VarioPrint 6320 Ultra+ Спецификации

ТЕХНОЛОГИЈА

Технологија за обработка на слика

Технологија Gemini за итно двострано печатење, технологија за напредна активна регистрација, Paper logic

Резолуција на машина

LED, 600 x 1200 dpi, 85/106/125/141/180 lpi

БРЗИНА НА ПЕЧАТЕЊЕ

Брзина на печатење

VarioPrint 6320 Ultra: A4: 314 слики / A3: 168 слики¹²


VarioPrint 6250 Ultra: A4: 250 слики / A3: 132 слики¹²


VarioPrint 6200 Ultra: A4: 200 слики / A3: 106 слики¹²


VarioPrint 6160 Ultra: A4: 170 слики / A3: 88 слики¹²

СЕГМЕНТ

Максимален месечен обем на печатење (A4)

VarioPrint 6320 Ultra: 1.000.000 - 10.000.000 (A4 слики)


VarioPrint 6250 Ultra: 750.000 - 8.000.000 (A4 слики)


VarioPrint 6200 Ultra: 500.000 - 5.000.000 (A4 слики)


VarioPrint 6160 Ultra: 300.000 - 2.500.000 (A4 слики)

ОПШТО

Ракување од страна на корисникот

Интуитивен екран на допир во боја од 15 инчи

Димензии на главната машина (ШxДxВ)

1443 x 1070 x 1204 mm

Тежина на главната машина

760 kg

ЕКОЛОШКИ

Ниво на моќност на звук

Режим на подготвеност: 46dB


Режим на печатење: 63dB

Потрошувачка на енергија

Режим на подготвеност: 1 KW


VarioPrint 6320 4,9 KW


VarioPrint 6250 4,4 KW


VarioPrint 6200 4,3 KW


VarioPrint 6160 4,0 KW

РАКУВАЊЕ СО ХАРТИЈА

Внес на хартија

Стандардно: модул за хартија со 4 фахови за хартија


Опции: втор и трет модул за хартија

Максимален капацитет на хартија

13.800 листови од 4 стандардни и 8 изборни фахови за хартија (медиуми од 80 gsm)

Тежина на хартија

Автоматско откривање на јазик за PostScript, PDF и PCL 6

Големина на хартија

203 x 203 mm - 320 x 488 mm (8" x 8" - 12,6" x 19,2"); изјава (178 x 252 mm, 7" x 10")

СТАНДАРДЕН МОДУЛ ЗА ХАРТИЈА

Фах за хартија

2 x 600 листови, 2 x 1700 листови (80 gsm)

Стандарден капацитет на хартија

4600 листови

Димензии на главната машина (ШxДxВ)

940 x 716 x 1150 mm

Тежина на главната машина

180 kg

ИЗБОРЕН МОДУЛ ЗА ХАРТИЈА

Опис

Покрај стандардниот модул за хартија, може да се додадат и два дополнителни модули за хартија

Фах за хартија

2 x 600 листови, 1 x 1700 листови (80 gsm) по модул за хартија

Максимален капацитет на хартија

9200 листови (2 модули за хартија)

Големина на хартија

203 x 203 mm - 320 x 488 mm (8" x 8" - 12,6" x 19,2"); изјава (178 x 252 mm, 7" x 10")

Димензии на главната машина (ШxДxВ)

940 x 716 x 1150 mm

Тежина на главната машина

180 kg

ВЛЕЗЕН МОДУЛ ЗА ИНТЕРФЕЈС

Димензии на главната машина (ШxДxВ)

470 x 1060 x 1150 mm

Тежина на главната машина

100 kg

ЕДИНИЦА ЗА РЕДЕЊЕ СО ВИСОК КАПАЦИТЕТ

Опис

Може да се додадат три единици за редење со висок капацитет

Редење

2 x 3000 листови (80 gsm) по единица за редење

Големина на хартија

203 x 203 mm - 320 x 488 mm (8" x 8" - 12,6" x 19,2")

Максимален капацитет на хартија

18.000 листови (3 единици за редење)

Димензии на главната машина (ШxДxВ)

1154 x 850 x 1150 mm; 1154 x 850 x 1928 mm (вклучувајќи и вградена единица за захефтување за повеќе формати)

Тежина на главната машина

178 kg (290 kg, вклучувајќи и вградена единица за захефтување за повеќе формати)

Опции

Печатење на картички, OEM печатење со завршна обработка од трети производители

ВГРАДЕНА ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ ЗА ПОВЕЌЕ ФОРМАТИ

Капацитет за печатење

2000 захефтани листови

Захефтување

Захефтување во агол, двојно захефтување

Големина на хартија

A4, A3

Опции

Захефтување на мешани формати

ИЗБОРНА ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА

Капацитет за печатење

3500 захефтани листови (80 gsm, A4)

Капацитет за захефтување

100 листови (80 gsm)

Големина на хартија

208 x 275 mm - 220 x 306 mm (8,2" x 10,8" - 8,7" x 12")

Захефтување

Захефтување во агол, захефтување од две страни

Позиции на захефтување

Портрет, пејзаж, книга

Опции

Изборна кратка единица за захефтување на 50 листови

КОНТРОЛОР

Интерфејс

Ethernet (10/100/1000 Base-T)

Јазик за опис на страница

PostScript 3 (стандардно), PDF, PCL 5e / PJL, PCL 6, IPDS

Протоколи

TCP/IP, IPP, SMB, LPR / LPD, печатење преку приклучок, SNMP (MIB II, MIB за печатење, MIB за надгледување на задачи)

РАБОТЕН ПРОЦЕС

Работен процес

Автоматско откривање на јазик за PostScript, PDF и PCL 6


Моментално префрлување од IPDS или PCL5e /PJL на PostScript 3, PDF или PCL 6


Можност за проследување за сите PDL


Софтвери Xerox DigiPath®/FreeFlow и поддршка за билети за задачи со софтверот DPlink


Поддршка за поврзување на Kodak SmartBoard® со KDKlink

СОФТВЕР PRISMA®

Софтвер PRISMA®

PRISMAaccess, PRISMAprepare, PRISMAproduction, PRISMAsatellite for ERP, Document Designer Advanced, PRISMAspool, Dpconvert, Vpconvert, MeterManager

ИЗРАБОТУВАЧ НА БРОШУРИ (BLM200)

Капацитет за захефтување

2-25 листови (медиуми од 80 gsm)

Капацитет за печатење на подвижната лента

Во зависност од дебелината на брошурата: до 100 брошури; достапна е изборна моќна единица за редење


Подвижната лента поддржува неограничено редење бидејќи брошурите ги испорачува во надворешен фах

Тежина на хартија

Страници на брошурата: 60 - 300 gsm


Корици на брошурата: up to 300 gsm

Мин. големина на хартија

203mm x 248mm

Макс. големина на хартија

320mm x 470mm

Димензии (ШxДxВ), тежина на уред

1540 x 680 x 1135 mm, 150 kg

Потребно напојување

240 V; 7 A

Опции

Средишно спојување со користење на картриџи за единица за захефтување, превиткување на половина (1 лист)

Карактеристики

Модул за отсекување на предна страна; модул за превиткување во вид на коцка; ротатор за максимална продуктивност при печатење на A5 брошури; моќна единица за редење за 400 брошури

ИЗРАБОТУВАЧ НА БРОШУРИ (BLM550)

Капацитет за средишно спојување

2-50 листови (медиуми од 80 gsm); 2-55 листови, медиуми од 70 gsm

Капацитет за печатење на подвижната лента

Во зависност од дебелината на брошурата: до 35 брошури; достапна е изборна единица за редење на книги


Подвижната лента поддржува неограничено редење бидејќи брошурите ги испорачува во надворешен фах

Тежина на хартија

Страници на брошурата: 70 - 250 gsm


Корици на брошурата: до 250 gsm

Мин. големина на хартија

203mm x 203mm

Макс. големина на хартија

320mm x 488mm

Димензии (ШxДxВ), тежина на уред

1675 x 1870 x 1330 mm, 700 kg

Потребно напојување

240 V; 4 A

Опции

Средишно спојување: до 6 спојувања по брошура, превиткување на половина (1 лист); отсекување на предна страна; формирање на шаблон за коцка; ротатор за максимална продуктивност при печатење на A5 брошури

Карактеристики

Единица за редење на книги за работни средини:


Капацитет за редење од 930mm, кој овозможува приближно:


- 400 брошури од 10 листови/40 страници (2mm шаблон)


- 175 брошури од 25 листови/100 страници (5mm шаблон)


- 80 брошури од 50 листови/200 страници (10mm шаблон)


Кога единицата за редење на книги се продава со системот BLM550, системот се нарекува BLM550 PRO

Фуснота

¹ Брзината на печатење зависи од видот на медиумот и тежината на хартијата


² Се одликува со трајно или привремено ажурирање на брзината