Canon imagePRESS C6011VPS Спецификации

ОСНОВНИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Тип

Конзола

Резолуција

1200 dpi x 1200 dpi


256 градации

Продуктивност

Тежина (gsm) / еднострано (стр./мин.)


A4:


60 до 325 gsm : 61,7


A3:


60 до 209 gsm : 33,0


210 до 325 gsm : 30,8


SRA3:


60 до 209 gsm : 31,0


210 до 325 gsm : 28,8


13" x 19":


60 до 209 gsm : 28,8


210 до 325 gsm : 26,8

Препорачан месечен обем

50.000 до 250.000 страници (A4)

Максимален месечен обем

900.000 страници (A4)

Толеранција на регистрација

+/- 0,5 mm

Големини на хартија

A5R*, A4, A4R, A3, SRA3 (320 x 450 mm), 13"x 19"(330,2 x 482,6 mm)


Слободна големина 182 x 182 mm до 330,2 x 487,7 mm


*Потребна е единица за проследување(по избор).

Тежина на хартија

60 до 325 gsm

Капацитет за хартија

Стандарден магацин: 1.000 листови x 2 фиоки (80gsm)

Вкупен капацитет за снабдување со хартија

10.000 листови макс.

Вкупен капацитет за излезна хартија

17.000 листови макс.

Меморија

1,5 GB

Хард диск драјв

80 GB x 2

Екран

15-инчен LCD екран на допир со кориснички интерфејс

Интерфејс

Етернет (100Base-TX/10Base-T)

Напојување со енергија

380 - 415V (3 фази, 5 кабли), 32A

Потрошувачка на енергија

8,68 kW макс.

Димензии (Ш x Д x В)

2,586 x 1,152 x 1,330 mm (без исправениот панел)


2,586 x 1,152 x 1,750 mm (со светилка за предупредување на оператор Oce)

Тежина

1.200 kg

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТЕЊЕ

Име

PRISMAsync R3 контролор

Опис

Вграден контролер за бои со високи перформанси Océ PRISMAsync за imagePRESS C6011VPS

Опции

Планер во панелот за ракување: функција планирање однапред за 8 часа за повеќе задачи во исто време; редослед на задачи кои чекаат да се извршат/задачи во распоред, архива на задачи за печатење; еден ред на чекање и управување со задачи за печатење и копирање; проследување (spool-while-RIP-while-print-while-clean-up): неограничена должина на задачи при константна брзина на печатење преку чистење за време на печатењето; повеќе стандардни и прилагодливи профили за работни процеси; ракување врз основа на медиуми со каталог за медиуми PRISMA; контролер базиран на веб Уредувач на подесувања; професионално управување со бои со голема брзина преку модулот за управување со бои Adobe ACE и наменскиот GPU (процесор за графика), калибрација по вид на медиум и полутонови, уредување на бои во точка кое вклучува дефинирање на CMYK вредност за нијанси на бои во точка, дефинирање на однапред подесена палета на бои за едноставна повторна употреба која заштедува време, калибрација по вид на медиум и полутонови, уредување на бои во точка кое вклучува дефинирање на CMYK вредност за нијанси на бои во точка, дефинирање на однапред подесена палета на бои за едноставна повторна употреба која заштедува време; автоматизирање на работни процеси преку LPR редови на чекање и автоматски фолдери за PDF/PS; IPDS лиценца, PDF за IPDS лиценца за стандардно IPDS печатење; Adobe PDF Print Engine (R3.1); врска со уредот и поддршка за име на профил на бои

Вид на сервер

Надворешен

Оперативен систем

Windows 7

Процесор

Intel QuadCore i7

GPU

nVidia GeForce GTS650

Меморија

16 GB

Хард диск

3 x 3,5" SATA II, 250 GB, 7200 RPM

Интерфејс

Ethernet (10/100/1000 Base-T), TCP/IP (LPR / LPD, лежиште 9100, SMB), статична IP / автоматска IP (DHCP)

Јазик за опис на страница

Adobe PostScript 3 (3020)/APPE (издание 3.1); PDF 1.7, Extension Level 3 (за Acrobat 9); PDF-X; оптимизиран PS; оптимизиран PDF, PDF/ VT (Level1)

Протоколи

SNMP v1/v2c/v3, ресурси на централен уред MIB, системска група MIB II, печатач MIB, следење на задачи MIB

Фонтови

136 фонтови од тип 1 за романски јазици


Импортирање на PS фонтови од страна на корисник преку Уредувач на подесувања

База на податоци за бои во точка

HKS K, HKS K 3000+, HKS N, HKS N 3000+Pantone® Goe (не)обложени, Pantone®+ (не)обложени со цврста структура

Драјвери за печатач

Windows Vista, Windows 7 (32 и 64 - битен), Windows 8, Windows Server 2003 / 2008 R2 / 2012, Mac OS X 10.6/10.7/10.8 (32 бита)/10.7, PPD функции: избор на медиуми, избор на распоред, програмирање на страници со поместување на картички и текст на картички, избор на (под)групи, мешано двострано/едностарно печатење на (под)групи, поместување на маргини, квалитет на слика и подесувања за бои, однапред поставени бои, дефинирање на шаблон, водени знаци

Безбедност

E-shredding, HTTPS SNMP v3; заштита со лозинка по улога на корисник (главен оператор, системски администратор, сервисер), sds, omap, DocBox и HotFolders

Дополнителна опрема

Опции: DocBox, програмирање на страници, лиценца за далечинско прегледување, лиценца за преклопување, лиценца за скенирање, лиценца за електронско сецкање, лиценца за IPDS, PDF за лиценца за IPDS, Add. Mрежен адаптер (за IPDS) лиценца за напредно управување со бои, лиценца за далечински услуги, -Rite i1 Basic за калибрација; X-Rite i1 Process Control (софтвер, i1 спектрофотометар кој не опфаќа UV),X-Rite i1 Process Control Production (софтвер, i1 спектрофотометар кој не опфаќа UV, i1 IO табела на скенирање)

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНИРАЊЕ

Лиценца за скенирање

Изборна лицена за функција за скенирање/копирање, Функции: директно вметнување на профили за sRGB или Adobe RGB бои за скенирање на PDF; скенирање при загревање; стандардни и кориснички дефинирани шаблони за скенирање и копирање

Брзина на скенирање и резолуција

Еднострано: 20 слики/мин. Двострано: 15 слики/мин.


150 dpi, 300 dpi, 600 dpi

SCAN RESOLUTION

Дестинации

Скенирање-кон-е-mail, скенирање кон FTP, скенирање кон ред на чекање, скенирање кон задачи кои чекаат да се извршат, скенирање кон PRISMAaccess, скенирање кон SMB

Формат на фајл

(со една/повеќе страници) TIFF, JPEG, PDF

СПЕЦИФИКАЦИИ НА МЕХАНИЗАМ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ДОКУМЕНТИ

Име на читач на слики во боја

Читач на слики во боја-H1

Големина на хартија

A5, A5R, A4, A4R, A3

Резолуција за читање

600 dpi x 600 dpi

Димензии и тежина

732 x 595 x 105 mm


17,5 kg

Име на читач на слики во боја

DADF-R1

Големина на хартија

A5, A4, A4R, A3, слободни големини (182 x 139,7 до 297 x 432 mm)


Макс. број на оригинали 100 листови (80 gsm)

Тежина на хартија

A4, A5: 50 до 216 gsm (еднострана/двострана)


A3, A4R: 50 до 216 gsm (еднострана), 50 до 200 gsm (двострана)

MAX. NUMBER OF ORIGINALS

Брзина на скенирање на документи (макс.)

Еднострано 20 слики/мин. Двострано 15 слики/мин.

Димензии и тежина

646 x 570 x 143 mm


22 kg

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ЗАЛИХА НА ХАРТИЈА

Име на уред

POD магацин-A1 / секундарен POD магацин-A1

Големина на хартија

A4, A4R, A3, SRA3 (320 x 450 mm), 13" x 19"(330,2 x 482,6 mm)


Слободна големина 182 x 182 mm до 330,2 x 487,7 mm

Тежина на хартија

60 до 325 gsm

Тип на хартија

Тенка, обична, тешка, рециклирана, во боја, однапред издупчена, хартија за банкноти, етикети,


транспарентна, хартија за картички, обложена, хартија со текстура, паус

Капацитет за хартија

4.000 листови (80 gsm): 1.000 листови x 2 фиоки, 2.000 листови x 1 фиока

Откривање на двојно повлекување и излезен фах

Да (примарен POD магацин)

Димензии (Ш x Д x В)

POD магацин-A1 982 mm x 792 mm x 1.095mm


POD магацин-A1 + секундарен POD магацин-A1 1.793 mm x 792 mm x 1.095mm

Тежина

POD магацин-A1: 250 Kg


POD магацин-A1 + секундарен POD магацин-A1: 480 Kg

DIMENSIONS AND WEIGHT

Енергија

POD магацин-A1: 240V, 6A


Секундарен POD магацин-A1: 240V, 2,8A

Име на уред

Магацин за хартија-AC1

Големина на хартија

A4, A4R, A3, SRA3 (320 x 450 mm), 13" x 19"(330 x 483 mm)


Капацитет за хартија: 3.500 листови (80 gsm)

Тежина на хартија

64 до 300 gsm

Тип на хартија

Тенка, обична, тешка, рециклирана, во боја, однапред издупчена, хартија за банкноти,


транспарентна, етикети, обложена, хартија со текстура, паус

Димензии и тежина

601 x 621 x 570 mm


51 kg

Име на уред

Единица за проследување-A1

Големина на хартија

A5R, A4, A4R, A3, SRA3 (320 x 450 mm), 13" x 19"(330,2 x 482,6 mm)


Слободна големина 139,7 x 182 mm до 330,2 x 487,7 mm


Капацитет за хартија: 100 листови (80 gsm)

Тежина на хартија

64 до 256 gsm

Тип на хартија

Тенка, обична, тешка, рециклирана, во боја, однапред издупчена, хартија за банкноти,


транспарентна, етикети, хартија за картички, обложена, хартија со текстура, паус

ИЗЛЕЗНИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Име на единица за завршна обработка

Единица за редење со висок капацитет-С1


(може да се поврзат до 2 единици за редење)

Големина на хартија

Фах за редење: A4, A3, SRA3, 13”x19”, хартија за картички (A4), слободна големина (216 x 182 mm до 330,2 x 487,7 mm)


Излезен фах: A5R, A4, A4R, A3, SRA3, 13x19”, хартија за картички (A4), слободна големина (139,7 x 182 mm до 330,2 x 487,7 mm)

Тежина на хартија

Фах за редење: 64 до 300 gsm


Излезен фах: 60 до 325 gsm

Капацитет за редење

Фах за редење: 5.000 листа (80gsm)


Излезен фах: 1.000 листа (80gsm)

Димензии и тежина

860 x 765 x 1.240 mm


217 kg

POWER

Име на единица за завршна обработка

Единица за редење со висок капацитет-F1

Опис

Директно и офсет редење во корпа. Интерфејс со единици за завршна обработка од 3-ти страни, доколку е инсталиран изборен DFD комплет. Може да се инсталира една единица за редење со висок капацитет. Собира 6.000 листови (80 gsm) во два реда со по 3.000 листови во главниот излезен фах. Дополнителни 200 листови.


Капацитет за печатење: капацитет за печатење во горниот фах. Опцијата за отстранување на листовите за време на печатењето овозможува неограничен капацитет за печатење.


Тежина и големина на хартија: како што е дефинирано за главната машина за сите локации на печатење

Име на единица за завршна обработка

Единица за завршна обработка-AJ1 / Единица за средишна завршна обработка-AJ2

Број на фахови

2 фахови

Капацитет на фах (без единица за захефтување)

Фах A: A4/A4R/A5R 3.000 листови, A3 1.500 листови, SRA3/13"x19" 1.000 листови


Фах B: A4/A4R 2.000 листови, A3 1.000 листови

Капацитет на фах (единица за захефтување)

Фах A: A3/A4/A4R 1.000 листови/100 сетови


Фах B: A4/A4R 2.000 листови/100 сетови, A3 1.000 листови/ 100 сетови

Позиција на единицата за захефтување

Во агол, двојно, спојување на брошури (само единица за средишна завршна обработка-AJ2)

Капацитет на единицата за захефтување (80gsm)

A4: 100 листови, A3/A4R: 50 листови

Големина на хартија за спојување на брошури

A3, A4R,SRA3, 13"x19"


Слободна големина 210 x 279,4 mm до 330,2 x 487,7 mm

Тежина на хартија за спојување на брошури

Внатрешни страници: 60 до 220 gsm


Корици: 64 до 300 gsm

Капацитет на единицата за захефтување за спојување на брошури

2-25 листови (80 gsm)

Капацитет за редење на брошури

30 сетови (80 gsm/ 5 листови)

Име на единица за завршна обработка

Единица за правење дупки-BC1/BD1


(потребна е или единицата за средишна завршна обработка -AJ2 или единицата за завршна обработка-AJ1)

Внатрешна линиска единица за правење дупки

BC1: со избор од 2 дупки и 4 дупки (FRN)

Тип на правење дупки

BD1: 4 дупки (Swe)

Прифатлива тежина на хартија при правење дупки

60-200 gsm

Прифатлива големина на хартија при правење дупки

2 дупки: A3, A4 4 дупки: A3, A4

Дијаметар на правење дупки

6,5 mm

Име на единица за завршна обработка

Единица за вметнување документи-C1

Број на фахови

2 фахови

Големина на хартија

Горен фах: A4, A4R, слободна големина (182 × 182 mm до 297 × 330,2 mm)


Долен фах: A4, A4R, A3, SRA3, 13"×19", слободна големина (182 × 182 mm до 330,2 × 487,7 mm)

Тежина на хартија

60 до 300 gsm

Капацитет за хартија

200 листови x 2 фахови (80 gsm)

Димензии и тежина

625 × 667 × 213 mm


17 kg

Име на единица за завршна обработка

Единица за отсекување брошури D1


Отсекување на еден раб (страна на отворање)


(потребна е единицата за средишна завршна обработка-AJ2)

Отсекување по ширина

2-20 mm

Отсекување по дебелина

До 50 листови (вклучува корици)

Капацитет на фах

30 сетови (80 gsm/ 5 листови)

Прифатлива тежина на хартија

60 до 300 gsm

Димензии и тежина

1.575 x 770 x 1.040 mm


152 kg

Име на единица за завршна обработка

Единица за отсекување брошури со две сечила -A1


Отсекување на горни и долни рабови


(потребна е единица за отсекување брошури)

Отсекување по ширина

2-15 mm

Отсекување по дебелина

До 50 листови (вклучува корици)

Капацитет на фах

30 сетови (80 gsm/ 5 листови)

Прифатлива тежина на хартија

60 до 300 gsm

Димензии и тежина

536 x 770 x 1.040 mm


145 kg

Енергија

240V, 2,3A

Име на единица за завршна обработка

Единица за совршено поврзување-B1


(потребна е единицата за вметнување документи-C1)

Големина на брошури

Широчина: 203 до 297 mm, должина: 138 до 216 mm

Дебелина на брошури

До 25 mm

Опсег на сечење

Горе/долу: 13 до 79 mm, преден раб: 6,5 до 49,5 mm

Страници на главната содржина

Број на листови: 10 до 200 листови (80 gsm)


Големини: A4, SRA4, слободна големина (ширина: 257 до 320 mm, должина: 182 до 228,6 mm)

Тежина на хартија

60 до 163gsm*


*106 до 163 gsm: до 10 листови како хартија за вметнување

Корица

Број на листови: 1 лист


Големини: A3, SRA3, слободна големина (ширина: 257 до 330,2 mm, должина: 364,0 до 487,7 mm)


Тежина на хартија: 90 до 300 gsm

Капацитет на фах

Прибл. 127 mm или вкупно прибл. 1.000 листови хартија како вкупен капацитет

Димензии и тежина

922 x 791 x 1.360 mm


316 kg

POWER

Име на единица за завршна обработка

Професионална единица за правење дупки-B1

Прифатлива тежина на хартија при правење дупки

75-216 gsm (обична хартија), Pro Click:75-176 gsm (обична хартија)

Прифатлива големина на хартија при правење дупки

A4

Алатки за правење дупки

Пластичен чешел, 21 дупка


Двојна јамка, 23 дупки (кружно)


Двојна јамка, 34 дупки (кружно)


Спирала во боја, 47 дупки


Поврзување со пластична лента, 12 дупки


За прстени со отворање, 4 дупки


За прстени со отворање, 2 дупки


За прстени со отворање, 4 дупки(шведски)


Pro Click, 34 дупки

Димензии и тежина

305 × 792 × 1.040 mm


80 kg

Име на единица за завршна обработка

Професионална единица за интеграција со правење дупки-A1


Задолжително за професионалната единица за правење дупки-B1

Димензии и тежина

250 × 792 × 1.040 mm


40 kg

Енергија

240V, 3,1A