ImageStream 3500 Спецификации

ТЕХНОЛОГИЈА

Технологија за печатење

DigiDot® технологија на барање, пиезоелектрична

Мастило

Пигментно мастило базирано на вода¹

Функционирање

со нова генерација на изглед и кориснички интерфејс

Транспорт на хартија

Тесна мрежа без игли со контрола на затегнатост

Внес на хартија

единица за одвртување со тесна мрежа (вклучена во основниот модел)

Излезно лежиште за хартија

Отворен интерфејс за обработка по печатењето со поврзување од тип 1²

Конфигурација

Двострано 4/4

Резолуција

1200 × 1200 dpi

Брзина на печатење m/мин.

160

Продуктивност (3 дела)

3.232 A4/мин.

Работен циклус милион A4 страници месечно

23 - 105

ХАРТИЈА

Стандардна конфигурација

Технологија со ролери (изборен секач во механизмот за намотување со прилагодлива положба)

Широчина на хартија

30" (762 mm)

Широчина на печатење

17" (432mm) - 29,5" (750 mm)

Должина на формулар

54" (1.370 mm)³

Макс. големина на слика

29,5 x 54" (750 x 1.370 mm³)

Тежина на хартија

64 - 157 gr/m² ¹

Ролна од хартија

Макс. дијаметар од 50"; макс. тежина од 1,4 t

Ротирачки оски

70 mm, 3", 6", други големини на оски достапни на барање

Подлоги

Офсет обложена и необложена хартија, хартија обработена за инк-џет и обложена, хартија за книги

ФИЗИЧКИ ПОДАТОЦИ

Должина

12.300 mm (13.350 вклучувајќи ролни од хартија)

Ширина

3.715 mm

Висина

2.070 mm

Вкупна тежина

22,9 t (конфигурација со ролери)

Тежина во точка

< 750 kg по подлога за нивелирање

ПОТРЕБИ ЗА НАПОЈУВАЊЕ

Европа

Влезен сигнал преку трансформатор: 400 V / 340 A


Влезен сигнал на сушачот со топол воздух: 400 V / 32 A


Контролер: 400 V / 32 A

-

САД

Влезен сигнал преку трансформатор: 480 V / 320 A


Влезен сигнал преку трансформатор на контролерот: 200 V / 64 A

ПОТРОШУВАЧКА НА ЕНЕРГИЈА

kW во режим на мирување

20

kW при печатење

183¹²

ТЕМПЕРАТУРА ВО

опкружувањето

Оптимален опсег 20 –26 °C. Зголемен опсег 16 –29 °C¹

Влажност

Оптимален опсег 40 - 60%, зголемен опсег 30 - 80%¹

Шум при работа

< 75 dB

РАБОТЕН ПРОЦЕС

Контролер на печатачот

SRA MP контролер со високи перформанси

Формат на податоците на печатачот

AFP/IPDS (IS/3), PDF (APPE 3), Line Data, LCDS, PostScript, PPML, TIFF, VIPP¹

Систем за управување со печатењето

PRISMAproduction® или други системи за управување со печатењето¹

Поврзување

10 Gigabit етернет

Одрекување од одговорност

Сите информации се подложни на промена без претходна најава.

Фуснота

¹ Мастилата ImageStream содржат материјали што можат да се сметаат како VOC (опасна органска компонента). Ве молиме консултирајте се со локалната регулаторна организација за подетално објаснување и можно задолжително сертифицирање.

² Детални спецификации за интерфејсот се достапни на барање.

³ За формати со должина >14“, за одредени апликации може да се појават ефекти предизвикани од самата технологија. Освежувањето на мерењата помага во минимизирање или делумно избегнување на овие ефекти.

¹ Ве молиме погледнете ја хартиената листа со спецификации за достапните хартии. Другите хартии треба да се одобрат пред да се користат. Тежините на хартиите што се надвор од стандардните граници за тежина мора да се тестираат во главната лабораторија за хартија во Поинг.

¹ Типична потрошувачка на енергија со економични поставки на печатачот за хартија обработена за инк-џет/обложена хартија.


² Машина за печатење без SRA MP контролер.

¹ Можни се ограничувања во процесот на печатење и во квалитетот на печатење.

¹ Можни се ограничувања во процесот на печатење и во квалитетот на печатење.

¹ Користењето со системи за управување со печатењето од 3-ти страни мора да се тестира и утврди.

¹ Делумно во комбинација со PRISMAproduction.