Canon imagePRESS C7011VP Спецификации

ОСНОВНИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Тип

Конзола

Резолуција

1200 dpi x 1200 dpi


256 градации

Продуктивност

Тежина (gsm) / еднострано (стр./мин.)


A4:


64 до 325 gsm : 71,6


A3:


64 до 209 gsm : 38,5


210 до 325 gsm : 36,0


SRA3:


64 до 209 gsm : 36,2


210 до 325 gsm : 33,6


13" x 19":


60 до 209 gsm : 33,6


210 до 325 gsm : 31,3

Толеранција на регистрација

+/- 0,5 mm

Големини на хартија

A5R*, A4, A4R, A3, SRA3 (320 x 450 mm), 13"x 19"(330,2 x 482,6 mm)


Слободна големина 182 x 182 mm до 330,2 x 487,7 mm


*Потребна е единица за проследување(по избор).

Тежина на хартија

60 до 325 gsm

Капацитет за хартија

Стандарден магацин: 1.000 листови x 2 фиоки (80gsm)

Вкупен капацитет за снабдување со хартија

10.000 листови макс.

Вкупен капацитет за излезна хартија

17.000 листови макс.

Меморија

1,5 GB

Хард диск драјв

80 GB x 2

Екран

10,4" TFT екран на допир

Интерфејс

Ethernet (100Base-TX/10Base-T), USB2.0

Мрежни протоколи

TCP/IP*(LPD/Port9100/WSD/IPP/IPPS/SMB/FTP), IPX/SPX(NDS,Bindery), AppleTalk


*Поддршка за IPv4/IPv6

Напојување со енергија

400V (3 фази, 5 кабли), 32A

Потрошувачка на енергија

8,5kW макс.

Димензии (Ш x Д x В)

2.586 x 1.152 x 1.040 mm (без исправениот панел)

Тежина

1.200kg (со читач на слики во боја)

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТЕЊЕ

Име

imagePRESS сервер A3300 / A2300

Јазик за опис на страница

Adobe PostScript 3, Adobe PDF Print Engine

Резолуција

1200dpi x 1200dpi (само текст), 600dpi x 600dpi

Меморија

A3300: 4GB


A2300: 3GB

Хард диск

A3300: 250GB x 1 ,500GB x 2


A2300: 500GB x 1

CPU

A3300: Intel® Hex Core Xeon X5660 2,8GHz


A2300: Intel® Core i7 860 2,8GHz

Мрежен протокол

TCP/IP* (LPD/Port9100/IPP/SMB/FTP)


*IPv 4 / IPv 6 поддршка

Име

imagePRESS CR сервер A7300

Резолуција

1.200 dpi x 1.200 dpi (само текст, редови), 600 dpi x 600 dpi

Меморија

4GB

Хард диск

500GB x 2 , 500GB x 2

CPU

i7 Intel Quad Core, 2,8 GHz до 3,46 GHz со turbo boost

СПЕЦИФИКАЦИИ НА МЕХАНИЗАМ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ДОКУМЕНТИ

Име на читач на слики во боја

Читач на слики во боја-H1

Големина на хартија

A5, A5R, A4, A4R, A3

Резолуција за читање

600 dpi x 600 dpi

Димензии и тежина

732 x 595 x 105 mm


17,5 kg

Име на читач на слики во боја

DADF-R1

Големина на хартија

A5, A4, A4R, A3, слободни големини (182 x 139,7 до 297 x 432 mm)

Тежина на хартија

A4, A5: 50 до 216 gsm (еднострана/двострана)


A3, A4R: 50 до 216 gsm (еднострана), 50 до 200 gsm (двострана)

Макс. број на оригинали

100 листови (80 gsm)

Брзина на скенирање на документи (макс.)

Копирање (еднострано): A4 50 слики/мин. 600dpi (црно-бело, во боја)


Скенирање (еднострано): A4 80 слики/мин. 300dpi (црно-бело, во боја)


Копирање (двострано): A4 30 слики/мин. 600dpi (црно-бело, во боја)


Скенирање (двострано): A4 40 слики/мин. 300dpi (црно-бело, во боја)

Димензии и тежина

646 x 570 x 143 mm


22 kg

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ЗАЛИХА НА ХАРТИЈА

Име на уред

POD магацин-A1 / секундарен POD магацин-A1

Големина на хартија

A4, A4R, A3, SRA3 (320 x 450 mm), 13"x19"(330.2 x 482.6 mm)


Слободна големина 182 x 182 mm до 330,2 x 487,7 mm

Тежина на хартија

60 до 325 gsm

Тип на хартија

Тенка, обична, тешка, рециклирана, во боја, однапред издупчена, хартија за банкноти, етикети,


транспарентна, хартија за картички, обложена, хартија со текстура, паус

Капацитет за хартија

4.000 листови (80 gsm): 1.000 листови x 2 фиоки, 2.000 листови x 1 фиока

Откривање на двојно повлекување и излезен фах

Да (примарен POD магацин)

Димензии (Ш x Д x В)

POD магацин-A1 982 mm x 792 mm x 1.095mm


POD магацин-A1 + секундарен POD магацин-A1 1.793 mm x 792 mm x 1.095mm

Тежина

POD магацин-A1: 250 Kg


POD магацин-A1 + секундарен POD магацин-A1: 480 Kg

Енергија

POD магацин-A1: 240V, 6A


Секундарен POD магацин-A1: 240V, 2,8A

Име на уред

Магацин за хартија-AC1

Големина на хартија

A4, A4R, A3, SRA3 (320 x 450 mm), 13"x19" (330 x 483 mm)

Тежина на хартија

64 до 300 gsm

Тип на хартија

Тенка, обична, тешка, рециклирана, во боја, однапред издупчена, хартија за банкноти,


транспарентна, етикети, обложена, хартија со текстура, паус

Капацитет за хартија

3.500 листови (80 gsm)

Димензии и тежина

601 x 621 x 570 mm


51 kg

Име на уред

Единица за проследување-A1

Големина на хартија

A5R, A4, A4R, A3, SRA3 (320 x 450 mm), 13"x19" (330,2 x 482,6 mm)


Слободна големина 139,7 x 182 mm до 330,2 x 487,7 mm

Тежина на хартија

64 до 256 gsm

Тип на хартија

Тенка, обична, тешка, рециклирана, во боја, однапред издупчена, хартија за банкноти,


транспарентна, етикети, хартија за картички, обложена, хартија со текстура, паус

Капацитет за хартија

100 листови (80 gsm)

ИЗЛЕЗНИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Име на единица за завршна обработка

Единица за редење со висок капацитет-С1


(може да се поврзат до 2 единици за редење)

Големина на хартија

Фах за редење: A4, A3, SRA3, 13”x19”, хартија за картички (A4), слободна големина (216 x 182 mm до 330,2 x 487,7 mm)


Излезен фах: A5R, A4, A4R, A3, SRA3, 13x19”, хартија за картички (A4), слободна големина (139,7 x 182 mm до 330,2 x 487,7 mm)

Тежина на хартија

Фах за редење: 64 до 300 gsm


Излезен фах: 60 до 325 gsm

Капацитет за редење

Фах за редење: 5.000 листа (80gsm)


Излезен фах: 1.000 листа (80gsm)

Димензии и тежина

860 x 765 x 1.240 mm


217 kg

Енергија

240V, 4A

Име на единица за завршна обработка

Единица за редење со висок капацитет-F1

Опис

Директно и офсет редење во корпа. Интерфејс со единици за завршна обработка од 3-ти страни, доколку е инсталиран изборен DFD комплет. Може да се инсталира една единица за редење со висок капацитет. Собира 6.000 листови (80 gsm) во два реда со по 3.000 листови во главниот излезен фах. Дополнителни 200 листови

Капацитет за печатење

Капацитет за печатење во горниот фах. Опцијата за отстранување на листовите за време на печатењето овозможува неограниечн капацитет за печатење

Тежина и големина на хартија

Како што е дефинирано за главната машина за сите локации на печатење

Име на единица за завршна обработка

Единица за завршна обработка-AJ1 / Единица за средишна завршна обработка-AJ2

Број на фахови

2 фахови

Капацитет на фах (без единица за захефтување)

Фах A: A4/A4R/A5R 3.000 листови, A3 1.500 листови, SRA3/13"x19" 1.000 листови


Фах B: A4/A4R 2.000 листови, A3 1.000 листови

Капацитет на фах (единица за захефтување)

Фах A: A3/A4/A4R 1.000 листови/100 сетови


Фах B: A4/A4R 2.000 листови/100 сетови, A3 1.000 листови/ 100 сетови

Позиција на единицата за захефтување

Во агол, двојно, спојување на брошури (само единица за средишна завршна обработка-AJ2)

Капацитет на единицата за захефтување (80gsm)

A4: 100 листови, A3/A4R: 50 листови

Големина на хартија за спојување на брошури

A3, A4R,SRA3, 13"x19"


Слободна големина 210 x 279,4 mm до 330,2 x 487,7 mm

Тежина на хартија за спојување на брошури

Внатрешни страници: 60 до 220 gsm


Корици: 64 до 300 gsm

Капацитет на единицата за захефтување за спојување на брошури

2-25 листови (80 gsm)

Капацитет за редење на брошури

30 сетови (80 gsm/ 5 листови)

Димензии (Ш x Д x В)

800 x 792 x 1.180 mm

Тежина

Единица за завршна обработка-AJ1: 126 kg


Единица за средишна завршна обработка-AJ2: 180kg

Енергија

240V, 8A

Име на единица за завршна обработка

Единица за правење дупки-BC1/BD1


(потребна е или единицата за средишна завршна обработка -AJ2 или единицата за завршна обработка-AJ1)

Внатрешна линиска единица за правење дупки

BC1: со избор од 2 дупки и 4 дупки (FRN)

Тип на правење дупки

BD1: 4 дупки (Swe)

Прифатлива тежина на хартија при правење дупки

60-200 gsm

Прифатлива големина на хартија при правење дупки

2 дупки: A3, A4 4 дупки: A3, A4

Дијаметар на правење дупки

6,5 mm

Име на единица за завршна обработка

Единица за вметнување документи-C1

Број на фахови

2 фахови

Големина на хартија

Горен фах: A4, A4R, слободна големина (182 × 182 mm до 297 × 330,2 mm)


Долен фах: A4, A4R, A3, SRA3, 13"×19", слободна големина (182 × 182 mm до 330,2 × 487,7 mm)

Тежина на хартија

60 до 300 gsm

Капацитет за хартија

200 листови x 2 фахови (80 gsm)

Димензии и тежина

625 × 667 × 213 mm


17 kg

Име на единица за завршна обработка

Единица за отсекување брошури D1


Отсекување на еден раб (страна на отворање)


(потребна е единицата за средишна завршна обработка-AJ2)

Отсекување по ширина

2-20 mm

Отсекување по дебелина

До 50 листови (вклучува корици)

Капацитет на фах

30 сетови (80gsm/ 5 листови)

Прифатлива тежина на хартија

60 до 300 gsm

Димензии и тежина

1.575 x 770 x 1.040 mm


152 kg

Име на единица за завршна обработка

Единица за отсекување брошури со две сечила -A1


Отсекување на горни и долни рабови


(потребна е единица за отсекување брошури)

Отсекување по ширина

2-15 mm

Отсекување по дебелина

До 50 листови (вклучува корици)

Капацитет на фах

30 сетови (80gsm/ 5 листови)

Прифатлива тежина на хартија

60 до 300 gsm

Димензии и тежина

536 x 770 x 1.040 mm


145 kg

Енергија

240V, 2,3A

Име на единица за завршна обработка

Единица за совршено поврзување-B1


(потребна е единицата за вметнување документи-C1)

Големина на брошури

Широчина: 203 до 297 mm, должина: 138 до 216 mm

Дебелина на брошури

До 25 mm

Опсег на сечење

Горе/долу: 13 до 79 mm, преден раб: 6,5 до 49,5 mm

Страници на главната содржина

Број на листови: 10 до 200 листови (80 gsm)


Големини: A4, SRA4, слободна големина (ширина: 257 до 320 mm, должина: 182 до 228,6 mm)

Тежина на хартија

60 до 163 gsm*


*106 до 163 gsm: до 10 листови како хартија за вметнување

Корица

Број на листови: 1 лист


Големини: A3, SRA3, слободна големина (ширина: 257 до 330,2 mm, должина: 364,0 до 487,7 mm)


Тежина на хартија: 90 до 300 gsm

Капацитет на фах

127mm или вкупно прибл.1.000 листови хартија како вкупен капацитет

Димензии и тежина

922 x 791 x 1.360 mm


316 kg

Енергија

240V, 2,6A

Име на единица за завршна обработка

Професионална единица за правење дупки-B1


Надворешна линиска единица за правење дупки

Прифатлива тежина на хартија при правење дупки

75-216 gsm (обична хартија), Pro Click:75-176 gsm (обична хартија)

Прифатлива големина на хартија при правење дупки

A4

Алатки за правење дупки

Пластичен чешел, 21 дупка


Двојна јамка, 23 дупки (кружно)


Двојна јамка, 34 дупки (кружно)


Спирала во боја, 47 дупки


Поврзување со пластична лента, 12 дупки


За прстени со отворање, 4 дупки


За прстени со отворање, 2 дупки


За прстени со отворање, 4 дупки(шведски)


Pro Click, 34 дупки

Димензии и тежина

305 × 792 × 1.040 mm


80 kg

Име на единица за завршна обработка

Професионална единица за интеграција со правење дупки-A1


Задолжително за професионалната единица за правење дупки-B1

Димензии и тежина

250 × 792 × 1.040 mm


40 kg

Енергија

240V, 3,1A