Canon imageRUNNER ADVANCE C9280 PRO

imageRUNNER ADVANCE C9280 PRO

Со комбинирањето на испечатен материјал со висок квалитет со можности за брзо и разновидно печатење; imageRUNNER ADVANCE C9280 PRO претставува чекор напред во печатењето со светлина во боја.

Придобивки

  • Квалитетно печатење со мал обем до 80 стр./мин.
  • Печатење со 1.200 dpi
  • Калибрација на бои во реално време
  • Флексибилни медиуми и врвна завршна обработка
  • Капацитет на хартија од 9.300
  • Избор од два Fiery RIP.
  • Одговорност кон животната средина со ниска вредност на TEC*.

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon imageRUNNER ADVANCE C9280 PRO

Докажана продуктивност


Врз основа на одличната репутација на својот претходник, imageRUNNER ADVANCE C9280 PRO нуди одлични признанија за печатење во мал обем. Брзината на печатењето изнесува импресивни 80 стр./мин. во црно-бел формат, и 70 стр./мин. во боја, со капацитет на хартија од 9.300 листа. Тонерот и медиумите може да се дополнат додека трае печатењето за континуирано работење кое ги исполнува роковите. Овој уред исто така ја вклучува технологијата за фиксирање по потреба на Canon, со можност за ракување од стартирањето за само неколку секунди, наместо минути.

imageRUNNER ADVANCE C9280 PRO може да се управува со избор помеѓу два моќни контролори основани на Fiery користејќи го системот Fiery 10. Завршете ги работите побрзо и со помалку притиснувања на копчињата, додека софистицираните визуелни алатки на екранот ви помагаат да ги елиминирате грешките и да ја зголемите продуктивноста.

Совршен за печатење со помал обемДизајниран со цел да има интегрирачка улога кај услугите "печатење за плаќање", CRD салите за печатење и комерцијалното печатење, овој систем нуди вистински можности за печатење. Неговата разновидност во производството значи дека може да се користи за разни потреби за мал обем и како уред за пробно печатење по потреба за да ги исполните роковите.

Напредно ракување со медиуми и врвна завршна обработкаПоддржани се медиуми до 300 gsm, вклучувајќи посебни хартии како пликоа, етикети, транспарентна хартија и хартија за печатење. Сигурноста е загарантирана за секој проект со поделбата на воздух за полнење на хартија и откривањето на двојно повлекување документи кое ги спречува грешките. Професионални опции за завршна обработка како захефтување, професионално правење дупки, вметнување, повеќе шаблони за превртување, правење брошури и потсекување; на нашите корисници им нудиме голем избор.

Висок квалитетСистемот тонери на Canon го проширува спектарот на репродуцирани бои, нудејќи исклучително спојување и сјајност при резолуција до 1200 x 1200 dpi. ARCDAT технологијата на Canon за калибрирање во реално време придонесува за добивање на конзистентни бои, преку автоматизирано мерење и прилагодување на густината на сликата за време на ракувањето.

Грижа за екологијатаОвој уред со ENERGY STAR® сертификат нуди многу конкурентна вредност на TEC благодарение на Canon’s технологијата за фиксирање по потреба на Canon, додека емисијата на CO2 е речиси занемарлива. Овој уред вклучува функции за заштеда на енергија како далечинско, автоматско и неделно исклучување. Исто така, тој е изработен со користење на био и рециклирана пластика, онаму каде што е можно.

*Дефинирано според ENERGY STAR (http://www.eu-energystar.org)

Награди

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon imageRUNNER ADVANCE C9280 PRO, неговите функции и можности.