VarioStream 7100 series Спецификации

ТЕХНОЛОГИЈА

Технологија за печатење

LED технологија, сув тонер

Технологија на спојување

Спојување на блиц

Функционалност

Еднострано

Функционирање

Екран на допир од 17", графички кориснички интерфејс

Транспорт на хартија

Снабдување со прикачување

Внес на хартија

Единица за редење, џамбо единица за редење, единица од одвртување

Излезно лежиште за хартија

Вградена единица за редење, единица од одвртување или пост-обработка со интерфејс од тип1

Резолуција на печатење

600×600 dpi

Брзина на печатење на A4 страници во минута

VarioStream 7110: 108


VarioStream 7170: 172

Работен циклус милион A4 страници месечно

VarioStream 7110: 0,8 - 3


VarioStream 7170: 1 - 5

ХАРТИЈА

Широчина на печатење

Макс. 17” (макс. 432 mm)

Должина на страница

7”–20” (178–508 mm)

Широчина на хартија

7”-18” (178-457 mm)

Должина на формулар

внатрешна единица за редење: 7”-14” (178–355 mm), изборно: надворешна единица за редење 7”-20” (178–508 mm)

Тежина на хартија

64–209 gr/m² (64–120 gr/m² со внатрешна единица за редење)¹

Подлоги

Однапред испечатени, ласерска и рециклирана хартија, фолии, ознаки, тенки пластични картички¹

ПОТРЕБИ ЗА НАПОЈУВАЊЕ

Поврзување (ЕУ)

VarioStream 7110: 230 V ±10%, 47–62 Hz, една фаза


VarioStream 7170: 400 V ±10%, 47–62 Hz, три фази

Потрошувачка при печатење (ЕУ)

VarioStream 7110: 4,55 kVA


VarioStream 7170: 6,37 kVA

Потрошувачка при мирување (ЕУ)

0,3 kVA

ЕКОЛОШКИ

Температура

Номинален опсег од 15-25 °C, ограничен опсег од 10-30 °C

Влажност

Номинален опсег од 35–70% влажност, ограничен опсег од 30–80% влажност.

Искачување

Надморска височина до 2100 m

Шум при работа

Максимум 65 dB

РАБОТЕН ПРОЦЕС

Контролор

SRA контролор

Формат на податоците на печатачот

AFP/IPDS (IS/3), PCL 6, PDF¹

Print manager (изборно)

PRISMAproduction® / PRISMA®spool

Поврзување

Gigabit етернет (бакар)

ФИЗИЧКИ ПОДАТОЦИ

Димензии (Д × Ш × В)

1.725 mm × 1090 mm x 1,460 mm

Тежина (ЕУ)

VarioStream 7110: 470 kg


VarioStream 7170: 570 kg

Фуснота

¹ Користење поголеми тежини е можно откако ќе се изврши тестирање и одобрување

¹ Подлогите мора да ги исполнуваат спецификациите на медиумите за печатење

¹ PCL6 и PDF се изборни формати на податоци

¹ Користење поголеми тежини е можно откако ќе се изврши тестирање и одобрување

¹ Подлогите мора да ги исполнуваат спецификациите на медиумите за печатење

¹ PCL6 и PDF се изборни формати на податоци