Canon imagePRESS C8000VP Спецификации

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧОТ

Брзина на печатење (Ц-Б/БОЈА)

Погледнете го листот „Брзина на печатење“

Препорачан месечен обем

imagePRESS C8000VP: 80.000 до 400.000 страници (A4)

Максимален месечен обем

imagePRESS C8000VP: до 1,5M

Толеранција на регистрација

Од предна до задна страна: 0,5 mm или помалку

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Резолуција на печатење

2400 dpi x 2400 dpi, 256 градации

Капацитет за хартија

Стандарден: 2 x касети за 1000 листови (80 gsm)


Опција:


1 x страничен магацин за хартија за 3500 листови (A4/A3/SRA3) (POD DECK LITE-C1)


1 x 4000 листови (2 x 1000 + 2000 листови) POD магацин (A4/A3/SRA3) (POD МАГАЦИН-D1)


1 x 4000 листови (2 x 1000 + 2000 листови) POD магацин (A4/A3/SRA3) (втор POD МАГАЦИН-D1)


1 x фах за листови за раздвојување за 1 лист

Максимален капацитет за внес на хартија

10.000 листови (A4/A3)

Максимален капацитет за излез на хартија

17.400 листови (A4 80gsm)

Поддржани типови на медиуми

Касети: Тенка хартија, обична хартија, тешка хартија, хартија за картички*, транспарентна хартија


Фах за листови за раздвојување: Тенка хартија, обична хартија, тешка хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, обложена хартија, хартија со текстура, хартија за поврзување, меморандуми


Изборен магацин за хартија: Тенка хартија, обична хартија, тешка хартија, обложена хартија, хартија со текстура, транспарентна хартија, хартија за картички*, хартија во боја**, етикети**, поштенска картичка**, хартија за поврзување**, однапред издупчена хартија**, меморандуми**, паус хартија**


* Потребен е додаток за снабдување со картички


** Потребен е POD Deck Lite

Поддржани големини на медиуми

Касети за хартија 1 и 2:


Стандардна големина: A4, A4R, A3, SRA3, 13"x19" (330 x 483 mm)


Слободна големина: 182,0 mm x 182,0 mm до 330,2 mm x 487,7 mm


Повеќенаменски фах:


Слободна големина: 210 x 487,8 mm до 330,2 x 762 mm

Поддржани тежини на медиуми

Касети: 60 до 350 gsm


Фах за листови за раздвојување: 64 до 256gsm


Изборен магацин за хартија: 60 до 350 gsm


Двострано: 60 до 350gsm

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Потребно време за загревање

Помалку од 420 секунди од времето на вклучување.

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-speed


Етернет: 1000BaseT/100Base-TX/10Base-T


Стандардно: 2 x USB Host

Мрежни протоколи

*Нема функција за печатење

Брзина на процесор

1,66GHz (SOC ARM 1136JF-S 400MHz、ARM 946 200MHz)

Меморија

1,5+2,0GB

Хард диск

Стандарден HDD од 250GB

Контролен панел (EFI/Canon PS/PCL)

Контролен панел во исправена положба-F1: TFT SVGA LED екран на допир во боја од 26,4 cm (10,4 инчи) со задно осветлување

Контролен панел (PRISMAsync)

Панел за ракување-A4: екран на допир од 15 инчи

Димензии (Ш x Д x В)

2586mm x 1152mm x 1456mm (Ш x Д x В)

Простор за инсталирање (Ш x Д)

2586 (Ш) x 1971(Д)mm

Тежина

Прибл. 1200kg

Работни услови

Температура: 20 до 27ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 15 до 60 % RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

400 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 32A x 2 *Цела Европа

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 13.000W


Режим на подготвеност: прибл. 1354,5W


Режим на мирување: прибл. 153,4W

Ниво на шум

Звучен притисок


Активен режим: 84 dB или помалку, Режим на подготвеност: 77 dB или помалку

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОНТРОЛОРОТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ FIERY

Изборен/стандарден

По избор

Име

imagePRESS сервер B5000 (надворешен сервер базиран на Fiery)


imagePRESS сервер B4000 (надворешен сервер базиран на Fiery)

Јазици за опис на страница

Adobe PostScript3, PCL6, PDF1.7, APPE3, EPS, TIFF6, PDF/VT-2, PPML3

Резолуција

1200 dpi x 1200 dpi, 600 dpi x 600 dpi

Меморија

imagePRESS сервер B5000: 8x2 GB


imagePRESS сервер B4000: 2x2 GB

Хард диск

imagePRESS сервер B5000: 2,5TB (1 x 500 GB SATA за оперативниот систем / 2 x 1 TB RAID SATA Array за податоци


imagePRESS сервер B4000: 1TB (1 x 1 TB SATA)

Брзина на процесор

imagePRESS сервер B5000: до 3,5GHz (Intel Hex Core Xeon E5-2637 V2 )


imagePRESS сервер B4000: до 3,1GHz (Intel Core i7 4770 3,1GHz, со турбо режим)

Фонтови

138 Adobe PS фонтови, 113 PCL фонтови, 32 баркодови

Поддржани оперативни системи

Windows Vista/7/8/8.1/Server 2003/2008 (x86/x64)、Server 2008R2/2012 (x64)、MacOS 10.7-10.10

Интерфејс

Етернет 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, USB, DVI приклучок (само за B5000), DSUB 15-пински приклучок (само за B4000)

Мрежни протоколи

TCP/IP, AppleTalk (поддршка само за преземање на фонтови), Bonjour, SNMP, IPP, FTP, SMB, IPv6, WSD (минимална поддршка за добивање WHQL сертификат)

EFI дополнителна опрема (изборна)

GA Package Premium Edition (за B4000), комплет со отстранлив HDD, (Impose/Compose)

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОНТРОЛЕРОТ PRISMASYNC

Изборен/стандарден

По избор

Име

PRISMAsync iPR C10000VP серија-A1

Јазици за опис на страница

Postscript L3, PDF 1,7, APPE V3.6, PPML, IPDS (усогласеност со IS/3 стандарди), PCL/PJL

Резолуција

PS/PDF: 600 x 600 dpi или 1200 x 1200 dpi, трансакциски PCL: 600 x 600 dpi, трансакциски IPDS: 600 x 600 dpi

Меморија

4 x 4 GB DDR3

Хард диск

3 x 2,5”, 500GB

Брзина на процесор

Intel Core i7 4770S @ 3,1 GHz

Фонтови

139 фонтови од тип 1 за романски јазици


Импортирање на PS фонтови од страна на корисник преку Уредувач на подесувања


Изборни азиски фонтови за Adobe:


Јапонски: 5 фонтови


Кинески: 2 фонтови за едноставен кинески, 1 фонт за традиционален кинески


Корејски: 1 фонт за корејски

Поддржани оперативни системи

Поддржани оперативни системи (драјвери за печатач): Windows Vista (32/64-битен), 7 (32/64-битен), Server 2003 (32/64-битен), Server 2008 (32/64-битен), Server 2008R2 (64-битен), Server 2012R2, 8 (32/64-битен) MacOS 10.6 (32/64-битен), MacOS 10.7 (32/64-битен), MacOS 10.8 (64-битен), MacOS 10.9 (64-битен)

Интерфејс

Етернет (10/100/1000 Base-T), USB за датотеки преку панелот за ракување, DVI за приклучување на панелот за ракување

Мрежни протоколи

TCP/IP, LDAP, поддршка за IPv6, NetBEUI/SMB, IPP, SNMP V3, Job MIB, HTTP, HTTPS, печатење преку приклучок (port9100), LPR/LPD

СПЕЦИФИКАЦИИ НА CREO

Изборен/стандарден

По избор

Име

iPR CR сервер A8000

Јазици за опис на страница

Adobe PostScript3, PDF1.7, APPE, EPS, TIFF6, TIFF/IT, JPEG, Creo VPS, PDF/VT-2, PPML, IPDS (поддршка за CMOCA)/AFP, JDF1.5/JMF, XPS

Резолуција

1200 dpi x 1200 dpi, 600 dpi x 600 dpi

Меморија

4 GB

Хард диск

4 TB (корисник(слика): 2 x 1TB SATA3, системски диск: 2 x 1TB SATA3)

Брзина на процесор

3,4Ghz (Intel Core i7 )

Фонтови

207 фонтови

Поддржани оперативни системи

Windows Vista/7/8/8.1, Server2003/2008/2012 (x86/x64)


Mac OS10.6-10.10@IntelCPU

Интерфејс

Етернет 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, USB, DSUB 15-пин. приклучок

Мрежни протоколи

TCP/IP, печатење преку приклучок (port9100), LPR, NetBios/SMB/NFS, Bonjour, HTTP, JDF/JMF

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНИРАЊЕ

ЕДИНИЦА ЗА ДВОСТРАНО ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-K1

Изборен скенер во боја со рамно лежиште и двостран автоматски механизам за снабдување со документи за 300 листови (двострано скенирање во едно поминување)

Тип

Рамно лежиште во боја плус двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување

Поддржани големини на медиуми

A3, A4, A4R, A5, A5R, слободни големини (Ш x Д): мин. 139,7 mm x 128 mm, макс. 432 mm x 304,8 mm

Поддржани тежини на медиуми (Ц-Б/БОЈА)

Еднострано скенирање (Ц-Б/БОЈА): 38 до 220 gsm/64 до 220 gsm; двострано скенирање (Ц-Б/БОЈА): 50 до 220 gsm/64 до 220 gsm

Резолуција на скенирање

Копирање: 600 dpi x 600 dpi


Испраќање: 600 dpi x 600 dpi/300 dpi x 300 dpi

Двострано скенирање

2-страно на 2-страно (автоматски)

Брзина на скенирање

Еднострано (A4, 300 dpi): (Ц-Б/БОЈА) 120/120 слики/мин.*


Двострано (A4, 300 dpi): (Ц-Б/БОЈА) 200/140 слики/мин. *


Еднострано (A4, 600 dpi): (Ц-Б/БОЈА) 120/70 слики/мин.*


Двострано (A4, 600 dpi): (Ц-Б/БОЈА) 120/70 слики/мин. *


*Кога PRISMAsync RIP е приклучен на следниот начин.


Еднострано и двострано (A4, 600 dpi): (Ц-Б/БОЈА) 70/70 слики/мин.

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА КОПИРАЊЕ

Брзина на копирање (Ц-Б/БОЈА)

Модел со брзина од 100 стр./мин.: до 100/100 стр./мин. (A4/A5R), до 77 стр./мин. (A4R)


Модел со брзина од 80 стр./мин.: до 80/80 стр./мин. (A4/A5R), до 61 стр./мин. (A4R)

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT) (Ц-Б/БОЈА)

Во боја: Прибл. 7,7 сек.


Ц-Б: прибл. 6,9 сек.

Резолуција на копирање

Читање: 600 dpi x 600 dpi


Печатење: 2400 dpi x 2400 dpi

ВНЕСУВАЊЕ ХАРТИЈА И ОПЦИИ ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА

POD МАГАЦИН-D1

Големина на хартија: A3, A4, A4R, SRA3, 13"x19", Слободна големина (182x182mm-330,2x487,7mm)


Тежина на хартија: 60 до 350 gsm


Капацитет за хартија: 4000 листови (80 gsm)


Димензии (Ш x Д x В): 982 mm* x 792 mm x 1095 mm


Тежина: прибл. 250kg


*Вклучува Buffer Pass единица

ВТОР POD МАГАЦИН-D1

Големина на хартија: A3, A4, A4R, SRA3, 13"x19", Слободна големина (182x182mm-330,2x487,7mm)


Тежина на хартија: 60 до 350 gsm


Капацитет за хартија: 4000 листови (80 gsm)


Димензии (Ш x Д x В): 811 mm* x 792 mm x 1095 mm / 1793mm x 792mm x 1095mm**


Тежина: прибл. 230kg / 480kg**


*Вклучува Buffer Pass единица


**Паралелно

POD DECK LITE-C1

Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 13"x19", Слободна големина (139,7 mm x 182 mm до 330,2 mm x 487,7 mm)


Тежина на хартија: 60 до 350 gsm


Капацитет за хартија: 3500 листови (80 gsm)/4000 листови (64gsm)


Димензии (Ш x Д x В): 656 mm x 686 mm x 570 mm


Тежина: прибл. 68kg

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-AN1

Капацитет на фах:


Капацитет на горен фах (A): A4/A4R/A5R 1.000 листови, A3 1.000 листови, SRA3/13"x19" 1.000 листови, Фах за листови за раздвојување 100 листови(60gsm)*


Капацитет на долен фах (B): A4 4.000 листови**, A4R 2.000 листови, A3 1.500 листови, SRA3 1.000 листови


Тежина на хартија: 60 до 350gsm


Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно


Капацитет на единица за захефтување: A4: 100 листови, A3/A4R: 50 листови


Димензии (Ш x Д x В): 800mm x792mm x1239mm


Тежина: прибл. 130 kg


*Потребен е фах за листови за раздвојување


**Режим на редење за големи количини

ЕДИНИЦА ЗА СРЕДИШНА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-AN2

Капацитет на фах:


Капацитет на горен фах (A): A4/A4R/A5R 1.000 листови, A3 1.000 листови, SRA3/13"x19" 1.000 листови, Фах за листови за раздвојување 100 листови(60gsm)*


Капацитет на долен фах (B): A4 4.000 листови, A4R 2.000 листови, A3 1.500 листови, SRA3 1.000 листови


Тежина на хартија: 60 до 350gsm, поддршка за средишно превиткување до 300gsm


Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно


Капацитет на единица за захефтување: A4: 100 листови, A3/A4R: 50 листови


Големина на хартија за спојување брошури: A3, A4R, SRA3, 13"x19", Слободна големина 210x279,4mm до 330,2x487,7mm


Капацитет на единицата за захефтување за спојување на брошури: 25 листови (80gsm)


Димензии (Ш x Д x В): 800mm x792mm x1239mm


Тежина: прибл. 180 kg


*Потребен е фах за листови за раздвојување


**Режим на редење за големи количини

ЕДИНИЦА ЗА ОТСЕКУВАЊЕ БРОШУРИ-D1

Потребна е ЕДИНИЦА ЗА СРЕДИШНА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-AN2


Отсекување по ширина: 2-20mm


Отсекување по дебелина: до 50 листови (вклучува корици)


Прифатлива тежина на хартија: 60 до 300g/m2


Димензии (Ш x Д x В): 1.575mm x 770mm x 1.040mm


Тежина: прибл. 152kg

Единица за отсекување брошури со две сечила -A1

Потребна е единица за отсекување брошури


Отсекување по ширина: 2-15mm


Отсекување по дебелина: до 50 листови (вклучува корици)


Прифатлива тежина на хартија: 60 до 300g/m2


Димензии (Ш x Д x В): 536mm x 770mm x 1.040mm


Тежина: прибл. 145kg

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ- BT1/BU1

Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА СРЕДИШНА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-AN2 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-AN1


Вид на единица за правење дупки: BT1: со избор од 2 дупки и 4 дупки (Франција), BU1: 4 дупки (Шведска)


Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 60 – 300gsm


Прифатлива големина на хартија при правење дупки: 2 дупки: A3, A4, A4R, Слободна големина (182 x 182 до 297 x 432,0mm) 4 дупки: A3, A4, Прилагодена големина Слободна големина (257 x 182mm до 297 x 432mm)


Тежина: прибл. 7,7kg

Единица за редење со висок капацитет-H1

Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 13"x19", Слободна големина (139,7 x 182 mm до 330,2 x 487,7 mm)


Тежина на хартија: 60 до 350 gsm


Капацитет за печатење


Фах за редење: 6.000 листови (80 gsm) во два реда по 3.000 листови во секој


Горен фах: 200 листови


Димензии (Ш x Д x В): 899 mm x 792 mm x 1141 mm


Тежина: прибл. 120kg

Повеќефункционална професионална единица за правење дупки-A1

Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА СРЕДИШНА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-AN2, ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-AN1 или единицата за редење со висок капацитет-H1.


Прифатлива тежина на хартија: 75-300 gsm (обична хартија), 120-300gsm (обложена хартија)


Прифатлива големина на хартија:


Правење дупки: A4, A4R, SRA4, A3, SRA3


Преклопување: A4R, SRA4, SRA3


Алатки за правење дупки: пластичен чешел 21 дупка, двојна јамка 23 дупки (кружно), двојна јамка 34 дупки (кружно), спирала во боја 47 дупки, поврзување со пластична лента 12 дупки, прстени со отворање 4 дупки, прстени со отворање 2 дупки, прстени со отворање 4 дупки (шведски), прстени со отворање 3 дупки


Димензии (Ш x Д x В): 445 mm x 792 mm x 1040 mm


Тежина: прибл. 102kg

ЕДИНИЦА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ-N1

Број на фахови: 2 фахови


Големина на хартија: A3, A4, A4R, SRA3, 13"x19", Слободна големина (182 x 182 mm до 330,2 x 487,7 mm)


Тежина на хартија: 60 до 300 gsm


Капацитет на хартија: 200 листови x 2 фахови (80 gsm)


Димензии (Ш x Д x В): 336 mm (746mm вклучувајќи и фах) x 793 mm x 1407 mm


Тежина: 61kg

ЕДИНИЦА ЗА ПРЕВИТКУВАЊЕ ХАРТИЈА-J1

Z-превиткување: големина на хартија: A3, A4R, тежина на хартија: 60 до 105 gsm


C-превиткување: големина на хартија: A4R, тежина на хартија: 60 до 105 gsm


Наизменично Z-превиткување: големина на хартија: A4R, тежина на хартија: 60 до 105 gsm


Двојно паралелно: големина на хартија: A4R, тежина на хартија: 60 до 90 gsm


Превиткување на половина: големина на хартија: A4R, тежина на хартија: 60 до 105 gsm


Капацитет за печатење: C-превиткување и наизменично Z-превиткување: 40 листови, двојно паралелно: 25 листови


Димензии (Ш x Д x В): 336 mm x 793 mm x 1190 mm


Тежина: прибл. 71kg

Единица за совршено поврзување-E1

Големина на брошури: ширина: 203 до 297mm, должина: 138 до 216mm


Дебелина на брошури: до 25mm


Опсег на сечење: горе/долу: 6,5 до 39,5mm на секој раб, преден раб: 6,5 до 49,5mm


Страници во телото:


Број на листови: 10 до 200 листови (80 gsm)


Големини: A4, SRA4, слободна големина (широчина: 257 до 320mm, должина: 182 до 228,6mm)


Тежина на хартија: 60 до 163 gsm* (*106 до 163 gsm: до 10 листови како хартија за вметнување)


Капак:


Број на листови: 1 лист


Големини: A3, SRA3, слободна големина (широчина: 257 до 330,2mm, должина: 364,0 до 487,7mm)


Тежина на хартија: 91 до 300 gsm


Капацитет на фахот: прибл. 127mm или вкупно прибл. 1.000 листови хартија како вкупен капацитет


Димензии: 922 x 791 x 1300mm


Тежина прибл. 308kg


Напојување: 240V, 3,0A