Canon imagePRESS C700 Спецификации

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Брзина на печатење

imagePRESS C700: до 70 стр./мин.

Препорачан месечен обем

imagePRESS C700: од 20.000 до 80.000 страници (A4)

Максимален месечен обем

imagePRESS C700 : до 400.000 страници (A4)

Толеранција на регистрација

Од предна до задна страна: 1,0 mm

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Резолуција на печатење

2.400 dpi x 2.400 dpi, 256 градации

Капацитет за хартија

Стандарден: 3 x касети за 550 листови (80 gsm)


Изборен: повеќенаменски фах за 100 листови


POD Deck Lite-B1: 1 x страничен магацин за хартија за 3500 листови (A4/A3/SRA3)


Магацин за хартија со повеќе фиоки B1: 1 x 6.000 листови (3 x 2.000 листови - A4/A3/SRA3)

Максимален капацитет за внес на хартија

7.650 листови (A4/A3)

Максимален капацитет за излез на хартија

11.200 листови (A4 80 gsm)

Поддржани типови на медиуми

Касети:


Тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија, хартија за банкноти, меморандуми, хартија за картички*, транспарентна хартија, пликови**


Повеќенаменски фах:


Тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, обложена хартија, однапред издупчена хартија, хартија за картички, хартија за банкноти, транспарентна хартија, етикети, пликови, меморандуми


Изборен магацин за хартија:


Тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија, обложена хартија, хартија со текстура, хартија за банкноти, транспарентна хартија, етикети, меморандуми, хартија за картички***, пликови


* Потребен е додаток за снабдување со картички


** Потребен е додаток за снабдување со пликови


** Потребен е магацин за хартија со повеќе фиоки B1

Поддржани големини на медиуми

Касети за хартија 1, 2 и 3:


Стандардна големина: A4, A4R, A5R, A3, SRA3, 13"x19" (330 x 483 mm)


Слободна големина: 100 mm x 148 mm до 330,2 mm x 487,7 mm


Повеќенаменски фах:


Стандардна големина: A4, A4R, A5R, A3, SRA3, 13"x19" (330 x 483 mm)


Слободна големина: 100 x 148 mm до 330,2 x 487,7 mm


Пликови: бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL

Поддржани тежини на медиуми

Касети: 52 до 220 gsm


Повеќенаменски фах/Изборен магацин за хартија: 52 до 300 gsm


Двострано: 52 до 300 gsm

Потребно време за загревање

Прибл. 360 секунди

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-speed


Етернет: 1000 BaseT/100Base -TX/10Base-T


Стандардно: 2 x USB Host

Мрежни протоколи

TCP/IP* (LPD/ Port 9100/ WSD/ IPP/ IPPS/ SMB/ FTP), IPX/ SPX (NDS, Bindery), AppleTalk


*Поддршка за IPv4/IPv6

Брзина на процесор

1,66 GHz (SOC ARM 1136JF-S 400 MHz、ARM 946 200 MHz)

Меморија

1,5GBSOC 2GB)

Хард диск драјв

Стандарден хард диск драјв од 1TB

Контролен панел (EFI/Canon PS/PCL)

Контролен панел во исправена положба D1: 26,4 cm (10,4 инчи) TFT SVGA LED екран на допир во боја со задно осветлување

Контролен панел (PRISMAsync)

Панел за ракување-B1: екран на допир од 15 инчи

Димензии (Ш x Д x В)

1.952 mm* x 934 mm x 1.424 mm** (Ш x Д x В)


* Содржи панел за ракување и изборен излезен фах


** Содржи панел за ракување со висина до ADF од 1.222,2mm

Минимален оростор за инсталирање (Ш x Д)

1.952 (W) x 1.624 (D) mm

Тежина

Прибл. 316kg *вклучувајќи и ADF

Работни услови

Температура: 20 до 27ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 15 до 60 % RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 16A x 2 *Цела Европа


220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 13A x 2 *Обединето Кралство

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл 1.560W (кај уредот за напојување) или помалку + 2.500W (кај единицата за спојување) или помалку


Режим на подготвеност: прибл. 1,0Wh или помалку


Режим на мирување: прибл. 1,5Wh или помалку


Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 9,7kwh кај imagePRESS C700 при 70 страници во минута


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум

Звучен притисок


Активен режим: 75dB или помалку, Режим на подготвеност: 56dB или помалку

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОНТРОЛОРОТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ FIERY

Изборен / стандарден

По избор

Име

imagePRESS сервер F200 (надворешен сервер базиран на Fiery)


imagePRESS сервер G100 (вграден сервер базиран на Fiery)

Јазици за опис на страница

PCL5/6 (драјвер и помошна алатка за поддршка: само за вграден/ PCL интерпретатор кој е достапен на надворешен Fiery сервер)


Adobe PostScript Level 3

Резолуција

1.200 dpi x 1.200 dpi, 600 dpi x 600 dpi

Меморија

Надворешен сервер базиран на Fiery: 2 x 2 GB


Вграден сервер базиран на Fiery: 1 x 2 GB

Хард диск драјв

Надворешен сервер базиран на Fiery: 1 x 1 TB


Вграден сервер базиран на Fiery: 1 x 500 GB

Брзина на процесор

Надворешен сервер базиран на Fiery: до 3,1 GHz (Intel Core i5–2400)


Вграден сервер базиран на Fiery: 2,9 GHz(Intel Pentium G850)

Фонтови

138 Adobe PS фонтови, 113 PCL фонтови, 32 баркодови

Поддржани оперативни системи

Windows XP, Server 2003, Server 2008, Server 2008R2, Server 2012, Vista, 7, 8, 8.1


MacOS 10.5, 10.6, 10.7,10.8, 10.9

Интерфејс

Етернет 1000 Base-T/100Base-TX/10Base-T, USB, DVI приклучок (само за F200), DSUB 15-пински приклучок (само за G100)

Мрежни протоколи

TCP/IP, AppleTalk (поддршка само за преземање на фонтови), Bonjour, SNMP, IPP, FTP, SMB, IPv6, WSD (минимална поддршка за добивање WHQL сертификат)

EFI дополнителна опрема (изборна)

Fiery impose/compose, GA Package Premium Edition (за F200), Productivity Package (за G100), комплет со отстранлив HDD комплет (за F200)

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОНТРОЛЕРОТ PRISMASYNC

Изборен/стандарден

По избор

Име

PRISMAsync iPR C800 серија A1

Јазици за опис на страница

Postscript L3, PDF 1.7, IPDS (трансакциски), PCL/PJL (трансакциски)

Резолуција

PS/PDF: 600 x 600 dpi или 1.200 x 1.200 dpi, трансакциски PCL: 600 x 600 dpi, трансакциски IPDS: 600 x 600 dpi

Меморија

4x 4GB DDR3

Хард диск драјв

3 x 3,5" SATA II, 250 GB, 7200 RPM

Брзина на процесор

Intel® QuadCore™ i7, 2,8 GHz

Фонтови

136 фонтови од тип 1 за романски јазици


Импортирање на PS фонтови од страна на корисник преку Уредувач на подесувања


Изборни азиски фонтови за Adobe:


Јапонски: 5 Morisawa фонтови (без Heisei фонтови)


Кинески: 2 фонтови за едноставен кинески, 1 фонт за традиционален кинески


Корејски: 1 фонт за корејски

Поддржани оперативни системи

Поддржани оперативни системи (драјвери за печатач):


Windows Vista (32/64-битен), 7 (32/64-битен), Server 2003 (32/64-битен), Server 2008 (32/64-битен), Server 2008R2 (64-битен), Server 2012R2, 8 (32/64-битен)


MacOS 10.6 (32/64-битен), MacOS 10.7 (32/64-битен), MacOS 10.8 (64-битен), MacOS 10.9 (64-битен)

Интерфејс

Етернет (10/100/1000 Base-T), USB за фајлови преку панелот за ракување, DVI за приклучување на панелот за ракување

Мрежни протоколи

TCP/IP, вклучувајќи статичка/автоматска IP адреса (DHCP)


SNMP v1/v2c/v3, ресурси на централен уред MIB, системска група MIB II, печатач MIB, следење на задачи MIB


испраќање преку lpr, автоматски фолдери, приклучок, SMB, IPP, JDF/JMF (преку адаптер)

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНИРАЊЕ

Име

Единица за двострано исчитување на слики во боја H1

Опис

Изборен скенер во боја со рамно лежиште и двостран автоматски механизам за снабдување со документи за 300 листови (двострано скенирање во едно поминување)

Тип

Рамно лежиште во боја плус двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување

Поддржани големини на медиуми

A3, A4, A4R, A5, A5R, слободни големини (Ш x Д): мин. 139,7 mm x 128 mm, макс. 432 mm x 304,8 mm

Поддржани тежини на медиуми (Ц-Б/БОЈА)

Еднострано скенирање (Ц-Б/БОЈА): 38 до 220 gsm/64 до 220 gsm; двострано скенирање (Ц-Б/БОЈА): 50 до 220 gsm/64 до 220 gsm

Резолуција на скенирање

Копирање: 600 dpi x 600 dpi


Испраќање: 600 dpi x 600 dpi / 300 dpi x 300 dpi

Двострано скенирање

2-страно на 2-страно (автоматски)

Брзина на скенирање

Еднострано (A4, 300 dpi): (Ц-Б/БОЈА) 120/120 слики/мин.*


Двострано (A4, 300 dpi): (Ц-Б/БОЈА) 200/140 слики/мин. *


Еднострано (A4, 600 dpi): (Ц-Б/БОЈА) 120/70 слики/мин.*


Двострано (A4, 600 dpi): (Ц-Б/БОЈА) 120/70 слики/мин. *


*Кога PRISMAsync RIP е приклучен:


Еднострано и двострано (A4, 600 dpi): (Ц-Б/БОЈА) 70/70 слики/мин.

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА КОПИРАЊЕ

Брзина на копирање (Ц-Б/БОЈА)

Модел со брзина од 70 стр./мин.: до 70/70 стр./мин. (A4/A5R), до 54 стр./мин. (A4R)

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

Во боја: Прибл. 7,7 сек.


Ц-Б: прибл. 6,9 сек.

Резолуција на копирање

Читање: 600 dpi x 600 dpi


Печатење: 2400 dpi x 2400 dpi

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ВЛЕЗ

POD Deck Lite B1

Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 13"x19", Слободна големина (139,7 mm x 148 mm до 330,2 mm x 487,7 mm)


Тежина на хартија: 52 до 300 gsm


Капацитет за хартија: 3.500 листови (80 gsm) / 4.000 листови (64gsm)


Димензии (Ш x Д x В): 717 mm x 686 mm x 568 mm


Тежина: прибл. 76 kg

Магацин за хартија со повеќе фиоки B1

Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 13"x19", Слободна големина (139,7 mm x 182 mm до 330,2 mm x 487,7 mm)


Тежина на хартија: 52 до 300 gsm


Капацитет на хартија: 3 x 2000 листови, вкупно 6000 листови (80 gsm)/3 x 2200 листови, вкупно 6600 листови (64 gsm)


Димензии (Ш x Д x В): 950 mm x 797 mm x 1098 mm


Тежина: прибл. 155 kg

ИЗЛЕЗНИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Единица за захефтување Finisher-T1

Нуди компатибилност само со imagePRESS C700


Капацитет на фах:


Капацитет на горен фах (A): A4/A4R/A5R 1.300 листови, A3 650 листови, SRA3/13"x19" 650 листови


Капацитет на долен фах (B): A4 2.450 листови, A4R 1.700 листови, A3 650 листови, SRA3 650 листови


Тежина на хартија: 52 до 300 gsm


Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно


Капацитет на единица за захефтување: A4: 50 листови, A3/A4R: 30 листови


Димензии (Ш x Д x В): 644 mm (Max 761*) x 656 mm x 1.121 mm


*кога помошниот фах е извлечен.


Тежина: прибл. 48 kg

Единица за завршна обработка на брошури-T1

Нуди компатибилност само со imagePRESS C700


Капацитет на фах:


Капацитет на горен фах (A): A4/A4R/A5R 1.300 листови, A3 650 листови, SRA3/13"x19" 650 листови


Капацитет на долен фах (B): A4 2.450 листови, A4R 1.700 листови, A3 650 листови, SRA3 650 листови


Тежина на хартија: 52 до 300 gsm


Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно


Капацитет на единица за захефтување: A4: 50 листови, A3/A4R: 30 листови


Големина на хартија за спојување на брошури: A3, A4R


Капацитет на единицата за захефтување за спојување на брошури: 16 листови (80 gsm)


Димензии (Ш x Д x В): 644 mm (Max 761*) x 656 mm x 1.121 mm


*кога помошниот фах е извлечен.


Тежина: прибл. 72 kg

Единица за завршна обработка AM1

Капацитет на фах:


Капацитет на горен фах (A): A4/A4R/A5R 1.000 листови, A3 1.000 листови, SRA3/13"x19" 1.000 листови


Капацитет на долен фах (B): A4 4.000 листови, A4R 2.000 листови, A3 1.500 листови, SRA3 1.000 листови


Тежина на хартија: 52 до 300 gsm


Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно


Капацитет на единица за захефтување: A4: 100 листови, A3/A4R: 50 листови


Димензии (Ш x Д x В): 800 mm x 792 mm x 1.239 mm


Тежина: прибл. 130 kg

Единица за завршна обработка на брошури AM2

Капацитет на фах:


Капацитет на горен фах (A): A4/A4R/A5R 1.000 листови, A3 1.000 листови, SRA3/13"x19" 1.000 листови


Капацитет на долен фах (B): A4 4.000 листови, A4R 2.000 листови, A3 1.500 листови, SRA3 1.000 листови


Тежина на хартија: 52 до 300 gsm


Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно


Капацитет на единица за захефтување: A4: 100 листови, A3/A4R: 50 листови


Големина на хартија за спојување на брошури: A3, A4R,SRA3, 13"x19", Слободна големина 210x279,4 mm до 330,2x487,7 mm


Капацитет на единицата за захефтување за спојување на брошури: 25 листови (80 gsm)


Димензии (Ш x Д x В): 800 mm x 792 mm x 1.239mm


Тежина: прибл. 180 kg

Единица за отсекување брошури D1

Потребна е единица за завршна обработка на брошури


Отсекување по ширина: 2-20mm


Отсекување по дебелина: до 50 листови (вклучува корици)


Прифатлива тежина на хартија: 52 до 300g/m2


Димензии (Ш x Д x В): 1.575mm x 770mm x 1.040mm


Тежина: прибл. 152kg

Единица за отсекување брошури со две сечила A1

Потребна е единица за отсекување брошури


Отсекување по ширина: 2-15 mm


Отсекување по дебелина: до 50 листови (вклучува корици)


Прифатлива тежина на хартија: 52 до 300 gsm


Димензии (Ш x Д x В): 536 mm x 770 mm x 1.040 mm


Тежина: прибл. 145 kg

Надворешна единица за правење 2/4 дупки-C1

Потребна е единица за захефтување или единица за завршна обработка на брошури-T1. Нуди компатибилност само со imagePRESS C700


Вид на правење дупки: со избор од 2 дупки и 4 дупки (FRN)


Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52-256 gsm


Прифатлива големина на хартија при правење дупки: 2 дупки: A3, A4, A4R, Слободна големина (182 x 182 до 297 x 432,0 mm) 4 дупки: A3, A4, Прилагодена големина Слободна големина (257 x 182 mm до 297 x 432 mm)


Тежина: прибл. 7,7 kg

Надворешна единица за правење 4 дупки-C1

Потребна е единица за захефтување или единица за завршна обработка на брошури-T1. Нуди компатибилност само со imagePRESS C700


Вид на правење дупки: 4 дупки (Swe)


Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52-256 gsm


Прифатлива големина на хартија при правење дупки: 2 дупки: A3, A4, A4R, Слободна големина (182 x 182 до 297 x 432,0 mm) 4 дупки: A3, A4, Прилагодена големина Слободна големина (257 x 182 mm до 297 x 432 mm)


Тежина: прибл. 7,7 kg

Единица за правење дупки BT1 / BU1

Потребна е или единицата за завршна обработка на брошури AM2 или единицата за завршна обработка AM1


Вид на единица за правење дупки: BT1: со избор од 2 дупки и 4 дупки (Франција), BU1: 4 дупки (Шведска)


Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52-300 gsm


Прифатлива големина на хартија при правење дупки: 2 дупки: A3, A4, A4R, Слободна големина (182 x 182 до 297 x 432,0 mm) 4 дупки: A3, A4, Прилагодена големина Слободна големина (257 x 182 mm до 297 x 432 mm)


Тежина: прибл. 7,7kg

Единица за вметнување документи M1

Број на фахови: 2 фахови


Големина на хартија: A3, A4, A4R, SRA3, 13"x19", Слободна големина (182 × 182 mm до 330,2 × 487,7 mm)


Тежина на хартија: 52 до 300 gsm


Капацитет на хартија: 200 листови x 2 фахови (80 gsm)


Димензии (Ш x Д x В): 336 mm (746mm вклучувајќи и фах) × 793 mm × 1407 mm


Тежина: 61kg

Единица за редење со висок капацитет G1

Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 13"x19", Слободна големина (140 × 182 mm до 330,2 × 487,7 mm)


Тежина на хартија: 52 до 300 gsm


Капацитет за печатење


Фах за редење: 6.000 листови (80 gsm) во два реда по 3.000 листови во секој


Горен фах: 200 листови


Димензии (Ш x Д x В): 899 mm × 792 mm × 1.040 mm


Тежина: прибл. 120 kg

Излезен фах A1

Големина на хартија: сите достапни големини на единицата за означување


Тежина на хартија: 52 до 300 gsm


Излезен капацитет: 250 листови при еднострано печатење/100 листови при двострано печатење


Димензии (Ш x Д x В): 422 mm × 382 mm × 175 mm


Тежина: прибл. 1,2 kg

Единица за превиткување хартија F1

Z-превиткување: големина на хартија: A3, A4R, тежина на хартија: 52 до 105 gsm


C-превиткување: големина на хартија: A4R, тежина на хартија: 52 до 105 gsm


Наизменично Z-превиткување: големина на хартија: A4R, тежина на хартија: 52 до 105 gsm


Двојно паралелно: големина на хартија: A4R, тежина на хартија: 52 до 90 gsm


Превиткување на половина: големина на хартија: A4R, тежина на хартија: 52 до 105 gsm


Капацитет за печатење: C-превиткување и наизменично Z-превиткување: 40 листови, двојно паралелно: 25 листови


Димензии (Ш x Д x В): 336 mm × 793 mm × 1190 mm


Тежина: прибл. 71 kg

Единица за совршено поврзување D1

Големина на брошури: ширина: 203 до 297 mm, должина: 138 до 216 mm


Дебелина на брошури: до 25 mm


Опсег на сечење: горе/долу: 6,5 до 39,5 mm на секој раб, преден раб: 6,5 до 49,5 mm


Страници во телото:


Број на листови: 10 до 200 листови (80 gsm)


Големини: A4, SRA4, слободна големина (ширина: 257 до 320 mm, должина: 182 до 228,6 mm)


Тежина на хартија: 52 до 163 gsm* (*106 до 163 gsm: до 10 листови како хартија за вметнување)


Капак:


Број на листови: 1 лист


Големини: A3, SRA3, слободна големина (ширина: 257 до 330,2 mm, должина: 364,0 до 487,7 mm)


Тежина на хартија: 91 до 300 gsm


Капацитет на фахот: прибл. 127 mm или вкупно прибл. 1.000 листови хартија како вкупен капацитет


Димензии: 922 x 791 x 1.300 mm


Тежина прибл. 306 kg


Напојување: 240V, 2,6A

Професионална единица за правење дупки B1

Потребна е или единицата за завршна обработка на брошури AM2 или единицата за завршна обработка AM1, професионална единица за интеграција со правење дупки B1


Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 75-216 gsm (обична хартија), Pro Click: 75-176 gsm


Прифатлива големина на хартија при правење дупки: A4


Алатки за правење дупки: пластичен чешел 21 дупка, двојна јамка 23 дупки (кружно), двојна јамка 34 дупки (кружно), спирала во боја 47 дупки, поврзување со пластична лента 12 дупки, прстени со отворање 4 дупки, прстени со отворање 2 дупки, прстени со отворање 4 дупки (шведски), прстени со отворање 3 дупки, Pro Click 34 дупки


Димензии (Ш x Д x В): 305 mm × 792 mm × 1040 mm


Тежина: прибл. 80 kg

Професионална единица за интеграција со правење дупки C1

Потребна е професионална единица за правење дупки B1


Димензии: 250 × 792 × 1040 mm


Тежина: прибл. 40 kg