Canon imagePRESS C8000VP

imagePRESS C8000VP

imagePRESS C8000VP нуди комбинација од исклучителен квалитет, продуктивност и разновидни опции за да обезбеди извонредни резултати за различни апликации. Тој нуди повисоко ниво на дигитално печатење во боја.

Придобивки

  • Оптимална продуктивност со обемна палета на медиуми до 350 gsm
  • Брзини до 80 стр./мин. дури и при долготрајно користење или извршување задачи со различни медиуми
  • Исклучителен и доследен квалитет на боите од првото до последното печатење
  • Печатење со живописен квалитет, дури и врз медиуми со текстура
  • Оптимизацијата на сјајноста за усогласување со сјајот на хартијата
  • Регистрација со голема прецизност
  • Иновативен Consistently Vivid (CV) тонер
  • 4 моќни контролери
  • Зголемени можности за завршни обработки од Canon и 3-ти страни
  • Исклучително време на активна работа

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon imagePRESS C8000VP

Оптимална сеопфатна продуктивност


Со непроменливата брзина од 80 стр./мин., дури и за задачи со обемна количина на медиуми и мешани медиуми, можете да уживате во оптимална сеопфатна продуктивност без компромиси во квалитетот. Исто така, уредот може да работи на максимална брзина и да печати двострано на медиуми со тежина до 350 gsm без напор. Уредот со двојно фиксирање и напредно ладење овозможува подобро ракување со различни медиуми, а надворешниот топлотен ремен овозможува стабилни перформанси на фиксирање при голема брзина. Воздушниот компресор со функција за разделување спречува снабдување со повеќе листови, за да можете да печатите на тенки и обложени медиуми со мала тежина до 70 gsm, без заглавување на хартијата. Едноставната автоматска контрола на регистрацијата го минимизира чекањето, а операторското одржување на деловите, како што е системот за прицврстување, надворешниот секундарен уред за пренос и валјакот за снабдување го забрзуваат сервисирањето и одржувањето и овозможуваат максимално ефективно работење.

Извонреден квалитет на печатење


Иновативните технологии овозможуваат најсовремен квалитет од првото до последното печатење без намалување на продуктивноста. Новосоздадениот Consistently Vivid (CV) тонер на Canon ја подобрува ефикасноста на преносот за подобра доследност на боите и прецизност кај голем број различни медиуми, дури и кај медиумите со текстура, а технологијата за активна регистрација со голема прецизност и водич за корекција на закосувањето овозможува извонредни резултати при секое користење. Оптимизацијата на сјајноста нуди оптимален квалитет кај сјајните хартии. Ласерот R-VCSEL, пак, достигнува исклучителна резолуција од 2.400 dpi која овозможува уште поголема прецизност при печатење текст и слики. Исто така, тој се одликува со шаблони на екранот со точки во вид на поместувања или шаблони на екранот базирани на линии кои нудат поголема флексибилност и оптимизиран квалитет. Вградениот спектроскопски сензор и новата технологија за прилагодување повеќе густини (Multi D.A.T) овозможуваат калибрација на бои во реално време за да обезбедат доследен квалитет во секое време – со минимална интервенција од страна на корисникот.

Максимална разновидност


imagePRESS C8000VP нуди обемен избор на дигитално поврзување и внатрешни завршни обработки кои ќе ви овозможат да создадете обемни и иновативни апликации со голем број различни медиуми. Избор на продуктивни и интуитивни контролери, меѓу кои и EFI (две опции), PRISMAsync и CREO. Контролерот PRISMAsync нуди единствена точка на контрола за целата ваша продукција, благодарение на неговото интуитивно ракување и ефикасна поделба на задачите, а се одликува и со IPDS функција за печатење трансакции. Контролерот EFI нуди моќни и брзи перформанси и поддршка за брзо печатење на променливи податоци со Fiery за да можете да печатите со огромни можности за прилагодување. Контролерот CREO нуди оптимални перформанси и квалитет за опкружувања со графички уметности и може да се интегрира во професионални работни процеси со отворено поврзување преку JDF стандарди, како што е системот за работни процеси KODAK PRINERGY. Сеопфатен избор на можности за автоматизирани внатрешни завршни обработки, во кои спаѓаат изработка на брошури, внатрешно совршено спојување, редење со голем капацитет и повеќе опции за превиткување заедно со уреди со внатрешна завршна обработка од трети страни. Новата професионална единица за правење дупки поддржува многубројни дополнителни формати, меѓу кои и SRA3, A3, A4R и A5, а за прв пат е достапна и функција за внатрешно втиснување.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon imagePRESS C8000VP, неговите функции и можности.

Сликите од производите имаат само илустративна намена. Одредени функции се изборни. Ве молиме погледнете ги спецификациите на производот или обратете се кај вашиот претставник за продажба од Canon за дополнителни информации.