ImageStream 3500

Машината за инк-џет печатење во боја ImageStream 3500 нуди брзо, сигурно и висококвалитетно печатење – дури и на офсет медиуми - поради што е идеална за промотивни апликации и издавање.

Придобивки

  • Продуктивна работа со офсет медиуми и дигитална флексибилност
  • Голем избор на медиуми вкл. стандардни офсет обложени хартии
  • Брзини до 160m/мин. на медиуми со ширина од 30"
  • 3.232 A4 слики во минута
  • Стандарден квалитет на слика со 1200×1200 dpi
  • Лесна интеграција со стандардни работни процеси
  • Одлична одржливост

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за ImageStream 3500

Дигитално печатење во боја на стандардни офсет медиуми


ImageStream 3500 се одликува со генијална комбинација од нови мастила со пигмент, новосоздадени глави за печатење со стандардни 1200 dpi и технологија DigiDot за пиезоелектрично испуштање мастило на барање кои се најбрзи и најсигурни во индустријата, прилагодливо сушење и иновативни технологии за управување со боите. Таа овозможува доследно и висококвалитетно печатење на значително поголем избор на медиуми, вклучувајќи стандардни офсет обложени и необложени хартии, без намалување на брзината.

Нови бизниси


Отворете голем број нови и возбудливи деловни можности за промотивни апликации и издавање, вклучувајќи висококвалитетни книги, списанија, прирачници, каталози и директна пошта.

Продуктивна работа со офсет медиуми и дигитална флексибилност


Уживајте во брзо, сигурно и висококвалитетно печатење со брзина до 160m/мин. на широка мрежа од 30". Печатете повеќе од 19.200 листови во B2 формат на час или 3.232 A4 слики во минута со печатење различни податоци.

Зголемете го обемот со најсовремено покривање
Оваа машина за печатење, која е создадена за месечен обем на печатење од 23 - 104 милиони отпечатени страници во боја, печати хартии со ширина од 750mm (29,5“) до 762mm (30“) и овозможува печатење групи со 3 A4 или 5 A5 листови.

Преземете ја контролата


PRISMAproduction® и MP контролерот со прилагодлива растерска архитектура (SRA®) од трета генерација нудат интегритет на податоците и беспрекорен работен процес за трансакциски апликации и печатење графичка уметност.

Беспрекорна интеграција во работните процеси


Моќниот софтверски пакет за работни процеси PRISMA® беспрекорно се интегрира во стандардните индустриски работни процеси за да обезбеди ефикасно и сигурно управување со работните процеси, од предпечатење до завршна обработка. Во постоечките работни процеси може лесно да вметнете различни прилагодувања за каталози или промотивни документи, а вклучена е и поддршка за голем број формати на податоци. Системите директно ги прифаќаат тековите на податоци IPDS, како и PostScript, TIFF, PDF, ASCII, LCDS и Metacode, користејќи ги решенијата за работни процеси PRISMA.

Одржливо користење


Економската и еколошката одржливост се реализираат преку печатење на барање и печатење различни податоци, како и ефикасно користење на мастилата и мала потрошувачка на енергија. Отстранувањето на мастилата го олеснува рециклирањето и еколошкото печатење.

Безбедно ракување со мастилата


Благодарение на технологијата RFID, во соодветниот модул за печатење се инсталира мастило со соодветна боја, за максимално време на активна работа.

Завршна обработка


Одличната внатрешна интеграција на решенија за завршна обработка од партнерите овозможува максимална продуктивност, а паметниот интерфејс за обработка по печатењето од тип 1 нуди најдобри перформанси.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за ImageStream 3500, неговите функции и можности.