Canon imagePRESS C600i Спецификации

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧОТ

Брзина на печатење (Ц-Б/БОЈА)

До 60 стр./мин.

Препорачан месечен обем

Од 15.000 до 60.000 страници (A4)

Максимален месечен обем

До 350.000 страници (A4)

Толеранција на регистрација

Од предна до задна страна: 1,0 mm или помалку

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Резолуција на печатење

2.400 dpi x 2.400 dpi, 256 градации

Капацитет за хартија

Стандардно:


3 x касети за 550 листови (80 gsm)


Опции:


Повеќенаменски фах за 100 листови


POD Deck Lite-B1:


1 x страничен магацин за хартија за 3.500 листови (A4/A3/SRA3)


Магацин за хартија со повеќе фиоки B1:


1 x 6.000 листови (3 x 2.000 листови - A4/A3/SRA3)

-

Максимален капацитет за внес на хартија

7.650 листови (A4/A3)

Максимален капацитет за излез на хартија

4.000 листови (A4 80 gsm)

Поддржани типови на медиуми

Касети:


Тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија, хартија за банкноти, меморандуми, хартија за картички*, транспарентна хартија, пликови**


Повеќенаменски фах:


Тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, обложена хартија, однапред издупчена хартија, хартија за картички, хартија за банкноти, транспарентна хартија, етикети, пликови, меморандуми


Изборни магацини за хартија:


Тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија, обложена хартија, хартија со текстура, хартија за банкноти, транспарентна хартија, етикети, меморандуми, хартија за картички*, пликови


* Потребен е додаток за снабдување со картички


** Потребен е додаток за снабдување со пликови

Поддржани големини на медиуми

Касети за хартија 1, 2 и 3:


Стандардна големина: A4, A4R, A5R, A3, SRA3, 13"x19" (330 x 483 mm)


Слободна големина: 100 mm x 148 mm до 330,2 mm x 487,7 mm


Повеќенаменски фах:


Стандардна големина: A4, A4R, A5R, A3, SRA3, 13"x19" (330 x 483 mm)


Слободна големина: 100 x 148 mm до 330,2 x 487,7 mm


Пликови: бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL

Поддржани тежини на медиуми

Касети: 52 до 220 gsm


Повеќенаменски фах/Изборен магацин за хартија: 52 до 300 gsm


Двострано: 52 до 300 gsm

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Потребно време за загревање

Прибл. 360 секунди

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-speed


Етернет: 1000 BaseT/100Base -TX/10Base-T


Стандардно: 2 x USB Host

Мрежни протоколи

TCP/IP* (LPD/ Port 9100/ WSD/ IPP/ IPPS/ SMB/ FTP), IPX/ SPX (NDS, Bindery), AppleTalk


*Поддршка за IPv4/IPv6

Брзина на процесор

1,66 GHz (SOC ARM 1136JF-S 400 MH, ARM 946 200 MH

Меморија

1,5GB (SOC 2GB)

Хард диск драјв

Стандарден хард диск драјв од 1TB

Контролен панел (EFI/Canon PS/PCL)

Контролен панел во исправена положба D1: 26,4 cm (10,4 инчи) TFT SVGA LED екран на допир во боја со задно осветлување

Димензии (Ш x Д x В)

1.952 mm* x 934 mm x 1.424 mm** (Ш x Д x В)


* Содржи панел за ракување и изборен излезен фах


** Содржи панел за ракување (со висина до ADF од 1.222,2 mm)

Простор за инсталирање (Ш x Д)

1.952 (W) x 1.624 (D) mm

Тежина

Прибл. 316kg *вклучувајќи и ADF

Работни услови

Температура: 20 до 27ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 15 до 60 % RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 16A x 2 *Цела Европа


220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 13A x 2 *Обединето Кралство

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1.560W (кај уредот за напојување) или помалку + 2.500W (кај единицата за спојување) или помалку


Режим на подготвеност: прибл. 1,0 Wh или помалку


Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 8,6 kwh


Потрошувачка на енергија (режим на мирување): 1,5 Wh или помалку


Време за влез во режим на мирување: 5 минути


Време за ставање на уредот во режим на исклучена дополнителна компонента: 4 часа


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Нивоа на шум

Звучен притисок


Активен режим: 75 dB или помалку, Режим на подготвеност: 56 dB или помалку

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОНТРОЛОРОТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ FIERY

Изборен / стандарден

По избор

Име

imagePRESS сервер G100 (вграден сервер базиран на Fiery)


imagePRESS сервер F200 (надворешен сервер базиран на Fiery)

Јазици за опис на страница

PCL5/6 (драјвер и помошна алатка за поддршка: само за вграден)


Adobe PostScript Level 3

Резолуција

1.200 dpi x 1.200 dpi, 600 dpi x 600 dpi

Меморија

Вграден сервер базиран на Fiery: 1 x 2GB


Надворешен сервер базиран на Fiery: 2 x 2 GB

Хард диск драјв

Вграден сервер базиран на Fiery: 1 x 500GB


Надворешен сервер базиран на Fiery: 1 x 1 TB

Брзина на процесор

Вграден сервер базиран на Fiery: 2,9 GHz(Intel Pentium G850)


Надворешен сервер базиран на Fiery: до 3,1 GHz (Intel Core i5–2400)

Фонтови

138 Adobe PS фонтови, 113 PCL фонтови, 32 баркодови

Поддржани оперативни системи

Windows XP, Server 2003, Server 2008, Server 2008R2, Server 2012, Vista, 7, 8, 8.1


MacOS 10.5, 10.6, 10.7,10.8, 10.9, 10.10(Yosemite)

Интерфејс

Етернет 1000 Base-T/100Base-TX/10Base-T, USB, DVI приклучок (само за F200), DSUB 15-пински приклучок (само за G100)

Мрежни протоколи

TCP/IP, AppleTalk (поддршка само за преземање на фонтови), Bonjour, SNMP, IPP, FTP, SMB, IPv6, WSD (минимална поддршка за добивање WHQL сертификат)

EFI дополнителна опрема (изборна)

Fiery impose/compose, Productivity Package (за G100), GA Package Premium Edition (за F200), комплет со отстранлив HDD (за F200)

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНИРАЊЕ

Име

Единица за двострано исчитување на слики во боја H1

Опис

Изборен скенер во боја со рамно лежиште и двостран автоматски механизам за снабдување со документи за 300 листови (двострано скенирање во едно поминување)

Поддржани големини на медиуми

A3, A4, A4R, A5, A5R, слободни големини (Ш x Д): мин. 139,7 mm x 128 mm, макс. 432 mm x 304,8 mm

Поддржани тежини на медиуми (Ц-Б/БОЈА)

Еднострано скенирање (Ц-Б/БОЈА): 38 до 220 gsm/64 до 220 gsm; двострано скенирање (Ц-Б/БОЈА): 50 до 220 gsm/64 до 220 gsm

Резолуција на скенирање

Копирање: 600 dpi x 600 dpi


Испраќање: 600 dpi x 600 dpi / 300 dpi x 300 dpi

Двострано скенирање

2-страно на 2-страно (автоматски)

Брзина на скенирање

Еднострано (A4, 300 dpi): (Ц-Б/БОЈА) 120/120 слики/мин.


Двострано (A4, 300 dpi): (Ц-Б/БОЈА) 200/140 слики/мин.


Еднострано (A4, 600 dpi): (Ц-Б/БОЈА) 120/70 слики/мин.


Двострано (A4, 600 dpi): (Ц-Б/БОЈА) 120/70 слики/мин.

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА КОПИРАЊЕ

Брзина на копирање (Ц-Б/БОЈА)

Модел со брзина од 60 стр./мин.: до 60/60 стр./мин. (A4/A5R), до 60 стр./мин. (A4R)

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT) (Ц-Б/БОЈА)

Во боја: прибл. 7,7 сек.


Ц-Б: прибл. 6,9 сек.

Резолуција на копирање

Читање: 600 dpi x 600 dpi


Печатење: 2.400 dpi x 2.400 dpi

ВНЕС НА ХАРТИЈА

POD Deck Lite-B1

Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 13"x19", Слободна големина (139,7 mm x 148 mm до 330,2 mm x 487,7 mm)


Тежина на хартија: 52 до 300 gsm


Капацитет за хартија: 3.500 листови (80 gsm) / 4.000 листови (64gsm)


Димензии (Ш x Д x В): 717 mm x 686 mm x 568 mm


Тежина: прибл. 76 kg

Магацин за хартија со повеќе фиоки B1

Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 13"x19", Слободна големина (139,7 mm x 182 mm до 330,2 mm x 487,7 mm)


Тежина на хартија: 52 до 300 gsm


Капацитет на хартија: 3 x 2.000 листови, вкупно 6.000 листови (80 gsm)/3 x 2.200 листови, вкупно 6.600 листови (64 gsm)


Димензии (Ш x Д x В): 950 mm x 797 mm x 1.098 mm


Тежина: прибл. 155 kg

ИЗЛЕЗНИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Единица за захефтување Finisher-T1

Капацитет на фах:


Капацитет на горен фах (A): A4/A4R/A5R 1.300 листови, A3 650 листови, SRA3/13"x19" 650 листови


Капацитет на долен фах (B): A4 2.450 листови, A4R 1.700 листови, A3 650 листови, SRA3 650 листови


Тежина на хартија: 52 до 300 gsm


Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно


Капацитет на единица за захефтување: A4: 50 листови, A3/A4R: 30 листови


Димензии (Ш x Д x В): 644 mm (Max 761*) x 656 mm x 1.121 mm


*кога помошниот фах е извлечен.


Тежина: прибл. 48 kg

Единица за завршна обработка на брошури-T1

Капацитет на фах:


Капацитет на горен фах (A): A4/A4R/A5R 1.300 листови, A3 650 листови, SRA3/13"x19" 650 листови


Капацитет на долен фах (B): A4 2.450 листови, A4R 1.700 листови, A3 650 листови, SRA3 650 листови


Тежина на хартија: 52 до 300 gsm


Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно


Капацитет на единица за захефтување: A4: 50 листови, A3/A4R: 30 листови


Големина на хартија за спојување на брошури: A3, A4R


Капацитет на единицата за захефтување за спојување на брошури: 16 листови (80 gsm)


Димензии (Ш x Д x В): 644 mm (Max 761*) x 656 mm x 1.121 mm


*кога помошниот фах е извлечен.


Тежина: прибл. 72 kg

Надворешна единица за правење 2/4 дупки-C1

Потребна е единица за захефтување или единица за завршна обработка на брошури-T1


Вид на правење дупки: со избор од 2 дупки и 4 дупки (FRN)


Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52-256 gsm


Прифатлива големина на хартија при правење дупки: 2 дупки: A3, A4, A4R, Слободна големина (182 x 182 до 297 x 432,0 mm) 4 дупки: A3, A4, Прилагодена големина Слободна големина (257 x 182 mm до 297 x 432 mm)


Тежина: прибл. 7,7 kg

Надворешна единица за правење 4 дупки-C1

Потребна е единица за захефтување или единица за завршна обработка на брошури-T1


Вид на правење дупки: 4 дупки (Swe)


Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52-256 gsm


Прифатлива големина на хартија при правење дупки: 2 дупки: A3, A4, A4R, Слободна големина (182 x 182 до 297 x 432,0 mm) 4 дупки: A3, A4, Прилагодена големина Слободна големина (257 x 182 mm до 297 x 432 mm)


Тежина: прибл. 7,7 kg

Единица за завршна обработка AM1

Капацитет на фах:


Капацитет на горен фах (A): A4/A4R/A5R 1.000 листови, A3 1.000 листови, SRA3/13"x19" 1.000 листови


Капацитет на долен фах (B): A4 4.000 листови, A4R 2.000 листови, A3 1.500 листови, SRA3 1.000 листови


Тежина на хартија: 52 до 300 gsm


Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно


Капацитет на единица за захефтување: A4: 100 листови, A3/A4R: 50 листови


Димензии (Ш x Д x В): 800 mm x 792 mm x 1.239 mm


Тежина: прибл. 130 kg

Единица за завршна обработка на брошури AM2

Капацитет на фах:


Капацитет на горен фах (A): A4/A4R/A5R 1.000 листови, A3 1.000 листови, SRA3/13"x19" 1.000 листови


Капацитет на долен фах (B): A4 4.000 листови, A4R 2.000 листови, A3 1.500 листови, SRA3 1.000 листови


Тежина на хартија: 52 до 300 gsm


Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно


Капацитет на единица за захефтување: A4: 100 листови, A3/A4R: 50 листови


Големина на хартија за спојување на брошури: A3, A4R,SRA3, 13"x19", Слободна големина 210 x 279,4 mm до 330,2 x 487,7 mm


Капацитет на единицата за захефтување за спојување на брошури: 25 листови (80 gsm)


Димензии (Ш x Д x В): 800 mm x 792 mm x 1.239mm


Тежина: прибл. 180 kg

Единица за правење дупки BT1 / BU1

Потребна е или единицата за завршна обработка на брошури AM2 или единицата за завршна обработка AM1


Вид на единица за правење дупки: BT1: со избор од 2 дупки и 4 дупки (Франција), BU1: 4 дупки (Шведска)


Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52-300 gsm


Прифатлива големина на хартија при правење дупки: 2 дупки: A3, A4, A4R, Слободна големина (182 x 182 до 297 x 432,0 mm) 4 дупки: A3, A4, Прилагодена големина/Слободна големина (257 x 182 mm до 297 x 432 mm)


Тежина: прибл. 7,7kg

Излезен фах-A1

Големина на хартија: сите достапни големини на единицата за означување


Тежина на хартија: 52 до 300 gsm


Излезен капацитет: 250 листови при еднострано печатење/100 листови при двострано печатење


Димензии (Ш x Д x В): 422 mm × 382 mm × 175 mm


Тежина: прибл. 1,2 kg