови (80 gsm)

Капацитет на излезно лежиште за хартија

Без единица за завршна обработка: 250 листови (80gsm)


Со внатрешна единица за завршна обработка: 500 листови (со 1 фах); кога е инсталиран втор фах: 100 листови (горен фах) + 200 листови (долен фах) (80 gsm)


Со надворешна единица за завршна обработка: 3000 листови (горен фах: 1300 листови, долен фах: 1700 листови) (80 gsm)

Можности за завршна обработка

Стандардно: подредување, групирање


Со изборни единици за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, средишно спојување, правење дупки

Поддржани типови на медиуми

Касети:


Тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, однапред издупчена, пликови*, хартија за картички*


*Поддршка за пликови само со касетата 2. Потребен е изборен МЕХАНИЗАМ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ПЛИКОВИ-D1.


*Хартијата за картички може да се повлекува од касетата 2 кога е инсталиран изборниот ДОПОЛНИТЕЛЕН КОМПЛЕТ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО КАРТИЧКИ-B1.


Повеќенаменски фах:


Тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, однапред издупчена, за картички, за поврзување, транспарентна, етикети, пликови

Поддржани големини на медиуми

Касета за хартија 1: A4, A4R, A5, A5R, B5, слободна големина: 139,7 mm x 182 mm до 304,8 mm x 390 mm


Касети за хартија 2, 3 и 4: A4, A4R, A3, A5, A5R, B5, слободна големина: 139,7 mm x 182 mm до 304,8 mm x 457,2 mm


Пликови*: бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL


*Поддршка за пликови само со касетата за хартија 2. Потребен е изборен МЕХАНИЗАМ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ПЛИКОВИ-D1.


Повеќенаменски фах: A4, A4R, A3, SRA3, A5, A5R, B5, слободна големина: 99 mm x 139,7 mm до 320 mm x 457,2 mm


Пликови: бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL

Поддржани тежини на медиуми

Касети: 52 до 220 gsm, повеќенаменски фах: 52 до 256 gsm


Двострано: 52 до 220 gsm

Јазик(ци) за опис на страница

UFRII (стандардно)


PCL5e/6 (стандардно за iR-ADV C5235i/5240i/5250i/5255i, изборно за iR-ADV C5250/5255 со PCL КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ-AR1)


Adobe PostScript Level 3 (стандардно за iR-ADV C5250i/5255i, изборно за iR-ADV C5235i/5240i/5250/5255 со PS КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ-AR1)

Фонтови

PCL фонтови: 93 Roman, 10 Bitmap, 2 OCR фонтови, Andalé Mono WT J/K/S/T* (Јапонски, Корејски, едноставен и традиционален Кинески) (*потребен е изборен КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL ФОНТОВИ-A1)


PS фонтови: 136 Roman фонтови

Компатибилност со оперативни системи

UFRII: Windows XP/ Server 2003/ Vista/ Server 2008/ Windows 7/ Server 2008 R2/Windows 8, MAC OS X (10.4.9 или понов)


PCL: Windows XP/ Server 2003/ Vista/ Server 2008/ Windows 7/ Server 2008 R2/Windows 8


PS: Windows XP/ Server 2003/ Vista/ Server 2008/ Windows 7/ Server 2008 R2/Windows 8, MAC OS X (10.4.9 или понов)


PPD: MAC OS 9.1 или понов, MAC OS X (10.2.8 или понов), Windows Server 2003/ Server 2008/ XP/ Vista/ Windows 7/Windows 8


Ве молиме погледнете на http://software.canon-europe.com/ за достапноста на решенијата за печатење за други оперативни системи и опкружувања, вклучувајќи AS/400, UNIX, Linux и Citrix. За некои од овие решенија треба да се плати.


Уредите од типот SAP се достапни преку пазарот за SAP.

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА КОПИРАЊЕ

Брзина на копирање

Ве молиме погледнете ги наведените брзини на печатење

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

iR-ADV C5235i (Ц-Б/БОЈА): прибл. 5,4/8,1 сек. или помалку


iR-ADV C5240i (Ц-Б/БОЈА): прибл. 5,4/8,1 сек. или помалку


iR-ADV C5250/5250i (Ц-Б/БОЈА): прибл. 3,9/6,0 сек. или помалку


iR-ADV C5255/5255i (Ц-Б/БОЈА): прибл. 3,9/6,0 сек. или помалку

Резолуција на копирање

Читање: 600 dpi x 600 dpi


Печатење: 1200 dpi x 1200 dpi за знаци/линии, 600 dpi x 600 dpi за графика/слики

Повеќекратно копирање

До 999 копии

Намалување/зголемување

Зум: 25-400 % со чекор на зголемување од 1 %


Фиксен сооднос на зумирање: 25 %, 50 %, 70 %, 100 %, 141 %, 200 %, 400 %

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОНТРОЛОРОТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ FIERY

Изборен/стандарден

По избор

Име

imagePASS-B2 (вграден е во сите модели),


ColorPASS-GX400 (надворешен тип е достапен за iR-ADV C5255/5250)

Јазик(ци) за опис на страница

Adobe PostScript v. 3019


подобрен PCL6/PCL5 (само imagePASS-B2)


FreeForm v. 1 подобрено и v. 2.1


PPML GA v. 2.2 (само ColorPASS-GX400)


Adobe PDF Print Engine (само ColorPASS-GX400)

Меморија

2 GB

Хард диск драјв

160 GB SATA (imagePASS-B2), 500 GB SATA (ColorPASS-GX400)

Брзина на процесор

Intel E5300 2,6GHz (imagePASS-B2), Intel Core i5 660 3,6GHz (ColorPASS-GX400)

Фонтови

138 инсталирани Adobe PS фонтови, поддршка за фонтови со двојни бајтови

Верзија/платформа на системот Fiery

Sys 10e/E100 (imagePASS-B2), Sys 10/PRO80-3 (ColorPASS-GX400)

Интерфејс

1000/100/10MbE,


USB x 8 (преден x 2, заден x 6) (ColorPASS-GX400),


USB x 4 (imagePASS-B2)

Мрежни протоколи

TCP/IP, AppleTalk, Bonjour, SNMP, IPP, FTP, SMB, NTP, IPv6

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНИРАЊЕ

Изборен/стандарден

ЧИТАЧ НА СЛИКИ ВО БОЈА-F1: скенер во боја со рамно лежиште и двостран автоматски механизам за снабдување со документи за 100 листови (DADF).


ЕДИНИЦА ЗА ДВОСТРАНО ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-E1: скенер во боја со рамно лежиште и двостран автоматски механизам за снабдување со документи за 150 листови (двострано скенирање во 1 поминување).


ЧИТАЧ НА СЛИКИ ВО БОЈА-F2: скенер во боја со рамно лежиште и капак на валјакот.

Поддржана големина(и) на медиуми

ЧИТАЧ НА СЛИКИ ВО БОЈА-F1: A3, A4, A4R, A5, A5R, B5, B5R, B6; слободни големини (Ш x Д): мин. 139,7 mm x 128 mm, макс. 297 mm x 431,8 mm


ЕДИНИЦА ЗА ДВОСТРАНО ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-E1: A3, A4, A4R, A5, A5R, B5, B5R, B6; слободни големини (Ш x Д): мин. 139,7 mm x 128 mm, макс. 297 mm x 431,8 mm


ЧИТАЧ НА СЛИКИ ВО БОЈА-F2: макс. 432 mm x 297 mm

Поддржана тежина(и) на медиуми

ЧИТАЧ НА СЛИКИ ВО БОЈА-F1 (Ц-Б/БОЈА): еднострано скенирање: 42 до 128 gsm/64 до 128 gsm; двострано скенирање: 50 до 128 gsm/64 до 128 gsm;


ЕДИНИЦА ЗА ДВОСТРАНО ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-E1 (Ц-Б/БОЈА): еднострано скенирање: 42 до 157 gsm/64 до 157 gsm; двострано скенирање: 50 до 157 gsm/64 до 157 gsm

Резолуција на скенирање

100 dpi, 150 dpi, 200 x 100 dpi, 200 dpi, 300 dpi, 200 x 400 dpi, 400 dpi, 600 dpi

Двострано скенирање

2-страно на 2-страно (автоматски)

SCAN SPEED

Брзина на скенирање (A4, 300 dpi)

ЧИТАЧ НА СЛИКИ ВО БОЈА-F1:


Еднострано: 51/51 слики/мин. (Ц-Б/БОЈА); двострано: 19,6/19,6 слики/мин. (Ц-Б/БОЈА)


ЕДИНИЦА ЗА ДВОСТРАНО ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-E1:


Еднострано: 75/75 слики/мин. (Ц-Б/БОЈА); двострано: 120/120 слики/мин. (Ц-Б/БОЈА)

Методи на скенирање

Директно скенирање: функцијата за испраќање е достапна кај сите модели


Скенирање со повлекување: скенирањето со повлекување од тип TWAIN/WIA е достапно кај сите модели


Скенирање на USB мемориски уред: достапно кај сите модели


Скенирање на мобилни уреди, уреди поврзани на интернет и услуги базирани на Cloud: достапен е широк избор на решенија за да се обезбеди скенирање на мобилни уреди, уреди поврзани на интернет и услуги базирани на Cloud во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.

Спецификации на скенирање со повлекување

TWAIN преку мрежен TWAIN драјвер (Colour Network ScanGear): Поддржани оперативни системи: Windows 2000/Windows XP/Windows Server 2003/Windows Vista/Windows Server 2008/Windows 7/Windows 8 (32-битен, 64-битен во компатибилен режим)*


WIA преку мрежен WIA драјвер: Поддржани оперативни системи: Windows Vista/Windows Server 2008/Windows 7/Windows 8 (32-битен, 64-битен)*


* Драјверите се достапни преку http://software.canon-europe.com/.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ИСПРАЌАЊЕ

Изборен/стандарден

Стандардно кај сите модели (со ЧИТАЧ НА СЛИКИ ВО БОЈА-F1 или ЕДИНИЦА ЗА ДВОСТРАНО ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-E1 или ЧИТАЧ НА СЛИКИ ВО БОЈА-F2.)

Резолуција на испраќање

100 dpi, 150 dpi, 200 x 100 dpi, 200 dpi, 300 dpi, 200 x 400 dpi, 400 dpi, 600 dpi

Дестинации

E-mail/интернет факс (SMTP), PC (SMB, FTP), WebDAV.

Адресар/ броеви за брзо бирање

LDAP (1000)/Local (макс. 500)

Формати на фајлови

TIFF, JPEG, PDF, XPS, PDF/XPS со висока компресија, PDF/A-1b, PDF/XPS со можност за пребарување, Office Open XML (PowerPoint, Word)

Изборни универзални комплети на функции за испраќање

УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ НА НАПРЕДНИ ФУНКЦИИ ЗА ИСПРАЌАЊЕ-F1: креирајте PDF скици (траг и рамномерност) и Adobe Reader дополнителни компоненти на PDF


УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ НА БЕЗБЕДНОСНИ ФУНКЦИИ ЗА ИСПРАЌАЊЕ-D1: испраќајте шифриран PDF и додавајте дигитален потпис на уредот кај PDF/XPS фајловите.


УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ СО ДИГИТАЛЕН ПОТПИС НА КОРИСНИК-C1: додавајте дигитален потпис на корисникот кај PDF/XPS фајловите.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ФАКС

Изборен/стандарден

Изборно кај сите модели (со SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AE2)

Брзина на модем

Super G3 33,6kbps (3 сек./страница)¹

Резолуција на факс

Стандардно: 200 x 100 dpi


Фино: 200 x 200 dpi


Супер фино: 200 x 400 dpi


Ултра фино: 400 x 400 dpi

Факс меморија

До 6000 страници¹

Броеви за брзо бирање

Макс. 200

Групно бирање/одредишта

Макс. 199 броеви за бирање

Секвенцијално пренесување

Макс. 256 адреси од адресарот плус 256 нови одредишта

Резервна копија на меморија

3 часа

Други опции

Проследување преку факс, двоен пристап, PC факс (само TX)

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Потребно време за загревање

Прибл. 31 сек. од вклучување (нормален режим), 7 сек. од вклучување (режим на брзо вклучување)

Враќање во функција од режим на мирување

18 сек. (iR-ADV C5235i/5240i), 15 сек. (iR-ADV C5250/5250i/5255/5255i)

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-Speed, Етернет: 1000BaseT/100Base-TX/10Base-T, 1 x USB Host (2.0), изборно 2 x USB Host (2.0) (достапно со ПРИКЛУЧОК ЗА USB УРЕД-E1)

Мрежни протоколи

TCP/IP* (LPD/ Port 9100/ WSD/ IPP/ IPPS/ SMB/ FTP), IPX/ SPX (NDS, Bindery), AppleTalk


*Поддршка за IPv4/IPv6

Брзина на процесор

1,8 Ghz

Меморија

2,5 GB

Хард диск драјв

Стандарден хард диск драјв од 320 GB (простор за користење 160 GB)/ изборен хард диск драјв од 1 TB

Контролен панел

TFT SVGA LED екран на допир во боја од 21,3 cm (8,4 инчи) со задно осветлување

Димензии (Ш x Д x В)

620 mm x 700 mm x 1082 mm (со ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА и ЧИТАЧ НА СЛИКИ ВО БОЈА-F2)


620 mm x 712 mm x 1182 mm (со ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА и ЧИТАЧ НА СЛИКИ ВО БОЈА-F1)


620 mm x 715 mm x 1201 mm (со ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА и ЕДИНИЦА ЗА ДВОСТРАНО ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-E1)

Простор за инсталирање (Ш x Д)

850 mm x 1196 mm (iR-ADV C5250/5250i/5255/5255i + повеќенаменски фах + отворени фиоки на касети)


850 mm x 1164 mm (iR-ADV C5235i/5240i + повеќенаменски фах + отворени фиоки на касети)

Тежина

Прибл.168 kg (со ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА и ЧИТАЧ НА СЛИКИ ВО БОЈА-F2), 172 kg (со ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА и ЧИТАЧ НА СЛИКИ ВО БОЈА-F1), 177 kg (со ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА и ЕДИНИЦА ЗА ДВОСТРАНО ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-E1)

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 20 до 80 % RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 4,3-5,6 Amp

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1,8 KW (iR-ADV C5250/5250i/5255/5255i), 1,5 KW (iR-ADV C5235i/5240i)


Режим на подготвеност: прибл. 110 W


Режим за заштеда на енергија: прибл. 60 W


Режим на мирување: прибл. 0,8 W¹


TEC вредност²:


2,9 kwh (iR-ADV C5255/5255i), 2,7 kwh (iR-ADV C5250/5250i), 2,2 kwh (iR-ADV C5240i), 1,9 kwh (iR-ADV C5235i)


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум (Ц-Б/БОЈА)

Звучен притисок¹


Активен режим: iR-ADV C5255/5255i: 53dB, C5250/5250i: 52 dB, C5240i: 51 dB, C5235i: 51 dB


Режим на подготвеност: iR-ADV C5255/5255i: 31dB, C5250/5250i: 31 dB, C5240i: 25 dB, C5235i: 26 dB

Софтвер и управување со печатач

iW конзола за управување за централизирано управување со уредот (следење и предупредувања за потрошни материјали и грешки, адресар, конфигурација и ажурирање на firmware, дистрибуција на MEAP апликации, снимање на бројач, управување со драјвери и ресурси);


Компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање);


Систем за испорака на содржини (далечинска дистрибуција на Firmware, iR опции и MEAP апликации);


Алатка за конфигурирање на драјвер на Canon; далечински кориснички интерфејс (RUI);


Network ScanGear; инсталатор за NetSpot уред;


MEAP (Multifunctional Embedded Application Platform - Повеќефункционална платформа за вградени апликации); MEAP Web

Сигурносни функции

Стандардно:


Филтрирање на IP/Mac адреса, IPSEC, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, Trusted Platform Module (TPM), безбедно печатење, заклучување на хард диск со лозинка, бришење на хард диск, универзален управувач за најавување, ID на оддел, SSO-H, поштенско сандаче, систем за управување со пристап.


По избор:


Шифрирано безбедно печатење, шифриран PDF, пресликување и шифрирање на хард диск, потписи на корисник и уред, безбедносни водени печати, заклучување на скенирањето на документи, отстранување на хард диск.


За следните елементи потребен е uniFLOW: функција My Print Anywhere за безбедно печатење, спречување на губењето на податоци.

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Картриџ(и) со тонер

C-EXV 28 ТОНЕР BK/CY/MG/YL (потрошувачка 44000/38000/38000/38000 страници¹ (за iR-ADV C5250/5250i/5255/5255i)


C-EXV 29 ТОНЕР BK/CY/MG/YL (потрошувачка 36000/27000/27000/27000 страници² (за iR-ADV C5235i/5240i)

STAPLE/BOOKLET FINISHER 2

Единица за завршна обработка со захефтување 1

ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-E1 (компактна внатрешна единица за завршна обработка)


Број на фахови: 1 (дополнителен фах е достапен како опција)


Стандарден капацитет на фахот: 500 листови (A4/A5/A5R), 200 листови (SRA3, A3, A4R) (80 gsm)


Капацитет со изборен фах: горен фах: 100 листови (сите големини), долен фах: 200 листови


Тежина на хартија: 52 до 256 gsm


Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно


Капацитет на единица за захефтување: A4: 50 листови; A3/A4R: 30 листови


Димензии (Ш x Д x В): 865 mm x 540 mm x 234 mm


Тежина: прибл. 12 kg, со дополнителен фах: 13 kg

Единица за завршна обработка со захефтување 2

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-J1 (надворешно) (потребна е BUFFER PASS ЕДИНИЦА-G1)


Број на фахови: 2


Капацитет на фах A (горе): A4/A5R 1300 листови, A3/A4R 650 листови


Капацитет на фах B (долу): A4/A5R 1700 листови, A3/A4R 650 листови


Тежина на хартија: 52 до 256 gsm


Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно


Капацитет на единица за захефтување: A4: 50 листови; A3/A4R: 30 листови;


Димензии (Ш x Д x В): 559 mm x 646 mm x 1097 mm (кога фахот за проширување не е извлечен)


Тежина: прибл. 46 kg

Единица за завршна обработка на брошури

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-J1 (надворешно) (потребна е BUFFER PASS ЕДИНИЦА-G1)


Број на фахови: 2


Капацитет на фах A (горе): A4/A5R 1300 листови, A3/A4R 650 листови


Капацитет на фах B (долу): A4/A5R 1700 листови, A3/A4R 650 листови


Тежина на хартија: 52 до 256 gsm


Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно, спојување на брошури


Капацитет на единица за захефтување: A4: 50 листови; A3/A4R: 30 листови


Големина на хартија за спојување на брошури: A3, A4R


Капацитет на единицата за захефтување за спојување на брошури: 16 листови (64 страници, 64-81 gsm) x 10 брошури


Димензии (Ш x Д x В): 671 mm x 646 mm x 1097 mm (кога фахот за проширување не е извлечен)


Тежина: прибл. 75 kg

Единица за отсекување брошури

Не е достапно

Магацин за хартија 1

МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-B2


Големина на хартија: A4


Тежина на хартија: 52 до 105 gsm


Капацитет за хартија: 2700 листови (80 gsm)


Димензии (Ш x Д x В): 372 mm x 603 mm x 473 mm


Тежина: прибл. 37 kg

PAPER DECK UNIT 3

Единица/и за правење дупки

(За единиците за правење дупки е потребна или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-J1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-J1)


НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2 ДУПКИ-B2: 2 дупки


НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 4 ДУПКИ-B2: 4 дупки (шведски)


НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/4 ДУПКИ-B2: 2 дупки, 4 дупки (француски)

PROFESSIONAL PUNCHER

Единица за снабдување на касетата

ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AD2


Додава две дополнителни касети за хартија за 550 листови, кои се полнат однапред и може да се прилагодуваат од страна на корисникот, на стандардната залиха на хартија.

HARDWARE ACCESSORIES

Хардверска дополнителна опрема 1

РАМНО ПОДНОЖЈЕ ТИП-A1: алтернатива за ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AD2 без дополнителен капацитет за хартија.


ВНАТРЕШЕН ДВОНАСОЧЕН ФАХ-F1: додава втор внатрешен излезен фах за добивање на комбиниран излезен капацитет од 350 листови (горен фах 100 листови/долен фах 250 листови).


ДОПОЛНИТЕЛЕН ФАХ ЗА ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-A1: додава втор излезен фах за ВНАТРЕШНАТА ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-E1.

Хардверска дополнителна опрема 2

ФАХ ЗА КОПИРАЊЕ-J1: се обезбедува едноставен фах за основни излезни потреби. Излезниот капацитет е 100 листови (A4).


ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ ОД МАЛО РАСТОЈАНИЕ MiCARD PLUS: читач на картички од мало растојание наменет за проверка на идентитет на корисници базирана на картички, кој поддржува повеќе технологии на картички (HID, HiTag, Casi Rusco, Indala и MiFare итн.).


ФАХ ЗА АЛАТКИ-A2: дополнителен фах за држење на надворешна USB тастатура.


ЕДИНИЦА ЗА МЕНУВАЊЕ КЛУЧЕВИ-A2: на администраторите им овозможува да активираат и/или деактивираат системски функции кои се достапни до сите корисници, со користење на физички клуч.


ЕДИНИЦА ЗА ПЕЧАТИ-B1: на машината ѝ овозможува да отпечати печат на предната страна од скенираните и испратените оригинали.

Дополнителна опрема за контролорот за печатење

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ НА БАР-КОДОВИ-D1: овозможува печатење на бар-кодови преку употреба на технологијата Jet Caps.

Издавање на документи

IW DESKTOP: моќен софтвер за издавање на отпечатени материјали кој овозможува лесно комбинирање на документи од различни извори, врши завршна обработка заради создавање на документи со професионален изглед и одлично се поврзува со печатачот. Вклучува креирање на PDF, внесување коментари и можности за компресија за дигитални работни процеси како пробно печатење и овластување.

Контролор базиран на EFI-Fiery - опции

КОМПЛЕТ СО ДРЖАЧ И GUI ЗА СЕРВЕР: вклучува монитор, тастатура, глувче и држач за ColorPASS-GX400.


КОМПЛЕТ СО ОТСТРАНЛИВ ХАРД ДИСК ДРАЈВ-B1(за ColorPASS GX-400): на корисникот му обезбедува можност за отстранување на хард диск драјвот од серверот (кога не се користи) заради складирање на безбедна локација.

Контролор базиран на EFI-Fiery - опции 2

HOT FOLDERS V3.3 (за imagePASS-B2)


ПАКЕТ ЗА ПРОДУКТИВНОСТ (за imagePASS-B2): придодава функции за напредна продуктивност и управување со задачите, како и одредени функции на пакетот Graphic Arts, Premium Edition. Во компонентите се вклучени: Hot folders, Postflight, ImageViewer.


ПАКЕТ GRAPHIC ARTS, PREMIUM EDITION, V.2,2 (за ColorPASS GX-400): обезбедува моќни можности за пробно печатење и оптимизирани работни процеси со излезни симулации за опкружувања со графичка уметност.


SEEQUENCE IMPOSE: решение за распоредување страници на документи кое е достапно преку алатката Command WorkStation на контролорот базиран на FIERY.


SEEQUENCE COMPOSE: решение за составување и правење композиција на документи за контролорот базиран на FIERY, кое е достапно преку алатката Command WorkStation.


SEEQUENCE SUITE: пакет кој ги вклучува SeeQuence Impose и SeeQuence Compose


i1 PROCESS CONTROL: содржи спектрофотометар за мерење на боите, следење и контрола на квалитетот на печатењето, и поддржува создавање на ICC профили за монитори и CMYK печатачи.

Системска дополнителна опрема

СОФТВЕР ЗА ПРИСТАП НА ИНТЕРНЕТ-H1: обезбедува пристап до веб-страници и други онлајн содржини на интернет.


SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА ЗА ВТОРА ЛИНИЈА-AE1: придодава втора линија за факс.


КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ФАКС-A1: на уредот му овозможува примање и праќање факсови од друг уред поврзан со факс картичка.


ПРИКЛУЧОК ЗА USB УРЕД-E1: додава два дополнителни USB приклучоци кои може да се користат со uniFLOW или читачи на картички од 3-ти производители или, пак, со единицата за читање/запишување на мултимедијални картички-A2.


КОМПЛЕТ ЗА СЕРИСКИ ИНТЕРФЕЈС-K1: сериски интерфејс за Cost Recovery Solutions.


КОМПЛЕТ ЗА ИНТЕРФЕЈС ЗА КОНТРОЛА НА КОПИРАЊЕ-A1: овозможува поврзување (CCVI I/F) помеѓу терминал за контрола на копирање од трети страни и серијата iR-ADV од Canon заради намалување на трошоците.

Дополнителна опрема за безбедност на уред

КОМПЛЕТ ЗА ШИФРИРАЊЕ И ПРЕСЛИКУВАЊЕ НА HDD ПОДАТОЦИ-C1: обезбедува шифрирање и пресликување на привремените и трајните податоци. Со шифрирањето се овозможува копираните или скенираните слики да бидат шифрирани ПРЕД да бидат зачувани на хард дискот од уредот. Комплетот вклучува Canon MFP безбедносен комплет 2.01 со Common Criteria level EAL3 сертификат. Со пресликувањето се копираат сите податоци во реално време, обезбедувајќи извонредно сигурна заштитна копија.


2,5INCH/160GB HDD-G1: дополнителен HDD е потребен за функцијата за пресликување на хард диск.


2,5 ИНЧИ/1TB HDD-H1: резервен HDD за зголемување на просторот за складирање на уредот. Забелешка: за функцијата за пресликување е потребен втор HDD од 1TB.


ОТСТРАНЛИВ HDD КОМПЛЕТ-AC1: овозможува физичко отстранување на хард диск драјвот кога уредот не се користи, за да се заштитат доверливите податоци.

DOCUMENT SECURITY

Дополнителна опрема за безбедност на документи

КОМПЛЕТ ЗА ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА СКЕНИРАЊЕТО НА ДОКУМЕНТИ-B1: се зголемува безбедноста на документите преку вметнување на скриена лента и код за заклучување во рамките на ископираните или отпечатените документи, за да се спречи неовластено копирање, испраќање и испраќање по факс.


БЕЗБЕДНОСЕН ВОДЕН ПЕЧАТ-B1: го спречува умножувањето на чувствителните отпечатени документи преку вметнување на скриени водени печати кои стануваат видливи при копирање.


СОФТВЕР ЗА ШИФРИРАНО ПЕЧАТЕЊЕ-D1: шифрирање на задачите за печатење кои се на пат кон уредот и потребно внесување на лозинка во печатачот пред да може да се отпечатат документите.

Дополнителна опрема за пристапност

РАЧКА ЗА ПРИСТАП НА ADF УРЕДОТ-A1: се прикачува на механизмот за снабдување со документи, олеснувајќи го пристапот за корисниците кои седат.


СОФТВЕРСКИ КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ПРИСТАП-B1: овозможува користење на екранот на контролниот панел на уредот од оддалечени компјутери.


КОМПЛЕТ ЗА ГЛАСОВЕН ВОДИЧ-F2: снимениот глас обезбедува потврда за основните подесувања на менито, правејќи го системот поедноставен за користење за луѓето со оштетен вид.


КОМПЛЕТ ЗА ГЛАСОВНО УПРАВУВАЊЕ-C2: на корисникот му овозможува да постави разни функции на уредот користејќи гласовни инструкции и звуци.

Други опции

КАРТРИЏ ЗА МАСТИЛО ЗА ПЕЧАТЕЊЕ-C1


КАРТРИЏ ЗА ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-D3: (R) GP за единица за завршна обработка на брошури-J1.


КАРТРИЏ ЗА ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-J1: GP за внатрешната единица за завршна обработка-E1 и единица за захефтување J1

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Режимот на мирување со потрошувачка од 1 ват не е достапен во сите околности. Одредени опции и конфигурации на мрежата може да го спречат уредот да премине во режим на мирување. Ве молиме погледнете го водичот за корисници за да добиете повеќе информации


² Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Методологијата за тестирање е дефинирана од страна на Energy Star (http://www.eu-energystar.org).

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779

¹ Врз основа на покриеност од 6%


² Врз основа на покриеност од 6%