Canon imagePRESS C800

imagePRESS C800

Моќната, разновидна и иновативна печатарска машина во боја imagePRESS C800 нуди нови нивоа на квалитет и продуктивност со широк опсег на медиуми и голем избор на завршни обработки.

Придобивки

  • Сеопфатна продуктивност со обемна палета на медиуми
  • Автоматско двострано печатење на медиуми со тежина до 300 gsm
  • Брзини до 80 слики/мин.
  • Исклучителен квалитет на слика
  • Регистрација со голема прецизност
  • Иновативен Consistently Vivid (CV) тонер
  • Можност за 3 моќни работни процеси
  • Флексибилни можности за завршна обработка

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon imagePRESS C800

Иновативно печатење со светлина во боја


Овој моќен уред за печатење со светлина во боја се одликува со палета на иновативни технологии сместени во мало пакување и нуди извонреден квалитет, одлична сеопфатна продуктивност, интелигентна флексибилност и ракување со разновидни медиуми. Тој нуди одлично враќање на инвестицијата преку заштеда на време и трошоци за CRD процесите со големи потреби и создавање на можности за зголемување на приходите во опкружувања со графичка уметност.

Извонреден квалитет на печатење


Иновативните технологии овозможуваат квалитет на печатење од врвна класа без намалување на продуктивноста. Новоразвиениот Consistently Vivid (CV) тонер на Canon ја подобрува ефикасноста на пренос за добивање на подобра конзистентност на боите и прецизност кај голем број различни медиуми. Тој се одликува со нова технологија за компактна и многу прецизна регистрација која овозможува најдобри резултати во таа класа, без разлика дали печатите само 1 или илјадници листови. Ласерот VCSEL, пак, достигнува исклучителна резолуција од 2.400 dpi која овозможува уште поголема прецизност при печатење текст и слики. Исто така, тој се одликува со неколку шаблони за полутонови и заштеда на тонер кои овозможуваат поголема флексибилност и оптимизиран квалитет сличен на поместување. Овие технологии, заедно со подобрената калибрација на бои, го обезбедуваат потребниот квалитет за печатење дури и за опкружувањата со најголеми потреби.

Максимална продуктивност


imagePRESS C800 нуди континуирана импресивна брзина на печатење до 80 слики во минута на голем број различни медиуми. Таа може да работи на максимална брзина со медиуми со тежина до 220gsm и да печати двострано на медиуми со тежина до 300 gsm на брз и едноставен начин. Огромните подобрувања во технологијата за спојување ѝ овозможуваат на печатарската машина imagePRESS C800 да печати сложени задачи на голем број различни подлоги. Оваа imagePRESS машина може да ги победи сите други машини во категоријата на печатење со светлина, особено при користење на необложена хартија.

Интелигентна флексибилност


Достапни се три продуктивни, иновативни и интуитивни работни процеси, вклучувајќи и EFI, PRISMAsync и Canon. Решението од Canon е моќно и едноставно за користење, овозможувајќи ви да печатите висококвалитетни материјали. Контролoрот EFI нуди моќни и брзи перформанси и поддршка за брзо печатење на променливи податоци со Fiery за да можете да печатите со огромни можности за прилагодување. Контролoрот PRISMAsync, пак, нуди единствена точка на контрола за целата ваша продукција, благодарение на неговото интуитивно ракување и ефикасна поделба на задачите.

Разновидни завршни обработки


imagePRESS C800 нуди одлична сеопфатна продуктивност со обемен избор на можности за завршна обработка, вклучувајќи и: изработка на брошури со отсекување со три сечила, внатрешно совршено спојување, редење со голем капацитет и повеќе опции за превиткување заедно со уреди со внатрешна завршна обработка од трети страни.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon imagePRESS C800, неговите функции и можности.