Canon imagePRESS Server T1 Спецификации

ПОДДРЖАНИ ПРОИЗВОДИ

Име

imagePRESS C1

СПЕЦИФИКАЦИИ

Услужни програми на систем Fiery 8

EFI драјвер
Command WorkStation, издание за Windows
Command WorkStation, издание за Macintosh
EFI Impose издание за Fiery
EFI Fiery WebTools
Додатоци Mini Fiery Graphic Arts
EFI Hot Folder-и и виртуелни печатачи
(Некои нагодувања на филтрите НЕ се поддржани)

Хардвер

Celeron-M 1.5GHz, FSB400MHz
DDR256MB (надградба до 512MB по избор
Intel 855GME + 6300ESB
80GB, SATA цврст диск

Картичка за видео интерфејс EFI

PCI-X
DDI-O4 (66MHz), 1m усукан пар кабли

Оперативен систем

Linux

Систем Fiery

8e

Вмрежување/Поврзаност

Симултани протоколи за автоматско префрлување
AppleTalk
TCP/IP
Novell IPX

Опции кои НЕ се поддржани со софтверот imagePRESS-T1

Пакет EFI Fiery Graphic Arts
Пакет EFI Fiery Graphic Arts, издание Premium
EFI Пакет за производно печатење

Порти со автоматско отчитување

RJ45 за 10/100/1000 Base-T и 10/100 Base-T на диск Автоматска конфигурација на IP

Поддршка за печатење SNMP

AppleTalk
Pserver
SMB (за мрежа рамноправни компјутери)
LPD

Безбедност

Ознака CE
CSA
TUV/GS
UL
Шема CB
RoHS

EMC

EN55022 дел B (со ознака CE)
FCC класа B
VCCI II

Димензии (В х Ш х Д)

9,3cm (Д) x 33,2cm (Ш) x 28,7cm (В), 4,95kg

ХАРДВЕР

СИСТЕМ FIERY 6.0

СИСТЕМ FIERY 8.0

СИСТЕМ FIERY 8.0Е

ВМРЕЖУВАЊЕ

EFI IMPOSE

ИМПОЗИЦИЈА

КАРАКТЕРИСТИКИ НА УПРАВУВАЊЕ СО БОЈА

ПРОФЕСИОНАЛНИ АЛАТКИ COLORWISE®

УПРАВУВАЊЕ СО РАБОТЕН ПРОЦЕС

БОЈА И ГРАФИКА

ПЕЧАТЕЊЕ ПРОМЕНЛИВИ ПОДАТОЦИ

УПРАВУВАЧ СО РЕСУРСИ VDP

БЕЗБЕДНОСТ

УПРАВУВАЊЕ СО РАБОТА

FIERY SCAN

MINI FIERY GRAPHIC ARTS

ВЕБ-АЛАТКИ

КОМАНДНА РАБОТНА СТАНИЦА ЗА MAC

КОМАНДНА РАБОТНА СТАНИЦА ЗА WINDOWS

УПРАВУВАЧ EFI

БЕЗБЕДНОСТ

ИНСТАЛИРАЊЕ И АДМИНИСТРАЦИЈА

ДАТОТЕКИ EFI HOT И ВИРТУЕЛНИ ПЕЧАТАЧИ

ПАКЕТ FIERY GRAPHIC ARTS

ПРЕМИУМ ПАКЕТ FIERY GRAPHIC ARTS

СПИСОК НА ОПЦИИ

СОФТВЕР EYE ONE PROCESS CONTROL

Содржина

X-Rite Eye-One Pro спектрофотометар
Мерни додатоци
Куфер за носење Eye-One Process Control CD EFIGS

Системски барања за Windows

Pentium® или побрз процесор (32 и 64 битни процесори)
Windows® 2000 XP
24 MB достапна RAM
550 MB достапен простор на цврст диск за целосна програмска инсталација
Забелешка: На корисникот ќе му требаат администраторски привилегии на компјутерот за да може да го инсталира и да го користи софтверот за контролата на процесот.

Apple Macintosh

Mac OS X v10.3.9 или повеќе и Intel Mac
24 MB достапна RAM
420 MB достапен простор на цврст диск за целосна програмска инсталација