Canon imagePRESS 1110 Спецификации

МАШИНА ЗА ПЕЧАТЕЊЕ

Препорачан месечен обем на печатење

imagePRESS 1135: 300.000 до 1 милион


imagePRESS 1125: 250.000 до 800.000


imagePRESS 1110: 100.000 до 600.000

Препорачан максимален месечен обем на печатење

imagePRESS 1135: 3 милиони месечно


imagePRESS 1125: 2,8 милиони месечно


imagePRESS 1110: 2,4 милиони месечно

Предвиден просечен месечен обем на печатење

imagePRESS 1135: 500.000 месечно


imagePRESS 1125: 350.000 месечно


imagePRESS 1110: 200.000 месечно

Резолуција

1.200 x 1.200dpi

Прецизност на регистрација

+/- 0.5mm (напред кон назад)

HDD капацитет

80GB

Меморија

512+512MB

Тежина на медиум

52-300gsm

Капацитет за снабдување со хартија

Стандардно: 2.000


Максимум: 14.000 (imagePRESS 1135/1125); 10.000 (imagePRESS 1110)

Капацитет за излезна хартија

imagePRESS 1135/1125: 27.000; imagePRESS 1110: 17.000

Димензии (Ш x Д x В)

1387 x 809 x 1040mm (без контролна табла)

Тежина

Прибл. 500Kg

Напојување

230V x 32A +230V x 15A

ПРОДУКТИВНОСТ

Брзина - еднострано, обична хартија

A4: imagePRESS 1135/1125/1110


80gsm: 135/125/110


81-105gsm: 135/125/110


106-180gsm: 135/125/110


181-300gsm: 135/125/110


A3: imagePRESS 1135/1125/1110


80gsm: 79/75/70


81-105gsm: 79/75/70


106-180gsm: 70/64/56


181-300gsm: 70/64/56

Еднострано, хартија со прекривен слој

A4: imagePRESS 1135/1125/1110


90gsm:135/125/110


91-120gsm: 117/117/110


121-128gsm: 78


129-150gsm: 58


151-180gsm: 39


181-240gsm: 29


A3: imagePRESS 1135/1125/1110


90gsm:70


91-120gsm: 59/59/56


121-128gsm: 39


129-150gsm: 29


151-180gsm: 19


181-240gsm: 14

POD МАГАЦИН-C1/ СЕКУНДАРЕН МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-C1

Основни информации

3 магацини


Капацитет од 4.000 листови


Листови од 52-300gsm


B5-13 x 19,2 инчи


imagePRESS 1135/1125: можност за прикачување до 3 магацини


imagePRESS 1110: можност за прикачување до 2 магацини

Извор на напојување/ потрошувачка

230V 10A

Димензии

745 x 792 x 1095mm


1561 x 792 x 1095mm


2377 x 792 x 1095mm

Тежина

Прибл. 226kg (1 магацин)


Прибл. 452kg (2 магацини)


Прибл. 678kg (3 магацини)

ПОВЕЌЕКРАТНА ЕДИНИЦА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ-A1

Основни информации

3 магацини


Капацитет од 4.000 листови


Листови од 52-300gsm


B5-13 x 19,2 инчи

Извор на напојување/ потрошувачка

230V 10A

Димензии

1079 x 792 x 1095mm

Тежина

Прибл. 251kg

ЕДИНИЦА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ-F1

Број на фиоки

2 прегради

Капацитет на фиока

200 листови/ преграда

Тежина на хартија

52-300gsm

Големина на хартија

B5-13 x 19,2 инчи

Извор на напојување/ потрошувачка

230V 10A

Димензии

701 x 793 x 1397mm

Тежина

55kg


(Оваа дополнителна опрема е достапна само за imagePRESS 1110 и imagePRESS 1110 Lite)

ЧИТАЧ НА СЛИКИ ВО БОЈА-L1

Основни информации

1 поминување, двострано

SCAN SPEED

Ц/Б - еднострано/ двострано

Брзина на скенирање: 120/120ipm (600dpi); 120/200ipm (300dpi)

Во боја - еднострано/двострано

Брзина на скенирање: 40/40ipm (600dpi); 80/80ipm (300dpi)

Капацитет на оригинална фиока

300 листови

Извор на напојување/ потрошувачка

Од главната машина

Димензии

633 x 588 x 179mm

Тежина

Прибл. 26,9kg

ЕДИНИЦА ЗА РЕДЕЊЕ СО ВИСОК КАПАЦИТЕТ-E1

Капацитет на фиока за редење

10.000 листови/ A4


5.000 листови/ A3 со 80gsm листови

Капацитет на горна фиока

1.000 листови со 80gsm листови

Прифатлива тежина на хартија

52-300gsm

Прифатлива големина на хартија

B5-13 x 19,2 инчи

Извор на напојување/ потрошувачка

230V 10A (втората единица за редење може да се напојува од првата)

Димензии

997 x 792 x 1362mm

Тежина

Прибл. 210kg

ЕДИНИЦА ЗА СОВРШЕНО ПОВРЗУВАЊЕ-C1

Максимална големина на корици

B4-13" x 19,2"

Тежина на корици

91-300gsm

Внатрешна големина

B5-228.6 x 320mm

Внатрешна тежина

52-105gsm

Опсег на сечење

Горе/долу 13 до 79mm


Страна на отворање 6,5 до 49,5mm

Дебелина на брошури

До 25mm

Извор на напојување

230V x 10A

Димензии

922 x 783 x 1300mm

Тежина

Прибл. 306Kg

ЕДИНИЦА ЗА ПРЕВИТКУВАЊЕ ХАРТИЈА-F1

Основни информации

V превиткување, Z превиткување, C превиткување, цик-цак превиткување, двојно паралелно: 52-300gsm

Извор на напојување

Од единицата за завршна обработка-AF1 или единицата за средишна завршна обработка-AF2

Димензии

336 x 793 x 1190mm

Тежина

Прибл. 65kg

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-AF1

Број на фиоки

2

Горна фиока

3.000 листови

Долна фиока

2.000 листови

Позиција на хефтање

Во агол, двојно

Прифатлива тежина на хартија

52-300gsm


Капацитет за редење на 5.000 листови


До 100 листови со хефтање

Извор на напојување

230V x 10A

Димензии

800 x 792 x 1180mm

Тежина

Прибл. 130kg

ЕДИНИЦА ЗА СРЕДИШНА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-AF2

Број на фиоки

2

Горна фиока

3.000 листови

Долна фиока

2.000 листови

Позиција на хефтање

Во агол, двојно

Прифатлива тежина на хартија

52-300gsm


Капацитет за редење на 5.000 листови


До 100 листови со хефтање


Брошури до 100 страници


достапно (2-25 листови)

Достапна големина за средишна обработка

B5-13 x 19,2

V-превиткување

До 5 листови

Извор на напојување

230V x 10A

Димензии

800 x 792 x 1180mm

Тежина

Прибл. 180kg

ЕДИНИЦА ЗА ОТСЕКУВАЊЕ БРОШУРИ-D1

Отсекување на еден раб

(Страна на отворање)

Отсекување по ширина

2-20mm

Отсекување по дебелина

До 50 листови (вклучувајќи корици, половично)

Прифатлива тежина на хартија

42-300gsm

Капацитет на излезна фиока

30 брошури

Извор на напојување

Единица за средишна завршна обработка-AF2

Димензии

1575 x 770 x 1040mm

Тежина

Прибл. 152kg

ЕДИНИЦА ЗА ОТСЕКУВАЊЕ БРОШУРИ СО ДВЕ СЕЧИЛА -A1

Основни информации

Отсекување на горни и долни рабови

Отсекување по ширина

2-15mm

Отсекување по дебелина

До 50 листови (вклучувајќи корици, половично)

Прифатлива тежина на хартија

52-300gsm

Капацитет на излезна фиока

30 брошури

Извор на напојување

230V x 10A

Димензии

536 x 770 x 1040mm

Тежина

Прибл. 145kg

ПРОФЕСИОНАЛНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-B1

Основни информации

Надворешна линиска единица за правење дупки

Прифатлива тежина на хартија при правење дупки

75-216gsm

Прифатлива големина на хартија при правење дупки

A4

Алатки за правење дупки

Пластичен чешел, 21 дупка


Двојна јамка, 23 дупки (кружно)


Двојна јамка, 34 дупки (кружно)


Спирала во боја, 47 дупки


Поврзување со пластична лента, 12 дупки


За прстени со отворање, 4 дупки


За прстени со отворање, 2 дупки


За прстени со отворање, 4 дупки (шведски)


За прстени со отворање, 3 дупки

Извор на напојување

Од единицата за интеграција-A1

Димензии

305 x 792 x 1040mm

Тежина

Прибл. 80kg

ПРОФЕСИОНАЛНА ЕДИНИЦА ЗА ИНТЕГРАЦИЈА СО ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-A1

Основни информации

Задолжително за професионалната единица за правење дупки-B1

Извор на напојување

230V 10A

Димензии

250 x 792 x 1040mm

Тежина

Прибл. 80kg

3 СЕРВЕРСКИ ОПЦИИ

Опции

imagePRESS сервер J200


imagePRESS сервер J100


imagePRESS комплет за печатење-A1