Canon imagePRESS C7000VPe Спецификации

ОСНОВНИ СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА FPNM

Тип

Конзола

Резолуција

1200 dpi x 1200 dpi


256 градации

Продуктивност

Тежина (gsm) / еднострано (стр./мин.)


A4:


64 до 300 gsm : 71,6


A3:


64 до 209 gsm : 38,5


210 до 300 gsm : 36,0


SRA3:


64 до 209 gsm : 36,2


210 до 300 gsm : 33,6


13" x 19":


64 до 209 gsm : 33,6


210 до 300 gsm : 31,3

Препорачан месечен обем

30.000 до 300.000 страници (A4)

Максимален месечен обем

1.000.000 страници (A4)

Толеранција на регистрација

+/- 0,5 mm

Големини на хартија

A4, A4R, A3, SRA3 (320 x 450 mm), 13"x19"(330.2 x 482.6 mm)


Слободна големина 182x182 mm до 330,2x487,7 mm

Тежина на хартија

64 до 300 gsm : 71,6

Капацитет за хартија

Стандарден магацин: 1.000 листови x2 фиоки (80gsm)


Вкупен капацитет за снабдување со хартија: 10.000 листови макс.


Вкупен капацитет за излезна хартија: 17.000 листови макс.

Меморија

1,5 GB

Хард диск драјв

80 GB x 2

Екран

10,4" TFT екран на допир

Интерфејс

Ethernet (100Base-TX/10Base-T), USB2.0

Мрежни протоколи

TCP/IP*(LPD/Port9100/WSD/IPP/IPPS/SMB/FTP), IPX/SPX(NDS,Bindery), AppleTalk


*Поддршка за IPv4/IPv6

Напојување со енергија

400V (3 фази, 5 кабли), 32A

Потрошувачка на енергија

8,5kW макс.

Димензии (Ш x Д x В)

2.586 x 1152 x 1.040mm (без исправениот панел)

Тежина

1.200kg (со читач на слики во боја)

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТЕЊЕ

Име

imagePRESS сервер A2300e

Јазик за опис на страница

Adobe PostScript 3, Adobe PDF Print Engine

Резолуција

1200 dpi x 1200 dpi, 600 dpi x 600 dpi

Меморија

3 GB

Хард диск

500 GB × 1

CPU

Intel Corei7 860, 2,80GHz

PS фонтови

136 Adobe PS фонтови

Поддржани OS

Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows Server 2003, Windows Server 2008, Windows Server 2012, MacOS 10.5, 10.6, 10.7, 10.8

Интерфејс

Етернет 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T,USB, VGA приклучок

Мрежен протокол

TCP/IP (LPD / Port9100 / IPP / SMB / FTP)

Изборни елементи

SeeQuence Suite, SeeQuence Impose, SeeQuence Compose, GA Graphic Arts Premium

СПЕЦИФИКАЦИИ НА МЕХАНИЗАМ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ДОКУМЕНТИ НА FPNM

Име на читач на слики во боја

Читач на слики во боја-H1 ER

Големина на хартија

A5, A5R, A4, A4R, A3

Резолуција за читање

600 dpi x 600 dpi

Димензии (Ш x Д x В)

732 x 595 x 105 mm

Тежина

17,5 kg

Име на читач на слики во боја

DADF-R1 ER

Големина на хартија

A5, A4, A4R, A3, слободни големини (182 x 139,7 до 297 x 432 mm)

Тежина на хартија

A4, A5: 50 до 216 gsm (еднострана/двострана)


A3, A4R: 50 до 216 gsm (еднострана), 50 до 200 gsm (двострана)

Макс. број на оригинали

100 листови (80 gsm)

Брзина на скенирање на документи (макс.)

Копирање (еднострано): A4 50 стр./мин. 600dpi (црно-бело, во боја)


Скенирање (еднострано): A4 80 стр./мин. 300 dpi (црно-бело, во боја)


Копирање (двоострано): A4 30 стр./мин. 600dpi (црно-бело, во боја)


Скенирање (двоострано): A4 40 стр./мин. 300 dpi (црно-бело, во боја)

Димензии (Ш x Д x В)

646 x 570 x 143 mm

Тежина

22 kg

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ЗАЛИХА НА ХАРТИЈА ЗА FPNM

Име на уред

POD магацин-A1 ER

Големина на хартија

A4, A4R, A3, SRA3 (320 x 450 mm), 13" x 19"(330,2 x 482,6 mm)


Слободна големина 182 x 182 mm до 330,2 x 487,7 mm

Тежина на хартија

64 до 325 gsm

Тип на хартија

Тенка, обична, тешка, рециклирана, во боја, однапред издупчена, хартија за банкноти, етикети,


транспарентна, хартија за картички, обложена, хартија со текстура, паус

Капацитет за хартија

4.000 листови (80 gsm): 1.000 листови x 2 фиоки, 2.000 листови x 1 фиока

Откривање на двојно повлекување и излезен фах

Да

Димензии (Ш x Д x В)

982 mm x 792 mm x 1,095 mm

Тежина

250 kg

Енергија

240V, 6A

ИЗЛЕЗНИ СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА FPNM

Име на единица за завршна обработка

Единица за завршна обработка-AB1 ER/ единица за средишна завршна обработка-AB2 ER

Број на фахови

2 фахови

Капацитет на фах (без единица за захефтување)

Фах A: A4/A4R/A5R 3.000 листови, A3 1.500 листови, SRA3/13"x19" 1.000 листови


Фах B: A4/A4R 2.000 листови, A3 1.000 листови

Капацитет на фах (единица за захефтување)

Фах A: A3/A4/A4R 1.000 листови/100 сетови


Фах B: A4/A4R 2.000 листови/100 сетови, A3 1.000 листови/ 100 сетови

Позиција на единицата за захефтување

Во агол, двојно, спојување на брошури (само единица за средишна завршна обработка-AB2 ER)

Капацитет на единицата за захефтување (80gsm)

A4: 100 листови, A3/A4R: 50 листови

Големина на хартија за спојување на брошури

A3, A4R, SRA3

Тежина на хартија за спојување на брошури

Внатрешни страници: 64 до 220 gsm


Корици: 64 до 300 gsm

Капацитет на единицата за захефтување за спојување на брошури

2-20 листови (80 gsm)

Капацитет за редење на брошури

30 сетови (80gsm/ 5 листови)

Димензии (Ш x Д x В)

Единица за средишна завршна обработка-AB2 ER: 800 x 792 x 1.180 mm


Единица за завршна обработка-AB1 ER: 800 x 792 x 1.180 mm

Тежина

Единица за средишна завршна обработка-AB2 ER: 180 kg


Единица за завршна обработка-AB2 ER: 180 kg

Енергија

240V, 8A

НЕМА СПЕЦИФИКАЦИИ НА ЗАЛИХА НА ХАРТИЈА ЗА FPNM

Име на уред

Магацин за хартија-AC1

Големина на хартија

A4, A4R, A3, SRA3 (320 x 450 mm), 13"x19" (330 x 483 mm)

Тежина на хартија

64 до 300 gsm

Тип на хартија

Тенка, обична, тешка, рециклирана, во боја, однапред издупчена, хартија за банкноти,


транспарентна, етикети, обложена, хартија со текстура, паус

Капацитет за хартија

3.500 листови (80 gsm)

Димензии (Ш x Д x В)

601 x 621 x 570 mm

Тежина

51 kg

НЕМА ИЗЛЕЗНИ СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА FPNM

Име на единица за завршна обработка

Единица за редење со висок капацитет-С1


(може да се поврзат до 2 единици за редење)

Големина на хартија

Фах за редење: A4, A3, SRA3, 13”x19”, хартија за картички (A4), слободна големина (216 x 182 mm до 330,2 x 487,7 mm)


Излезен фах: A5R, A4, A4R, A3, SRA3, 13x19”, хартија за картички (A4), слободна големина (139,7 x 182 mm до 330,2 x 487,7 mm)

Тежина на хартија

Фах за редење: 64 до 300 gsm


Излезен фах: 64 до 300 gsm

Капацитет за редење

Фах за редење: 5.000 листа (80gsm)


Излезен фах: 1.000 листа (80gsm)

Димензии (Ш x Д x В)

860 x 765 x 1.240 mm

Тежина

217 kg

Енергија

240V, 4A

Име на единица за завршна обработка

Единица за вметнување документи-C1

Број на фахови

2 фахови

Големина на хартија

Горен фах: A4, A4R, слободна големина (182 × 182 mm до 297 × 330,2 mm)


Долен фах: A4, A4R, A3, SRA3, 13"×19", слободна големина (182 × 182 mm до 330,2 × 487,7 mm)

Тежина на хартија

64 до 300 gsm

Капацитет за хартија

200 листови x 2 фахови (80 gsm)

Димензии (Ш x Д x В)

625 × 667 × 213 mm

Тежина

17 kg

Име на единица за завршна обработка

Единица за отсекување брошури D1


Отсекување на еден раб (страна на отворање)


(потребна е единицата за средишна завршна обработка-AB2 ER)

Отсекување по ширина

2-20 mm

Отсекување по дебелина

До 50 листови (вклучува корици)

Капацитет на фах

30 сетови (80gsm/ 5 листови)

Прифатлива тежина на хартија

64 до 300 gsm

Димензии (Ш x Д x В)

1.575 x 770 x 1040 mm

Тежина

152 kg

Име на единица за завршна обработка

Единица за отсекување брошури со две сечила -A1


Отсекување на горни и долни рабови


(потребна е единицата за отсекување брошури-D1)

Отсекување по ширина

2-15 mm

Отсекување по дебелина

До 50 листови (вклучува корици)

Капацитет на фах

30 сетови (80gsm/ 5 листови)

Прифатлива тежина на хартија

64 до 300 gsm

Димензии (Ш x Д x В)

536 x 770 x 1.040 mm

Тежина

145 kg

Енергија

240V, 2,3A

Име на единица за завршна обработка

Единица за совршено поврзување-B1


(потребна е единицата за вметнување документи-C1)

Големина на брошури

Широчина: 203 до 297 mm, должина: 138 до 216 mm

Дебелина на брошури

До 25 mm

Опсег на сечење

Горе/долу: 13 до 79 mm, преден раб: 6,5 до 49,5 mm

Страници на главната содржина

Број на листови: 10 до 200 листови (80 gsm)


Големини: A4, SRA4, слободна големина (ширина: 257 до 320 mm, должина: 182 до 228,6 mm)

Тежина на хартија

64 до 163 gsm


*106 до 163 gsm: до 10 листови како хартија за вметнување

Корица

Број на листови: 1 лист


Големини: A3, SRA3, слободна големина (ширина: 257 до 330,2 mm, должина: 364,0 до 487,7 mm)


Тежина на хартија: 90 до 300 gsm

Капацитет на фах

Прибл. 127 mm или вкупно прибл. 1.000 листови хартија како вкупен капацитет

Димензии (Ш x Д x В)

922 x 791 x 1.360 mm

Тежина

316 kg

Енергија

240V, 2,6A

Име на единица за завршна обработка

Професионална единица за правење дупки-B1


Надворешна линиска единица за правење дупки

Прифатлива тежина на хартија при правење дупки

75-216 gsm (обична хартија), Pro Click:75-176 gsm (обична хартија)

Прифатлива големина на хартија при правење дупки

A4

Алатки за правење дупки

Пластичен чешел, 21 дупка


Двојна јамка, 23 дупки (кружно)


Двојна јамка, 34 дупки (кружно)


Спирала во боја, 47 дупки


Поврзување со пластична лента, 12 дупки


За прстени со отворање, 4 дупки


За прстени со отворање, 2 дупки


За прстени со отворање, 4 дупки(шведски)


Pro Click, 34 дупки

Димензии (Ш x Д x В)

305 × 792 × 1.040 mm

Тежина

80 kg

Име на единица за завршна обработка

Професионална единица за интеграција со правење дупки-A1


Задолжително за професионалната единица за правење дупки-B1

Димензии (Ш x Д x В)

250 × 792 × 1.040 mm

Тежина

40 kg

Енергија

240V, 3,1A