Canon imagePROGRAF iPF510 Спецификации

ОСНОВНИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Класа

17-инча

Тип на мастило

Реактивно мастило со боја и пигмент: BK, MBK x 2, C, M, Y

Максимална резолуција на печатење

2.400 x 1.200 dpi

инсталација

Инсталација за корисници

Брзина на печатење (големина на страница B0)

Обична хартија: 0:20 (скица)


Обложена хартија: 0:55 (стандардно)


Сјајна фото-хартија: 1:38 (стандардно)

Држач за печатач

Изборен, вид на составување (инсталација за корисници)

Димензии, Тежина

Главна единица: 819 (Ш) x 733 (Д) x 317(В) mm (само печатач), тежина: прибл. 39 kg (печатач, касета, излезен фах, фах за рачно полнење)


Главна единица со автоматска ролна: 819 (Ш) x 810 (Д) x 344 (В) mm, тежина: прибл. 43 kg


Единица за снабдување (по избор): (печатач, касета, излезен фах, фах за рачно полнење и автоматска единица за снабдување со ролна)


Главна единица со држач за печатач: 819 (Ш) x 981 (Д) x 989 (В) mm, тежина: прибл. 58 kg (вклучена автоматска единица за снабдување со ролна, без потрошни материјали)


Главна единица со палета (во пакет): 960 (Ш) x 874 (Д) x 638 (В) mm ; тежина: прибл. 57 kg


Држач за печатач (во пакет): 1115 (Ш) x 864 (Д) x 237 (В) mm ; тежина: прибл. 22 kg

Напојување со енергија

Влезно напојување: AC 100 - 120 V (50/60Hz), AC 220 - 240 V (50/60Hz)


Потрошувачка на енергија: При ракување: 100 W или помалку


Режим за заштеда на енергија: 100 V - 120 V - 5 W или помалку (10 W или помалку со монтиран IEEE1394); 220 V - 240 V - 6 W или помалку (11 W или помалку со монтиран IEEE1394)


Исклучено (подготвеност): 1 W или помалку


Потрошувачка на енергија во режим на мирување: 6W или помалку


Време за премин во режим на мирување: прибл. 5 мин.

Работни услови

Температура: 15 - 30°C, влажност: 10 - 80 % (без кондензација)

Акустичен шум

Акустичен притисок: При ракување: прибл. 52 dB (A) или помалку, Режим на подготвеност: прибл. 35 dB (A) или помалку


Акустична моќ: 6,6 бели

Минимална широчина на линија

0,02 mm (теоретска вредност)

Линиска прецизност

±0,1 % или помалку

Меморија

192 Mbyte

HARD DISK

Јазик на печатач

GARO (графички јазик со растерски операции), HP-GL/2, HP RTL

Екран на оперативен панел

LCD екран

Јазик на LCD

Англиски-САД, Француски, Германски, Италијански, Шпански

Интерфејс

USB2.0 Hi-Speed (вграден)

Етернет

Вградено

Стандардно

10base-T, 100base-TX

Протокол

IPX/SPX, SNMP HTTP, TCP/IP, AppleTalk

Отвори за проширување

1

ГЛАВА НА ПЕЧАТАЧ

Модел

PF-03

Тип

Bubble-jet по потреба

Конфигурација на глава

6 бои, интегриран тип (1 глава за печатење)

Растојание помеѓу млазници

1.200 dpi x 2

NOZZLE PER CHIP

Големина на капки

4 pl (по боја)

Замена на глава

Промена од страна на корисник

РЕЗЕРВОАР СО МАСТИЛО

Модел

PFI-102 (MBK x2, BK, C, M, Y)

COLOURS

Капацитет

Вклучено почетно мастило: 90 ml, продажно мастило: 130 ml

MODEL

Тип

Вртливо сечило

РАБОТА СО МЕДИУМИ

Хартија во ролна

Една ролна, полнење од горна страна, излез од предна страна

Сечена хартија:

Полнење од предна страна, излез од предна страна

Касета

Автоматско префрлување од ролна на касета и обратно

Рачно снабдување

Обична и обложена хартија, техничка хартија, филм, хартија за фотографии, хартија за пробни отпечатоци, задно осветлување, самолеплива, плакат и знак, материјали за печатење на фина уметност

Промена на патека на хартија (ролна/сечена хартија)

Хартија во ролна (широчина): A3, A2, JIS, B4, 8”, 10”, 14”, 16”, 17”, 300 mm, A3+ (329 mm)


Сечена хартија (касета): A4, A3, A3+, A2, B4, B3, писмо (8,5 x 11”), правни документи (8,5 x 14”), 11 x 17”, 13 x 19”, 17 x 22”, 12 x 18”, 14 x 17”, 12 x 16”, 10 x 12”, 10 x 15”, 8 x 10”, 16 x 20” (големина на фотографија во САД), 300 x 900 mm 13 x 22”


Сечена хартија (рачно снабдување од предна страна): A2, 17 x 22”, 13 x 22”

Дебелина на медиум

Ролна: 0,07 - 0,8 mm


Касета: 0,08 - 0,3 mm


Рачно снабдување од горна страна: 0,07 - 0,8 mm


Рачно снабдување од предна страна: 0,5 - 1,5 mm

Широчина на медиум

Ролна: 203 - 432 mm


Касета: 203 - 432 mm


Рачно снабдување од горна страна: 203 - 432 mm


Рачно снабдување од предна страна: 203 - 432 mm

Минимална должина на која може да се печати

Ролна: 203 mm


Касета: 279 mm


Рачно снабдување од горна страна: 279 mm


Рачно снабдување од предна страна: 520 mm

Максимална должина на која може да се печати

Ролна: 18 m (се менува во зависност од OS и апликацијата)


Касета: 594 mm


Рачно снабдување од горна страна: 610 mm (1,6 m кога автоматска единица за снабдување со ролна е прикачена)


Рачно снабдување од предна страна: 914 mm

Печатење без рабови

Видови на медиуми: тешка обложена хартија, премиум матирана хартија, сјајна фото-хартија, полусјајна фото-хартија, екстра матирана обложена хартија, непроѕирна хартија, матирана обложена хартија 140g, реалистична фото-хартија 210g, сјајна хартија која веднаш се суши 200g, сатенска хартија која веднаш се суши 200g, фото-хартија со голема сјајност 250g, сатенска фото-хартија 240g, полуматирана фото-хартија 250g, бисерна фото хартија 260g, гранична хартија за висока резолуција


Широчина на медиум: 10” (254 mm), B4 (257 mm), A3+ (329 mm), 14” (356 mm), 16” (407 mm), A2 (420 mm), A2+/17” (432 mm)

Капацитет за снабдување со медиуми

За обична хартија од 75g/m2, A4/големина на писмо: 25 mm (250 листови), - A3+: 100 листови, - A2: 50 листови


Рачно снабдување: 1 лист

Регулативи

Европа: ознака CE (EN60950, EN55022 classB, EN61000-3-2, EN-61000- 3-3, EN55024)


Германија: TUV, GS (не е декларирано на плочката)


Русија: Gost-R (се набавува локално)


Други земји: сертификат CB

Сертификати за животната средина

ENERGY STAR (WW), директива RoHS, декларација IT ECO (Европа), WEEE

ОПЦИЈА

Плоча за проширување IEE1394

EB-05

Автоматска единица за снабдување со ролна

RU-02 (вклучувајќи 2-инчно јадро на држач за ролни со 3-инчен приклучок за цевка за хартија и единица за создавање простор при печатење без рабови)

Држач за печатач

ST-11

Корпа

BU-02

Држач за ролни

RH2-11 (2-инчно јадро на држач за ролни со 3-инчен приклучок за цевка за хартија и единица за создавање простор при печатење без рабови)

ROLL HOLDER SET

INK TANK

Глава на печатач

PF-03

CUTTER BLADE

Картриџ за одржување

MC-05