imagePROGRAF PRO-4000
Спецификации

Важни функции

Тип на мастило

Мастило со пигмент во 12 бои

Максимална резолуција на печатење

2400 dpi

Ширина на медиуми

хартија во ролна - 203,2-1.118 mm

Максимален дијаметар на медиуми со ролна

170 mm

Оперативен панел

3,5” LCD екран на допир во боја

Интерфејс

Директно печатење преку USB

Погледни сè

Детални спецификации

Технологија

Вид на печатач

12 бои, 44"/1118 mm

Технологија за печатење

Bubblejet on Demand од Canon со 12 бои, од вграден тип (12 чипа по глава на печатач x 1 глава на печатач)

Резолуција на печатење

2.400 x 1.200 dpi

Број на млазници

18.432 млазници (1536 млазници x 12 бои)

Линиска прецизност

±0,1% или помалку
Потребни се прилагодувања од страна на корисникот. Медиумите и опкружувањето за печатење мора да одговараат на тие што се користат за прилагодувањата.
Потребна е CAD хартија: обична хартија, CAD паус хартија, обложена хартија, провиден матиран CAD филм

Растојание помеѓу млазници

600 dpi x 2 вклучува откривање на неактивни млазници и систем за компензација

Големина на капка мастило

минимум 4 pl по боја

Капацитет на мастило

Продажно мастило: 160 ml/330 ml/700 ml
Вклучено почетно мастило: 330 ml

Тип на мастило

Мастила со пигмент - црна, мат црна, цијан, магента, жолта, фото цијан, фото магента, сива, фото сива, црвена, сина, Chroma Optimiser

Компатибилни оперативни системи

Microsoft Windows 32 бита: Vista, 7, 8, 8.1, 10, Server 2008, 64 бита: Vista,
7, 8, 8.1, 10, Server 2008/R2, Server 2012/R2
Apple Macintosh: OSX 10.7.5 - 10.11

Јазици на печатач

SG Raster (Swift Graphic Raster), PDF (вер. 1.7), JPEG (вер. JFIF 1.02)

Стандардни интерфејси

USB A приклучок: директно печатење од USB мемориски уред за JPEG/PDF датотеки
USB B приклучок: вграден Hi-Speed USB 2.0
Етернет: 10/100/1000 base-T
Безжичен LAN: IEEE802.11n/IEEE802.11g/IEEE802.11b
*Погледнете во упатството за користење за да дознаете како да го активирате/деактивирате безжичниот LAN

МЕМОРИЈА

Стандардна меморија

3 GB

Тврд диск

320 GB

Брзина на печатење

Вид на медиум (големина на страница A0)

Режим за печатење: време на печатење

Обична хартија (големина на страница A0)

Брзо: 1:37 мин.
Стандардно: 2:51 мин.

Обложена хартија (големина на страница A0)

Стандардно: 2:51 мин.
Висок квалитет: 5:36 мин.

Сјајна фотохартија (големина на страница A0)

Стандардно:
6:21 мин.
Висок квалитет:
10:05 мин.
*Излезен формат на слика:
ISO JIS SCID N5

Работа со медиуми

Снабдување и исфрлување медиуми

Хартија за горен валјак: една ролна, полнење од предна страна, излез од предна страна
Хартија за долен валјак: една ролна, полнење од предна страна, излез од предна страна
Сечена хартија: полнење од предна страна, излез од предна страна (рачно полнење со помош на рачката за заклучување медиуми)

Широчина на медиум

Хартија во ролна: 203,2 -1118 mm
Сечена хартија: 203,2 - 1118 mm

Дебелина на медиуми

Хартија во ролна/сечена хартија: 0,07 - 0,8 mm

Минимална должина за печатење

203,2 mm

Максимална должина за печатење

Хартија во ролна: 18 m (варира според ОС и апликацијата))
Сечен лист: 1,6 m

Максимален дијаметар на медиуми со ролна

170 mm

Големина на јадро на медиум

Внатрешен дијаметар на јадро на ролна: 2"/3"

Препорачана површина за маргини

Хартија во ролна: горе: 20 mm, долу: 3 mm, страна: 3 mm
Сечена хартија: горе: 20 mm, долу: 20 mm, страна: 3 mm

Површина на маргини врз која може да се печати

Хартија во ролна: Горе: 3 mm, Долу: 3 mm, Страна: 3 mm
Хартија во ролна (без рабови): Горе: 0 mm, Долу: 0 mm, Страна: 0 mm
Сечена хартија: горе: 3 mm, долу: 20 mm, страна: 3 mm

Капацитет за снабдување со медиуми

Хартија во ролна: две ролни. Можно е автоматско менување.
Сечена хартија: 1 лист

Единица со валјак за земање медиуми

Единицата со валјак за земање медиуми во две насоки овозможува површината за печатење да се витка навнатре или нанадвор во однос на валјакот

Ширина на печатење без рабови (само ролна)

515 mm(JIS B2), 728 mm(JIS B1), 1030 mm(JIS B0), 594 mm(ISO A1), 841 mm(ISO A0), 10", 14", 17", 24", 36", 42", 44", 257 mm(JIS B4)*, 297 mm(ISO A3)*, 329 mm(ISO A3+)*, 420 mm(ISO A2)*, 8"*, 16"*, 30"*, 300 mm*
*Одредени услови во опкружувањето може да го спречат добивањето на саканите резултати

Максимален број на отпечатени материјали

Стандардна положба: 1 лист
Рамна положба: хоризонтално поставена A2 сјајна хартија помалку од 10 листа, обложена хартија помалку од 20 листови (освен во услови на премногу завиткана хартија)

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

Надворешни димензии и тежина

Ш x Д x В
Главен уред, држач и корпа
1593 x 984 x 1168 mm (отворена корпа)
1593 x 766 x 1168 mm (затворена корпа)
123 kg (со вклучен комплет со држач за валјаци, без мастило и глави за печатење)
Главен уред, валјак, држач и корпа
143 kg (со вклучен комплет со држач за валјаци, без мастило и глава за печатење)

Димензии и тежина на пакетот

Печатач (главен уред со палета): 1820 x 915 x 1019 mm
174 kg
Валјак: 1727 x 562 x 461 mm
31kg

Потребни услови за ракување и напојување

Напојување со енергија

AC 100-240 V (50-60 Hz)

Потрошувачка на енергија

При работа: 112 W или помалку
Режим на мирување: 3,6 W или помалку
Зададено поставено време за активирање на режимот на мирување: прибл. 5 минути
Исклучено напојување: 0,5 W или помалку

Раб. услови

Температура: 15-30℃, Влажност: 10-80% RH (без кондензација)

Акустичен шум (моќ/притисок)

При работа: 48 dB (A) (сјајна хартија, приоритет на печатење: стандарден)
Режим на подготвеност: 35 dB (A) или помалку
При работа: 6,4 бели или помалку (сјајна хартија, слика, приоритет на печатење: стандарден) (измерено врз основа на стандардот ISO 7779)

Регулативи

Европа: CE mark, Русија: EAC,
Други земји: сертификат CB

Сертификати за животната средина

Меѓународна програма Energy Star (WW), RoHS

ШТО Е ВКЛУЧЕНО

Што содржи кутијата?

Печатач, валјак, 1 x глава за печатење, 1 x картриџ за одржување, додаток за хартија до јадро од 3”, кабел за напојување за ЕУ и Обединетото Кралство, 1 комплет резервоари за мастило за почеток, водич за поставување, леток за безбедност/стандарди за животната средина
CD-ROM со софтвер (OSX/Windows), PosterArtist
Lite CD-ROM, лист со податоци за биоцидни супстанци за ЕУ, лист со податоци за Евроазиската економска унија, лист со важни податоци, водич за брз почеток и лист со податоци за подредување на главата за печатење

Вклучен софтвер

imagePROGRAF PRO Printer Driver, Print Plug-In for Office, Quick Utility Toolbox и PosterArtist Lite
Другите софтвери може да се преземат од интернет.

Галантерија

Изборни елементи

Валјак: RU-41
Држач за валјаци од 2/3": RH2-45

Потрошни материјали

Елементи кои може да ги замени корисникот

Резервоар со мастило: PFl-1100 (160 ml), PFl-1300 (330 ml), PFl-1700 (700 ml)
Глава за печатење: PF-10
Сечило за сечење: CT-07
Картриџ за одржување: MC-30