Canon VarioStream 4000 Спецификации

СПЕЦИФИКАЦИИ

Брзина на печатење (метри во минута)

VarioStream 4200: 27 метри/минута


VarioStream 4300: 39 метри/минута


VarioStream 4400: 52 метри/минута


VarioStream 4450: 65 метри/минута


VarioStream 4550: 74 метри/минута


VarioStream 4650: 89 метри/минута

Брзина на печатење (A4 страници во минута)

Еднострано:


VarioStream 4200: 180 стр./мин.


VarioStream 4300: 260 стр./мин.


VarioStream 4400: 350 стр./мин.


VarioStream 4450: 440 стр./мин.


VarioStream 4550: 500 стр./мин.


VarioStream 4650: 600 стр./мин.


Двострано:


VarioStream 4200: 360 стр./мин.


VarioStream 4300: 520 стр./мин.


VarioStream 4400: 700 стр./мин.


VarioStream 4450: 880 стр./мин.


VarioStream 4550: 1000 стр./мин.


VarioStream 4650: 1200 стр./мин.

Работен циклус (милион A4 страници месечно)

Еднострано:


VarioStream 4200: 1-5


VarioStream 4300: 2-8


VarioStream 4400: 3-11


VarioStream 4450: 3-13


VarioStream 4550: 4-15


VarioStream 4650: 4-18


Двострано:


VarioStream 4200: 3-11


VarioStream 4300: 4-16


VarioStream 4400: 5-21


VarioStream 4450: 7-27


VarioStream 4550: 7-30


VarioStream 4650: 9-36

Напојување

400/230 V ±10%

Потрошувачка на енергија при печатење (ЕУ)

VarioStream 4200: 7,2 kW¹


VarioStream 4300: 7,9 kW¹


VarioStream 4400: 9,0 kW¹


VarioStream 4450: 10,3 kW¹


VarioStream 4550: 11,5 kW¹


VarioStream 4650: 13,0 kW¹

Потрошувачка на енергија при мирување (ЕУ)

VarioStream 4200: 1,9 kW¹


VarioStream 4300: 1,9 kW¹


VarioStream 4400: 2,0 kW¹


VarioStream 4450: 2,0 kW¹


VarioStream 4550: 2,1 kW¹


VarioStream 4650: 2,1 kW¹

ТЕХНОЛОГИЈА

Технологија за печатење

LED технологија, сув тонер

Технологија на спојување

Спојување со топлина и притисок

Функционалност

Еднострано или двострано (двојно)

Панел за ракување

Екран на допир, графички кориснички интерфејс

Транспорт на хартија

Без игли или влекач¹

Внес на хартија

Единица за редење, џамбо единица за редење, единица од одвртување

Излезно лежиште за хартија

Вградена единица за редење, единица од одвртување или друг вид на пост-обработка со интерфејс од тип 1

Резолуција на печатење

600 × 600 dpi со технологија Super Cell

ХАРТИЈА

Широчина на печатење

Без игли: макс. 18,25” (463,5 mm), влекач: макс. 17” (431,8 mm)

Должина на страница

3”–28” (76,2–711,2 mm)

Широчина на хартија

Без игли: 6,5”–19” (165–482,6 mm), влекач: 6,5”–18” (165–457,2 mm)

Должина на формулар

Внатрешна единица за редење: 6”–16” (152,4–406,4 mm)

Тежина на хартија

Без игли: 50–160 gsm, влекач: 70–160 gsm¹

Подлоги

Континуирани форми со еден слој со или без маргини за снабдување со влекачот (само без игли), перфорирани, во боја или однапред отпечатени

ЕКОЛОШКИ

Температура

Опсег при користење од 15–28 °C, ограничен опсег од 10–30 °C

Влажност

Опсег при користење од 40–75%, ограничен опсег од 40–80%

Шум при работа (со единица за редење)

Максимум 68,7 dB

РАБОТЕН ПРОЦЕС

Контролор

SRA контролор основан врз сервер

Формати на податоци на печатачот

AFP/IPDS (IS/3), PCL 6, PDF

Print manager (изборно)

PRISMAproduction® / PRISMAproduction® Host

Поврзување

Gigabit етернет (бакар или оптика)

КАРАКТЕРИСТИКИ

Карактеристики

Дополнителен мрежен интерфејс


Дополнителни формати на податоци на печатачот


Светилка за предупредување на операторот


Опција за MICR


Моќна единица за редење


Дополнителен Quick Change Developer Station

ФИЗИЧКИ ПОДАТОЦИ

Димензии (Д × Ш × В)

2.711 mm × 1.063 mm x 1.550 mm¹

Тежина (ЕУ)

1.310 kg¹

Фуснота

¹ Сите вредности се однесуваат на една машина во двојна конфигурација

¹ Сите вредности се однесуваат на една машина во двојна конфигурација

¹ Транспортот на хартијата со влекач е достапна само кај VarioStream 4200, 4300, 4400 и 4450

¹ Хартијата со поголема тежина може да се користи само откако ќе се тестира и одобри, а со Light-Weight Paper Kit, медиумите со тежина од 35 g/m² може да се користат со транспортот без игли

¹ Сите вредности се однесуваат на една машина во двојна конфигурација

¹ Сите вредности се однесуваат на една машина во двојна конфигурација

¹ Сите вредности се однесуваат на една машина во двојна конфигурација

¹ Сите вредности се однесуваат на една машина во двојна конфигурација

¹ Транспортот на хартијата со влекач е достапна само кај VarioStream 4200, 4300, 4400 и 4450

¹ Хартијата со поголема тежина може да се користи само откако ќе се тестира и одобри, а со Light-Weight Paper Kit, медиумите со тежина од 35 g/m² може да се користат со транспортот без игли

¹ Сите вредности се однесуваат на една машина во двојна конфигурација

¹ Сите вредности се однесуваат на една машина во двојна конфигурација