Canon iRC3580Ne Спецификации

ОСНОВНИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Тип на машина

Повеќефункционален ласер во боја

Најважни достапни функции

Стандардно печатење, копирање, скенирање, испраќање факс

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧОТ

Брзина на печатење (Ц-Б/БОЈА)

A4: 35/30 стр./мин.
A3: 15/15 стр./мин.
A4R: 17/17 стр./мин.
A5R: 13/13 стр./мин. (макс.), 4/4 стр./мин. (мин.)*
*Прилагодувањето на температурата на машината или квалитетот на сликата може да предизвика стопирање или успорување на работата на машината при континуирана употреба.

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Резолуција на печатење

600 dpi x 600 dpi, 1200 dpi x 1200 dpi (половина брзина)

Двострано печатење

Автоматски (стандардно)

Печатење од мемориски медиуми

НЕМА

Поддршка за печатење од мобилни уреди и печатење преку Cloud

Апликација за печатење од мобилен телефон на Canon: поддршка за печатење од iPAD/iPhone (iOS) и уреди со Android.
Ве молиме, обратете се кај вашиот претставник од Canon за дополнителни информации.

Внес на хартија (стандарден)

Касети за хартија: 4 x 550 листови (80 gsm)
Повеќенаменски фах: 50 листови

Максимален капацитет за внес на хартија

2250 листови (80 gsm)

Капацитет на излезно лежиште за хартија

Без единица за завршна обработка: 250 листови (80gsm)
Со внатрешна единица за завршна обработка: 500 листови (1 фах)
Со надворешна единица за средишна завршна обработка: 2000 листови (горен фах: 1000 листови, долен фах: 1000 листови) (A4, 80 gsm)

Можности за завршна обработка

Стандардно: подредување, групирање
Со изборни единици за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, средишно спојување*
(средишно спојување е достапно само со единица за средишна завршна обработка)

Поддржани типови на медиуми

Касети:
Обична, рециклирана, во боја, тешка 1 (106 - 163 gsm), однапред издупчена, транспарентна
Повеќенаменски фах:
Обична, рециклирана, во боја, тешка 1 (106 - 163 gsm), тешка 2 (164 - 220 gsm), однапред издупчена, транспарентна, етикети, пликови

Поддржани големини на медиуми

Касета за хартија 1: A4, A4R, A5R
Касети за хартија 2, 3 и 4: A4, A4R, A3, A5R, 305 mm x 457 mm
Повеќенаменски фах: A4, A4R, A3, SRA3, A5, A5R, 305 mm x 457 mm, слободна големина: 99 mm x 140 mm до 320 mm x 457 mm
Пликови: бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL

Поддржани тежини на медиуми

Касета за хартија 1: 64 до 105 gsm
Касети за хартија 2, 3 и 4: 64 до 163 gsm
Повеќенаменски фах: 64 до 220 gsm
Двострано: 64 до 120 gsm

Јазик(ци) за опис на страница

UFRII/PCL5/6 (стандардно)
Postscript Level 3 емулација (изборно)

Фонтови

PCL фонтови: 80 Roman, 1 Bitmap, 2 OCR фонтови;
PS фонтови: 136 Roman фонтови

Компатибилност со оперативни системи

UFRII: Windows XP/Server 2003/Vista/Server 2008/Windows 7/Server 2008 R2/Windows 8, MAC OS X (10.5.x или понов)
PCL: Windows XP/Server 2003/Vista/Server 2008/Windows 7/Server 2008 R2/
Windows 8
PS: Windows XP/Server 2003/Vista/Server 2008/Windows 7/Server 2008 R2/
Windows 8, MAC OS X (10.5.x или понов)
PPD: MAC OS 9.1 или понов, MAC OS X (10.3.9 или понов), Windows XP/Server 2000/Windows 7/Windows 8
Ве молиме погледнете на http://software.canon-europe.com/ за достапноста на решенијата за печатење за други оперативни системи и опкружувања, вклучувајќи AS/400, UNIX, Linux и Citrix. За некои од овие решенија треба да се плати.
Уредите од типот SAP се достапни преку пазарот за SAP.

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА КОПИРАЊЕ

Брзина на копирање

A4: 35/30 стр./мин.
A3: 15/15 стр./мин.
A4R: 17/17 стр./мин.
A5R: 13/13 стр./мин. (макс.), 4/4 стр./мин. (мин.)*
*Прилагодувањето на температурата на машината или квалитетот на сликата може да предизвика стопирање или успорување на работата на машината при континуирана употреба.

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

Прибл. 5,9/8,9 сек. или помалку (Ц-Б/БОЈА)

Резолуција на копирање

Читање: 600 dpi x 600 dpi
Печатење: 1200 dpi x 1200 dpi за знаци/линии,
600 dpi x 600 dpi за графика/слики

Повеќекратно копирање

До 999 копии

Намалување/зголемување

Зум: 25-400 % со чекор на зголемување од 1 %
Фиксен сооднос на зумирање: 25 %, 50 %, 71 %, 100 %, 141 %, 200 %, 400 %

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОНТРОЛОРОТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ FIERY

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНИРАЊЕ

Изборен/стандарден

Стандардната ЕДИНИЦА ЗА ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА обезбедува:
Скенер во боја со рамно лежиште и двостран автоматски механизам за снабдување со документи за 50 листови (DADF).

Поддржани големини на медиуми

A3, A4, A4R, A5, A5R;
Слободни големини (Ш x Д): мин. 123 mm x 148 mm, макс. 297 mm x 432 mm

Поддржани тежини на медиуми

Еднострано скенирање: 42 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛОБ/БОЈА)
Двострано скенирање: 50 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛОБ/БОЈА)

Резолуција на скенирање

100 dpi, 150 dpi, 200 dpi x 100 dpi, 200 dpi, 300 dpi, 200 dpi x 400 dpi, 400 dpi, 600 dpi

Двострано скенирање

2-страно на 2-страно (автоматски)

Брзина на скенирање

Еднострано:
28/28 слики/мин. (ЦРНО-БЕЛОБ/БОЈА, 600 dpi);
44/44 слики/мин. (ЦРНО-БЕЛОБ/БОЈА, 300 dpi)
Двострано:
13/13 слики/мин. (ЦРНО-БЕЛОБ/БОЈА, 600 dpi);
44/44 слики/мин. (ЦРНО-БЕЛОБ/БОЈА, 300 dpi)

Методи на скенирање

Директно скенирање: стандардна функција за испраќање,
Скенирање со повлекување: скенирање со повлекување од тип TWAIN/WIA,
Скенирање на USB мемориски уред: не е поддржано

Спецификации на скенирање со повлекување

TWAIN преку мрежен TWAIN драјвер (Colour Network ScanGear):
Поддржани оперативни системи: Windows 2000/Windows XP/Windows Server 2003/Windows Vista/Windows Server 2008/Windows 7/Windows 8 (32-битен, 64-битен во компатибилен режим)*
WIA преку мрежен WIA драјвер:
Поддржани оперативни системи: Windows Vista/Windows Server 2008/Windows 7/Windows 8 (32-битен, 64-битен)*
*Драјверите се достапни преку http://software.canon-europe.com/.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ИСПРАЌАЊЕ

Изборен/стандарден

Стандардно

Резолуција на испраќање

100 dpi, 150 dpi, 200 dpi x 100 dpi, 200 dpi, 300 dpi, 200 dpi x 400 dpi, 400 dpi, 600 dpi

Дестинации

E-mail/интернет факс (SMTP), PC (SMB, FTP), WebDAV.

Адресар/ броеви за брзо бирање

LDAP (1000)/Local (макс. 1800)

Формати на фајлови

TIFF, JPEG, PDF

Изборни универзални комплети на функции за испраќање

УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ НА НАПРЕДНИ ФУНКЦИИ ЗА ИСПРАЌАЊЕ НА PDF-A1: овозможува PDF со висока компресија, PDF со можност за пребарување (OCR), PDF со можност за проширување (траг и рамномерност)
УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ НА БЕЗБЕДНОСНИ ФУНКЦИИ ЗА ИСПРАЌАЊЕ НА PDF-A1: додава поддршка за шифрирани PDF фајлови и PDF со потпис од уред
КОМПЛЕТ ЗА PDF СО ДИГИТАЛЕН ПОТПИС НА КОРИСНИК-A1: овозможува прикачување на електронски потпис на корисник во PDF фајлови.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ФАКС

Изборен/стандарден

Стандардно

Брзина на модем

Super G3 33,6 kbps (до 3 сек/страница ¹)

Резолуција на факс

Стандардно: 200 x 100 dpi
Фино: 200 x 200 dpi
Супер фино: 200 x 400 dpi
Ултра фино: 400 x 400 dpi

Факс меморија

До 3800 страници ¹

Броеви за брзо бирање

Макс. 200

Групно бирање/одредишта

Макс. 199 броеви за бирање

Секвенцијално пренесување

Макс. 256 адреси од адресарот плус 256 нови одредишта

Резервна копија на меморија

HDD

Други опции

Проследување преку факс, двоен пристап, PC факс (само TX)

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Потребно време за загревање

Прибл. 42,5 сек. од вклучување

Враќање во функција од режим на мирување

15-30 сек.

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-Speed; етернет: 100Base-TX/10Base-T

Мрежни протоколи

TCP/IP (LPD/Port9100/IPP/SMB/FTP), IPv6, IPX/SPX (NDS, Bindery), AppleTalk
*Поддршка за IPv4/IPv6

Брзина на процесор

533MHZ и 400MHz (користи CPU меморија од главната единица)

Меморија

1,5 GB

Хард диск драјв

80 GB

Контролен панел

TFT VGA LCD екран на допир во боја од 19 cm (7,5 инчи)

Димензии (Ш x Д x В)

565 mm x 760 mm x 1180 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

868 mm x 1301 mm (при издолжување на повеќенаменскиот фах + отворени фиоки на касети)

Тежина

Прибл. 152,5 kg

Работни услови

Температура: 15 до 27,5ºC (59 до 81,5 ºF)
Влажност: 25 до 75 % RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

AC 220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1,5 KW
Режим на подготвеност: прибл. 101 W
Режим за заштеда на енергија: прибл. 35,1 W
Режим на мирување: прибл. 2,84 W или помалку ¹
Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC) ²: 5,928 kwh
Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Нивоа на шум

Звучен притисок ¹
Активен режим: 71,25 dB
Режим на подготвеност: 53 dB

Софтвер и управување со печатач

iW конзола за управување за централизирано управување со уредот (следење и предупредувања за потрошни материјали и грешки);
Компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање);
Алатка за конфигурирање на драјвер на Canon; далечински кориснички интерфејс (RUI); Network ScanGear; MEAP (Повеќефункционална платформа за вградени апликации)

Сигурносни функции

Стандардно:
Филтрирање на IP/Mac адреса, SSL, безбедно печатење, бришење на податоци, SSOH, ID на оддел, поштенско сандаче
По избор:
Шифрирање на хард диск, безбедносен воден печат, потписи од уред и корисник, шифриран PDF

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Картриџ(и) со тонер

C-EXV 21 ТОНЕР BK/CY/MG/YL
(потрошувачка од 26000/14000/14000/14000 страници ¹)

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА ИЗБОРНИТЕ УРЕДИ

Единица за завршна обработка со захефтување/брошури 1

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-Z1 (компактна внатрешна единица за завршна обработка)
Број на фахови: 1
Стандарден капацитет на фахот: 500 листови (A4/A5/A5R), 250 листови (A3, A4R) (80 gsm)
Тежина на хартија: 64 до 220 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единица за захефтување: A4: 50 листови; A3/A4R: 30 листови
Димензии (Ш x Д x В): 696 x 550 x 217 mm (кога фахот за проширување не е извлечен)

Единица за завршна обработка со захефтување/брошури 2

Единица за средишна завршна обработка-Y2 ER (надворешна) (вклучувајќи и BUFFER PASS ЕДИНИЦА)
Број на фахови: 2
Капацитет на фах A (горе): A4/A5R 1000 листови, A3/A4R 500 листови
Капацитет на фах B (долу): A4/A5R 1000 листови, A3/A4R 500 листови
Тежина на хартија: 64 до 220 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно, спојување на брошури
Капацитет на единица за захефтување: 50 листови A4; A3/A4R: 30 листови
Големина на хартија за спојување на брошури: A3, A4R
Капацитет на единицата за захефтување за спојување на брошури: 15 листови (60 страници, 64-80 gsm) x 10 брошури
Димензии (Ш x Д x В): 747 mm x 657 mm x 1074 mm (кога фахот за проширување е извлечен)

ДОПОЛНИТЕЛНИ ОПЦИИ

Дополнителна опрема за контролорот за печатење

PS КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ ВО БОЈА-Q3: овозможува Postscript печатење.
КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ НА БАР-КОДОВИ-D1: овозможува печатење на бар-кодови преку употреба на технологијата Jet Caps

Издавање на документи

iW DESKTOP: моќен софтвер за издавање на отпечатени материјали кој овозможува лесно комбинирање на документи од различни извори, врши завршна обработка заради создавање на документи со професионален изглед и одлично се поврзува со печатачот. Вклучува креирање на PDF, внесување коментари и можности за компресија за дигитални работни процеси како пробно печатење и овластување.

System accessories

СОФТВЕР ЗА ПРИСТАП НА ИНТЕРНЕТ-H1: обезбедува пристап до веб-страници и други онлајн содржини на интернет.

Дополнителна опрема за безбедност на уред

КОМПЛЕТ ЗА ШИФРИРАЊЕ НА HDD ПОДАТОЦИ-B1: ги шифрира сите податоци за сликите и подесувања на уредот пред да ги складира во хард дискот на уредот.

Document security accessories

БЕЗБЕДНОСЕН ВОДЕН ПЕЧАТ-B1: го спречува умножувањето на чувствителните отпечатени документи преку вметнување на скриени водени печати кои стануваат видливи при копирање.
СОФТВЕР ЗА ШИФРИРАНО ПЕЧАТЕЊЕ-D1: шифрирање на задачите за печатење кои се на пат кон уредот и потребно внесување на лозинка во печатачот пред да може да се отпечатат чувствителните документи.

Дополнителна опрема за пристапност

СОФТВЕРСКИ КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ПРИСТАП-B1: овозможува користење на екранот на контролниот панел на уредот од оддалечени компјутери.

Други опции

Картриџ за мастило за печатење - C1 GP
Единица за захефтување CRG-J1 GP
Единица за захефтување CRG-D3

ДРУГИ ОПЦИИ

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1.

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1.

¹ Наведената потрошувачка во режим на мирување не е достапен во сите околности. Одредени опции и конфигурации на мрежата може да го спречат уредот да премине во режим на мирување. Ве молиме погледнете го водичот за корисници за да добиете повеќе информации.
² Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Методологијата за тестирање е дефинирана од страна на Energy Star (http://www.eu-energystar.org).

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779.

¹ Врз основа на покриеност од 5%.